7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
Olvass utánna, hogy miért szidták néhányan :D
Nem a G05 miatt.
Az Arita viszont tényleg szar :P -
Nah Samsung 16* DVD írót ne vegyetek ha venni akartok sem,mert amiket mostanában gyártanak azoknak meghal a CD-s része(a boltban mondták ahol vettem),úgyhogy viszem kicserélni egy Pio-ra -
trabant #4383 Arita szar, az lg meg úgy láccik ennyit tud. A "szar" pio 109, a sokak által szidott 1.09-es fw-vel 1et se rontott belőle. Ezért "szar" a 109-es... -
Roll #4382 Sziasztok!
Mostanában szívok a g05-ösökkel(rózsaszín arita, ezüst ridata), az írom lg 4163-om. Mostanában már megírás után rögtön visszaolvasom, mert marhán bizalmatlan lettem. És amelyikkel gond lesz azt már nyamvadtan olvassa vissza(ingadozik a sebesség, leesik 2500-ig). Általában ezeknek kb. 2 hetük van azt kuka. Nálatok jók ezek a lemezek? Melyik most a legjobb nyersanyag? -
Ja, szerintem is szar a lemez, attól függetlenül, hogy lejátszható (a hibánál lehet csak 1-2 mp-ig, vagy még addig sem kockásodik a kép, lehet észresem vetted). Egyébként milyen lemezre írtál? -
akkor szar a lemez, vagy az olvasód érzékeny rá, próbáld az iróval lementeni iso-ba
használhatnál Decryptert mert hasznos progi -
DvdDecryptert nem használok.
Egyszerűen nem tudja beolvasni a lemezt,
olvasási hiba miatt, sem a shrink, sem a CloneDV
sem a Néro Image Recorder.
-
Nemtudom, nekem még sosem hagyott védelmet a lemezen a Shrink.
De mégis mit ír ki pl a DvdDecrypter, amikor leakarod menteni isoba? -
Rendesen müxik, lejátszható, söt kipróbáltuk
egy másik gépen, ott símán ment a másolás.
Az nem lehet, hogy marad valami reg.bejegyzés
és azért csinálja ezt?
(Amúgy a másik gép tulajdonosa is
ugyanezzel a problémával küzd.) -
Ha a DvdShrinkkel csinálta, akkor nem valószinű. -
nem maradt rajta a másolás védelem? -
Lehet hibás lemezre vetted fel. -
-
köszi de nemtaláltam az az onfly feliratot holvan??? pontosan -
Hi
A shrinkkel készített másolatról nem tudom ugyanazon a gépen
újabb másolatot készíteni, sőt a néró-val, és a clonedvd-vel sem,
mi lehet a probléma? -
steweee #4370 azon kívül van még más cím? nem akarom ide belinkelni amiket ismerek, mert nehogy emiatt zárják be.vannak a topicban figyelő szemek. de egyik sem megy most.egy működőt tud vki priviben? -
Ja, ezt nemtudtam, hogy utánna meg jók lettek. Mindegy, valószinüleg akkor az van, amit te mondasz, gyengébb lemez-sokadik írás közös problémája.
A dvdposter meg hírlevélben küldte ki, hogy költözködnek, vagy micsoda, és leállások-kimaradások várhatók. -
steweee #4368 ha csak a melegedés lenne az oka akkor az utána lévő lemezek miért nem ua rosszabb minőségűek? mindegy, a lényegen nem változtat, csak kíváncs voltam hátha volt vkinek ilyen már, de azért furcsak hogy ma simán át tudtam másolni, semmi baja a lemeznek, bár biztosan nem a legjobb minőségű a felírás.lehet a melegedés és a többitől gyengébb minőségű alapanyag közösen okozta ezt.régebben még a nagy divX-ezésnél volt hogy a divX bundle nem tudott beletekerni egyes filmekbe, mert rögtön le is fagyott, de lejátszani simán lejátszotta.arra sincs ésszerű magyarázat.ez is ilyen. ami fontosabb lenne hogy tud vki mondani MŰKÖDŐ dvd poster címet? mert nekem van 6 link, és most egyik sem megy, bár már jóideje nem használtam egyiket sem, de azért meglepő -
Talán ha ezt elöbb leírod, akkor nem az a válasz jött volna Lacikától meg tőlem :)
Elvileg előfordúlhat, hogy a sokadik egymásután megírt lemez gyengébb minőség lesz, legalábbis már olvastam, hogy másnak volt ilyen problémája.
Elképzelhető, hogy itt is ez van, csinálj a lemezről egy PI/PO tesztet, hátha ott látszódik, hogy tényleg a lemez lett-e gyengébb.
Vagy tarts szünetet bizonyos számú írás után, vagy old meg valahogy az íród hűtését. -
steweee #4366 légyszives moderáld magad.gyorsan jött válaszod minden megfontolást nélkülöz, így teljesen haszontalan, azrét írtam amit írtam.mégegyszer a hibajelenség és a környezete:
lg 4082b író, még nem írtam vele ezret, eddig tökéletesen működik, ma is írtam hibátlanul vagy 10 lemezt
pioneer slot in-en olvasó, pár hónapos, igen jó olvasási teljesítménnyel, régi karcos lemezt is könnyedén beolvas
a hibás lemez tényleg nem csúcsminőség, kék/ezüst ridisc, viszont az utóbbi hónapokban megírtam vagy 200 db-ot belőle, és eddig 2 db volt ami írás közben megállt, a hiba oka: rossz a lemez. de ez jó arány 90ft/db áron
mindig 8x sebességen írok, és az a tapasztalatom, hogy a drágább jobb minőségű lemezeket visszajátszva (traxdata, ritek, verbatim)tökéletesen működik beletekerésnél is, a gyengébb minőségű lemeznél beletekerésnél fagy, viszont sima lejátszás esetén szépen végigmegy.feltételezhetően a gyors írás miatt nem elég erős a felületen a jel gyors olvasáshoz. viszont most más a probléma jellege:
egy rossznak hitt lemezt végül is le tudott játszani, bár a 2/3-nál lefagyott olvashatatlanságra hivatkozva, újraindítottam és előretekertem a lefagyás elé(utána nem lehetett mert rögtön lefagyott)és utána hagytam és le is játszotta.a melegedés nem tudom mennyire befolyásolta az írást, de tényleg a sokadik lemez volt amit mikor kiírtam.
-
Azért köszi a segítségét ! -
Lacika 79 #4364 akkor passz. de majd jön valaki, aki ért hozzá. Ugye sztív? -
Elég sok érdekes dolgot csinál mostanában az íróm, (LG 4081B).
Akkor kezdtem gyanakodni, hogy valami nem oké amikor adatban akarok kiírni dolgokat DVD-re. Az írást elkezdi majd kb. 20-30%-nál megáll és kiírja, hogy:
Fókuszálási vagy sávkövetési hiba ! A lemezt dobhatom ki, volt olyan, hogy a rossz lemezt egyszerűen nem akarta kiadni, hiába indítottam újra a gépet akkor sem. A tápot lehúztam róla, majd vissza, és már így kijött a lemez. Előfordult olyan, hogy 96%-nál írta a fenti hibát. Utána pedig simán tudtam vele írni filmet.
-
Lacika 79 #4362 ha több lemezt írsz akkor írja ki, vagy már a "napi első" lemeznél is? Mert lehet az oka melegedés is, vagy tényleg szar az író :P -
Lacika 79 #4361 

ha már Te így....hozzáértő "kollega" -
Szerintem is próbáld meg 4X-es írni, úgylátszik a lejátszód egy kicsit érzékeny.
-
steweee #4359 nem.egyéb, olyantól aki ért hozzá? -
Tudna valaki segíteni ? Ez mit jelent ?
Fókuszálási vagy sávkövetési hiba !
Vehetek másik írót ? -
Lacika 79 #4357 8x-os írás......
sztem csak ez a gond -
steweee #4356 találkozott már vki olyan hibával hogy lejátszás közben elakad a film olvasási hibára hivatkozva úgy a 2/3 felé vagy az után a vége felé, de ha újraindítom és nem az elejétől megy hanem az elakadás előtt pár perccel akkor tökéletesen lejátssza a film végét is.mert az gyakori hogy egy gyengébb minőségű lemeze 8x-an írva az ellenőrzésnél a beletekerésnél a közepétől kezdve gyakori hogy íráshibába hivatkozva lefagy, de attól a lemez tökéletesen működik, csak nem lehet beletekerni, sima lejátszásnál megy frankón. de az elsőnek vázolt problémát egyszerűen nem értem. most vagy jól van megírva vagy nem, sima lejátszásnál elméletileg ha nem hibás nem akadhatna el, de mégis.tudja vki az okát? -
Lacika 79 #4355 persze -
Na ja, de ha vcd vagy svcd, akkor inkább isoba szedje le. -
Lacika 79 #4353 egy a lényeg, előbb szedje le vinyóra majd onnan írja ki. -
Ha divx vagy hasonló, akkor másold le elöbb a wincsire a filmet, majd a Neroval írd ki sima adatként. Ha vcd vagy hasonló, akkor meg cd-copy a Neroban, az onfly mellöl szedd ki a pipát, így elöbb leszedi a wincsire cdképként, majd bekér egy üres cd-t, és arra visszaírja, így ugyanaz lesz a másolaton is, mint a forráslemezen. -
Sziaztok!!
Az lenne a kérdésem hogy haveromnak van egy dvd írója megirt egy filmet és letörlte a gépről.Na most azt akarja hogy cd-ről cd-re megírja de ugye csak egy dvd olvasója van ami egyben író és olvasó is.Na most ilyenkor mitkell csinálni tudom hülye kérdés de nagyon kezdők vagyunk ebben. -
Én még nem próbáltam, csak volt egyszer, hogy egy ismerős megírt egy lemezt, és nem zárta le (start multisession-al csinálta a Neroban), azt a lemezt még az író sem olvasta be (pio106-os). Úgy tudtam megcsinálni, hogy folytattam a sessiot, semmit sem tettem hozzá, csak bepipáltam a lezárást, ezután az író tökéletessen olvasta, az asztali lejátszó is észrevette ezek után. Gondolom az újabb íróknak/olvasóknak ez már nem annyira gond.
Csak gondoltam szólok, hogy ilyen probléma is lehet, viszont egy próbát megér, max lezárja a lemezt, és többet nem ír multisessioban. -
Azt elfelejtettem mondani,hogy néha(nagyon ritkán) olvassa a Cd-ket,tehát nem tudom hogy mi van -
szerintem vidd vissza és cseréltesd Pio-ra vagy NEC-re -
én a lemezeim 99%-át multisessionba írom / írtam eddig is. Semmi gond velük.... -
Hali!
Vettem még 2 hónapja 1 Samsung 16*-os DVD írót.A DVD-ket tökéletesen hiba nélkül írja/olvassa,de CD-ket viszont nem olvas,és ír........
A Nero azt írja ki hogy a max CD olvasás 1*-es.:))
Mit csináljak vigyem vissza,mert garanciális,vagy lehet ezt orvosolni?