106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • davidka003
    Na ez jól jött. Amúgy mikor láttam a filmet kb 1 éve akkor azt gondoltam amit a 3. értelmezésben írnak.
  • commissioner
    Újranézés előtt olvasd el ezt, amit régebben írtam a filmről:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A Viharsziget négyféle értelmezése, amelyet nevezzünk úgy, hogy "A 4 Törvénye" ("The Law of 4")...

1. értelmezés:
    Beteg -> Beteg

A Leo által játszott karakter elmebeteg a teljes film alatt (Andrew tévesen azt hiszi, hogy ő Teddy, a rendőrbíró). A végén azt hiheti a doki (Cawley), hogy sikerült meggyógyítania Andrew-t, de az utolsó jelenetből kiderül, hogy mégsem. Andrew utolsó mondatai csak egy őrült semmitmondó fecsegése. A doki újfajta gyógyítási módszere megbukott.

2. értelmezés:
    Beteg -> Épelméjű

Andrew ugyanúgy rendőrbírónak képzeli magát, de a végén a dokinak sikerül kigyógyítania ebből. Az utolsó jelentből az derül ki, hogy Andrew már teljesen épelméjű, de annyira nyomasztják a tetteinek a terhei és az egész múltja, hogy inkább "jó emberként hal meg", mintsem "szörnyként éljen", ezért azt színleli, hogy visszaesett Teddy szerepébe, és vállalja akár a lobotómiát is. A doki újfajta gyógyítási módszere csak látszólag sikertelen.

3. értelmezés:
    Épelméjű -> Beteg

Teddy valóban egy szövetségi rendőrbíró, aki valószínűsíti, hogy a szigeten titkos, a kormány által pénzelt, hidegháborús emberkísérletek folynak, amelyeknek célja agymosott, "üres", érzéketlen "gépeket" létrehozni a célnak megfelelő alanyokból. Teddy ha már úgy is olyan nagyon vizsgálódni akar ez ügyben, a programban résztvevők elébe mennek a dolgoknak, és a szigetre engedik őt, ahol majd szép lassan végrehajtják rajta az agymosást, bedrogozzák, beadják neki a fiktív sztorit a családjáról, eljátsszák a nagy színjátékot stb. Így is lesz, Teddy-ből egy hamis Andrew-t kreálnak. A rosszfiúk győztek, sikerült a kísérlet, Teddynek viszont nem sikerült a leleplezés. Ami az utolsó jelenetet illeti, ugyanaz van, mint az előző értelmezésben, annyi különbséggel, hogy főhősünk itt nem "épelméjű Andrew", hanem "agymosott Teddy". A titkos emberkísérlet így sikeresen lezajlott.

4. értelmezés:
    Épelméjű -> Épelméjű

Alapjaiban ugyanaz ez az értelmezés, mint az előző, olyan különbséggel, hogy itt Teddy, ahogy haladunk előre a történetben, egyre inkább átlát a szitán, rájön, hogy agymosást akarnak végrehajtani rajta. Tévesen azt hiszi, hogy a világítótoronyban folynak a kísérletek, így mindenképpen el akar jutni oda nyomozása céljaként. A világítótornyos jelenet közben belátja, jobban jöhet ki a dologból, ha úgy tesz, mintha tényleg hatott volna rajta az agymosás, és együttműködik a dokival. Így még meg is menekülhetne, mivel a doki elérte a célját, sikerült a kísérlet, de az utolsó jelenetben láthatjuk, hogy Teddy inkább az erkölcstelen kísérlet megbuktatását választja azzal, hogy újra Teddy-ként beszél, mintsem, hogy mindenáron mentse a saját bőrét. Valószínű, hogy lobotómiát fognak elvégezni rajta, de úgy gondolja, vállalja a fizikai bukást az erkölcsi győzelem velejárójaként.

Na egyelőre ennyi! :)
    De nem biztos, hogy "csak" ennyi értelmezése van a filmnek. Még el tudok olyat is képzelni, hogy Teddy eredetileg egy orvos volt a szigeten. Erre is van pár utalás. És arra is, hogy a barlangos jelenet valójában a történet legelső "történése". És akkor beszélhetnénk Chuck szerepéről is, mert nem vagyok teljesen biztos benne, hogy eleve beépített ember volt, lehet, hogy csak később vált azzá, miután pénzért bevállalta a dolgot, mint George Noyce... Meg kéne még nézni párszor a filmet, figyelve ezekre a dolgokra...

Azt tudtátok, hogy a "Shutter Island" is egy anagramma?
    Shutter Island = Truths and Lies
    Shutter Island = Truths / Denials
  • CSOCSO
    Nem ugy ertem :)
    Tokeletes film ha barmifele erzo lelku csajjal ulsz le filmezni.

Ha egy punk rock deathmetal csajjal ulsz le megnezni, nem lesz AXE hatas....
  • morcosqtya
    "csajozok".. :)
    Igen ez a cél.
    Most majd megpróbálom a film közepénél megfogni a kezét (így 6 év együttélés után).. :)
  • CSOCSO
    50 elso randi TOKELETES csajozos filmnezesre!
  • bakkerman
    Shutter Island
    nem írok regényt,2 szóval tudom jellemezni,KIBASZOTT JÓ! nálam 9/10
    zseniális sztori,Di Caprio óriásit játszik,lebilincselő hangulat,még egyszer megnézem jövőhéten valamikor
  • gombabácsi
    the thing 2011

hát ez nagyon semmilyen volt...
    2/10
  • Jim Morrison
    nem, egy bölcsész szakos ismerőse mondta neki :) Még nem nézte meg, de majd elmondom hogy tetszett-e neki :) (gondolom addigra te megnézed, de azért majd elmondom)
  • morcosqtya
    Csak nem humán pszicho szakos? :)
    Tetszett neki?
  • Jim Morrison
    érdekes, a nővéremnek pont a múlt héten kellett 'beszerezni' :D nem gondoltam volna, hogy rá egy hétre viszont látom itt a címet ^^
  • REALista
    Arany iránytű helyett akkor már a Csillagport/Stardust/ ajánlom.
  • Dynamic
    Bizonyos helyeken a "Darren Aronofsky"-val is célt érsz.
  • morcosqtya
    Csakugyan.
    Köszönöm!
    /szégyenli magát
  • kanduhr
    Két karakternél magon, nyomj egy space-t a másdoik betű után, és 3-nak fogja venni.
  • ProGabe #66214
    éppen azt írtad be ide, amit a keresőbe kell: pi 1998
  • morcosqtya
    Pi (1998)
    Anno félig láttam, most megnézném de a magon nem tudok rákeresni mivel 3 karakternél rövidebb a címe.. :))
    Ha keresénél beírom: pi és egy szóközt akkor meg rohadt sok találatot dob ki..

Hogyan tudnám ezt.. hmm.. megvenni ugye..? :)
  • ZZ88
    Az Arany iránytűt régebben láttam, de ha jól emlékszem nem könnyed hangvételű.
  • morcosqtya
    Rendben, köszönöm!
    Arany iránytű pedig (nagyon sarkítva) amolyan Narniás könnyed ifjúsági fantasy?
  • Cef
    Ezek közül az 50 első randit láttam csak. Számomra egyáltalán nem volt irritáló, persze ez nézőpont kérdése, nekem alapból nincs bajom Sandlerrel. Amúgy maga a film egész kellemes, nem egy nagy valami, de barátnővel pont jó kikapcsolódásnak. Szerintem adhatsz neki egy esélyt, középszerű, de a célnak megfelel és röhögni is lehet rajta.
  • zzeN
    Próbát megér, a király beszéde pedig kötelező.
  • morcosqtya
    Kérdésem hozzátok:
    Párom erőltet 3 filmet amit meg kellene néznem vele:

- 50 első randi
    - Arany iránytű
    - Király beszéde (vagy hasonló)

Ha valaki látta ezeket mostanában írhatna két sort róluk.
    Adam Sandler-től sajnos (elnézést a rajongóktól) rosszul vagyok, konkrétan az a humor amit képvisel az nem humor, nálam 0/10. Egy 5 évest talán leköt, engem idegesít.
    Kérdés, hogy az első 50 randiban is irritáló-e vagy nem, mert csalódtam én már pozitívan is olyan színészekben akikkel kapcsolatban korábban erős averzióim voltak (pl. Leonardo DiCaprio, stb)..

Tehát ha érdemes, adok neki esélyt.. ha nem akkor... inkább mosogatok vagy nem tudom. :)
  • sandor8206
    jó de te már valaki vagy, több mint a többi paraszt hiszen nem jó a dvd screener, letettél valamit az asztalra, tiszteletre méltó
    ez igazán nagy eredmény amire büszke lehetsz, ha hamburgert se fogsz enni kérlek azt is jelentsd be a közösségnek hát ha azért is tapsot vársz
  • bakkerman
    30 perc vagy annyi se
    -Jesse Eisenberg a főszereplő(facebook filmből ismerhetjük),másfél órás vígjáték,laza sztorival,jó poénokkal,igazi egyszernézős film,nálam 7/10
  • Tatyla
    Just Friends
    ez egy nem túl új film egyszer nézhetős móka 6/10

The Thing 2011
    azt hittem el fogják rontani ha előzmény film lesz de nem,le a kalappal,látszik hogy sok skandináv dolgozott rajta Hollywood helyett... 8/10

Kung Fu panda 2
    szokásos minőség szokásos hangulattal 7/10

Conan 2011
    hátööö nem volt olyan rossz de csak egyszer nézős 6/10
  • ZZ88
    Köszi, ránézek.
  • tigeroo
    once upon a time

elég jó kis sorozat, kurvajó a kamera + zene, már-már "filmszerű"
  • xxxpaulxxx
    X-men: Az elsők

Tetszett! Nagyon jól csinálják ezt a prequel vonalat! Én még anno a 3. rész után eltemettem ezt az egészet, mert az rémes volt, de ez az utolsó kettő film majdnem van olyan jó, mint az 1. rész:)
    Külön dicséretet érdemel Jennifer Lawrence a szépsége miatt és Michael Fassbender alakítása miatt:)
    7/10
  • stargatelost
    Van folytatása sorozat formájában (szereplők ugyanazok).
    This is England '86

Jön a második évad is hamarosan This is England '88 címmel.
  • ZZ88
    This is England

Teljesen véletlenül találtam erre a filmre, egy kisfiú történetén keresztül mutatja be az 1983 as Angliát és a skinhead story egyfajta szeletét.

9.5/10
  • hapi
    A sok parasztnak lehet hogy jó de nekem nem mindig. MOndjuk a sok parasztnak sok minden jó pl. ez a kormány, Modern warfare 3, Herry potter uccsó 2 része, Való világ villa, aztán nekem valahogy mégsem jó...
  • Dynamic
    Ezt is csak kamerásban szabad megnézni :P
  • Police88
  • sandor8206
    azért az is nevetséges ha valaki lefikázza a dvd-screener verziókat, ez már csak szimplán túlpörgetés a képminőség témának
    ha a legelismertebb filmes díjat el lehet róluk dönteni, akkor a sok "parasztnak" is bőven jó
  • ZZ88
    Jobb is, sokkal hitelesebb.
  • Riddick21
    A legfőbb szereplőket leszámítva így is van!
  • ZZ88
    The football factory

A green street hooligans után ez a focihuligános film tetszett leginkább, a témát remekül dolgozza fel a film, annyira életszerűen hozzák a karaktereket a színészek, hogy azt hinné az ember civilek alakítanak benne.

8/10
  • Tyler1
    Kung-fu Panda 2

Egész jó lett, rosszabbra számítottam. Kicsivel több poénnal feldobhatták volna, mert a sztori nekem már kissé uncsi volt, ettől függetlenül a cselekmény egész profi munka, nem valami instant szarral próbálták eladni(néha olyan érzésem volt, mintha nem is egy gyerekfilmet néznék), ez külön piros pontot érdemel manapság.
    7/10
  • Sir Quno Jedi
    Shrek 4 (vagy tökömtudja ez már hányadik)

Nekem egész bejött. Előző rész nézhetetlen volt kb. ez meg egész normális. Afféle erősen családi családmozi (talán túlzottan is), de alapvetően tanulságos volt és igazi Shrek-es. Nomeg újabb adalékokat tudtunk meg a múltjukról is.
  • Real13
    SCREENER (SCR) -

Egy pre-VHS (5) szalag, melyet promóciós célokból küldenek kölcsönzőkbe, és más helyekre. A screenert VHS szalagon adják ki, és általában 4:3 (teljes képernyős) az oldalaránya. Legnagyobb hátulütője a "ticker" (üzenet, mely pl. a képernyő alján futva informál a szerzői jogokról és másolásvédelmi telefonszámról). Továbbá, ha a szalagon sorozatszám, vagy bármi egyéb olyan jelölés van, mely a szalag forrásához vezethetne el, ezeket kitakarják, általában az adott rész feletti fekete jellel. Ez néha csak pár másodpercig tart, de sajnos néhány kópián az egész film során látható, és elég nagy is lehet. A felhasznált eszközöktől függően, a screener minősége a kiválótól (ha MASTER kópiáról készült) a nagyon silányig terjedhet, ha másolt szalagról, régi videomagnóval, gyenge képdigitalizáló eszközzel készítették. A legtöbb screenert VCD-n terjesztik, de néhány SVCD-s próbálkozás is előfordult, minőség tekintetében változó eredménnyel.

DVD-SCREENER (DVDscr) -

Ugyanazok a jellemzői mint a screenernek, csak DVD-ről szedik le. Általában letterbox (6), de a boltban kapható DVD extrái nélkül. A "ticker" általában nem a fekete csíkokon van, és zavarja a filmnézést. Ha a ripper ügyes, a DVDscr-nek nagyon jó minőségűnek kell lennie. Általában SVCD-n vagy DivX/XviD-ben terjesztik.

Szóval, ez nem igaz, és nem csak fentiek miatt, tapasztalatból mondom :)
  • Blasta
    Igen Te agysebész, Gorogorszag pont ugy nez ki mint abban fantasy filmben, semmi koze a foldrajzkonyvekben, ismeretterjeszto filmekben, interneten es egyeb mediaban bemutatott fotókhoz/videokhoz, be ne tedd a labad oda!!!