106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ximix #101798
    The Boy Who Harnessed the Wind (2019)
    imdb
    Olyan napokra, amikor nem ízlik a rántott hús :)
  • SzinesGeza
    50 évesen még nem volt öreg.
    Csak azóta eltelt több mint 20 év.
  • LasDen #101796
    Azért John Lithgowt ne öreg fickózzuk má :D
  • Prof William
    Én is így éreztem. Az AZ (IT) hez képest ez sehol sem volt.

Az öreg fickóval pedig szerintem nagyon mellényúltak a castingnál.

Egy-kétszer meg olyan sablonos jelenetekkel is operálni mertek, amik már egy 20 évvel ezelőtt horroban is nagyon gáznak számítottak. Amikor este a temetőben megdördült a az ég a fél nézőközönség elröhögte magát. :)

A változtatások meg... szerintem pont a lényegét csorbítják ki könyvnek azzal hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a végére átmegy majdnem a legtipikusabb Slasherbe.

Az viszont tetszett amikor
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gage-t megmentették a teherautótól ami így Ellie-t ütötte el.
    Igazi fekete humorú tisztelgés volt a könyv előtt.
  • kutyakiki81
    Kedvencek temetője (2019)

Kellőképpen nyomasztó a hangulata, színészi játék is rendben van, sőt csavarnak is egyet a sztorin ,de mégsem tudom 6/10-nál jobbra értékelni.
  • Sequoyah
    Life Itself (2018)

Dramai film ami megmozgatja az erzelmeinket. Vannak szep es szomoru reszei is, es altalaban minketto fajta hatasos.
    A narracio es tortenetmeseles erdekes, tobbszor hirtelen ugrik idoben, es terben is. Szerencsere ez nem oncelu, hanem valoban erdekesse teszi a filmet. Es nem vittek tulzasba, nem a nezo osszezavarasa a celja, hanem vegig ertheto marad, es gyorsan rajovunk hogy hol is jarunk.
    A tortenete nem klises (bar a vegkifejlet nem meglepetes), es vegig lekotott erdekes maradt.

Negativum talan annyi, hogy van 1-1 fobb szereplo akire keves jatekido marad, es inkabb a hatterben maradt, pedig igazabol ertuk kellene izgulnung vegig, hiszen az o sorsuk a lenyeg. Igy viszont nem alakul ki eleg nagy kotodes a karakter es a nezo kozott. De maga a sztori es a megvalositas volt annyira jo hogy ez ne zavarjon annyira.

8/10
  • Prof William
    Én is így érzem. Talán az egyik legjobb adaptáció. Különösen az első rész. Az máig nagy kedvenc.
  • Synchronous
    Level 16 |2018|

De felbosszantott ez a film. Első ránézésre igényes lányiskolának tűnik a helyszín, de már az első percekben érezni, hogy itt nincs meg az a természetesség, ami egy emberi közösséget jellemez. Szinte lerí, hogy itt agymosott droidokat gyártanak, az uniformista szigorú szabályok szerint élő genderszekta növendékei gépiesen motyogják a hitelveket és a betanult erényeket. Már ez is szúrja a szemet, de még csak ha ennyiről lenne a szó... nálam kicsapta a biztosítékot.

7/10
  • Bokafix2
    Silent Hill (2006)
    Silent Hill: Revelation (2012)

Még mindig az egyik legtűrhetőbb játékadaptáció. Bár őszintén szólva most nyomtam végig a Homecomingot, és az a zsigeri félelem közel sem jön át úgy, mint a játékban, mert ott olyan töményen van adagolva a rettegés, és a lények is olyan iszonyatosak, hogy a megfelelő hanghatások mellett a cifrafosás garantált. Egyes részeknél egy időre meg is kellett állnom, mert egyszerűen már sok volt.

A film próbálja megközelíteni mindezt, és jó látni, hogy próbálkoztak a készítők. Alessától még mindig kiver a víz. Egyes jelenetek meg különösen ijesztőek. Pl. a piramisfejű karakterét teljesen jól sikerült a váaszonra adaptálni, de a szereplők is elfogadhatóan muzsikálnak. Szerintem folytathatnák a szériát, vagy akár egy filmsorozatot is el tudnék képzelni belőle. A lényeg, hogy jó kezekbe kerüljön.

8/10
  • Kojiro
    LOL, lehet
  • CSOCSO
    Ez valami aprilis 1.-i stunt volt?
  • ToxiMaxi
    Hányszor jártam már így .Leszedtem valamit, amit itt-ott istenítettek vagy még rosszabb ez alapján mentem el moziba . Csak félrevezet, mert nem vagyunk egyformák.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.04.02. 08:46:05
  • CSOCSO
    Most komolyan? Gyorsan leszedtem. Hogy ez mekkora baromsag volt.
    legyen 4/10

Minden gagyi volt. Semmi nem volt ertelmesen kiaknazva.
  • stargatelost
    Time Trap (2017) imdb

Akkor megvan a legjobb paradoxonmentes időutazós film? Bár ehhez úgy látszik az kell, hogy ne utazzanak sehova :D A lényeg, hogy van egy barlang, ahol pár másodperc eltöltése kint évek múlását jelenti. Ennyi elég is a sztoriról, szerintem lessétek meg :)
    Nem kell grandiózus dolgokra számítani, meg a költségvetés sincs az egekben, de az alapötletből kihozták, amit lehetett, szerintem baromi eredeti, kreatív és mind-blowing lett végeredmény, erre is kapja tőlem ezt a magas osztályzatot. Ja, és mert imádom az időutazást, és tényleg végre egy film, ami logikusan veszi kézbe a témát, és nem igazán lehet belekötni :)

9/10
  • mégvadabbdisznó
    Robo croc

Meneküljön ki merre lát :D 2/10
  • Bokafix2
    Abduction (2019)

Térhajlító és időmanipuláló kvantumnindzsák... tényleg kellett ez? Szerintem jobb lett volna, ha maradnak a sima verekedésnél. Az jobban nézne ki. A sztori is elég zavaros. Nem igazán tudunk meg semmit.

5/10
  • Kmarha
    Suspiria (1977) - Sóhajok

Máig kultikus alkotás, egy sokakat megihletett rendezőtől. Nálam a giallo műfaj, teljes egészében kimaradt, így jó előre sejtettem, hogy lesznek problémáim a filmmel, de slashert láttam már, reméltem hogy azért ezen téren lesz némi nézni való.

Igazából nem is bántam meg, hogy láttam. '77-es és olasz keverék stílusú film, így az ijesztegetés, a paráztatás, vagy a slashert idéző zsigerelések, már nem hatják meg a mai nézőt. Engemet sem. Ezen elemek inkább csak érdeklődést váltanak ki. Kicsit feljebb kúszott ma már az az ingerküszöb. De a hangulata, hála a színpadias fényezésnek és a gothikus death metálos filmzenének hála, nagyon megvan. A filmnek hatása van, nincs rá jobb szavam. Olyan, mintha egy szűrtealista rémálmot élnénk át.
    Sajnos a színészi játék és a karakter interakciók, dialógusok annyira gyengék és gyerekesek, hogy ebből a hangulatból rendre kirántanak. A kamera kezelésben és vágásban is vannak zavaró tényezők, sokszor a szereplők arca a kép alsó felére van pozicionálva, hagyva a fejtető felett jókora kitöltetlen üres részt. A vége is kicsit összecsapott, mondjuk ott már teljesen kijön a korábban említett rémálom hangulat, főleg az utolsó negyed órában..

A történet nem túl bonyolult, egy rövid boszorkányos gyilkolásos egy helyszínes darab lett vászonra álmodva. Mai szemmel, inkább egyfajta múltidézésnek, múzeumi körsétának felel meg, mint egy másik általam nem rég látott alkotás, az Omen is. A zene és a fény keltette hangulat, annál azért emlékezetesebbé teszi számomra. Már csak filmtörténeti okok miatt is, ajánlom a műfaj modern változatainak rajongói számára.

Suspiria (2018) - Sóhajok

Kíváncsi voltam, melyik remake gyakorlatba fog beilleni ez az új rész. Abba, mely megpróbálja leutánozni az eredetit, átalakítva annak teljes hangulatát az új látvány elemekkel, vagy abba, mely szakít az előddel, és előad egy új történetet, úgy hogy az eredetire csak pár jelenetben tiszteleg. Mind kiderült, mindkettőbe egy picit.

Ez a rendezői vízió sokkal inkább a néző kiszolgálására épít kezdetben. Kapunk jól játszó színészeket, életszerű helyszíneket és díszleteket, valamint reálisabb fényképezés tekintetében is. Kevés a kamera játék, a színek a táj hangulatához idomulnak, és a háttérben néhol rövid időre felcsendülő baljós hörgéseken és sóhajokon kívül, inkább történet központi lett, sem mint lázálom. Igaz, ez csak az álca, mint a film oly sok felesleges mellék szála is. Az utolsó harmadában a film átfordul Argento/giallo mementoba, visszahozva az élénk színeket, felerősítve a zörejekre, sikolyokra hajazó zenét, és úgy lényegében elszabadítva a poklot a képernyőn.

Zavarba ejtő film, horrornak lassú és történet orientált, klasszikus történet meséléshez pedig túlontúl szürreális és művészkedő. Ráadásul az előd exploit jellegével sem szakít, csak annak gyakoriságával egy picit. A közvetlenül az arcunkba kapott erőszak, a vér, a belek, a testváladékok, a szexualitás, mind nyers és kizökkentő. Mégis, talán ezekbe a jelenetekbe érződik, hogy mégis melyik alkotásnak a remakje akar is ez lenni.

Mert sajnos a nézőközponti része a filmnek, nem igazán szolgáltat a színészeken kívül túl sok jóval. A film 2,5 órás, és az első fél órában pontosan elmeséli miről fog szólni, gyorsan elvágva ezzel a misztikumot. A hangulat csak a fent említett naturalista részekben hozza (bár a zene választás ebből is kizökkent), azon kívül tényleg csak a színészi játék és a tánc jelenetek emlékezetesek. Minden más lapos és felesleges.

Nem hittem volna az eredeti megnézése után, de azt kell mondjam, az számomra többet tudott nyújtani. Azért a bizzar részek miatt ez is megér egy megtekintést, de a 2,5 órára azért készüljünk fel lelkileg.
  • Jim Morrison
    Aquaman

Én bírtam a komolyabb hangvételű dc filmeket, ez már szintén a marvelesebb, könnyedebb irányba ment. Szerintem egyszer nézhető, de van még kis fejlődnie valója a DC filmeknek. Legalább a szereplőválogatás jól sikerült, és ez sokat dob a filmen.

Bumblebee

Eyyoo, nem egy tucat transformers film. Nincsenek benne percenként képarány változtatások, rengeteg vágás. Sőt a michael bayes robbantások száma is a nullához konvergál. Ha az ember túlteszi magát a rengeteg MIÉRT? kérdésen, és próbál ráhangolódni, hogy egy képregény, és rengeteg dolog csak úgy van, akkor korrekt kis film. Eddigi transformersekhez képest mindenképp előrelépés, jó kis előzményfilm.
  • extra sensory
    Csak az első két rész több mint 1 milliárd dollárt hozott a konyhára. Ez az ami döbbentes. Legalább a kritikusok észnél voltak, mert jelentősen lehúzták a sorozatot. Megérdemelten.
  • Synchronous
    Ajánlom Szirmai kritikáját erről. :D
  • CalebJoe
    Near Dark
  • nordan
    miből van a badass?
  • CalebJoe
    Én nem is sorolom a vámpíros filmek közé annyira fos, és ja nekik van gond ízlésükkel de nagyon.

badass vámpír vs csillámpóni
  • hiper KOCKA
    Csillámbuziak széria 2008-2012

Nem tudom milyen perverziónál fogva, de tartottam egy csillámmaratont. És hihetetlen, de valahogy megérte. Én vámpíros filmeken még nem röhögtem ennyit. Ha túllépünk azon a nüansznyi apróságon, hogy az imdb kategorizálása szerint ez egy dráma-fantasy, akkor remek szórakozásban lesz részünk.
    Kezdjük Bellával: állandóan nyitva a szája és úgy néz mint egy Down-szindrómás, aki be van baszva... hát kell ennél több? Jelenléte instant röhögőgörcsöt szavatol.
    Edward fénylik a napon. Egy kibaszott stroboszkóp a csávó... azt meg se merem kérdezni, hogy a fokhagyma milyen hatással van rá.
    Jacob pedig egy vérfarkas... kicsit indiános beütéssel. Hogy vérfarkast mondtam volna? Akkor kicsit eltúloztam. Inkább egy nagyra nőtt
    kutya. És ami a leggázabb: gerjed a csecsemőkre. Őszintén, ezt hogy gondolták? Na mindegy, hagyjuk is.

Az egész történet pedig gyakorlatilag szóra sem érdemes. Többszáz éves vámpírok, akik iskolába járnak... aha... egy nyálban és giccsben fürdőző tinilamúr, ahol tizenéves vámpírok és vérfarkasok rivalizálnak egymással. Meyerék olyan szinten alázzák és dugják meg elől-hátul a vámpírmítoszt, mint a sarki prostit a kanos kuncsaft, aki épphogy kiszabadult a sittről.
    Annyira sejthető, hogy kik voltak a célközönsége ennek a történetnek: a kacsaszájjal tükör előtt pucsító tini libák, akiknek rendszerint rózsaszín a telefonjuk és tele vannak Hello Kitty-s párnákkal. Nyilván összemenstruálták magukat a moziban és visongattak is, mikor feltűnt valamelyik "vámpír", de a vicc az, hogy én bármit bele tudok látni ezekbe a műmájer selyemfiúkba, csak vámpírokat és vérfarkasokat nem.

Nem tudom... lehet öreg vagyok. Ez nagy hátrány. Na meg csaj sem vagyok. Még egy hátrány. Most két eset lehetséges: vagy én nem értem ezt a filmet, vagy az ő ízlésük szar, de mocsokmód...
    Egyáltalán milyen ember az aki megtudja a pasijáról hogy vámpír, és randizik vele tovább? :D Sőt, ő is vámpír akar lenni. De persze van azért némi konfliktus is, mert azért van egy vérfarkas a képben, és lehet hogy inkább ő kell... ezért Edward szomorú lesz, és egy teljes rész azzal megy el, hogy céltalanul motorozik össze-vissza, és ki akarja magát nyíratni az olasz vámpírokkal. Beszarok. :D
    És itt érhető leginkább tetten az alacsony értelmi nívó, mert a célközönség torkán még ilyen eszetlenül ostoba giccset is le lehet nyomni... mit lenyomni, falják két pofára...

Carpenter sivatagi vámpírjai, vagy Bram Stoker Drakulája fokhagymakrémlevesbe fojtotta volna magát, ha meg kellett volna néznie ezt a műanyag csiricsáré celluloidbullshitet, amit itt összetákolgattak a jóarcúak nekünk.
    Az egyetlen dolog ami megmenti ezt a sorozatot az az, amit egyáltlán nem akartak az alkotók: hogy kínosan nevetséges legyen. Pedig az lett. A pontok természetesen kizárólag a vicces röhejessége miatt járnak.

6/10
  • vérpocok
    Egy Alien film alien nélkül... gyakorlatilag így lehetne összefoglalni. A monsztát ugyanis egyáltalán nem látjuk, illetve egyszer a farka végét. A kitörést sem mutatja meg, csak annyit hogy fröccsen a vér. A díszlet rendben van, viszont a cselekmény és maga a "lényeg" annyira elsikkadt mint az a bizonyos szamár a ködben.
    Mondjuk én megértem hogy fan made produkt és nincs elég eszköz vagy pénz jól megcsinálni, de valahogy hiányérzete van a nézőnek utána. Viszont tény, hogyha ezek a fan made produkciók megfelelő módon lennének finanszírozva, akkor vihetnék annyira mint a nagy filmstúdiók termékei, tán még többre is.
  • BenedekFeco
    Alien 40th Anniversary Short Film: "Containment"

Fan made alien film a YT-on. Teljesen jó. Valami ilyesmit várnék a "nagyoktól" is 2órában, nem pedig furulyázó androidokat.

8/10

• mégvadabbdisznó
    Vantage Point

Ez egy igen érdekes film volt. Politikai merényletet dolgoz fel, illetve inkább merénylet kísérletet. És hát ki mást akarnának legyakni, mint az USA elnökét. 8/10
  • Cziras
  • Bokafix2
    A tetovált lány (2009)
    A lány aki a tűzzel játszik (2009)
    A kártyavár összedől (2009)

Szépen lassan csordogáló trilógia, a történet kapja a fő hangsúlyt, de azért akciót is kapunk bőven, sőt fordulatokban és meglepetésekben sincs hiány. Ez nekem magasan 8-as.

8/10
  • Sequoyah
    Hat nem mondhatom hogy nem kapok eleget a mozijegy araert...:D

Remelem az extra idot nem arra forditjak hogy meg 2-3 CGI akciojelenetet beleeroszakoljanak, mert akkor epilepszias rohammal fogom otthagyni a filmet.
  • CSOCSO
    Az en felesegem kibirja a moziban. Soha nem megy ki de ha itthin filmezunk akkora mindig felall 1 szer film kozben. Es mindig megker, hogy ne allitsam meg....
  • ToxiMaxi
    Mert 1 nő se volt köztük. Feleségem minden film alatt kimegy legalább 1x, pedig előtte is megy WC-re....
  • Kongy
    Lehet szimplán nem ittak közben.
  • tigeroo
    a tesztvetítések során 0 ember ment ki pisilni, ilyen még elvileg a gyűrűk ura tesztjein sem volt.
  • CSOCSO
    Mule

Clint Eastwood film.Mar nagyon oreg a csavo :/ A film egesz erdekes volt. Nem volt kimagaslo de 6/10et megerdemelt volna hacsak nem basszak el a veget ilyen csufosan. Mi a picsa tortent a ket spanyol izomaggyal? Nem mutatnak semmit. Kepzeld el magadnak, hogy mi tortent. Faxa. Koszi. legyen 5/10.
  • Jim Morrison
    ebbű 20 perc ebből stáblisla. miven mindennekvégeésutolsómarvelfilm úgyse lesz credits utáni jelenet!!!!
  • Kandurex
    behúgyok...
  • LasDen #101761
    hámossakkómilesz
  • Kandurex
    imdb

Avengers Endgame, playtime: 3h2m

...wait,...wut?
  • Jim Morrison
    ja