7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
izb #4265 Dvd shrink Re author-hard disk drive itt válaszd ki a két filét
huzd át a másik oldalra,és backup és mensd el a merevlemezre.
Majd ird ki.
www.izbsystem.hu -
Sziasztok!
Hogyan tudok 2 filmet kiírni 1 dvd-re, hogy asztali lejátszóban is le lehessen játszani? Már megvannak a fájlok 2 könyvtárban, pont ráfér egy lemezre. melyik prg ami jó lenne? -
Ridata DL, Traxdata DL SUXX, vegyél Verbatimot, állítólag az jó, igaz drágább. -
Állítólag az olvasással van gondja, illetve a régebbi 4X-es Verbatimokkal. Egyébként ha benézel a HWSW Pio109-el foglalkozó topikba, akkor láthatod, hogy bizony sok gondja van 1-2 emberkének, aki ilyet vett. -
Robin Hood #4261 Nyugodj meg a Pio 109-nek sincs semmi gondja a g05-tel, ahogy más lemezzel se. Megnéztem, enyémben 1.09 fw van, mégse rontott egyet se. Szarozni is csak az szarozza aki még nem látta... -
bazsi123 #4260 azóta próbálkoztam más kombóval (eltérő kompiláció), más lemezzel (elöszőr ridata, másodszor traxdata lemezzel), de az se jött össze udf módban.
játékok lettek kiírva, mindkét esetben. -
Milyen lemez volt? A Ritek gyártmányu DL lemezekkel állítolag gondok vannak a minőség terén. -
kidobod
az a 2 iso mi volt dvd film? -
bazsi123 #4257 hi
ma megpróbáltam egy duplarétegű lemezt megírni. udf stuktúrában írtam (dvd-rom /udf/). 2x3 gb image file és némi aprólék került a lemezre. a gondom az, hogy nem tudom se az íróval, se az olvasóval visszaolvasni a lemezt. az írás hiba nélkül zajlott le. az íróm lg4163, nero-t használtam.
mit tehetek?
köszi! -
Roll #4256 Nekem LG 4163-am van, de simán írja 4x és 8x-is a g05-ösöket. -
Két haveromnak is LG írója van de egyik sem szereti a G05-ös lemezeket.Nem is tudják 8x-an írni mert csak 4x-nek látja. Pedig rányomták a firmware-t. Nekem NEC-m van nagyon bejön neki a G05-ös lemezek,most pl. verbatim +t próbálok ezzel sincs gond. A vissza olvasásnál szokott problémám lenni,de csak a princo és társaival, na ezért én hanyagolom ezeket.
Most a NEC3520-at és a Pio108-at tartják a legjobbnak,a 109 egyenlőre
felejtendő. Érdemes megnézni a www.cdgrab.hu-t. -
izb #4254 -Válogatós lemezek terén.Haveromé néha megírja a G05 lemezt néha nem.
-Firmware frissítés akadozó
-Ebben az árban kapsz olyan írót ami mindent visz. -
A G05-ös és a TDK lemezeket nem mindíg szereti és ezért vettem most egy NEC-t. -
zizzenet #4252 Köszönöm a válaszokat. Az a baj, hogy később érkeztek, mint hogy nekem lépni kellett (ez persze nem szemrehányás), ezért végül egy LG GSA4163 mellett döntöttem. Mi a baj az LG-vel? -
izb #4251 Mindenképpen neked egy Pio 108 kell.
Ha csak olvasó kéne akkor én a Thosibát ajánlanám.Király cuccos. -
Lacika 79 #4250 1. passz. nem lehet, hogy az olvasó gáz?
2. ilyen író nincs :D de a viccet félretéve legtöbben Pioneer 108-at ajánlják. Ha lehet kapni, akkor azt vegyél, ha nem akkor NEC 3520a. Valahogy az LG-vel Én nem vagyok kibékülve annyira. -
3. Igen.
A többit passzolom. -
zizzenet #4248 Szervusztok!
Volna egy-két kérdésem. Kicsit tapasztalatlan vagyok a témában, ellenben kis gondba kerültem. A lényeg, szert tettem egy népszerű játék egy legális példányára, amely játék telepítője DVD-n foglal helyet. Ugyanakkor a DVD-lejátszóm képtelen volt beolvasni, meg se pörgette, csak néha-néha nyögött egyet, mintha a lemezt karistolná. Elvittem egy másik gépbe, amiben egy egész jó DVD-író van, az be tudta olvasni ezt a gyári DVD-t.
1. kérdés: Ez miért lehet? Még egyszer, nem írott a DVD, hanem gyári.
2. kérdés: Szeretnék venni egy DVD-írót, ami kompatíbilis minden DVD-vel írás és olvasás szempontjából (pluszos, mínuszos stb.), gyorsan olvas be CD-t, DVD-t, CD-t írni 48-52x, DVD-t mondjuk 8x, ja meg újraíró is legyen, és ezenkívül megbízható, tartós és lehetőleg olcsó. Ilyen paraméterek mellett ti mit ajánlanátok, vagy egyáltalán mikre kell odafigyelni DVD-író vásárlásakor.
3. kérdés: Igaz-e, hogy minden DVD-író egyben CD-író is és egyben újraíró is?
Segítségetek előre is köszönöm. -
A +-os lemezeket dvd-rom booktype settingsel szeretik jobban, legalábbis a régebbi asztali lejátszók, a mostaniaknál meg már mindegy, a legtöbb mindent beolvas.
Én úgy tudom, hogy a +-os lemezek fizikailag közelebb vannak a gyári lemezekhez. -
phredon #4246 Én úgy tudom, hogy azért van különbség. Pl. az asztali dvd lejátszók jobban szeretik a +-os lemezeket, meg pl az én írom a -osat max 4x-esen a +osat 8x-osan tudja írni. -
Üzlet. -
Akkor még ma mért használják és forgalmazzák így? -
izb #4243 Két gyártószövetség formátum jelzése.
Napjainkra már nincs nagy külömbség a két szabvány közt. -
És az hogy - vagy + mit jelent? -
Az RW nem azért van ott, mert újraírható lenne a lemez, hanem mert a +-os lemezeknek ilyen a logojuk, erre majd figyelj, ha újraírhatót akarsz venni, nehogy egyszerírhatót vegyél. Az újraírható +-os lemezeknél külön feltüntetik, hogy RW-s a lemez. -
Az utolsó mondat ?-es. -
Még abszolút kezdő vagyok a DVD-nél.
Mit jelent a DVD szó után írt közlés az hogy:DVD-R DVD+R
Rávan írva a lemezre hogy DVD+R és felé írva pedig hogy RW akkor most a kettő közlés közül melyik az igaz. -
Merre található az a bolt? -
Véletnenül rosszul írtam de azért ezt te se gondolod komolyan, állandóan, hogy ilyen hibát ejtenék? -
Nem mondtam, gondoltam egyértelmü, hogy ellenörzés nélkül nem mondhatom, hogy szar :) -
steweee #4235 no ezt eddig nem írtad hogy néróval is vizsgáltad a lemezt.én nem azt mondtam hogy semmiképpp nem lehet a lemez rossz, hanem hogy másik írókban is kellene próbálni hogy ott jó e, mert lehet hogy igen. de ha ott is rontja nyilván gáz.és akkor még mindig lehet hogy csak rossz szériát fogtál ki.persze én is úgy vagyok hogy ami egyszer nem vált be többet olyat nem veszek -
részemröl ha veszek lemezt az a minimum hogy meg lehessen irni 100 bol 100at ha egy márkánál ez nem jön össze akkor szar -
Air #4233 Bocs, ez csak a pecsi uzletben akcios. De most talan ez a bestbuy. Persze a Plextorokon kivul. Dehat neked lowend kellett. -
Air #4232 A bluefish-ben most akcios az NEC 3520-as. 11+fa, es jobb mint barmelyik LG, es talan az alb@szott Pio 109-nel is. -
Nézd, én ebből a rózsaszin Aritából vettem 4x25-öt, az egyik csomagból kb minden 3.-at kidobtam, mert szar lett (Nero felületvizsgálatnál piros pöttyök jelentek meg), egy csomag jó volt, a másik kettő csomag meg, hát... hibásnak nem volt hibás, csak éppen a visszaolvasás ment lassabban, mint amúgy a jó lemezeknél menne, ezért adatra használtam el őket, ott nem számít annyira.
Namost ha igazad lenne, hogy az író szar (firmware vagy egyéb okból), akkor mind szar lett volna. De nem, egyszerüen annyira nagy a minőségbeli szórása, hogy nagyon.
De ha szerinted nincs olyan, hogy szar lemez, hanem mindig az író a hibás, akkor javaslom neked pl a Budget, Sky, és egyéb SKC médiakóddal ellátott lemezeket :D
És asszem már többen is panaszkodtak az Arita lemezekre itt, biztos mindenkinél az író a hibás :)
Egyébként isten őrízz, hogy az LG-t védjem, olyan-amilyen, épp az általad leírt dolgok miatt (válogatós) nem vennék. -
steweee #4230 nem.mindenáron oda akarsz kilyukadni hogy a lemez vacak és az író baró.nem mondom hogy ez egy nagyon jó lemez, de nem rossz. éppen te belenyúlhattál egy rossz szériába, de akkor is kicsi az esélye hogy 10-8 legyen rossz.inkább nem megfelelő metódussal ír az író mert nem jól ismeri fel, és a felvitt adatok minőségi különbsége miatt lett két olvasható lemezed, a többi meg rossz. ne vegyél ilyen lemezt,de amíg nem biztos hogy azzal van a baj addig kár sok hozzászóláson át fikázni.nekem az ezüst traxdatával volt gondom tavaly úgy szeptember kürül, előtte a fekete nagyon jó volt, azt meg rondotta az lg-m.a többieknek nagyrész pio-ja van, ők meg imádták.ennyi.és nem a lemez volt szar -
Ha ez igaz lenne, akkor mind a 10-et szarul írta volna meg az illető, nem? -
Pio108-am van, nálam is szar volt :D
-
igen ez a pio utodja, de sajna egyenlőre még gázosabb a firmje. ettől függetlenűl még mindig az egyik legjobb vétel. -
LG 15k körül
Tanulj meg írni!