[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Valóban idevág az aláírásom, ugyanis nem tudom felfogni mi a jó a filmben, talán igazad lehet(bár ahogy elnézem sokak véleményét a topicban nem vagyok egyedül).
Félre ne értsetek, nem fikázni akarom, hanem megérteni mitől is "élvezhető" valaki másnak a Szarnassus.
Tehát vegyük szépen sorban(ha van kedvetek, ha reménytelen esetnek tartotok szimplán ugorjátok át a hozzászólásomat).
"Kínos kérdéseket feszeget a film" mint olvasható több embertől is.
Érdekes módon jópár filmet láthattunk már aminél sokunknál nem a "dögunalom" érzés jelentkezett, holott azok is "kínos kérdéseket feszegettek" mégis élvezhetőek voltak.
"A mondanivaló" Ó mennyi filmnek van igazán elgondolkodtató mondanivalója, de ne dobálózzunk nézzük csak , hogy a Parnassusnak mi a mondanivalója? #55169 es hozzászólásban lévő spoiler tagok kifejtett "tartalom" (mivel mondanivalónak nem nevezném azt amit már tizenéves gyerek is tud hiszen az maximum tényként kezelendő) ":) "A jópofiba bújt gazember is gazember. Ja és persze, hogy ne hazardírozz soha senkivel, mert zsarolhatóvá válsz " csodás mondanivaló,de tényleg, hogy eddig mi ezeket nem tudtuk...
"Ez egy művészi film, ennyi... Aki ezt nem szereti, tényleg maradjon távol"
Ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki szereti e a művészi filmeket, vagy sem. Rengetek filmet tudok mondani ami művészi(szándékosan nem sorolom mert az összehasonlítgatás automatikusan fikázásba megy át fórumszinten ez köztudott) és mégis ÉLVEZHETŐ.
IMDB 7.2 Na igen ez lehet ugye a legmeggyőzőbb "érv" a film "védelmében", hogy HÁDE IEMDÉBÉ7.2 NEMGONDOLOD HOGY TE VAGY HÜLE MIKÓ A VILÁG NEM AZ ÉS EGYÉBKÉNTIS?
Nos én nem fogom előkapni a "millió légy csak nem tévedhet@szar" stílusú okosságokat végső mondatként, inkább olyasmi tippem lenne, hogy az emberek a sok csillivilli látvány=10; sztori=0 popcornmozik után egy kissé elvontabb filmre is már magasabb pontokat adnak mert OÁZISként hat.
Tényleg már ígyis többet foglalkoztam ezzel a filmmel mint amennyit kellett volna -> "ez a legnagyobb problémád?" kaphatnám a fejemhez, de ha már le lettünk "popcornmozissá" alacsonyítva tényleg szeretnék megvilágosodni.
Aztán azis lehet hogy 5 perc múlva már nem fog érdekelni a filmmel kapcsolatosan semmi