106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • SzinesGeza
    Melyik része? ;)
  • LasDen #102482
    költői túlzás...
  • SzinesGeza
    Vallás(ok) nélkül még az őskoron sem jutott volna túl az emberiség. Szép lassan kipusztultunk volna, vagy majmok maradunk.
    Valamire szükség volt az irányításhoz.
  • Tikal #102480
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Anyagilag lehet nincsenek átbaszva, de minden másban igen...
  • Synchronous
    Én azt egy szóval sem vitattam, hogy pénzt kaphat az ilyen akciókért az elkövetők családja. Én tisztán vallási oldalról közelítettem meg a témát... abban van a veretes átbaszás.
  • Zephyr Retiring
    Ha ez valóban így lenne, vagyis az elkövetők családjait nem pénzelnék utólag, akkor annak híre menne. Vélhetően ez esetben soha senki sem hinne többé ebben az utólag busásan kifizetem a családod szövegben. De mivel öngyilkos merénylők még manapság is akadnak, vélhetően lehet az elkövetés oka mögött igazság is. Azaz nem biztos, hogy tényleg át lettek baszva a palánkon...
  • ToxiMaxi
    Igen.Bár a különböző vallások kevésbé torelánsak egymással szemben.

Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.29. 11:07:21
  • Count Adyn
    Nemis maga a vallás, hanem az intézményesített egyházak:)
  • ToxiMaxi
    Vallás a legrosszabb dolog, az emberiség történetében. Elég abba belegondolni, hogy mennyi ember szenvedett, halt meg a vallás miatt/nevében.
  • Synchronous
    Engem inkább az egész merényletsorozatnak a fő oka sokkolt, magyarán az ideológia, ami húzódik mögötte. Az az etikátlanság, ahogyan kihasználják ezeket az alacsony intellektusú tanulatlan suttyókat, beetetik őket a "vár a paradicsom", meg az "Allah akarata" szintű agymosással, és bármit meg lehet velük csináltatni ezután.
    Vállalják a halált, az értelmetlen szenvedést, a lenyomorodást vagy a börtönt, csak mert Allah akhbar... ez a joker kártya. Ezt használják fel mindenre a sokkal dörzsöltebb fejeseik, akik természetesen sohasem viszik vásárra a bőrüket, teljesen lenyomozhatatlanok, és még a telefonban is álneveket használnak... "Bika testvér"... vicc a köbön.
    Én nem kétlem, hogy van az iszlámban olyan, aki tényleg hittel csinálja az ilyesmit, de ezek többnyire a feláldozható gyalogság. Az ötletgazdák nagyon is ravaszak és taktikusak... a kulisszák mögött bujkálnak, nincsenek elveik, pusztán a meggazdagodásukra és a saját hatalmuk megalapozására használják fel a vallásukat, az ilyen éretlen kölyköket meg kiküldik gyilkolni, és csak röhögnek a moszuli palotájukban, mikor nézik a híradót, hogy milyen felfordulást okoztak.
    Természetesen minden parancsuk Allah akarata... ha nőket kell erőszakolni akkor az, ha egy muszlim testvérüket kell valamilyen idióta ok miatt megölniük, akkor azt is Allah akarja. Ez pl. konkrétan benne is volt a filmben.
    Ezek a szerencsétlen kamaszok pedig végig azt hitték, valami szent ügyért harcolnak, mert nincs annyi sütnivalójuk hogy felfogják, csak át lettek baszva a palánkon.
  • MrAndree
    James Earl Jones maradt.
  • LasDen #102472
    Igen

Igazából Timon, Pumba és Simbán kívül a többi hangváltozás annyira nem nagy dolog.
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.07.28. 19:20:28
  • davidka003
    Hotel Mumbai

Engem teljesen lesokkolt. Annyira átjött és szörnyű belegondolni, hogy ez bárkivel megtörténhet. Elmegy bárhova külföldre nyaralni és egyszer csak ott találja magát egy ilyen helyzetben. Nagyon ajánlom mindenkinek a megtekintését.
    10/10 Év filmje nálam
    ----------
    The Lion King 2019-ben teljesen új szinkronhangok vannak? Mert akkor részemről felejtős.
    Utoljára szerkesztette: davidka003, 2019.07.28. 19:08:35
  • CSOCSO
    Jonnek kifele az Endgame rip-ek.
  • CSOCSO
    The Lion King (2019) En is ugy ultem le, hogy ezt minek kell eroltetni? De igazabol nem volt gaz. CGI nem volt zavaro. Sztori ismert. Semmi uj. Erzelmek nem jottek at annyira mert torzitottak az allat arcokat tulsagosan. A zenek el lettek rontva. Mindegyik gagyi lett kiveve a Lion Sleeps Tonight. Na az pofas lett.

6/10
  • Count Adyn
  • Kmarha
    The Lion King
    Az oroszlánkirály

Remek élmény, színes és élettel teli látvány világ melyben a számítógépes animáció kicsit sem rondít bele. A zseniális zenéket a nagyszerű szinkronszínészi munka és szintén remek fordítás teszi feledhetetlenné. Bár a történet egyfajta tanmese, az élet körforgásáról, a felelősség vállalásról, a múlttal való szembenézésről, a tálalása nem csak gyermekek számára teszi befogadhatóvá. Ezek mellet külön jó pont, hogy nincs túlnyújtva, rövid, gyors és velős. Sok sok ilyent még!

The Lion King
    Az oroszlánkirály
    [2019]
    Hja, hogy ez? Ezt én meg nem nézem!
  • vérpocok
    Az milyen, hogy a száguldó lávadémon által keltett turbulencia kocsikat, kamionokat meg buszokat sodor el a francba irdatlan sebességgel, a csávó meg megtartja a gyereket fél kézzel egy ilyen szélben és mindezt úgy, hogy meg tud állni a lábán... nem kapaszkodott semmibe, ergo ha nagyon erősen is fogja, el kellett volna vele együtt repülnie a hordalékkal. De ő olyan baszott kemény, hogy a betonon állva kitart.
    A nagy erejű robbanás elhajítja Madison apját, neki egy kőtömbnek, mire ő feláll és leporolja magát. Össze kellett volna szakadnia az összes belső szervének. Hihetetlen, amik zajlanak itt némelyik jelenetben.
    A habcsóktestű pufók Godzilla meg nagyon is szép görbe tükör a műanyag gyorskajákon nevelkedett koleszterinben tocsogó amerikai gyerekeknek. (Nyilván nem ez volt a szándék az imázsa mögött, de bárcsak...)
    Amit hiányoltam, az Millie telekinetikus képessége, amivel elég jól oda lehetett volna verni a lényeknek. Baró lett volna, ahogy a sokfejű gyík letépett nyakával fojtogatja a lángoló varjút.
    Amúgy meg zseniálisan felesleges volt ez a családi konfliktusos mellékszál, a lányáért aggódó apuka, meg az egyszemélyes mentőexpedíció, mikor bajba kerül. Tisztán látszik, hogy a készítők Roland Emmerich-től szopták az ihletet, mert a sztori annyira szolgain követi az ő filmjeit... épp csak a cuki háziállat hiányzott a repertoárból, ami az utolsó pillanatban ugrik el a leomló épületfalról, hogy aztán a nagyon kemény gazdi kérges kezében landoljon.
  • Zephyr Retiring
    Ennyi volt. Röviden: (A Star Is Born - 2018) jogosak a jelölések.
    A film felénél még mindig nem lehetett tudni mi lesz a történet vége..
    ...de elég meglepő fordulat volt, hogy végül mégsem a pia tette be a kulcsot a zárba..

Most perpill még dunsztom sincs, hogy az eredeti 1937-es sztori jobb vagy sem mint ez volt, de majd sort kerítek rá is egyszer. Meg talán még a két másikra '54-ből és '76-ból is....utóbbit szintén jelölték Barbra Streisand és Kris Kristofferson játékával.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2019.07.27. 19:03:28
  • hapi
    Én is inkább átálltam a sorozatokra, mert a köpenyesek miatt nem nagyon van normális film már.
  • Zephyr Retiring
    Ugyan nem eredeti csak feldolgozás, de így is 8 Oscar jelölést kapott: "Csillag születik". Bradley Cooper első rendezése. A lemez már a kezemben, még nasizok valami oszt már nézzük is idehaza.
    Remélem tetszeni is fog, ha már így előre javasoltam..

• CSOCSO
    Nekem is az a godzilla a kedvencem de mar nem merem megnezni ujra. Facebukon rengetegen fikazzak azt a filmet. Az uj Godzilla lapjan meg eszmeletlen sok ember van aki ezt az ujat isteniti. Ami szerintem is ultraszar volt.
  • LasDen #102461
    Igen
  • eksy
    "Visszahozhatnák a Jean Reno féle Godzillát"

vagy elfelejthetnék már 1-2 évtizedre godzillát, meg úgy általában a képregénymozikat! Hogy a francba lehet várni egy pókember 5-öt, halálos iramban 10-et... nem értem.

Tudtok ajánlani valami új, eredeti, tartalmasabb filmet, felnőtteknek (persze nem úgy értve:)

• Prof William
    Nekem semmi bajom sem volt a Jean Reno féle Godzillával. Egész jó kis film volt. De emlékszem a Godzilla fanok annak idején sugárban hánytak tőle hogy ez a régi dagi Toho Godzilla megcsúfolása.
  • BenedekFeco
    Godzilla: King of the Monsters

Édes istenem ezt a gagyit! Én megértem, hogy vannak olyanok, akik szerint ez az "igazi-képregényhű" godzilla, és náluk betalált ez a sugárköpő dagadék, meg óriás molylepke-gorillamammut kombó. Hát... én nem tartozom közéjük :)
    Visszahozhatnák a Jean Reno féle Godzillát, az sokkal emészthetőbb.

3/10
  • Tikal #102457
    Persze, vannak kisebb filmek, lehet találni ott jókat, de most tegyünk úgy, hogy én nem azokról beszélek, hanem a nagyokról.
  • LasDen #102456
    nem ízlésről beszéltem. Arra gondoltam, hogy ezer+1 film jött és jön ki idén. Attól, hogy a nagyobb filmek szarok, még nem lehet általánosítani, "Míg idén nem volt egy normális film se", és ráhúzni néhány filmet az összesre...

De persze, tegyünk úgy, mintha a blockbustereken meg a nagyobb filmeken kívül nem létezne semmi más, amit érdemes megnézni...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2019.07.27. 09:37:16
  • Tikal #102455
    Neked biztosan volt, nekem nem. Más az izlésünk, jééé....
  • LasDen #102454
    ezer+1 film jött ki idén, de még egy normális nem volt. Hát persze...
  • Tikal #102453
    És abban az évben még ilyen filmeket kaptunk mint Aliens, Highlander, Manhunter, Platoon, The Fly, Stand by Me, Labyrinth, Big Trouble in Little China....

Míg idén nem volt egy normális film se, csak folytatás, képregénymozi vagy remake. Ad Astra meg a Tarantino mozi lesz talán csak érdekes idén... :(
  • CSOCSO
    Oszt' kozben a legiharc is gagyi mint atom. Kemeny 3 jelent van mikor repulnek. Az elejen. Meg mikor gyakorolnak es a vegen mikor elesben megy a dolog. A tobbi az mind lamur.
    Az uj trailer jol nez ki. Remelem odabasznak a latvanynak. Csak az uj miatt neztem meg a regi filmet.
  • Zephyr Retiring
    Elég fura, hogy nem Kelly McGillisre emlékeztek belőle...
    Amúgy zeneileg is ott volt a toppon: G.Moroder, H.Faltermeyer, sőt a Berlin (Take My Breath Away) is onnantól lett híres...
    Ha engem a gépek érdekeltek volna, nem zenei szerkesztőnek jelentkezem, hanem gépészmérnöknek...
  • Prof William
    Pontosan. Én sem Tom Crusie miatt néztem meg tizenéves fejjel hanem hogy HŰŰŰ VADÁSZGÉPEK MEG LÉGIHARC! És kb ennyire is emlékszek belőle. :)
  • Dynamic
    A Top Gun régen is szar film volt, szerintem a többség csak azért nézte, mert hú vadászgépek. Még kölyök voltam amikor moziban láttam, de már pár nap múlva nem tudtam felidézni a filmet, csak azt, hogy hú vadászgépek.
  • Zephyr Retiring
    Bumblebee (Űrdongó) imdb. és I Feel Pretty (Túl Szexi Lány) imdb.

E kettőt több szempont miatt is egy kalap alá veszem most. Fő szempont:

Mindemellett űrdoncsi nagyobb csalódás volt, mint szexi lány. Utóbbitól amúgy sem vártam Oscar-t, de lehetett volna kreatívabb is. Az edzőtermi mosdós jelenetnél inkább tűnt megzakkantnak a csaj, mint sem megvilágosodottnak, de mindegy. A lényeget értettük, s majd megpróbálunk mi is hasonló életszemléletet felvenni, több kevesebb sikerrel..

Visszatérve pár szó erejéig űrdoncsira, a film eleje úgy ahogy van, egy nagy ratyi ultra cgi fostenger, amiről lerí, hogy a mesék meséjének habja, szerintem baromira rossz fényt vet a transformers filmekre. Persze az is csak mese, de legalább törekedtek az élethű-féle érzet megteremtésére. Aztán '87-től már nézhetőbbek a mozgóképkockák, de...mi a tkm-nek kellett ennyi emberi érzelmet belevinni egy robot "agyába"? Vagy én értettem félre valamit a 16-os besorolási kategória miatt, és én kérek elnézést, hogy megnéztem így bőven 40 felett..

A pontszámom is közös, mindkettő 10/3.
    Sajnálom, hiába tetszett mindkettő az asszonynak, most én pontozok és punktum.
  • Zephyr Retiring
    ..ezt a billiárd értéket ritkán használjuk idehaza. Bár néha az egy "L"-es verzió mellé is társul némi dolcsi..

• Kojiro
    Fele-fele.
    Volt egy család, akivel minden másnap találkoztam, ott 2 angolul 1 magyarul (is) beszélt.
    Tesómmal voltam kint, vele ugye magyarul beszéltünk. Volt még egy ismerősünk, akivel napi szinten találkoztunk ő évtizedek óta kint él és simán elkezd egy mondatot magyarul, majd befejezi angolul és észre sem veszi . Szóval vele egy kicsit hasonló cipőben járok.
  • BenedekFeco
    Ezeket a filmeket rengetegen imádják, akik 30 évvel ezelőtt látták.
  • kutyakiki81
    Cop mortem

Botrányosan rossz magyar film. Itt még a jó színészek sem alakítanak jól. Komolyan mondom Ganxsta Zolee a legjobb az egész brigádban,és ezzel el is árultam mindent. Az utolsó 20 perc akciódús,és magyar filmhez képest látványos is, de ez nem menti meg az előtte lévő majd másfél órát...

2/10