106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Prof William #102121 Fura mert még az Index is majdhogynem pozitív kritikát közölt róla. Pedig ők majdnem mindent fikáznak.
Miközben az Egyiptim Isteneit meg a béka segge alá alázták, pedig az se volt rosszabb ennél, sőt ott legalább még íve is volt történetnek, nem pedig csak egymásra hányt jelenetek mint itt. -
Hopssz, sorry... későn vettem észre, hogy már posztolták. -
-
Wandering Earth
"Blockbuster!"
"The third biggest global release of 2019 behind only Marvel Studios and Disney’s “Endgame” and “Captain Marvel.”
Hat ez akkora szar volt, hogy vegig se neztem.
Gyonyoru grafika? Max egy katek atvezetonek menne el ez a szint.
Karakterek kozott semmi kemia. Minden mozzanat tul van jatszva, egyenesen ciki minden a filmben. Neha ugy ugrottunk egy jelenetbol a masikba, hogy szinte semmi ertelme. Majdnem minden ami tortenik egy orbitalis baromsag. Bemutato jol nezett ki de kb nezhetetlen. Nem pontoznek. A media persze ugy allitja be mintha mekkora kiraly film lenne. Persze minden kinai hulyegyerek megnezi, akkor termeszetesen azonnal osszeszednek majdnem 1 billiot jegyeladasokbol. -
-
1:58, lol, kb én is így sietek, ha zuhanyzáskor a törölközőm a radiátoron felejtettem -
Sequoyah #102115 Jah nem baj, nem mondtam hogy nincs igazad:) Amit irtam azzal az en hozzaszolasomat probaltam magyarazni, nem a tiedet kritizalni.
Csak azert mondtam, mert probaltam a jellemenek azon alapveto, univerzalis elemeit kiragadni, amik nem fuggenek egy konkret tortenettol, vagy kepregenykiadastol, hanem barmelyik Marvel univerzumban logikus, es realisztikus magyarazatot adnak a cselekedeteire, sot valo eletbeli vonatkozasuk is van.
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.05.09. 20:07:16 -
Jöhet!
-
SzinesGeza #102113 Bocsesz de te hoztad fel Thanos jellemzését képregények alapján. :) -
Sequoyah #102112 Probaltam nem belemenni a reszletekbe, mert egyreszt nem ez a lenyeg, masreszt a filmrol van szo, amiben nem feltetlenul az a szereplok eloelete mint a kepregenyben. (meg a kulonbozo kepregeny kiadasok sem ertenek egyet egymassal...) -
SzinesGeza #102111 "vonzodik a halal utan, es elvezi azt"
A képregényben a Halál konkrétan egy személy és ő szerelmes belé, neki akar megfelelni/bizonyítani.
-
Jól kezdődött, de hamar uncsi lett. 2/10 -
ryan reynolds feltöltötte a teljes pikachu filmet a youtube-ra
Meg is néztem, egész jó! -
Sequoyah #102108 Epp most olvasgattam utana Thanos teljes jellemzesenek (kepregenyek es minden alapjan...), ami alapjan nyilvanvalo, hogy nala mindennek az alapja, hogy vonzodik a halal utan, es elvezi azt. (mm masok halala, nem a sajatja...).
Az pedig hogy akarmilyen hulye celrol van szo, probal akar tudat alatt is valami logikusnak tuno magyarazatot adni ra hogy racionalizalja azt, az mar egy teljesen hetkoznapi emberi tulajdonsag (lsd kognitiv disszonancia).
Szoval ki akar nyirni mindenkit, alkotott hozza egy egyesek szamara (pl sajat szamara) meggyozonek tuno meset hogy miert is lesz az jo, aztan a pszichopata lelkivilagaval mindenkin atgazol csak hogy elerje azt.
Semmi uj nincs ebben, lattuk ezt mar a valos emberi tortenelemben, o csak abban mas hogy sokkal tobb eszkoze van a megvalositashoz.
Egyebkent pedig az univerzum vegtelen eroforrasokkal rendelkezik, az emberiseg jelenlegi problemaja csupan annyi hogy nem tudunk kilepni ebbe az univerzumba hogy hasznositsuk, de ez nyilvannem problema a Marvel univerzumban.
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.05.09. 15:40:54 -
vagy miért nem azért csettint, hogy mindenből kétszer annyi legyen. egy szociopata elmebeteg népirtóval, nem feltétlenül kell 100%-ig azonosulni. -
Az egésznek semmi értelme. Gondolj bele, ha mindennek eltüntette a felét, akkor ugyanott van ahonnan indult. Eltünteti ill. megfelezi a táplálékláncból az élemül szolgáló élőlényeket is, ill azokat, akik tevékenységükkel szolgálják a láncot, pl rovarok a növények beporzásával. De ha ezeket az élőlényeket meghagyja, azzal meg az a baj, hogy az idilli állapot nagyon rövid ideig tartana. Alap ökolgógiai, ill populáció-dinamikai tézis, hogy a természetben egy ilyen szituációt követően, amikor hirtelen egy egyedre nagyobb élettér, több táplálék, stb áll rendelkezésre, törvényszerűen populációs robbanás következik be. Pár generáció és ugyanott van ahonnan indult. Gyakorlatilag folyamatosan, bizonyos időközönként csettintgetnie kellene ahhoz, hogy a decimálás utáni állapot megmaradjon. Szóval az egésznek tényleg semmi értelme. Sokkal inkább a szaporodással kellett volna foglalkoznia, mondjuk a csettintéssel csökkenthette volna a túlszaporodott és/vagy invazív fajok szaporodási képességét. A nemzőképesség gyöngítésével sokkal többre ment volna. -
Leszarta, hogy ki milyen fajú, az összes maradék lény felét pusztította el. Drax pl. egy egész faj utolsó példánya volt, mégis elporladt.
Utoljára szerkesztette: Kojiro, 2019.05.09. 08:13:28 -
Sequoyah #102104 A verebek megeszik a kukacokat, ergo fogyasztjak az univerzum eroforrasait...
De ne keress sok logikat egy nepirtasban. Meg mindig egy pszichopatarol van szo, akinek van egy rogeszmeje, aztan a kicsi fejeben gyart hozza erveket hogy miert is legyen logikus az a rogeszme, es aztan mindenen atgazol hogy azt elerje. Ez nem egy mesebeli dolog, a valosagban is tobbszor megtortent mar, es mindegyik nagyon magabiztos volt benne hogy hudemilyen jot cselekednek...
Ez vilagosan latszik hogy megvaltoztatta az eszkozeit es az ervrendszeret az Endgameben, csak egyetlen dolog stabil a fejeben, hogy nepet kell irtani.
Az en kerdesem egyebkent az, hogy azon nepeket akiket korabban mar manualisan lefelezett, azt most megint lefelezte? Nem tul fair... -
Prof William #102103 Ha lemészárolta az Asgardiak felét, akkor remélem arra leglalább volt gondja, hogy a csettintésnél őket már ne felezze meg.
Amúgy az új Trailerben arról ebsézlnek hogy minden ÉLŐLÉNY felét tüntette el.
A verebekkel meg a ludakkal pl mi baja volt? Nem éppen az volt a fő tétel, hogy az ÉRTELMES lények élik fel a világ készleteit? Az állatvilág nem tehet semmiről.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.08. 17:02:05 -
Sequoyah #102102 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hat Hulknak azert kulcsszerepe volt... De egyebkent is Heimdall sok mindent lat, de a jovot azt o nem latja. Adott helyzetben o tunt ott a legpotensebb hosnek, szoval logikus valasztas segiteni ot. -
Sequoyah #102101 Avengers: Endgame (2019)
Na masfel hetbe kerult hogy megszabaduljunk a gyerekektol es eljussunk a mozikba:)
Hat a lec nagyon magasan volt ennek a filmnek, es boven megugrottak. A trivialis dolgokrol nem is beszelek, a karaktereket mar ismerjuk, hozza mindenki a kotelezot, a latvany is jo stb....
Egy dolog volt ami szamomra meg a magas elvarasokhoz kepest is pozitiv meglepetes volt. Gyakori kritikam az utobbi evtized akcio-jellegu filmjeivel kapcsolatban, hogy mindig egy nagy rohanas az egesz, es az egyik grandiozus csatabol esunk a masikba, es kotelezo hogy elpusztuljon egy kulturalis ikon vagy ismert varos... Es minden egyes film celja az volt hogy felulmulja az elozot, igy a filmek vegere rendszeresen elfaradt az agyam, es mivel vegig csak akcio van, ezert nincs is semmi emlekezetesen kiemelkedo a filmekben amikre kesobb emlekezhetnek...
Na itt most ezt nagyszeruen oldottak meg. Volt kritika hogy 3 ora az sok, de jol gazdalkodtak vele. Nem kapkodtak el a nem harci reszeket, hanem hagytak ra idot hogy beleeljuk magunkat egy-egy dramaibb jelenetbe, foleg a film elso feleben, es nem vagtak ki egy-egy beszelgetest csak mert nincs benne akcio. Ez onmagaban eleg nekem ahhoz hogy a legjobb Avengers film legyen (vagy legjobb szuperhos film?). Ezzel parhuzamban minden fontos karakter kapott sajat idot, amivel jol is gazdalkodtak. Szoval a forgatokonyv az csillagos 5-os.
Negativumnak talan csak a film legvegenek kicsit tulzott elhuzasat emlitenem.
Spoilerben par szo a karakterekrol:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A film ertekebol semmit sem von le, de kicsit hianyerzest okozott, hogy tobb fo karakter is messze volt ereje teljetol. A duhos Hulk, vagy az ereje teljeben levo godmode Thor az elozo reszbol leiskolazta volna a kesztyu nelkuli Thanost. Vasember "vas"-abol sem lattunk sokat, neki inkabb dramai szerep jutott "csak". Meg Captain Amerika is kvazi kikapott a korabbi enjetol... Foleg azert zavart, mert ezeket a karaktereket jo esellyel mar nem latjuk tobbet. Cserebe viszont a harcokon kivul jobban alakitottak toben is kozuluk mint valaha.
A masik oldalon van Thanos, rola most ertettem meg hogy miert mondjak az egyik legjobb foellensegnek. Egyszeruen brutalisan eros, es veszettul okos. Azon ritka filmek egyike amikor a baj nem a fohosok benazasa miatt tortenik. Mindannyian a realisztikus legjobbjukat adjak, ami megis majdnem keves.
9/10
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.05.08. 16:04:17 -
A mentőkapszulás dolog csak spekuláció, az nem derül ki pontosan, hogy hogyan szöktek el a hajóról. De hogy csak az asgardiak felét ölte meg, az tény. Ha kételkedsz, akkor tessék:
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.05.08. 14:04:33 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az Infinity Warban viszont tök értelmetlen lett egy dolog, így az Engame után.
Szóval az IW-ban Heimdall elküldi Hulkot a Földre, de senki mást. Előtte hal meg Loki.
Eddig azt hittem, hogy valami nagyobb horderejű titkos dolog miatt csinálta ezt, mert amúg semmi értelme, hogy megmenti Hulkot és 1 db asgardit sem. Tiszta faszság. Azt hittem, még mi előtt kijött volna az Endgame, hogy biztos beleköltözött Hulkba Loki, vagy tudomisén, de így faszság az egész. Heimdall nem lát a jövőbe, és nem ismeri Hulkot sem. Sőt, azt is látja, hogy Thanos simán lenyomja. Akkor meg miért nem egy (vagy több) asgardit ment meg? Vagy pl magát?
Utoljára szerkesztette: Kojiro, 2019.05.08. 11:58:25 -
Vagy csak hatásosabb volt így a mondat. -
lehet arról még thor sem tudott hogy közben mentőkapszulákban el tudott menekülni egy kisvárosnyi létszám.... ő harcolt a hajó megszállása után loki haláláig ha belegondolsz.
Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2019.05.08. 09:27:14 -
Hát nekem rémlik a Végtelen háborúból egy olyan mondat Thor-tól, hogy: kiirtotta a népemet (Thanos). Nem azt mondja, hogy csak a felét. -
Az asgardiaknak, akik a hajón voltak is csak a fele halt meg. Amikor az előző filmben Thor Gamorrának sorolja a köveket, akkor derül ki: "He stole the Space Stone from me when he destroyed my ship and slaughtered half my people". Valószínűleg mentőkabinokban menekültek el, míg a többiek Thorékkal a hajón maradtak harcolni. Thanos ugye mindig csak a felét írtja ki a népeknek, így akik elmenekültek a hajóról futni hagyta őket. -
Végtelen útvesztő
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kellemes csalódás a film, azt vártam, hogy biztos jól induló horrorfilm, ami a végére ellaposodik, unalmas lesz, és meh, erre pont az ellentétje történt. kicsit unalmasan indult, de aztán beindul az egész, a vége is egész jó, szívesen megnéznék belőle egy folytatást, ahogy a két túlélő lebuktatja ezt a szervezetet stb... annyi, hogy az már nem annyira horror lenne, hanem valami krimi thiller... :D jó, láttunk már ilyet, de érdekesen csinálták meg, nekem tetszett. -
Avengers 4
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hogy élték túl az asgardiak? A hajót nem szétpukkasztotta Thanos az előző részben? Thort is az űrből mentették ki a mókusék. -
Hotel Mumbai
Kb semmit sem tudtam erről a filmről, csak a 2 mondatos szinopszist olvastam el mielőtt megnéztem. így meglehetősen kellemeset csalódtam. Nem számítottam rá, hogy ilyen jó lesz. Szinte végig feszült, izgalmas, bár egy leheletnyivel lehetett volna rövidebb, mert bő 2 órán keresztül azért nehéz fenntartani az állandó feszültséget. De szép próbálkozás, nem az X+1-edik terroristás film, jó színészi játékkal, bevállalós jelenetekkel. Tetszett 7.5/10 -
Ő abban a cuccban inkább közveszélyes lenne. :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Lehetne Happy az új vasember... hátha akadna rá való suit. A humor faktort biztos erősítené, ahogy ott töketlenkedne.
-
igen, ez a reklám duma, hogy megnézzék az emberek, de a lényeg az a végjáték volt... -
nem a végjáték zárja a phase 3-at, hanem ez. -
biztos nem egy csóró pókember filmben vezetik majd be ezt a témát... -
Eddig érdekelte őket.. szánalmas szar alakok. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mysterio mekkora egy kamu... tuti gonosz lesz. VAGY! Így oldják majd meg az X-menek behozatalát... multiverzum... -
Sequoyah #102084 Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)
Ha roviden kene jellemeznem, akkor azt mondanam, hogy az eredeti. '93-as Jurassic Park a gazdag nagybacsi, aki nagyszeru uzletember, es tehetseggel es sok munkaval nagy vagyont epitett ki. Az orokosei ugy ahogy kezeltek a vagyont, de most az unokaoccs orokolte az egeszet aki autokra, ku***akra es drogokra veri el.
Gyakorlatilag az egesz film a hatasvadaszatra ment el, es a regi ikonok elfecserlesere. Egy vulkankitorest altalaban pl senki nem el tul, nem csak a lava miatt, hanem a mergesgazok es vulkani hamu miatt, de ok egytol egyik epen kisetalnak onnan ugy, hogy konkretan rajuk robban a hegy. Vagy hogy a srac atugrik a csattano dinofogsorok kozott... (ez utobbi CGI-jen latszik egyebkent hogy fizikailag ez nem lett volna lehetseges...).
A regi filmekre valo utalasokat pedig kotelezo jelleggel daraltak bele... Amikor egy ikonikus targy osszetorik annak egy dramai csucspontnak kellene, de kapott 2 masodpercet, es ennyi...
Az ujabb genmodositott szuperdino pedig eleg olcso otlet... A realisztikussagnak az utolso magvait is kioltek...
A filmek van ugyan egy normalis (bar unalmas es sablonos) tortenete, de a forgatokonyv az szornyu, ide-oda kapkodnak az esemenyek kozott, es semmire sem szannak idot, hanem mar ugranak is bele a kovetkezo jelenetbe masodpercek utan. Nehez kovetni... Nem is csoda hogy bealudtam rajta, de mint kiderult nem sok mindenrol maradtam le:D
Vizualisan nyilvan latvanyos a film, de hatasvadasz. A ket foszereplo hozza ugyanazt amit az elso filmben is, csak kevesebb humorral. Mas erdekes karakter nincsen, aki korabban volt az eltunt, uj karaktert pedig nem hoztak be felejtheto mellekszereplokon kivul.
Meg a 3 evvel korabbi Jurassic World-ot is messze alulteljesiti. Ha ezt a filmet lattam volna gyerekkent, sohasem szerettem volna bele a dinokba...
3/10 -
Avengers 4 Endgame spoilerek tartalmaz, úgyhogy csak óvatosan! Russó testvérek valószínűleg emiatt oldották fel az Endgame spoilereket a mai nappal. -
Kösz az ajánlót.