7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • grebber
    Akkór nem értem miről beszélünk ,mindenki sír hogy 60-70% az szar. 5cm-ről nézitek a filmeket?
  • Aramir
    Mondom, ha nem figyeled, nem feltünő.
    Esetleg akkor látnád a különbséget, ha menne mellette az eredeti is, és kb fél m-ről néznéd mindkettőt.
    Persze ha egy 2m-es plazmán néznétek, akkor messzebbről is látszana :D
  • grebber
    Akkor nem vagyok egyedül mert összem haver 60-70%-os dvd ket ir és ők is mondják hogy nem látnak küldönbséget pedig ők tv-n nézik.
  • Aramir
    Veled van a gond :D
    Bár tény, hogy figyelni kell a részletekre, hogy észrevedd, hogy kockásodik esetleg, főleg sötét-ködös részleteknél lehet látni.
    Bár az is igaz, hogy 2-3-4 m-ről nézve még monitoron sem veszed észre a hibákat, főleg mozgás közben.
  • grebber
    Nem TV-zek monitoron nézem és igen nem veszem észre a különbséget.
  • Roll
    Azért 70%alatt észre lehet venni hogy rosszabb a kép, főleg egy nagy tévén.
  • mochee
    Mármint különbséget nem veszel észre másolt és eredeti DVD között, amikor a Shrink 60-70%-ot mutat?
  • grebber
    Lehet velem van a gond de én nem veszek észre semmi eredeti és másolt 60-70%-os film között.
  • mochee
    Mindez Full Disc módban. Miért van az, hogy ha átmegyek re-authorba, és áthúzom a main movie részleget, akkor csak 40%-ot mutat? Ez logikátlannak tűnik.
  • mochee
    Bocsi, rájöttem, hogy a Shrink legújabb verziójában át lehet állni 8,5 GB-os módra. Tehát ha most veszek egy Dual Layeres írót, és a Shrink 100%-ot mutat, akkor frankón nem romlik a minőség, vagy azért egy kicsit igen, csak nem lehet észrevenni?
  • mochee
    Szevasztok!
    Van egy "kis" gondom és nagyon hálás lennék, ha segítene valaki.

Szal eddig DVD Shrinkkel írtam eredeti DVD-t, de mostanában már csak 50-60-70%-ra szokta megcsinálni az újabb filmeket, mivel 4,5 GB-ra kell ráférnie. Ez a minőségrontás már szerintem túl sok, még úgy is, hogy kiszedem az extrákat, és menü sincs. Ezért gondoltam úgy, hogy vennék egy Dual Layeres DVD írót, így 8,5 GB-ra tudnék pakolni, és így sokkal jobb, 90-100%-osra lehetne javítani a minőséget.
    Viszont: Nem tudom, hogy DVD Shrink felismeri-e a 8,5 GB-os lemezt, úgy hallottam nem. Szal a kérdésem: Milyen programmal lehetne 8,5 GB-os lemezre másolni (jó lenne ha valami hasonló bonyolultságú lenne mint a Shrink)
    A másik meg hogy ha valami kisebb mint 8,5 GB, akkor egy az egybe átmásolhatom, akár Neroval, vagy ez így nem működik?

Szal ha valaki tud segíteni, akkor pls tegye meg.
  • Robin Hood
    made in albania? :)
  • Aramir
    Ilyen volt:
  • Aramir
    Hasonló volt, de nem ilyen volt rajta a felirat.
    Amit én vettem, azokkal is hasonló gond volt, mint amit leírtál.
    Az 50 db-ból kb 10-15 volt olyan, hogy megírtam, aztán olvasási hibák voltak a lemezen, illetve 2-3 db-t az íróm felsem ismert (más írók sem), illetve 1 már "elfelejtette" amit ráírtam, a többi még jó :)
  • grebber
    Ez lenne az??

Nekem van pár db és azok hálistennek jók "még" :)
  • Aramir
    Jujujujujjj, skc-t kerülni messziről! :D (lásd: citromsárga budget lemezek)
    Számomra sajnos nem ismeretlen :/
  • grebber
    Noname-et a médiakodra mondtam mert ismeretlen számomra.
    A dvd Datawrite. Media code/Manufacturer ID: SKC Co.,Ltd.
  • Aramir
    De mi annak a nonaménak a médiakódja?
  • grebber
    Majd kiderül ha jön valami DVD-s game kikarcolom rá.

Amúgy én most 2 noname alapanyagú datawrite DVD-t irtam meg nyomtathatót és mind a 2-re ugyanazt tettem mivel elsőre a 3db 2cd-s filmből csak az els 2 film volt jó az uccsó nem.De a 2. lemezzel ugyanez volt. :)
    Tehát 2 film jó rajta 1 nem.
  • Aramir
    R03? Akkor az +os lemez, nem? Ridatában volt ilyenem, nem volt nyomtatható. Nem voltam hasra esve tőle, a lemez vége felé eléggé fos volt (600-as PI/PO értékek :D )
  • grebber
    Vettem nyomtatható felületü dvd-ket 2 db-ot.Elvileg Ridata és Traxdatát az egyik G05 a másik RITEK R03.RITEK R03-az milyen jó életemben nem halottam ilyenről?
  • edeleny
    Sziasztok,letezik olyan progi, amivel lehet irni rontott DVD lemezre,a kolleganak van vagy 20 darab ,amin par tiz mega van csak irva,ha a lehetne e melle irni valahogy,hogy ne kellene eldobni a lemezeket,CD.-nel tudom hogy van ilyen.
  • Aramir
    Megnéztem, hub printable van ráírva a másikra, ami jó volt.
  • Aramir
    Datawrite 4X-es volt fos (TTG01), a 8X-os volt MCC-s, az jó volt.
    Ilyen csomagolással vettem:

Meg van ebből egy másik, asszem full hub surface, vagy valami hasonló volt ráírva, 8X-os, az is jó volt.
    Persze lehet már nem kapni ilyeneket, mert már vagy egy-másfél hónapja vettem.
  • grebber
    Én vettem hengerben Datawrite cimkével ellátott nyomtatható dvd-t arány kb 5-ből 3 szar lett.Mivel az nem mcc hanem noname akármi :(
    Én jó datawrite-al ami mcc és nyomtatható még nem találkoztam :(
  • Aramir
    Nem minden meghajtóval lehet teszteket csinálni.

A nyomtatható lemezekről meg annyit, hogy a Ritek 8X-os (G05) egy nagy fos, szintúgy a ttg01-es jelzéssel ellátott nyomtatható lemezek.
    Ami jó az a Ritek 4X-es (G04), a Datawritetól a teljes felületü illetve a silver felültetü, ami nagyon jó, ezek mcc02rg20 médiakóddal vannak ellátva. A lényeg, hogy nemmindegy milyen az a nyomtatható, mert a rányomtatott festéknek nemsok köze lehet ahoz, hogy egy asztali nem játsza le őket.
  • Lacika 79
    vannak játékosok, amelyek nem szeretik a nyomtathatót. Nemtom miért, nem értek hozzá, de már jártam így :S

Nemtom mit csesztem el, de nekem nem csinál PI/PO tesztet a dvd info pro. "Current Drive is not suitable this feature." :)
  • grebber
    Van minőégbeli különbség egy sima Traxdata 8x dvd és egy Traxdata 8x nyomtatható felületű között??
  • Lacika 79
    Hm. Most kaptam egy másik széria 8x-os Ridisc-et, erre pedig TTG02-t ír a DVD identifier. Ez most jó vajon?
  • nero69
    Sziasztok!
    Az lenne a kédésem, hogy LG GSA-4160B íróval, lehet-e TDK DVD-R-re írni, egy másik fórumba valaki azt állította, hogy nem tudott! Köszi
  • Aramir
    Jó, csak azért kérdem, mert én idáig ilyesmit még nem próbáltam.
  • fifi
    nem akarok azt mondani hogy MINDEN, és azt sem hogy értek hozzá, de én eddig ilyen suxxba nem futottam bele...
  • Aramir
    Hm... Ezt nem tudtam.
    Tehát ha egy vcd minőségű mpeg-et használok pl a dvdmaestroval, akkor az azzal összerakott dvdk menni fognak bármilyen asztali lejátszón?
  • fifi
    nem
  • Aramir
    És ha nem megfelelő a felbontása annak az mpeg fájlnak, akkor az nem lesz gond?
  • fifi
    DVD authorizálóval csinálj belőle VOB struktúrát/normál DVD/ utána DVDvideóként írd ki sztem...
  • PPeter
    Miért lenne kötelessége a sima adatként kiírt MPEG fájlt lejátszani? El vagy tévedve...
  • Aramir
    Szerintem nem olyan rossz.
    ridisc_mcc02rg20_pio108_118_4X.jpg
    ridisc_mcc02rg20_pio108_118_6X.jpg
    ridisc_mcc02rg20_pio108_118_8X.jpg
  • Lacika 79
    de akkor elvileg jó lemez, nem valami gagyi, ami rosszabb mint a g05
  • Aramir
    Létezik, jófajta, jobb, mint pl a G05, de nem annyira, mint egy valódi Verbatim.
    Gondolom felvásároltak egy gyengébb szériát, aztán azt árulják a nevük alatt.