[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
dragonyss #65647 Drive
Miután elolvastam a fórumos hozzászólásokat a témában, azt már tudtam, hogy mindenképp érdekes filmre számíthatok. Mert ugye ami ennyire szélsőségesen osztja meg a közönséget, az biztosan nem egy tucatmozi. :)
És valóban.
A főcím előtti rész után egyből kész voltam. Egyszerűen zseniális volt. Nincs benne semmi sallang, fölösleges duma, keménykedés...teszi a dolgát és kész. A felvezetés tehát nagyot ütött.
A folytatással kapcsolatban van némi ellenérzésem a sztorit illetően, de a színészi játék fantasztikus volt. Mert nem ahhoz kell tehetség, hogy egy akció és látványorgiábam a színészek szinte csak kiegészítők, hanem ahhoz, hogy szinte szavak nélkül is átéreztessék velünk a helyzetüket. És ez Ryan Goslingnak teljes mértékben sikerült. Az utolsó percig minden mozdulata, pillantása, cselekedete hiteles volt.
És mivel nőböl vagyok csak meg kell jegyeznem, hogy sikerült összehozni az elmúlt évek legszebb csókjelenetét. A lassítás, a fények...
Ami még nagyon tetszett, az a felvezetés nélküli, nyers brutalitás. Úgy ütött, hogy nem volt hatásvadász. Nem volt öncélú, ok nélküli erőszak, minden egyes vércseppnek helye volt a filmben.
De hogy néhány negatívumot is írjak: legtöbbször olyan érzésem volt, mintha az Animal Kingdomot nézném. (Nem tudom, melyik film készült előbb, és nem is fontos, ezt pusztán azért jegyzem meg, hogy nekem ez a stílus nem hatott annyira az újdonság varázsával)
A vége pedig számomra nem világos
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!először azt gondoltam, hogy a srác meghalt a parkolóban és az,hogy elhajt az éjszakában, csak egy szimbólum. Aztán az jutott eszembe, hogy bár a film néhol igencsak szürreális, azért ez a befejezés mégsem illik a történethez, ezért marad az, amit látunk: a srác, miután kiiktatta az összes rosszfiút és megszerezte a pénzt, ahelyett, hogy boldogan élne a nővel, meg a kölyökkel szépen elautózik. Okés, hogy ez nem egy hollywoodi sztori, na de akkor is...egyetlen élő ember nem csinálna ilyet. :) Persze meg lehet magyarázni, hogy miért tette, de hát akkor is...
7/10