106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Real13
    Karácsony Artúr

Bátorkodtam beszúrni a hosszabb véleményemet is, röviden összefoglalva: egy ez jó karácsonyi animáció film. :)

8/10
  • xxxpaulxxx
    Tegnap végignéztem az összes videóját, mert ez meghozta a kedvem és KEGYETLEN:DD Hogy lehet egy embernek ilyen jó beszélőkéje?:D
    És tényleg... azon kevés kritikusok közé tartozik, aki vicces is és igazat is mond:))
  • böröczk
    Az az Olivia W. kritika rész :D
  • hapi
    Azért az attack the block sztem csak egy B kategoriás film és ahhoz képest nem rossz de azért a district 9-el együtt emlegetni nagyon merész.
  • precision
    szerintem az Attack the Block és a District 9 is sokkal jobb "alien" film mint a kóvbojos
    a Battle LA az nálam nem közepes hanem egyenesen 1 pont :)
  • CSOCSO
    Cowboys & Aliens

Imadok filmet ugy leulni es nezni, hogy elotte mar mindenki lefikazta.
    Ilyenkor mindig jo csalodni, hogy pedig nem is volt annyira gagyi a film.
    Skyline meg a Battle: LA-t kozepesre iteltem. Ez a film siman jobb mint a masik ketto egyutt!
    Semmi kifogasom a film ellen. Nem volt hianyerzetem, nem tudom mi mast lehetett volna kihozni meg ebbol a filmbol egy ilyen cimmel.
    Nem mondom, hogy annyira lenyugozott volna de nagyon is jo popcorn film volt.
    legyen 8/10
    Jobban tetszett mint a legutobbi par foldonkivuli film.

• Shep
    Ki akar itt ráerőltetni bárkire is bármit? Egyszerűen próbálok megérteni dolgokat, hogy te ebbe mit magyarázol bele az a te egyéni problémád.
  • davidka003
    Gépész unalmas de a vége jó.
  • morcosqtya
    Köszi. :)
    Akkor marad "A gépész" meg a "Meztelen ebéd" ma estére..
    (Utóbbit már elkezdtük de elaludt rajta, a százlábú-húsgyári jelenetnél meg öklendezett szegénykém.. :))
  • Seth
    2. rész viszont már beleadott apait anyait, ott hashajtót kapnak a páciensek, gondolhatod micsoda buli keveredik belőle :D
  • davidka003
    Pont tegnap láttam, most akartam írni róla.
    Szerintem nem volt durva. Nem mutattak semmit. Mondjuk mikor jelzik, hogy a csávó a szájába kakkant a csajnak, na az volt kicsit durva, de én nem lettem rosszul tőle.
    7/10-et megérdemel, mert nekem a hangulata meg a beteg doktor tetszett.
  • Tikal #66096
    ne reménykedj szerintem abban hogy: "sztori, csavar, színészi játék, érdekesebb jellemrajz, karakterek stb" :)
  • Seth
    Hulladék, barátnővel kerülendő.
    Amúgy meglepően kevés vér van benne(nem egy Hullajó-hoz képest :D), az sem a "százlábú" összeépítésekor keletkezik :)
  • morcosqtya
    Relax már!

Inkább azt árulja el valaki, hogy megnézhető-e a Human Centipede (nem az új hanem az első rész) épeszű emberként és lelkileg egészséges barátnővel vagy eleve hamvába hullt ötlet? :)
    (mennyire erőteljesen gore a film / van-e a véren kívül egyéb filmesztétikai "értéke" is esetleg (sztori, csavar, színészi játék, érdekesebb jellemrajz, karakterek stb) avagy hulladék?
  • Tyler1
    Az is unalmas már, hogy valaki mindig megpróbálja a saját szubjektív véleményét felsőbbrendűként titulálni, és kötelezni a másikat az egyetértésre.
    Mi alapján kötsz bele abba, hogy kinek hogy tetszett a szaros cowboys&aliens? Neked tetszett, oké, nem kell ehhez semmilyen magyarázat, hogy western scifi, szórakoztatás, meg sg színvonal, mindenki eldönti magának, hogy egy film miért tetszett neki, avagy miért nem.

Esetleg neked az összes létező film tetszett, amit láttál? Mert ha nem, akk saját magadra dől ez a vita, amit feleslegesen generáltál.
  • precision
    "unalmas már mindig ugyanazt hallgatni"

tekerj át rajta / ne regaálj rá

problem?
  • Tikal #66091
    Nálam pont fordítva... Keves filmet nézek mostanaban, pont azert mert keves a jó film és tul sok az átlagos, amire ket het múlva mar nem emlekszem és az ujra nézése szoba sem jon....
  • MrSpock
    Nyugi, itt abból kell kiindulni sg-n hogy minden szar,kivéve azok a filmek amiket kb.3-4 emberke istenít,most nem akarom megnevezni őket,mert még személyeskedésnek hangzana.És képesek bárkivel vitába szállni igazuk megerősítésére.:)
    Én nagyon szeretem a filmeket,nem csak azért írok,hogy megmondjam a tuti frankót. engem nem érdekel a hype és hasonó tömeghisztériák,megnézem..tetszik e vagy sem eldöntöm ennyi. De nem erőlködöm hogy márpedig ez afilm azért tuti,mert..és előadás,csak arra várva valaki belekössön,vagy igazat adjon.
    Bár itt is talán légyeffektus működik.:D Mert uhh ezt sokan látták csak jó lehet :D
    Vannak akik ezt részesítik előnyben,főleg sorozatoknál szoktam ezt olvasni,hogy a számok nézzétek meg!! Azok nem hazudnak!!:D És persze nem emrik bevalalni sokszor ,hogy ennek ellenére tényleg szar valami.:)
    A lentebb emlegetett filmet én is láttam kb 6/10re értékelném. 3 pont a jó színészgárdának,persze semmit nem mutattak. Bár Olivia egyedül megérne nálam úgy 8 pontot,ha elmehetnék vacsorázni vele :)
    Az alapkomcepció jó volt,csak tényelg kicsit mindenki alevegőben lógott. Ez nem úgy siekrült ahogy keleltt volna,de nagyon szarnak nem mondanám,mert akkor az igazán Zs filmek milyenek? :D
  • Shep
    Én elfogadom csak unalmas már mindig ugyanazt hallgatni ,hogy ez is szar az is szar, semmi nem jó, unalmas. Gondolom nem 1-2 filmet láttál már életedben így ki kellett volna már alakuljon benned egy olyan szelektáló rendszer ami alapján ki tudod szűrni elég jó aránnyal a neked tetsző filmeket és akkor főleg azok közül kell válogatni. Ha meg nem hát az ne legyen már más hibája :)
  • TaRka0107
    Én végig sem tudtam nézni. Olyan volt mintha, amatőr 20 évesek fogtak volna pár kamerát és felvették volna ezt a filmet. Nekem a színészi játéka sem tetszett a főszereplőnek, pedig angolul néztem, direkt eredeti hanggal.
  • precision
    Ha még nem láttam, honnan tudjam, hogy tetszik e? Én nem ítélek előre... utólag meg persze, hogy van véleményem. "Titeket" pedig ki kényszerít rá, hogy ne fogadjátok el más véleményét? :) Szerintem senki. :)

A kóvboj vs élien szerintem max 5 pontos film. Én elfogadom hogy neked többet ér vagy jobban tetszett. Ez van. Én viszont alig vártam már hogy vége legyen és kijöjjek a moziból :)
  • Shep
    Amíg a profit termeléshez ez is elég ez is lesz, nincs ezen mit csodálkozni. Ezért írtam hogy mindenki megtalálja a számítását csak keresnie kell és egyébként meg ki kényszerít titeket, hogy megnézzétek az éppen aktuális Hálivúdi "sikerfilmet"? Szerintem senki.
  • precision
    igen, mondhatni így is, hogy hányingerünk van már a futószalagon gyártott "egykaptafa" filmektől :)
    a hatalmas hollywoodi forgatókönyv íróknak biztos van ilyen "trash generatorjuk", aminek megadnak egy-két kulcsszót és kidob nekik egy random de mégis "egyen" forgatókönyvet :)

de azért nem vagyok elkeseredve, mert voltak/vannak még jó filmek, vannak még jó rendezők/írók és vannak jó színészek
  • Shep
    Szerintem mindkettő jó. :) Egyébként meg egyre több az olyan ember akinek ha a csillagokat lehozzák az égről az sem elég, akármit kap akkor is beleköt és az ilyeneket igazából az szórakoztatja, hogy örökké elégedetlenek mindennel. Ennek fő oka szerintem az lehet, hogy az ilyen illetők minden szart megnéznek és egyszerűen megcsömöltek az egésztől és ezeknek a száma mindaddig nőni fog amíg 2 gombnyomással elérhető minden film a neten.
  • Tikal #66083
    Az expendables jó volt :)
    de azert remelem erzed hogy akciófilm és akciófilm között is óriási kulonbseg lehet, nem kell keverni a stílusokat ahhoz hogy azt mondjam a true lies egy jó film a transformers
    meg egy szar, pedig mindkettő azert készült hogy szórakoztasson :)
  • Shep
    És ez elég is volt neki, meg nekünk is :) Ma meg csodát várnak az emberek.
  • CalebJoe
    Arnie ezt tudta:)
  • Shep
    És milyen igazad van. Sokan szerintem egyáltalán nincsenek tisztában azzal (ez most nem konkrétan az itteni társaságra vonatkozik hanem úgy általánosságban), hogy az adott műfajtól mit is várhatnak és utána jönnek az ilyen elmés megjegyzések ,hogy az Expendables szar, mert csak lőnek benne és nincs sztori. Hát ja mert ez egy régi vágású akciófilm amiknek 90%-ban ilyen történet volt régen is. Aki mély történetet meg átélést akar az keressen magának drámát. Nem kell minden szart megnézni csak azért mert már mindenki megnézte és ajnározza, vagy éppen lehúzza. Mindenki megtalálja a maga számítását még ha kicsit jobban is kell keresgélnie.
  • Tikal #66079
    tényleg nem érted.... :)
  • MrSpock
    Az a baj hogy te sem, tehát itt elbeszélhetünk egymás mellet. Én a tendeciára világítottam rá hogy mi folyik alapból itt is meg úgy a filmes fórumokon.
    ez egész klisés dolog valahogy sosem működik vagy csak részben szokott.
    Ha jól van összerakva tálalva az emebr bekajálja,és szórakozik rajta.
    Én kíváncsi lennék hogy mondjuk úgy kelene megkritizálni egy filmet,hogy te mit változtattál volna,vagy hogyan képzelted el a történésseket. így lehetne egy jó kis eszmecserét futtatni sok alkotásról. Mi az ami hiányzik sokszor egy filmből?!
    Persze én is próbáltam kicsit cinikus lenni a hozzászólásommal,de alapból inkább építőlegesen szeretek hozzászólni,nem pedig fikázni csak.
  • precision
    tényleg hagyjuk...
  • Tikal #66076
    kár hogy nem érted..............
  • MrSpock
    Miért azokban az elemkben nincsenek klisék? Hisz ebből építkezik az összes film.
    A lényeg hogyan tálalják a nézőközönségnek,és mennyire lesz befogadható.
    Csak arra akartam én rávilágítani,bár elég fényesség van itt az SG-n.:D Hogye nem kell mindig a klisékkel meg ezt már láttuk dolgokkal előjönni.
    És ha 100adszor láttuk mi van? Van olyan film amit rengetegszer megnéz az ember az nem klisé? Semi új nincs benne és mégis ugyanúgy élvezi izgul.
  • precision
    ja, nagy állat :D
  • SötétBarom
    Csípem ezt a tagot, általában igaza van, ráadásul vicces. :)
  • precision
    :)

• Tikal #66071
    Én mondjuk nem ilyen klisékre gondolok mikor azt irom tele a film klisékkel...meg azért lássuk be klisé és klisé között is lehet különbség, hogy milyen minőségben tolják ezt az arcodba, ez múlik egy jo rendezőn és egy jó forgatókönyv írón.

nem rég néztem a never back down-t, na ez a film tele volt gagyi klisékkel, a főszereplőt jol leveri az elején a rossz fiu, a rossz fiu csaja beleszeret mert hogy az uj fiu milyen jo ( persze addig beérte a szarral is ) aztán az uj fiu a film végén leveri a rossz fiut. és mindezt ugy tálalva hogy süt a forgatókönyvről hogy egy futószalagon gyártott valami amit kisujjábol kiráz minden forgatókönyv író... ha jobb lett volna a tálalás talán még tetszik is, de nem volt jó..
  • precision
    most mit kell ferdíteni?

ki beszél itt ilyen apró mozzanatokról? én történésekről, írói és rendezői elemekről beszélek, amikor a klisé szót használom... ha megnézed kb az összes halivudi film ugyanúgy épül fel (azonos műfajon belül persze)
    gondolok itt a sztorivezetésre, karakterek jelleme, fejlődése, viszonya egymáshoz, milliárdszor ellőtt rettentően idegesítő mondatok (be careful és társai)
  • MrSpock
    kliséket! :D Mindig ezzel jönnek filmszakértők! Óó a csávó beül az autóba klisé,megy az utcán,klisé,iszok,beszél,eszik,klisé.. Lövöldöznek klisé,ló van benne áá láttuk már,csaj is,uncsi milliószor ellőtték ezt apoént! Bosszúállósháborúsmegmentősdrámázós uncsi. Repkedjünk,küzdősportokat mímeljünk,harci robotok,és alienek támadnak klisé. Lehetne napestig sorolni.
    Csak 1 valaki írjon olyan egyedi dolgot lehet az egy mozzanat amit egy darab filmben nem láthattunk?
    Itt egy a lényeg jól szórakoztam e vagy sem! Mivel mindenki más szerencsére így nem is kell egyezni.
  • Tikal #66068
    nem lattam még a filmet, ha tudnal olvasni nem kritikát fogalmaztam meg, de igazad van, normalis színészi jatekot és normalis forgatókönyvet mar millio filmben lattam.... Sajnos a kliséket nehez kerülni...