106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A 13-as
10/8 -
Un Prophete (A Prophet), Harsh Times, Cidade Dos Homens, Achilles And The Tortoise, ...
-
Köszi, sajnos már megvolt. De nagyon nagy film. Igen, ilyeneket keresek, meg mint a Dan in real life, meg hasonlók. Csak az a baj, hogy rengeteget láttunk már... -
Bakancslista -
Ajánlást szeretnék kérni. Ma délután nézni szeretnénk valami jó drámát, vagy dramedy-t. Valaki valamit? Előre is köszi. -
Reg5 #60587 Múlt hónapban láttam 3D-ben. Szerintem 2 jelenettől eltekintve ez színtiszta 2D volt. -
viizo #60586 Gru
Mivel a múltkor abbahagytam, tegnap este befejeztem.
A film a második felére kicsit feljavul, de az összkép így is gyenge, egyszernézős produktum.
A 3D biztosan dobott volna rajta, de ez így... nem elég a boldogsághoz.
10/5 -
Szerencsére nem a te izlésednek kell megfelelni. A pálmafádat meg ültesd el hátul a kertben a többi mellé. -
True Grit:
Na gondoltam vegre eredeti nyelven egy western.Hat amit Jeff Bridges makog ebben a filmben,az nem semmi.A filmrol nem tudok sokat mondani mert ketszer szunditottam el,de ez a hang amit a faszi kiad magabol mar onmagaban zsenialis.Altatonak.Talan egyszer ujra megprobalom.A kiscsaj jol tolta,annak ellenere hogy eleg hiteltelen ahogy 14eves kislanyok 'felemlitenek meg' meglett ferfiakat.Foleg ilyen kornyezetben es korban.
Jeff papa hangja 7.5/10
Film ?/10
-
komolyak a pontozasok........ *facepalm* -
spm #60582 Before Sunrise, Before Sunset
Ebben 2 ember végig beszélget, és nagyon jó film mindkettő :) -

-
Pár film amit az elmúlt napokban láttam:
Black Swan 2010
Egy újabb Aronofsky remekmű. A történet egyszerű, mint a pofon, a főszereplő vívódása viszont zseniálisra sikeredett. Natalie Portman a Closer és a V for Vendetta után végre újra maradandót alkotott.
8/10
Badlands 1973
Gondoltam megnézem Malick mester egyik korai filmjét. Azt, amelyik Tartantínót is megihlette anno.(A True Romance és a Natural Born Killers forgatókönyvére gondolok.) A film az 50-es években történt dakotai sorozat gyilokosságokról szól. A fiatal Martin Sheen jól hozza az őrült és kiszámíthatatlan gyilkos szerepét. Sissy Spacek monológjai pedig kis életet lehelnek a kopár és sík Dakotai tájba. Remek film.
8/10
True Grit 2010
Coen testvérek legújabb western filmje. Tekinthető a 1969-es film feldolgozásának, vagy a történet alapjául szolgáló regény újabb adaptációjának is. Tény, hogy a történet már régóta létezik, kérdés az volt számomra, hogy Coenék mit hoznak ki belőle, újra. A alapvetően lassan csordogál a film. Jeff Bridges hozza, ami elvárható egy zülött rendőrbírói szereptől. Matt Daemon meglepően jól teljesített western környezetben, de szerintem a kis csaj Hailee Steinfeld nyújtotta a legtöbbet. Érdemes lesz rá a továbbiakban oda figyelni.
8/10
The kids are all right 2010
Leszbikus szülők, illetve spermadonortól született gyerekeik, akik kiváncsiak az "apjukra". A filmet egyértelműen Mark Ruffalo viszi a hátán. Bejött ez a laza, "szarok magasról mindere" karakter. Ebből a filmből kiderül, hogy Julianne Moore már nem lesz fiatalabb, és hogy a Tim Burtonos "Alíz" továbbra is gyenge, mint a harmat. :)
8/10
127 Hours 2010
Ezt a filmet vártam leginkább az utóbbi időben, és hát nem csalódtam. A sztori ugye megtörtént esetet dolgoz fel: egy barlangász (Aron Ralston) keze beszorult egy szikla alá a Grand Canyon egyik kürtőjében, és hát 5 napira ott ragad. James Franconak jól sikerült hoznia a barlangász szerepét, aki több napon keresztül küzd a halucinációival és próbál életben maradni. Neki adnám a szobrocskát 2 hónap múlva :)
9/10
Cyrus 2010
Nem azaz egyszerű vígjáték. Sokszor direkt kínosra veszik a figurát, olyan Office módra. De aki a fingós/böfögős poénok nélkül is képes élvezni egy vígjátékot valamint, kiváncsi a még mindig gyönyörű Marisa Tomeire, az nézze meg nyugodtan :)
7/10 -
ez nagyon jó film -
Rendben, kaptam elég sok címet, megnézem őket. Köszönöm a segítségeteket!
-
szerintem is. elég sok kérdést feszeget, vallás-filozófia, emberismeret, történelem blablaaaaa...
vagy ottvanmég a 3 mátrix film pl, ottis sok ilyen filozofálgatós dialógus -
The Man From Earth lesz a te filmed szerintem is ilyen szempontból :) -
huh hát a tanár aki ezt feladta kb. úgy adta elő hogy senki nem tud kommunikálni csak ő. amit mi csinálunk az nem kommunikáció, csak gügyögés meg ilyenek. nehéz eset :/ -
Dean Winchester #60574 pont ezt akartam írni :DDD
ha beszélgetnek akkor egyértelmü h kommunikálnak xD -
"hogy van-e köztük kommunikácio"
ja, mert létezik olyan párbeszéd, ami nem a kommunikáción alapul?:D -
hát igy kommunikácio szempontbol kell, hogy van-e köztük kommunikácio, meg ilyesmi, ilyen filozofiás baromság :D -
Dean Winchester #60571 nemtudom ezaz a film-e de van amikor egy bíróságon játszódik , na ott is van ilyen 10 perces párbeszéd féle !
de nem értem,hogyan lehet elemezni ilyen párbeszédeket a filmben?:S -
Red (2010)
Erre mondják azt, hogy sótlan lett. Nagy nevek, Bruce Willis papa gyak, mi sülhet el rosszul? Egyrészt elszállt az egész a karaktereken, másrészt egy emlékezetes jelenet sem maradt meg (na jó, kocsiból kiszállás, meg a rakétavető, de ennyi). Túl elnyújtották, a vége az alelnöktől kezdve pedig teljesen semmilyen lett.
The Losers operált hasonló alapsztorival, de az sokkal jobban bejött.
5/10 -
12 dühös ember, vagy a kötél. abban a filmben ilyen 20-25 perces vágatlan jelenetek vannak, durva :) -
b@zmeg... :DDDDDDDDd -
xxxpaulxxx #60567 Tébolyultak
Nem volt rossz.
7/10 -
xxxpaulxxx #60566 Vagy az Őslakó:D Ott is másfél órás beszélgetés van:D -
Dean Winchester #60565 élve eltemetve :D buried -> spoiler nélkül annyit,hogy itt van 10 perces beszélgetés bőven :) és nincs másik jelenet xD -
Pl:Kutyaszorítóban,abban szinte csak beszélnek lehet elemezni:) Tarantino stílusát főleg.:) -
Ja neeem, csak házifeladatként kéne elemezni egy min. 10 perces beszélgetést dehát a legtöbb filmben nem beszélnek 10 percig anélkül hogy vmi másik jelenet ne lenne belevágva :D -
Kávé és cigaretta? -
vg #60561 Jay Leno Show? The Colbert Report? The Daily Show? Jimmy Fallon? Craig Ferguson? David Letterman? Ezek pontosan olyan beszéltetősek. Tele van velük youtube. -
szerintem a Discoveryn a Hogyan készültet, de azt is lenémítva. -
Te eddig nemafilmeket neztel? :o -
sziasztok
bocs hogy ide irok, de ez mégis egy filmes topik :) nem tud valaki egy olyan filmet amiben van minimum 10 perces beszélgetés, kettö vagy több fél között valami értelmesebbre, intelligensebbre gondolok. -
Irreversible rohadt nagy film SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a végéről indul maga a film, és mozaikként áll össze majd a végén visszafelé haladva. Memento? -
Dean Winchester #60556 láttátok már? :D kurva jóóóóó xD
-
ja az kihagytam, hogy vizuálisan nagyon jó a film. az operatőrnek adjon valaki valami fasza díjat! ahogy szépen kikristályosodik a makett (szerű, eleinte) fényképezés az nagyon szép! és még értelme is van, így eljutottunk oda, hogy:
ja meg kihagytam azt az igen erős pozitívumot, hogy a film nem akar egy metaforikus, halvány gondolat-foszlányokon nyugvó katyvasz lenni. értsd: tök lineáris, érthető mi történik, nem egy Richard Kelly (Donnie Darko /ok/, Southland Tales /pfejj/) féle megmagyarázhatatlan maszlag. nem kell belemászni az író fejébe, hogy tudd, mi a f*sz van -
Enter the Void
namost, ez egy 2:45 órás film. előttem már jól írták páran, hogy van egy óra, ami egészen jó, meg 60 perc, ami elég szar. egyetértek. na és mi a helyzet a maradék 45-tel? hát az már-már vállalhatatlan. ezek ennek a kísérletnek a legrosszabb percei! és most nem az epilepszia-tesztekről beszélek (egészen komolyan: aki ebben a betegségben szenved, az nagyon messze kerülje el!)
értem én, hogy az egész egy nagy trip akar lenni. lassú, nagyon lassú. azt akarja, hogy az ember a film ritmusára lélegezzen, hogy átszellemüljön. ez rendben van! az is, hogy néha jön egy-két jelenet, ami kizökkenti ebből. na de a hatásvadász szarok :O
miért kell olyan dolgokat percekig mutatni, amikből 2 és fél másodperc is elég ahhoz, hogy az ember tökéletesen megértse? ezt a filmet igenis elég lett volna megcsinálni egy teljes órával rövidebbre. a pozitív hatást (mármint az alkotók felé tőlünk, nézőktől) ugyanígy elérték volna, ez így ebben a formában egy szép nagy f*szverés a készítők részéről
most nézem imdb-n, hogy a sokat emlegetett Irréversible rendezője jegyzi ezt is (valaki írja már le spoilerben pls, hogy az mitől olyan, amilyen. én ennek a faszinak az alkotásai közelébe nem megyek 1 évig, az fix), úgy látszik nem bírta megállni, hogy ne csináljon egy 2 és háromnegyed órás kreatív sugárban hányást
tehát én értem (inkább remélem), hogy amit látunk, az mind-mind jól átgondolt tervezés eredménye. tudta, hogy mit vált ki pl. azzal a bizonyos egyik utolsó jelenettel, ami "testen belüli élmény", csak úgy mit sem ér a sokkolás, a polgárpukkasztás, ha az unalomba fullad, mert repetitív, mert hosszadalmas
5 pontocska
ui: amúgy az milyen lett volna, ha mondjuk a Ponyvaregényben 3-4 srácot is fejbe lőnek a kocsiban? vagy ha a Harcosok Klubjában még egy teljes órán át mutogatják a klubokban a bunyót, vagy azt, ahogy Marla-val kefélnek? mert én ezt tartom ennek a filmnek a legnagyobb gyengeségének, a hihetetlen önismétlést, nem csapott senki a rendező kezére. ha ez direkt ilyen, akkor az azért baj, ha pedig nem vették észre, hogy ez így már sok lesz, akkor meg azért -
bcrics #60553 Az elveszett jézus videó nyomában
Hát ez kurvajó még mindig,És simán olyan mintha az Uncharted (Ps3Only) Játék egyik epizódja lenne a film,Abból is készül vmi adaptáció,de vmi nyomorult családifilm lesz belőle,...
Ez a film viszont nagyon adja.
És a vége,..hatalmas,,egyik legnagyobb cliffhanger.
simán 8/10