7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • tomo
    nincs annal ujabb fw.
  • MaSzKa
    Lg gsa-4081b-hez kellene A104-nél újabb Firmware
    mert Én sehol sem találtam újabbat
    vagy merre kellen körülnézni?
  • fifi
    "egymenetes DAO lezárás nem hajtható végre"

ezt miért dobja ki a Nero nekem írás kezdetekor, úgy, hogy egy bitet nem ír fel a lemezre???
  • Laalee
    ez ugyanolyan mint az mp3-audiocd
  • Pill
    Ja, csak en egy jo eve elkezdtem kiirogatni a filmjeimet DVD-kre DivX formatumban. Csak a kedvenceket. Eddig ugy 10DVD telt meg mindegyik durvan 3 filmmel. Aztan elropultem az USA-ba egy evre es most fogok Juni vegen hazamenni. Es folytatnam a gyujtogetest. Igen az de ez alatt az egy ev alatt sok minden valtozott. Uj irok uj lemezek olcsobb arak. Es most lehet hogy elkezdem jobb minosegben DVD-ken gyujteni a filmet nem DivX formatumban. Bar ki tudja mi lesz meg. Eddig rengeteget rippeltem es az idoigenyes volt, bar nem mondom hogy nem erte meg.
  • Lacika 79
    én a polcon tárolom :P
    viccet félretéve: Divx-es filmeket csak azokat írom ki, amelyből nem jelent meg DVD verzió. Amúgy meg elfér a gépen.
    jah, és a legtöbb rilíz először Divx-ben jön ki (vagy svcd) abból szoktak általában gyenge DVD copy-kat csinálni.
  • Pill
    Csak kerdeztem. En igazabol regen a DIVX filmeket irtam ki DVD-re mert ugy tobb fert ra es a minoseg is turheto volt. De manapsag mar egy 4.7-es DVD olcso es arra nagyon jo minosegben lehet filmet irni ha elotte valami jo programmal megdolgozod es igy meg az asztali is legjatsza. Bar most mar sok a DivX-es lejatszo szoval nem tudom.
    Ti hogy taroljatok a filmgyujtemenyeteket? Ha van?
  • Laalee
    dvd+-dl 8,5giga

miért lenne vége a divxnek?
  • Pill
    Bocs hogy megegye kerdezek de most akkor milyen a legnagyobb lemez amire adatot lehet irni? Ti mire irtok most?
    Amugy szerintetek a DIVX-nek lassan lealdozik?
  • Aramir
    Ja, a régiek szarok voltak, a mostaniban sem bíznék.
  • TomRaider
    Közben felraktam a Decryptert, úgyhogy ez a kérdés stornó.
    Ennyire szar lenne a samsung?
  • TomRaider
    A lemez Samsung.
    A Decrypterrel lehet isoba menteni?
  • Laalee
    amint látöd ő is és én is rendes alapanyagrol beszéltünk
  • ZaJanga
    JA de ki az aki a másolásvédelmet is ki akarja karcolni?Mert azon kívül a DL-es lemezre mindent ráírsz!
  • Punker
    1 az 1-ben soha nem fogod átírni....
  • Punker
    hacsak nem princo-ra ír :)
  • Laalee
    rég beszerzed más medián mire egy jo dvd tönkremegy, lehet nem is lesz már kompatibilis olvasód hozzá :D
  • Pill
    ert=eri
  • Pill
    Szevasztok!
    Mar regota nem irta ide es mar regota nem is foglalkoztam DVD irassal. A kozeljovoben iro vasarlast szandekozok lebonyolitani. Mar megvan hogy milyen lesz. Az lenne csak a kerdesem hogy mostanaban mi ert meg jobban annak aki filmeket gyujt? Eddig hosszu munkaval jominosegu DVD-rippeket keszitettem es 2-3 film kiment egy 4.6-os DVD-re. De most itt vannak az ujak es most egy az egyben lehet filmet masolni nem? Mi eri meg jobban? Es mennyi ideig all el egy jominosegu DVD?
  • Laalee
    nem
  • Aramir
    Szvsz hagy, ha tényleg kilenne kapcsolva, akkor a lemez felétől sem lenne folyamatossan 100%-on a buffer, hanem folyamatossan ugrálna.
  • dardevil
    Megtaláltam az eszközkezelöben a DMA módot - aktívra volt állítva.
    A BIOS-ban kell valamit állítani ?
  • dardevil
    Megnéztem az eszközkezelöben, de nyomát sem látom DMA beállítási lehetöségnek.
    A BIOS-ban találtam olyat, hogy PIO - Auto
    DMA - Auto
    Itt kellene állítani valamit ?
    PIO-t levegyem 0-ra A DMA-t a legmagasabb értékre ?
    Elöre is köszi!
  • ZaJanga
    a DMA mód aktív?Ha ki van kapcsolva akkor szokott ez lenni!Nézd meg a cpu terhelést!Nem szabad 10-15%-nál hogy nagyobb legyen
  • Aramir
    Lassú, töredezett a wincsi, ha meg onfly lemezmásolás, akkor az olvasás lassabb a korong elején, mint az írás sebessége.
    Amúgy passz, ha nem esik le 0%-ra, akkor nemgond szerintem.
  • dardevil
    Teljes lemezmásolásnál a felhasznált olvasási tároló az írás elkezdése után visszaeski 49-50%-ra.
    Amikor az írás eléri a 36%-ot szépen visszaáll 100%-ra. A tároló szint közben le-fel ugrál 25-98%.
    Ez mitöl lehet? Korábban nem volt ilyen.
    Elöre is köszi !
  • ZaJanga
    basszus!
    be is coptam!
    Úgy a falhoz vertem az elrontott lemezt, hogy kb. ezer darabra tört!(volt is takarítás utána :-P)
    Vettem most werbatimot ezerhaté és karcolom....
  • NeoMaN
    iGEN, RITEK DUAL LAYER NAGYON SZAR A TAPASZTALATOK!
  • ZaJanga
    DL lemezekkel van v.kinek tapasztalata?
    Tegnap írtam traxdatára(ritek) és a rétegválltaásnál összekuszálódik a kép 20-30 másodpercet átugrik és utána megint minden rendben.
    Milyen lemezre írtok?
    Ricoh vagy Werbatim lemezzel van tapasztalatotok?
  • NeoMaN
    amikor elkezdenéd a kódolást, ott lehet pipálgatni, jelölgetni....
    Kegyetlen amikor valaki a shrinről kérdez, bazz az tényleg egyklikkes progi.
  • Stann
    A képélességet hol lehet beállítani?
  • Aramir
    A Shrink is képes 20 perc alatt kódolni, ha nem használod a már említett opciókat, kb ekkor egyenértékü a Dvd2One-al.
    Analízálással kb 1-1,5 óra, képelességgel meg olyan 1,5-2 óra, persze ez függ a film hosszától és hogy mennyire tömöríti stb. (gép:1600XP, 1Gb ram)
  • dardevil
    DVD2one-t használok, mert nálam gyorsabban dolgozik mint a shrink, de ha ez a képminöség rovására megy akkor nem kell.

A shrinket kipróbálom.
    Köszi !
  • Aramir
    Az állandó arány, hogy pl mindig 60%-al tömörít, a változó meg nézi, hogy pl ahol tök fekete a kép (pl jelenetváltás), ott ne 60%-ot, hanem pl 100%-ot tömörítsen, kb mint a mp3-aknál a vbr (variable bitrate), a szelektív meg passz.
    De hamár ilyeneket használsz, akkor használd inkább a DvdShrinket analízissel és max képélesség beállítással. Szerintem jobb minőséget csinál, mint a dvdone.
  • steweee
    van olyan dvd rippelő progi ami új és a dvd shrink és descrypter egyben?
  • dardevil
    A DVD2one proginál mit jelent a tömörítési mód ?

- Változó arány
    - Állandó arány
    - Szelektív arány

Melyiket mikor kell használni ? Mi a különbség közöttük ?
    Elöre is köszi !

• Aramir
    Nem, mert te próbálod úgy beállítani, hogy én próbálom úgy beállítani, hogy te próbálod úgy beállítani :D
  • trabant
    Senki nem mondott ilyet, csak te próbálod meg úgy beállítani, mintha én próbálnám meg úgy beállítani... :) A pio 109-et úgy általában szidták, erre mondom hogy olyan "szar" hogy akár ezt is megírja hibátlanul.
  • Aramir
    Nemfogok :D
    Azért írtam, hogy nem a G05 miatt szidták, mert te úgy állítottad be a dolgot, mintha erre is azt mondták volna egyesek, hogy szarul írja a 109-es, és mintha azt mondták volna itt neked, hogy az LG jobb a 109-esnél.
  • trabant
    Olvass utána mit válaszoltam a szidásokra. :)