106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Goemon (2009)
    Az 1580-as évek vége, 15 évvel a nagy Oda Nobunaga halála után, amikor még mindig Toyotomi "Taiko" Hideyoshi uralja Japánt. A nagy háborúk ideje elmúlt, a Taiko leszámolt minden riválisával, a béke évei köszöntenek az országra, bár a gazdagok és a szegények közötti szakadék egyre mélyül. Ekkoriban élt Goemon Ishikawa, az életében legendássá váló mestertolvaj, a japán szegények Robin Hood-ja. Goemon egy páncélterem kirablása során eltulajdonít egy díszes, ámde üresnek bizonyuló dobozkát, amit később eldob, pedig a kormányzat is nagyon szeretné megszerezni. A doboz "elszabadul" és az egész országot átformáló események láncolatát indítja el, amelyek Goemon titokzatos múltját is felkavarják...
    Goemon létező alak volt, bár csakúgy mint a legendás személyes esetén, az ő valódi életéről is keveset tudni. A nevezetesebb események és a legendás háttér persze a filmben is megjelenik, de erősen heroizálva, gyakorlatilag egy kétórás japán hősös, kardos-nindzsás, CGI-vel és trükkökkel alaposan nyakonöntött történelmi fantasy akciódrámát kapunk, amit sokan nagyon utálni fognak a hihetetlen és grandiózus jelenetek miatt. :) Alig van olyan képkocka, ami ne lenne megbolondítva kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) mértékben, ettől olyan meseszerű az egész.
    Csak olyanoknak ajánlott, akik csípik a stílust, a többiek rettentően fogják sajnálni az elvesztegetett időt. :) Nekem tetszett, bár néhol még én is csak a fejemet fogtam. 7/10

Prince of Persia - Sands of Time
    Egyetlen PoP játékkal sem játszottam (a leges-legelsőt kivéve, de az nem számít), úgyhogy amit kaptam, az tökéletesen megfelelt egy délutáni szórakozásra. Akciódús, néhol vicces, néhol kellően látványos (pl. az Assassin's Creed-ből is átvett jelenetekkel, amelyek nyilván a PoP-ban is ugyanígy megvannak, de a kutyát nem érdekli :) ), a sztori egyszerű, bár értelmes, van eyecandy-faktora is... szóval mi kell még? Erős 7/10.

The Phantom (2009)
    Szokványos kétrészes tévé-adaptáció a SyFy-től. A Fantomot mindenki ismeri a röhejes lila hacukájáról, meg talán még az itthon megjelent képregények is beugranak egyeseknek, sőt, a Billy Zane-féle film is talán megvolt (nálam kimaradt, de képeket láttam belőle, omg...), de ez a feldolgozás már egy modernizált változat. A b*zis lila cucc eltűnt, egy szuper-öltözet vette át a helyét, és a Fantomot most már high-tech háttér is segíti, de megmaradt a történelmi háttér, a bengáliai koponya-barlang és a mostanság az üzleti és politikai életben érvényesülni kívánó Singh Brotherhood is.
    Bár az első rész kifejezetten hullámzó színvonala után a második érezhetően jobb, összeszedettebb lett, összességében azért így is eléggé "tévés" benyomást hagyott maga után (a tisztán láthatóan műtermi barlang-előtér a bennszülöttekkel pl. katasztrófa). A második felében több az akció és az izgalom is, van némi cliffhanger egy esetleges folytatásra is, de alapvetően számomra csak egyszernézős marad. 5/10
  • Sir Quno Jedi
    9

Mivel még anno az eredeti kisfilmet láttam, így ettől sokkal többet vártam (a trélerek királyul voltak összerakva), de annyira azért nem lett ütős. Talán ha itt sem beszélnek a szereplők... de manapság nem ülnének be egy egész estés némafilmre a zemberek.

Persze azért így is jó volt és a mélysége azért ott maradt mögötte... de túl sok az akció ehhez a témához. Drámaibb/nyomasztóbb lehetett volna sokkal (de sokkal ám).

Szóval ajánlom mindenkinek, mert jó film. Azrt utána nézzétek meg az erdeti ősét!

8.5/10
  • krisztus83
    Élek és Szeretek 10/10 - abszolút női szemmel
    Mindenképp nézzétek meg, csak ajánlani tudom! Gondolom nem olvastál kritikákat, meg semmit róla, csak hallottad, hogy Down - kóros játszik benne, romantikus és biztosan dráma. Hát nem dráma, hanem vígjáték. Valóban Down - kóros a főszereplő egyike és a való életben is szerzett diplomát, nemcsak a film szerint. Számomra ez teljesen meglepő volt, gondolom sokan vannak így ezzel. Szóval ne félj, az alkotók nem a közönség megríkatására mentek rá, ellenkezőleg. Elgondolkodtat, miközben abszolút természetes, megjátszástól, színpadiasságtól mentes, miközben szellemes, érthető és nem terhel, untat klisékkel... Jobban belelátsz a világukba, miközben több kérdést is feszeget, lehet -e szerelem egy beteg és egészséges ember között, az előítéletek... még tudnék írni, de nem akarom lelőni a "poént" se. Nézd meg, ennyi. :)
  • Tikal #58102
    nem mindegy milyen? a csajod meg akarja nézni :)
  • zaki
    nagy kedvencem. kedvet is kaptam az újranézéséhez.
  • xxxpaulxxx
    A "Hogy én ezt hogy a rákba hagyhattam ki???" sorozatunk következő epizódja:

Good Will Hunting

Fantasztikus... 1 takarító srác, aki kisujjból kirázza a világ legnehezebb matek feladatait... viszont egy agresszív, indulatos barom, aki nem törődik a jövőjével, 3 haverján kívül leszar más embereket, azt meg pláne, hogy mire lehetne képes ezzel a képességével... aztán egy napon találkozik egy pszichiáterrel... és az élete gyökeresen megváltozik... meg még jópár embernek a környezetében:D

Fantasztikus film... mély mondanivalóval, érzelmekkel, poénokkal... nem tudom miért hagytam én ezt eddig ki... most bepótoltam végre.

9/10
  • rammfan
    Sziasztok!
    Valaki látta már az Élek és szeretek című filmet? Csajom mondta, hogy nézzük meg. Olvastam kritikákat, eddig mindegyik jó írt róla...Valaki látta már? Saját véleménye? A választ előre is köszi
  • Dean Winchester
    karatekölyök

hát jó kis film volt
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a végén a győzelmi döntő rúgás meg tök vagány lett azt hittem,hogy azt is lekopyzzak az eredetiről de nem, és jól tették.
    a legvégén meg az ellenség tanítványai odamentek Han-khoz és "gratuláltak" az is szép volt.
  • PetruZ
    Amikor lent vannak a készletekkel megpakolt pincében és hallják fent a motozást, elhangzik, hogy kb. "ahol kutya van, ott ember is van vele". Nem hiszem, hogy a megkajálásra értette. :)

Mindegy, vszleg igazad van, majd a könyv után okosabb leszek. :)
  • SötétBarom
    Én úgy értettem, hogy ha az arcok kannibál kecik lettek volna, már rég megették volna a kutyát. Mivel nem ették meg, már szintekkel jobb arcok mint a többi, akikkel összefutnak. Amúgy megnéztem csövön, a kutya teljesen okésan viselkedik.
  • PetruZ
    Az a kutya - ahogy én láttam - szinte remegett a félelemtől, amikor előbújt a pali mögül. Meg aztán egy kutya nem hiszem, hogy válogatna ilyen helyzetben, hiszen kaját kap, húst kap, nem vegák ők, hogy válogassanak. De lehet, hogy én nem ismerem jól a kutyákat (inkább macskás vagyok). :)

Mindegy, remélem, a könyv majd megadja a választ.
  • [HUN]Crassus
    jaja!!
  • SötétBarom
    A kutya mutatta a nézőnek, hogy ezek az arcoknem kannibál kecik, hiszen ha azok lennének, akkor a kutya már nyilván nem rohangálna velük, illetve azt, hogy ahonnan ők jöttek ott van még élelem, hiszen tartanak egy kutyát.. Legalábbis nekem így jött le.. A fazon elérte a célját, és sikerült a gyereket jó helyre jutattnia...
  • tigeroo
    balladai homály :)
  • Dean Winchester
    szintén tegnap nem bírtam befejezni,ma fogom kivégezni :)
    elsőre mikor megláttam h 2óra 20perces mondom ez tuti uncsi lesz :S minek ilyen hosszú film?hisz az eredeti is 2 órás volt ...
    de elkezdtem nézni és az elejétől sem éreztem h ez szar film lett,egész jó.
    azért mostanság tuti nem fogom megnézni még1szer tuti ,de jó.
    ya lehet nekem azért is tetszik ,mert a film nézése közben most valóban tudtam hasonlatot vonni hiszen mint mondtam pár napja néztem az eredetit!
    szóval érdekes volt látni pl. a légyfogós jelenetet :D aztán ugye ment Han mesterhez aki az autót csiszolta,
    akkor vártam,hogy a srácnak odaadja h ő is csiszolja de nem ez történt , hanem a kabátot kellett fel s le akaszgatnia :DD

nemtudom itt az edzéssel mennyi idő fog elmenni de én azt várom,hogy itt picivel több időt szánnak rá és nem úgy mint az eredeti verzióban,hogy csak autócsiszolás,kerítésfestés és a srác már tud is harcolni :D Illetve valami oknál fogva vártam (várom) volna egy mellékszerep erejéig Will Smith-t is :D

spoiler de ez az eredeti verzióról szól, ill. mit várnék az újban

az eredeti verzióban ugye kap a srác egy autót, nos itt a 12éves gyerek nemtudom megkapja-e de ha igen akkor vmi olyasmi feltételt szabnék h majd ha meglesz a jogsid akkor hajthatod :D
  • PetruZ
    Azt van kiírva, de kvázi-hivatalosan nem az volt a címe, elsősorban csak a remake miatt rakták rá. A munkacím is "Kung Fu Kid" volt.
    (Elkezdtem már én is nézni, de időhiány miatt félbe kellett hagynom, hamarosan pótolom. Az első kb. 30 perc nekem tetszett, köröket vert az eredetire. :) )
  • PetruZ
    The Road (2009)
    Sokkal jobban tetszett, mint az "eláj", talán mert nem akart sablonos szuperhősös lenni, és mert hagyott helyet a háttérvilág történetének találgatásához is. Egyedül a néha idegbeteg jeleket mutató kissráctól volt herótom, de kibírható volt. 8/10
    A könyvet muszáj lesz elolvasni, mert a vége nem volt teljesen tiszta...
    Miért követték őket, kik voltak azok? A nő a végén sztem nagyon azért mosolygott, mert újabb két lábon járó sonkát szereztek, és a fickó sem volt túl meggyőző. És mit keresett ott egy kutya, amikor minden állat eltűnt (egy bogarat kivéve)? :)

• Dean Winchester
    ?
    karate kid -> ezt írják ki a film közben is :S
  • PetruZ
    Talán meglepő, de kb. a hivatalos címe az. :)
  • SötétBarom
    Splinter

Rég láttam fasza "szörnyes" filmet, de ez az. Van benne egy-két apró marhaság, amin át kell siklani, azonban ha ez sikerül, akkor a film roppant szórakoztató. Izgis, klausztrofób, van gore, és a karakterek sem annyira tipikusan idegtépő horrorfilmklisék.. Aki szereti az ilyesmit, annak másztszí.

Ja igen, és elég low-budget cucc, egy helyszínen játszódik, és nincs nagyon túlspilázva a látvány, de bőven rendben van, sőt..

8/10
  • Malakai
    Talán, ha idén elveszti a választásokat. :)
  • tommygear
  • Tyler1
    2-ben inkább őt nézném meg super villainnek mint Willist, Arnie karakterének legalább meglenne az alapja.
    mi komoly lenne egy Svárci-Sly párbaj :D
  • tommygear
    Isten ember az :D
  • tigeroo
    8:44

há beszarok mi laza svarci :)
  • Dean Winchester
    sztem nem nagy spoiler de annyi a rohadt nagy különbség ,hogy itt nem karatebajnokság van hanem kung-fu bajnokság :S ergo kungfu kölyöknek illett volna a címet adni ^^
  • Dean Winchester
    karatekölyök

elkezdtem nézni...
    vki írta,hogy a jaden mimikája hasonlít a vaterjára.
    hát kérem (nemtudom azért mert tudom ki az apja , viszont nemtudm mi lenne ha nem tudnám ki a vater) jaden tisztára a vaterja :DDD
    komolyan eszembe jutott az apja karaktere különféle filmekben.
    a nevetés, a mozgás , a poén , a csajozás :D ...

valaki olyat is mondott,hogy nem látta az eredetit és nemtudja mennyire hasonlít rá.
    Nos én pár napja néztem régi változatot és kérem rengeteg helyen a szöveg is tisztára az első részről lett kopyzva. Egyébként 54' percnél járok és eddig tökre az első részre hajaz, a lényeg a főbb szálak a filmnek a törzse eddig a régi változatot hozza nekünk.
    a különbség itt annyi,hogy a gyerekek kisebbek :D

azért az kemény volt ,hogy Han mester a pár 12 éves kis gyerekkel való kűzdelem után elkezdett lihegni, no meg a kicsik mennyire bírták az ütéseket

• tommygear
  • Dean Winchester
    Pathology-boncasztal
    10/8.5

hát eléggé elb*szott a szó szóros értelmében :D
    bammeg ennyire haláli filmet se most láttam...
    és még azt mondom,hogy a repo man mennyire véres,hát ebben is van ám vér.
    a vége meg elég ütősre sikerült, tökre nem így képzeltem el a végét...
    azért kemény volt látni,hogy boncolnak nagyban azt az elején a srác meg eszi a szenyát :D
    boncolás közben beszívnak aztán fürödnek a vérben ,hát kemény nah :S
    végefele az "ágyjelenet" is kemény, halálra szurkálják meg vágják egymást azt úgy nyomják az eksönt xD
    végén meg kemény volt,hogy még élt a srác és úgy állt neki felboncolni.
    a legvégén meg a segédet nem is gondoltam,hogy képes ilyenre,olyan kis visszafogott nyuszifiúnak képzeltem el
  • Tikal #58076
    pl ilyen?
  • bcrics
    Hello,nem tudja vki Ken Follet a Harmadik Iker c. könyvéből készült film?
  • Sephi
    The Sorcerer's Apprentice -

Hat nem is tudom. Fele marhasag volt fele meg aranyos mese. A latvany sem volt annyira elvezetes, lehet 3D-ben jobb volna...
  • tommygear
    jó ha nem is ő akkor a menedzsere :D
  • Tyler1
    hát elkezdtem olvasni a twitterjét, álljak fejre ha azt Sly irogatja :D
  • Montanosz
    A találmány vagy az Időbűnök
    nekem ez most a kedvencem, mindkettő időutazásos, nem hagyományos értelemben véve....
  • tommygear
    http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2010/08/31/willis_lesz_a_fogonosz_az_expendables_2-ben/
  • tigeroo
    ha a pandorum nemvolt meg akkor küldd azt
  • Willenbrock
    Jóféle sci-fit,horrort látott mostanában valaki? (A Predatorst láttam)
  • TDantes
    Na igen. Clint Eastwood. Azért, bármennyire is várom Stallone filmjét, azért ég és föld a különbség .
  • Montanosz
    Operation: Endgame

Kellemes meglepetés....
    8/10

amúgy érdekes milyen divatba jöttek az ilyen filmek amik tulajdonképpen majdhogynem, vagy teljesen egy helységben játszódnak, mégis körömrágásig izgalmasak...
    Csak belegondolva egy év alatt 3! olyan flm is készült ami munkahelyi felvételi interjúról szólt, elég sok hullával))