7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Aramir
    Válogatós? Ez alatt mit értesz?
  • mochee
    Ok. Tehát ha Shrinkkel csinálom, akkor annyi lehet hogy egy pillanatra megakad lejátszás közben a rétegváltás miatt, ám ez Decrypterrel nincs.
  • izb
    A lényeg,hogy a shrink sok esetben válogatósabb.
    Decrypterrel nincs ilyen gond.Mindenevő.
  • Aramir
    Ha a rétegváltás valami akciodús résznél van, akkor egy-két érzékenyebb lejátszón ott megakadhat a lejátszás egy pillanatra, ezért szokták az értelmesebb kiadók a rétegváltást egy fejezetváltásra időziteni, ahol pl semmi sincs a filmben, így nem feltünö.
    Namost ha a Decrypter ezt figyelembe veszi, akkor az nem rossz.
    De mondom, én még nem próbáltam dl-t írni, csak olvastam valamelyik fórumon, ezért javasoltam.
  • mochee
    És az mivel jobb, mintha Shrinkkel csinálnám? Csak mert nekem sokkal jobban bejön a Shrink így ránézésre, és az előbbit már ismerem, a Decryptert meg nem.
  • Aramir
    Passz, a Disckjuggler nem jelzet hibát vagy valamit?
    Esetleg nem a lemez karcos?
    A tömörítésnél már nemfog hibát jelezni elvileg, max pár képkocka hibás lett. Egy karcos lemeznél jártam így, leszedtem nagynehezen Decrypterrel (a hibáknál az ignore-t nyomkodtam) és kb fél mp-ig kockásodott a film azon a helyen, de jó lett ezt leszámítva.
  • Met
    Most csináltam (volna) egy eredeti lemezről iso-t (tmörítés nélkül)a decrypterrel, az olvasóban és az íróban is olvasási hibával leállt a folyamat.
    A Disc Jugglerrel sikerült lementeni az iso-t. A kérdés, hibás az isó és a tömörítésnél el fog akadni vagy a Jugglernek sikerült rendsen levenni az adatokat?
    Régi film szal nem ilyen másolás védelmes kütyü és az Any DVD is futott közben.
  • Aramir
    Kis tételnél tényleg nem éri meg szórakozni 20-30 Ft-al, de nagyobb mennyiségnél már összejöhet 1-2 ezer spórolás.
    És pl a Datawrite Grey Top-ot tudom javasolni az olcsóbbak közül.
  • Aramir
    A Decryptert használd, olvasásra és írásra is, iso módban csináld.
    Úgy tudom az a rétegváltást is rendessen viszi át, tehát ott lesz rétegváltás, ahol a gyárin is, de ezt csak hallottam, nem próbáltam és az sem biztos, hogy igaz.
  • Met
    ami olcsóbb az nem biztos, hogy jobb is, szal ne arra menj
  • VinylToy #4134
    Eddig TDK-ra írtam, nincs valami olcsóbb és jobb megoldás? Mert akkor addig nem rendelek DVDrohlinge24-ről!
  • mochee
    Úgy gondoltam, hogy nem szedek le semmit, mégis 100% a film, mert simán ráfér egy 8,5 lemezre. Akkor kell használnom Decryptert vagy Shrinket hogy a vinyóra rakjam, vagy total commanderben felmásolom egy mappába az eredeti dvd tartalmát és kiírom neroval az jó lesz?
  • Aramir
    Biztos, hogy nem, a cdket olvasó része a fejnek tönkrement.
    A PS2-es gépekben pl a dvd-olvasó része szokott tönkre menni, attól még szokott cd-t olvasni, itt is valami hasonló lehet szvsz, csak fordítva.
    Az írót csak úgy tudod elcseszni firmware frissitéskor, ha nem megfelelőt erőltetsz rá az íródra vagy áramszünet jön közbe.
  • Aramir
    Egyébként ha dvd írás/olvasás amúgy hibátlan, akkor legjobban úgy jársz, hogy veszel mellé egy használt cdírót 2-3-4000 Ft-ért, és a cdkre azt használod.
  • Jackson
    Ilyeneken firmware frissítés segíthet?Hol lehet leírást találni,hogy kell a firmware-t frissíteni?(mert annyit tudok ,hogy ezzel el lehet cseszni az írót)Asszem elugrok nézek 1 másik írót.BTC írók jók?Milyet érdemes venni?
  • Aramir
    Hát ez pech.
    Akkor marad a pucolás, mert ez nem software hiba, az tuti.
  • Jackson
    4 napja járt le a garancia:(
  • Aramir
    Ha garis, vidd vissza.
    Ha nem, akkor pucold meg, hátha az segít (szerintem nem fog, de hátha :) )
  • Jackson
    Sziasztok!Van egy LG GSA 4081B dvd íróm,ami újabban a cd lemezeket nem hajlandó felismerni.Se írni se olvasni nem hajlandó cd-re/ról.DVD lemezekkel nincs gond.Van valakinek valami ötlete mit lehet vele kezdeni?
  • Aramir
    Az is lehet, de azzal sincs semmi baj, max kényelmetlenebb a Shrinkkel, mint a Decrypterrel.
  • Danecay
    Elképzelhető, de előforduhat, hogy egyszerűen SHRINK-el másolja le a gyári DVD-t modjuk Decrypter helyet.
  • Aramir
    Hát, pl ha a menüket leszedi, meg a felesleges dolgokat, és úgy lesz 100%-os a film. Gondolom így gondolta.
  • Aramir
    100%-nál nem nyúl bele a videóba, nem lesz minőség romlás.
    Eredetiket meg ne másolj onfly, inkább szedd le wincsire pl dvddecrypterrel.
  • Danecay
    Lehet én értem félre, de ha 100%-os a film, miért akarod használni a SHRINK-et?
    Az On the Fly másolással kapcsolatban pedig, én mindeféle képpen először lemásolnám winyóra a gyári DVD-t és csak ha ott OK csak utánna írnám ki. A gyári DVD-k másolásvédelme véleményem szerint eredményezhet eldobható DVD-t. Hisz mivan akkor ha az író ráírja az üres DVD-re a LEAD IN részt, majd kapsz egy üzenetet, hogy a lemez másolásvédett és nem folytatja tovább az írást? Dobhatod el a lemezt. Igaz ez csupán feltételezés részemről mert nem szoktam OTF írni, valamit Dual Layeres lemezt sem írtam még.
  • mochee
    Kösz a segítséget, két kérdésem lenne ezután:

Ha van egy sima DVD íróm, meg van egy Dual Layeresem, akkor, tudok az egyikről a másikra Neroval másolni (On the Fly)? eredetiket

A másik meg hogy DVD Shrink ha 100%-ot mutat és elkezdek encodolni akkor zsír ugyanolyan lesz a minőség mint az eredeti DVD-nek, vagy itt is van romlás azért. Esetleg van, de annyira kicsi, hogy nem lehet észrevenni?
  • Aramir
    :D
  • izb
    Na bazz,kitaláltam:))
  • Aramir
    Hah, ezt nem gondoltam volna, van 3 rétegü :D
    http://www.afterdawn.com/glossary/terms/dvd-14.cfm
    Igaz, már a kutya sem használja, de van :P
  • Aramir
    Hopp, nem, az a dvd-18 :)
  • Aramir
    Ismerem a rétegeket, de két oldalas, két rétegü (dvd-10?, 18Gb) film ritka, mint a fehér holló, XXX témáju lemeznél találkoztam ezzel a megoldással, két film volt egy lemezen, 4 órányi cucc :)
  • Aramir
    Ez igaz, viszont szerintem nagyobb méret álltalában nagyobb bitrátával jár, persze azonos hosszú filmnél, függetlenül, hogy milyen minőségű gyárilag a kép. Egyébként ezt írtam én is, ha nagy a bitráta, akkor nyugodtan mehet akár 60%-os tömörítéssel, elfogadható lesz a minőség.
  • izb
    A három réteget ugy értem,hogy a másik oldalára is írható adat.
    Rosszul fejeztem ki magamat....
    Itt egy leírás a dvd-ről

"Mi is az a DVD ?
    A DVD rövidítése eredetileg a Digital Video Device meghatározásából származik, de az első tesztelések után az új szabványban rejlő lehetőségek felismeréseként gyorsan átkeresztelték Digital Versatile (az az sokoldalú) Device-nak.Van belőle 4.7GB tárolókapacitású egyrétegű, egyoldalas lemez, de a felső határ jelenleg a kétrétegű, kétoldalas, 18GB tárolókapacitású DVD
  • Aramir
    3 réteg? :D
  • izb
    Shrink mindig abból indul ki,hogy a forrás anyag rágérjen egy 4.7gb
    lemezre.Ha a forrás film 9Gb akkor is ez a lényeg,és ha 6GB akkor is.
    Igy ez a mérce a mérvadó.
    A forrás file mérete határozza meg a százalékos értéket amit késöbb a shrink kiír automatikusan,nem a bitráta!
    Ha egy film mondjuk 10000kbit/sec tömörítésü akkor nyugodtan tömörítheted még 50-60% ra.Elbírja a mozi simán.
    Viszont találkoztam olyan lemezzel,ami nagy volt viszont gagyi volt a minösége,pedig a bitráta szerint tüélesnek kellet volna lennie.
    Igy a konklúzió,hogy tapasztald ki,hogy mit hogyan,és mennyire lehet
    tömöríteni.
  • izb
    "Lehet nem értek hozzá, de akkor lehet ha berakok egy 3h-s és egy 1,5h-s filmet a Shrinkbe, akkor mindegyiknél 60-70%-ot ír ki, de a 3h-s sokkal szarabb lesz?"

Ez az eset ritka mint a fehér holló!
    Biztos van ilyen régebbi filmeknél,de nem ez a jellemző!
  • izb
    "A 3 órás film eleve kisebb bitrátával van a dvdn elvileg"
    Miért lenne?
    Gyári lemezeknél nem ritka a 2-3 réteg!
  • Aramir
    A 3 órás film eleve kisebb bitrátával van a dvdn elvileg (a PowerDvd kiírja, ha megjeleníted lejátszás közben az infókat), mint egy pl másfél órás film, nyilván azért, hogy elférjen. Na most számold ki, pl 5000-nek a 70%-át, és pl 3000-nek a 70%-át (a számokat hasraütés szerüen mondtam). Én már láttam olyat, hogy 80%-nál kockásodott, míg más film még 70%-nál is szép lett. A napokban volt nálam a Titanik maszek szinkronnal, na azt tuti valami shrink, vagy hasonló programmal csinálták, mert eléggé pocsék volt a képe, ugye a 3 óra az 3 óra :(
  • mochee
    Ezt pls magyarázd el...
    Lehet nem értek hozzá, de akkor lehet ha berakok egy 3h-s és egy 1,5h-s filmet a Shrinkbe, akkor mindegyiknél 60-70%-ot ír ki, de a 3h-s sokkal szarabb lesz? Akkor nem kéne kevesebb %-ot mutatnia?
  • mochee
    Figy: akkor tévedtem, a 60-70 % nem szar, de igaza van Aramirnak, hogy ha nagyobb cuccokat (Király visszatér ultrán bővített változat) a millió extrájával rá akarok sűríteni 4,5-re, akkor már 40-50% is megeshet. Ezért veszek én Dual Layert, hogy mondjuk ha találkozok egy 10GB anyaggal, akkor azt is legalább 80-90 %-ra meg tudjam csinálni. Másrészt meg vannak olyan filmek, amik extrástól kellenek, mert annyira jók, és sajnálom kiszedni belőle, meg az angol hangot is, mert szoktam eredeti nyelven is filmet nézni.
  • Aramir
    Én nem sírtam, hogy szar, max írtam, hogy rosszabb minőség, mint az eredeti :)
    Az a 60-70% sem mindegy, hogy mekkora bitrátának a 60-70%-a.
    Ha eleve alacsony volt a bitráta, akkor igenis látszodni fog még egy 70 cm-es tvn is a "kockásodás", pl nyomjd össze egy 3 órás filmet DvdShrinkkel egy sima dvd-r-re, na, az látszódni fog nagyobb tvken, de egy sima 90-110 perces filmnél már szvsz nem. Még szerencse, hogy a 3 órás filmekből kevés van :D