1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • ProGabe #60554
    Enter the Void

namost, ez egy 2:45 órás film. előttem már jól írták páran, hogy van egy óra, ami egészen jó, meg 60 perc, ami elég szar. egyetértek. na és mi a helyzet a maradék 45-tel? hát az már-már vállalhatatlan. ezek ennek a kísérletnek a legrosszabb percei! és most nem az epilepszia-tesztekről beszélek (egészen komolyan: aki ebben a betegségben szenved, az nagyon messze kerülje el!)

értem én, hogy az egész egy nagy trip akar lenni. lassú, nagyon lassú. azt akarja, hogy az ember a film ritmusára lélegezzen, hogy átszellemüljön. ez rendben van! az is, hogy néha jön egy-két jelenet, ami kizökkenti ebből. na de a hatásvadász szarok :O

miért kell olyan dolgokat percekig mutatni, amikből 2 és fél másodperc is elég ahhoz, hogy az ember tökéletesen megértse? ezt a filmet igenis elég lett volna megcsinálni egy teljes órával rövidebbre. a pozitív hatást (mármint az alkotók felé tőlünk, nézőktől) ugyanígy elérték volna, ez így ebben a formában egy szép nagy f*szverés a készítők részéről

most nézem imdb-n, hogy a sokat emlegetett Irréversible rendezője jegyzi ezt is (valaki írja már le spoilerben pls, hogy az mitől olyan, amilyen. én ennek a faszinak az alkotásai közelébe nem megyek 1 évig, az fix), úgy látszik nem bírta megállni, hogy ne csináljon egy 2 és háromnegyed órás kreatív sugárban hányást

tehát én értem (inkább remélem), hogy amit látunk, az mind-mind jól átgondolt tervezés eredménye. tudta, hogy mit vált ki pl. azzal a bizonyos egyik utolsó jelenettel, ami "testen belüli élmény", csak úgy mit sem ér a sokkolás, a polgárpukkasztás, ha az unalomba fullad, mert repetitív, mert hosszadalmas

5 pontocska

ui: amúgy az milyen lett volna, ha mondjuk a Ponyvaregényben 3-4 srácot is fejbe lőnek a kocsiban? vagy ha a Harcosok Klubjában még egy teljes órán át mutogatják a klubokban a bunyót, vagy azt, ahogy Marla-val kefélnek? mert én ezt tartom ennek a filmnek a legnagyobb gyengeségének, a hihetetlen önismétlést, nem csapott senki a rendező kezére. ha ez direkt ilyen, akkor az azért baj, ha pedig nem vették észre, hogy ez így már sok lesz, akkor meg azért