106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
dragonyss #65666 A sejtnél sokkal régebbi film...kb 80-as évek eleje
Már hetek óta ezen gondolkozom, és képtelen vagyok rájönni :(
Az egyetlen jelenet amire nagyjából emlékszem, egy szexjelenet, mikor a két fő kutató egymástól függetlenül azt álmodja hogy egymással szexelnek. Aztán persze zavarban vannak, meggyanúsítja a csaj a pasit, hogy direkt mászott bele az álmába, aztán kiderült, hogy azért álmodták mindketten ugyanazt, mert ugyanarra vágytak. Vagy valami ilyesmi :) -
The Cell ??
Bár abban a gyilkos nem munkatárs -
dragonyss #65664 Valami olyasmi van még benne, hogy a gyilkos manuszt az álomvilágban üldözik...az alapfelállás eléggé hasonlít az Eredethez... -
dragonyss #65663 nem ez az :( -
Dreamscape - AZ álomküzdők ?? -
dragonyss #65661 most már nekem is lenne egy filmes kérdésem. Ez első sorban idősebbeknek szól, mert egy régi film érdekelne.
Nagyjából kb. 20 éve volt a tv-ben (szóval nem mai darab):D
A sztorija nagyjából a következő. Van egy laboratórium, ahol az álmokat vizsgálják. Azt hiszem, hogy egy férfi és egy nő a két fő kutató, és olyasmiket vizsgálnak, hogy befolyásolható-e az álom, meg hogy beléphetnek-e az emberek egymás álmába. Aztán van egy pali (aki szintén ebben a laborban dolgozik) és álmukban öli meg az embereket (vagyis úgy, hogy ő is az álmuk szereplője). Persze a két fő kutató szerelmes egymásba, és talán (ebben már nem vagyok biztos) a gyilkolós pasi is szerelmes ugyanabba a csajba...
Valakinek rémlik ez a film? -
dragonyss #65660 Nem olvasom az anime topicot, csak mikor megláttam a részletet örültem, hogy felismertem ezért gyorsan be is írtam a megfejtést:D -
dragonyss #65659 Én is gondoltam erre a variációra,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az utolsó telefonhívás is ezt igazolja, viszont a csaj aztán át akart menni hozzá, szóval közben rájött, hogy a srác csak őt védte. Vagyis ha nagyon akarta volna összejöhetett volna a csajjal. Szerintem. Persze ő már nyilván nem tudta, hogy időközben a lány érzései megváltoztak...de ez akkor is szomorú. Mindenedet feláldozod valakiért, akit aztán soha többé nem látsz. :(
Ilyen egy real hero:) -
Már amúgy válaszoltak neki az anime topicban.
De sikerélmény megvan, hogy tényleg jót mondtam. :D -
dragonyss #65657 Ez a vándorló palota. A kissrác Howl boszorkánymester segédje :) -
az tuti, hogy Miyazaki. az ő filmjei közt keresgess. -
Vándorló palotát mondanám de lehet nem az.
De az tuti, hogy láttam azt amiből a kép van. -
inkább az anime topikba próbálkozz -
nem tudjátok véletlenül, ez melyik filmből van?
-
szerintem így volt jó a vége, ahogyan volt
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ugye a "főnök" megfenyegeti a végén, hogy élete végig a háta mögé kell majd néznie... nem akarja kitenni ennek a veszélynek a nőt...
na meg gondolj vissza a liftes jelenetre... abban benne van minden... amint belépnek a liftbe és meglátja a fazont, tudja, hogy vége, megcsókolja a nőt, elbúcsúzik tőle, mert tudja, hogy amit tenni fog (vagyis az az énje ami előjön majd belőle) nem fog tetszeni a csajnak... a tipikus lehetetlen helyzet ahol nincs jó döntés csak szükségszerű... a csaj arcán rajta is volt minden, a "úr isten ki vagy te?" típusú nézés félelemmel átitatva... szóval ezért se ment hozzá vissza, és szerintem ez így is van jól
#65648: spoiler?! :) -
3 bejött még az pont a jó határán volt, de többször megnéztem és ha látom a tévébe ott ragadok mindig előtte. A 4 kuka. A 2. az ETALON, az első pedig az alapmű. -
Bűnös szent(Saint Sinner, 2002):
Régebb már láttam a TV-ben, de csak az utolsó 15-20 percet. Most kíváncsi voltam, hogyha az elejétől nézem nyújt-e valamivel többet...hát nem.
Leginkább az idióta démon kurvák idegesítettek ebben a filmben. Nem lehetett emiatt a filmet sem komolyan venni.
De különben sem nagy szám ez az egész. 5/10 -
Alien kvadrológia
Alien 1-2: kőkorszaki technikától függetlenül ezek a legjobb részek, izgalmasak, feszültek, parásak. Jó karakterek, jó forgatókönyv, és a szénné játszott avp gémek hangulatát idézte(főleg a második). Még ma is beférnének a moziba. Ja, és a dögök is ezekben a részekben élték a fénykorukat, a többi már csak cirkuszi parádé.
Alien 3: na igen, ez már messze távolabb áll az elődöktől, egyszerűen unalmas volt, és Ripley-n kívül az egész szereplőgárda=kuka. Értelmetlen kergetőzés buta elítéltekkel...mint egy Benny Hill epizód.
Alien 4: azt hittem a 3. rész volt a mélypont, de ez magasan túl tesz azon, annyira fos volt, hogy komoly erőfeszítés volt nem kinyomni a picsába. Ripley karakterét úgy elbaszták, hogy az már tehetség(komolyan, hát miket művelt, te jó isten), Winona Ryder jelenléte olyan szinten idegesítő volt, hogy a végén pörgettem a jelenetit, az az él ilyen a végén emberi koponyával, na hát az...arra meg nem találok szavakat. Agyatlan akciófilm, semmi hangulata nem volt. Soha többé. -
Most így belegondolva a Drive,egy klasszikus westernfilmre hajaz,modern köntösben. A hallgatag fickó,megment mindenkit a gonosztól,főleg önmagát,és a végén meg szépen "elvágtat" hátrahagyva mindazt amiért küzdött. Ugye van nő,család,pénz,de ezek igazából csak kellékek az ő üdvözüléséhez. John Wayne is így csinálná! Nincs happy end! -
dragonyss #65647 Drive
Miután elolvastam a fórumos hozzászólásokat a témában, azt már tudtam, hogy mindenképp érdekes filmre számíthatok. Mert ugye ami ennyire szélsőségesen osztja meg a közönséget, az biztosan nem egy tucatmozi. :)
És valóban.
A főcím előtti rész után egyből kész voltam. Egyszerűen zseniális volt. Nincs benne semmi sallang, fölösleges duma, keménykedés...teszi a dolgát és kész. A felvezetés tehát nagyot ütött.
A folytatással kapcsolatban van némi ellenérzésem a sztorit illetően, de a színészi játék fantasztikus volt. Mert nem ahhoz kell tehetség, hogy egy akció és látványorgiábam a színészek szinte csak kiegészítők, hanem ahhoz, hogy szinte szavak nélkül is átéreztessék velünk a helyzetüket. És ez Ryan Goslingnak teljes mértékben sikerült. Az utolsó percig minden mozdulata, pillantása, cselekedete hiteles volt.
És mivel nőböl vagyok csak meg kell jegyeznem, hogy sikerült összehozni az elmúlt évek legszebb csókjelenetét. A lassítás, a fények...
Ami még nagyon tetszett, az a felvezetés nélküli, nyers brutalitás. Úgy ütött, hogy nem volt hatásvadász. Nem volt öncélú, ok nélküli erőszak, minden egyes vércseppnek helye volt a filmben.
De hogy néhány negatívumot is írjak: legtöbbször olyan érzésem volt, mintha az Animal Kingdomot nézném. (Nem tudom, melyik film készült előbb, és nem is fontos, ezt pusztán azért jegyzem meg, hogy nekem ez a stílus nem hatott annyira az újdonság varázsával)
A vége pedig számomra nem világos
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!először azt gondoltam, hogy a srác meghalt a parkolóban és az,hogy elhajt az éjszakában, csak egy szimbólum. Aztán az jutott eszembe, hogy bár a film néhol igencsak szürreális, azért ez a befejezés mégsem illik a történethez, ezért marad az, amit látunk: a srác, miután kiiktatta az összes rosszfiút és megszerezte a pénzt, ahelyett, hogy boldogan élne a nővel, meg a kölyökkel szépen elautózik. Okés, hogy ez nem egy hollywoodi sztori, na de akkor is...egyetlen élő ember nem csinálna ilyet. :) Persze meg lehet magyarázni, hogy miért tette, de hát akkor is...
7/10 -
Király!
4,5/10 -
Kb. az egyik legjobb dráma, amit életemben láttam, a "börtönben niggerekkel 10 perc alatt lebratyizós skin"-es Amerikai História X egy határ - hatásvadász, hazug - szar a This is England-hez képest. -
Erről beszéltem én is, de persze mi vagyunk a maradiak mert a régi filmeket pontozzuk túl a mostaniakat meg lehúzzuk, de hát ha valami szar akkor szar hibába magyarázza meg a sok kis taknyos.
Nekünk a Terminator meg az Alien a kultfilm a mai fiataloknak meg az Avatar meg a Dark Knight, de mit tehetünk lenyeljük a békát és kész. -
This is England
skinheades film, arrol szol hogy egy atlagosnak nevezheto kissrac hogyan valik skinheadde. jatszik benne par ismertebb arc, pl tommy az egyik foszereplo a bloffbol, vagy pl a fokocsog kissrac az eden lake-bol. tobb "akciora", agresszivitasra szamitottam, de nem volt benne olyan rengeteg. de attol meg ugyanugy tetszett. hasonlo tema mint az amerikai historia-x-ben, de az nekem jobban bejott.
7/10 -
hapi #65642 Ez a srác inkább 14...
hiába elment mellettünk a világ, és most a szar a menő, annyira a szar hogy már nem is értik a régi értékekről hogy miért jó az. -
dzsagon #65641 Szerencsétlen hány éves vagy, 22? -
rubber
nekem átjött a film meg a mondanivaló is (igen, van benne), kellemes csalódás!! de most komolyan! (a film elején még a néző szájába is rágja hogy felesleges a miérteket kutatni, a "filmnézők a filmben" pedig tesznek róla hogy tényleg ne vegyük komolyan a környezetet. a lényeg itt az a filmes eszme, aminek "művelője" előtt tiszteleg a film. (hollywood felirat előtt a végsnitt) -
Folytál volna le apád lábán... -
Redmer #65638 Takaródhatnál már a ku... a....ba. kö...g!!!! -
Hármas számú űrbázis (Saturn 3, 1980):
Korrekt film, nekem tetszett. Ugyan kicsit gagyi beütése van, de a főszereplők szerethetőek, a sztori is érdekes és nem utolsó sorban izgalmas is. 8/10 :) -
Amíg vannak olyan együgyű lények, akik 12345-höz hasonló jelszavakat (jelen esetben gondolom "attila") találnak ki, addig még lesz egy pár ilyen. -
Nem akarsz már megdögleni hülye gyerek a baromságaiddal együtt?
-
Jó minőségben bőven. Ezzel is az a baj, mint a Thor-ral, hogy unalmas földönszuttyogással töltik az idő nagy részét, mer az ócsóbb, mint a CGI idegen világok/dimenziók/síkok stb.. -
Moziban az előzetest láttuk, otthon is marad (tűrhetően) látványos? -
Green Lantern (2011)
Nem volt ez egyáltalán rossz. Nyilván nem éri el az eredeti képregények, vagy rajzfilm-adaptációk szintjét, de élvezhető volt abszolúte. -
El Charro átka (The Curise of El Charro, 2005):
Ez nem sokkal volt izgalmasabb, mintha 1 és fél órán át fekete képernyőt néztem volna.
Vártam, hogy valami érdekes is történjen, de semmi. Nem volt se félelmetes, se felkavaró, horrornak is nagyon kevés, filmnek még inkább.
Borzalmas, 2/10.
-
Tropa de Elite 2
Az első részhez hasonló, ugyanúgy korrupt rendőrös téma, nagyon jó.
8/10 -
vg #65628 Ha jól látom valamilyen meteorittől kapták azt az erőt? Érdekes film lesz. -
Várós.
-
Contagion... meh... rengeteg színész, rengeteg érdektelen, semmibe vezető szállal.
6/10