[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Goemon (2009)
Az 1580-as évek vége, 15 évvel a nagy Oda Nobunaga halála után, amikor még mindig Toyotomi "Taiko" Hideyoshi uralja Japánt. A nagy háborúk ideje elmúlt, a Taiko leszámolt minden riválisával, a béke évei köszöntenek az országra, bár a gazdagok és a szegények közötti szakadék egyre mélyül. Ekkoriban élt Goemon Ishikawa, az életében legendássá váló mestertolvaj, a japán szegények Robin Hood-ja. Goemon egy páncélterem kirablása során eltulajdonít egy díszes, ámde üresnek bizonyuló dobozkát, amit később eldob, pedig a kormányzat is nagyon szeretné megszerezni. A doboz "elszabadul" és az egész országot átformáló események láncolatát indítja el, amelyek Goemon titokzatos múltját is felkavarják...
Goemon létező alak volt, bár csakúgy mint a legendás személyes esetén, az ő valódi életéről is keveset tudni. A nevezetesebb események és a legendás háttér persze a filmben is megjelenik, de erősen heroizálva, gyakorlatilag egy kétórás japán hősös, kardos-nindzsás, CGI-vel és trükkökkel alaposan nyakonöntött történelmi fantasy akciódrámát kapunk, amit sokan nagyon utálni fognak a hihetetlen és grandiózus jelenetek miatt. :) Alig van olyan képkocka, ami ne lenne megbolondítva kisebb-nagyobb (inkább nagyobb) mértékben, ettől olyan meseszerű az egész.
Csak olyanoknak ajánlott, akik csípik a stílust, a többiek rettentően fogják sajnálni az elvesztegetett időt. :) Nekem tetszett, bár néhol még én is csak a fejemet fogtam. 7/10
Prince of Persia - Sands of Time
Egyetlen PoP játékkal sem játszottam (a leges-legelsőt kivéve, de az nem számít), úgyhogy amit kaptam, az tökéletesen megfelelt egy délutáni szórakozásra. Akciódús, néhol vicces, néhol kellően látványos (pl. az Assassin's Creed-ből is átvett jelenetekkel, amelyek nyilván a PoP-ban is ugyanígy megvannak, de a kutyát nem érdekli :) ), a sztori egyszerű, bár értelmes, van eyecandy-faktora is... szóval mi kell még? Erős 7/10.
The Phantom (2009)
Szokványos kétrészes tévé-adaptáció a SyFy-től. A Fantomot mindenki ismeri a röhejes lila hacukájáról, meg talán még az itthon megjelent képregények is beugranak egyeseknek, sőt, a Billy Zane-féle film is talán megvolt (nálam kimaradt, de képeket láttam belőle, omg...), de ez a feldolgozás már egy modernizált változat. A b*zis lila cucc eltűnt, egy szuper-öltözet vette át a helyét, és a Fantomot most már high-tech háttér is segíti, de megmaradt a történelmi háttér, a bengáliai koponya-barlang és a mostanság az üzleti és politikai életben érvényesülni kívánó Singh Brotherhood is.
Bár az első rész kifejezetten hullámzó színvonala után a második érezhetően jobb, összeszedettebb lett, összességében azért így is eléggé "tévés" benyomást hagyott maga után (a tisztán láthatóan műtermi barlang-előtér a bennszülöttekkel pl. katasztrófa). A második felében több az akció és az izgalom is, van némi cliffhanger egy esetleges folytatásra is, de alapvetően számomra csak egyszernézős marad. 5/10