[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #102084 Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)
Ha roviden kene jellemeznem, akkor azt mondanam, hogy az eredeti. '93-as Jurassic Park a gazdag nagybacsi, aki nagyszeru uzletember, es tehetseggel es sok munkaval nagy vagyont epitett ki. Az orokosei ugy ahogy kezeltek a vagyont, de most az unokaoccs orokolte az egeszet aki autokra, ku***akra es drogokra veri el.
Gyakorlatilag az egesz film a hatasvadaszatra ment el, es a regi ikonok elfecserlesere. Egy vulkankitorest altalaban pl senki nem el tul, nem csak a lava miatt, hanem a mergesgazok es vulkani hamu miatt, de ok egytol egyik epen kisetalnak onnan ugy, hogy konkretan rajuk robban a hegy. Vagy hogy a srac atugrik a csattano dinofogsorok kozott... (ez utobbi CGI-jen latszik egyebkent hogy fizikailag ez nem lett volna lehetseges...).
A regi filmekre valo utalasokat pedig kotelezo jelleggel daraltak bele... Amikor egy ikonikus targy osszetorik annak egy dramai csucspontnak kellene, de kapott 2 masodpercet, es ennyi...
Az ujabb genmodositott szuperdino pedig eleg olcso otlet... A realisztikussagnak az utolso magvait is kioltek...
A filmek van ugyan egy normalis (bar unalmas es sablonos) tortenete, de a forgatokonyv az szornyu, ide-oda kapkodnak az esemenyek kozott, es semmire sem szannak idot, hanem mar ugranak is bele a kovetkezo jelenetbe masodpercek utan. Nehez kovetni... Nem is csoda hogy bealudtam rajta, de mint kiderult nem sok mindenrol maradtam le:D
Vizualisan nyilvan latvanyos a film, de hatasvadasz. A ket foszereplo hozza ugyanazt amit az elso filmben is, csak kevesebb humorral. Mas erdekes karakter nincsen, aki korabban volt az eltunt, uj karaktert pedig nem hoztak be felejtheto mellekszereplokon kivul.
Meg a 3 evvel korabbi Jurassic World-ot is messze alulteljesiti. Ha ezt a filmet lattam volna gyerekkent, sohasem szerettem volna bele a dinokba...
3/10