7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
Válogatós? Ez alatt mit értesz? -
mochee #4143 Ok. Tehát ha Shrinkkel csinálom, akkor annyi lehet hogy egy pillanatra megakad lejátszás közben a rétegváltás miatt, ám ez Decrypterrel nincs. -
izb #4142 A lényeg,hogy a shrink sok esetben válogatósabb.
Decrypterrel nincs ilyen gond.Mindenevő. -
Ha a rétegváltás valami akciodús résznél van, akkor egy-két érzékenyebb lejátszón ott megakadhat a lejátszás egy pillanatra, ezért szokták az értelmesebb kiadók a rétegváltást egy fejezetváltásra időziteni, ahol pl semmi sincs a filmben, így nem feltünö.
Namost ha a Decrypter ezt figyelembe veszi, akkor az nem rossz.
De mondom, én még nem próbáltam dl-t írni, csak olvastam valamelyik fórumon, ezért javasoltam. -
mochee #4140 És az mivel jobb, mintha Shrinkkel csinálnám? Csak mert nekem sokkal jobban bejön a Shrink így ránézésre, és az előbbit már ismerem, a Decryptert meg nem. -
Passz, a Disckjuggler nem jelzet hibát vagy valamit?
Esetleg nem a lemez karcos?
A tömörítésnél már nemfog hibát jelezni elvileg, max pár képkocka hibás lett. Egy karcos lemeznél jártam így, leszedtem nagynehezen Decrypterrel (a hibáknál az ignore-t nyomkodtam) és kb fél mp-ig kockásodott a film azon a helyen, de jó lett ezt leszámítva. -
Most csináltam (volna) egy eredeti lemezről iso-t (tmörítés nélkül)a decrypterrel, az olvasóban és az íróban is olvasási hibával leállt a folyamat.
A Disc Jugglerrel sikerült lementeni az iso-t. A kérdés, hibás az isó és a tömörítésnél el fog akadni vagy a Jugglernek sikerült rendsen levenni az adatokat?
Régi film szal nem ilyen másolás védelmes kütyü és az Any DVD is futott közben. -
Kis tételnél tényleg nem éri meg szórakozni 20-30 Ft-al, de nagyobb mennyiségnél már összejöhet 1-2 ezer spórolás.
És pl a Datawrite Grey Top-ot tudom javasolni az olcsóbbak közül. -
A Decryptert használd, olvasásra és írásra is, iso módban csináld.
Úgy tudom az a rétegváltást is rendessen viszi át, tehát ott lesz rétegváltás, ahol a gyárin is, de ezt csak hallottam, nem próbáltam és az sem biztos, hogy igaz. -
ami olcsóbb az nem biztos, hogy jobb is, szal ne arra menj -
Eddig TDK-ra írtam, nincs valami olcsóbb és jobb megoldás? Mert akkor addig nem rendelek DVDrohlinge24-ről! -
mochee #4133 Úgy gondoltam, hogy nem szedek le semmit, mégis 100% a film, mert simán ráfér egy 8,5 lemezre. Akkor kell használnom Decryptert vagy Shrinket hogy a vinyóra rakjam, vagy total commanderben felmásolom egy mappába az eredeti dvd tartalmát és kiírom neroval az jó lesz? -
Biztos, hogy nem, a cdket olvasó része a fejnek tönkrement.
A PS2-es gépekben pl a dvd-olvasó része szokott tönkre menni, attól még szokott cd-t olvasni, itt is valami hasonló lehet szvsz, csak fordítva.
Az írót csak úgy tudod elcseszni firmware frissitéskor, ha nem megfelelőt erőltetsz rá az íródra vagy áramszünet jön közbe. -
Egyébként ha dvd írás/olvasás amúgy hibátlan, akkor legjobban úgy jársz, hogy veszel mellé egy használt cdírót 2-3-4000 Ft-ért, és a cdkre azt használod. -
Jackson #4130 Ilyeneken firmware frissítés segíthet?Hol lehet leírást találni,hogy kell a firmware-t frissíteni?(mert annyit tudok ,hogy ezzel el lehet cseszni az írót)Asszem elugrok nézek 1 másik írót.BTC írók jók?Milyet érdemes venni? -
Hát ez pech.
Akkor marad a pucolás, mert ez nem software hiba, az tuti. -
Jackson #4128 4 napja járt le a garancia:( -
Ha garis, vidd vissza.
Ha nem, akkor pucold meg, hátha az segít (szerintem nem fog, de hátha :) ) -
Jackson #4126 Sziasztok!Van egy LG GSA 4081B dvd íróm,ami újabban a cd lemezeket nem hajlandó felismerni.Se írni se olvasni nem hajlandó cd-re/ról.DVD lemezekkel nincs gond.Van valakinek valami ötlete mit lehet vele kezdeni? -
Az is lehet, de azzal sincs semmi baj, max kényelmetlenebb a Shrinkkel, mint a Decrypterrel. -
Elképzelhető, de előforduhat, hogy egyszerűen SHRINK-el másolja le a gyári DVD-t modjuk Decrypter helyet. -
Hát, pl ha a menüket leszedi, meg a felesleges dolgokat, és úgy lesz 100%-os a film. Gondolom így gondolta. -
100%-nál nem nyúl bele a videóba, nem lesz minőség romlás.
Eredetiket meg ne másolj onfly, inkább szedd le wincsire pl dvddecrypterrel. -
Lehet én értem félre, de ha 100%-os a film, miért akarod használni a SHRINK-et?
Az On the Fly másolással kapcsolatban pedig, én mindeféle képpen először lemásolnám winyóra a gyári DVD-t és csak ha ott OK csak utánna írnám ki. A gyári DVD-k másolásvédelme véleményem szerint eredményezhet eldobható DVD-t. Hisz mivan akkor ha az író ráírja az üres DVD-re a LEAD IN részt, majd kapsz egy üzenetet, hogy a lemez másolásvédett és nem folytatja tovább az írást? Dobhatod el a lemezt. Igaz ez csupán feltételezés részemről mert nem szoktam OTF írni, valamit Dual Layeres lemezt sem írtam még. -
mochee #4120 Kösz a segítséget, két kérdésem lenne ezután:
Ha van egy sima DVD íróm, meg van egy Dual Layeresem, akkor, tudok az egyikről a másikra Neroval másolni (On the Fly)? eredetiket
A másik meg hogy DVD Shrink ha 100%-ot mutat és elkezdek encodolni akkor zsír ugyanolyan lesz a minőség mint az eredeti DVD-nek, vagy itt is van romlás azért. Esetleg van, de annyira kicsi, hogy nem lehet észrevenni? -
:D -
izb #4118 Na bazz,kitaláltam:)) -
Hah, ezt nem gondoltam volna, van 3 rétegü :D
http://www.afterdawn.com/glossary/terms/dvd-14.cfm
Igaz, már a kutya sem használja, de van :P -
Hopp, nem, az a dvd-18 :) -
Ismerem a rétegeket, de két oldalas, két rétegü (dvd-10?, 18Gb) film ritka, mint a fehér holló, XXX témáju lemeznél találkoztam ezzel a megoldással, két film volt egy lemezen, 4 órányi cucc :) -
Ez igaz, viszont szerintem nagyobb méret álltalában nagyobb bitrátával jár, persze azonos hosszú filmnél, függetlenül, hogy milyen minőségű gyárilag a kép. Egyébként ezt írtam én is, ha nagy a bitráta, akkor nyugodtan mehet akár 60%-os tömörítéssel, elfogadható lesz a minőség. -
izb #4113 A három réteget ugy értem,hogy a másik oldalára is írható adat.
Rosszul fejeztem ki magamat....
Itt egy leírás a dvd-ről
"Mi is az a DVD ?
A DVD rövidítése eredetileg a Digital Video Device meghatározásából származik, de az első tesztelések után az új szabványban rejlő lehetőségek felismeréseként gyorsan átkeresztelték Digital Versatile (az az sokoldalú) Device-nak.Van belőle 4.7GB tárolókapacitású egyrétegű, egyoldalas lemez, de a felső határ jelenleg a kétrétegű, kétoldalas, 18GB tárolókapacitású DVD -
3 réteg? :D -
izb #4111 Shrink mindig abból indul ki,hogy a forrás anyag rágérjen egy 4.7gb
lemezre.Ha a forrás film 9Gb akkor is ez a lényeg,és ha 6GB akkor is.
Igy ez a mérce a mérvadó.
A forrás file mérete határozza meg a százalékos értéket amit késöbb a shrink kiír automatikusan,nem a bitráta!
Ha egy film mondjuk 10000kbit/sec tömörítésü akkor nyugodtan tömörítheted még 50-60% ra.Elbírja a mozi simán.
Viszont találkoztam olyan lemezzel,ami nagy volt viszont gagyi volt a minösége,pedig a bitráta szerint tüélesnek kellet volna lennie.
Igy a konklúzió,hogy tapasztald ki,hogy mit hogyan,és mennyire lehet
tömöríteni. -
izb #4110 "Lehet nem értek hozzá, de akkor lehet ha berakok egy 3h-s és egy 1,5h-s filmet a Shrinkbe, akkor mindegyiknél 60-70%-ot ír ki, de a 3h-s sokkal szarabb lesz?"
Ez az eset ritka mint a fehér holló!
Biztos van ilyen régebbi filmeknél,de nem ez a jellemző! -
izb #4109 "A 3 órás film eleve kisebb bitrátával van a dvdn elvileg"
Miért lenne?
Gyári lemezeknél nem ritka a 2-3 réteg! -
A 3 órás film eleve kisebb bitrátával van a dvdn elvileg (a PowerDvd kiírja, ha megjeleníted lejátszás közben az infókat), mint egy pl másfél órás film, nyilván azért, hogy elférjen. Na most számold ki, pl 5000-nek a 70%-át, és pl 3000-nek a 70%-át (a számokat hasraütés szerüen mondtam). Én már láttam olyat, hogy 80%-nál kockásodott, míg más film még 70%-nál is szép lett. A napokban volt nálam a Titanik maszek szinkronnal, na azt tuti valami shrink, vagy hasonló programmal csinálták, mert eléggé pocsék volt a képe, ugye a 3 óra az 3 óra :( -
mochee #4107 Ezt pls magyarázd el... 
Lehet nem értek hozzá, de akkor lehet ha berakok egy 3h-s és egy 1,5h-s filmet a Shrinkbe, akkor mindegyiknél 60-70%-ot ír ki, de a 3h-s sokkal szarabb lesz? Akkor nem kéne kevesebb %-ot mutatnia? -
mochee #4106 Figy: akkor tévedtem, a 60-70 % nem szar, de igaza van Aramirnak, hogy ha nagyobb cuccokat (Király visszatér ultrán bővített változat) a millió extrájával rá akarok sűríteni 4,5-re, akkor már 40-50% is megeshet. Ezért veszek én Dual Layert, hogy mondjuk ha találkozok egy 10GB anyaggal, akkor azt is legalább 80-90 %-ra meg tudjam csinálni. Másrészt meg vannak olyan filmek, amik extrástól kellenek, mert annyira jók, és sajnálom kiszedni belőle, meg az angol hangot is, mert szoktam eredeti nyelven is filmet nézni. -
Én nem sírtam, hogy szar, max írtam, hogy rosszabb minőség, mint az eredeti :)
Az a 60-70% sem mindegy, hogy mekkora bitrátának a 60-70%-a.
Ha eleve alacsony volt a bitráta, akkor igenis látszodni fog még egy 70 cm-es tvn is a "kockásodás", pl nyomjd össze egy 3 órás filmet DvdShrinkkel egy sima dvd-r-re, na, az látszódni fog nagyobb tvken, de egy sima 90-110 perces filmnél már szvsz nem. Még szerencse, hogy a 3 órás filmekből kevés van :D