7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Aramir
    Passz.
    Neked szerintem a sima kell, vagyik a zárójeles (BK), az XLA és hasonlók már kinézetre sem teljessen szimplák, más az előlapjuk, és van valami belső különbség is a sima 109-hez képest.
    XLA:
    http://www.pconline.com.cn/diy/market/bj/storage/0501/pic/546281b.jpg
    BK:
    http://images.ldlc.com/photosldlc/00/00/41/75/LD0000417511_2.jpg
    BK=black? Gondolom igen, olyan, mint a sima, csak fekete előlappal.
  • Danecay
    A zárójelben lévő betűk mit jelölnek? Pl. mit jelent a DVR-109 után a (BK)?
  • Aramir
    Ne tedd fel, ha levették, akkor valami gond lehet vele:
    http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=78752&view=findpost&p=2806130
  • Aramir
    Ez kezd érdekes lenni, itt még csak 1.40-nél tartanak:
    http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/device_e/dev00001r_e.html#firmware1
    Meg itt is:
    http://www.pioneer-eur.com/eur/support_software.jsp?category=support/software
    Én jobban utánna járnék, hogy miért 1.50 a verzió.
  • Danecay
    "Hát, ha hivatalos a firmware, akkor próbáld meg"
    Hát nem tudom, INNEN szedtem le.
  • Aramir
    Ja, most nézem, te üres dvdt akarsz beolvasni :P
    Gondolom nem veszi észre az íród, hogy benne van az üres lemez.
    Hát, ha hivatalos a firmware, akkor próbáld meg, de csodát ne várj :)
  • Aramir
    GigaMaster fos, szerintem az új firmware segítségével sem fogja beolvasni.
    Ha van valamelyik haverodnak LG írója, akkor próbáld meg nála átmásolni egy normális lemezre, az LG-vel nekem sikerült ismerősnél beolvasni egy Budget lemezt, amin az összes Pio író elhasalt itt a környéken.
  • Danecay
    Elnézést:
    " Lehet tudni valami a Pioneer DVR-109 új 1.50-es firmware-jéről? Hivatalos ez, érdemes felrakni?" :P
  • Danecay
    Hi! Lehet tudni valami a Pioneer DVR-109 új 1.50-es firmware-jéről. Hivatalos ez, érdemes felrakni. Azért gondolkodom rajta mert van itt egy olyan üres DVD, hogy GIGA Master, és hát nem nagyon szereti beolvasni.
  • Aramir
    Isot is kilehet vele írni gond nélkül, nemcsak .nrg-t. Sőt, a .bin/.cue párossal is megbirkózik.
  • izb
    Az a nero specko filéje,nem iso.
  • izb
    Valszeg nem bírja az iramot,és ezért visszavesz a tempóból.
  • CybeRick
    Hi!
    Lenne egy kérdésem.
    Van egy LG 4163-as DVD íróm, amivel már kb 1hónapja írogatok. Visszaellenőrzéskor csak 8x-9x sebességig pörög ki, aztán kb 60%-nál visszaesik 4x-es sebességre. Előtte egy PIO volt vagy egy évig, csak az jobblétre szenderült. Mi lehet a baja az LG-nek? Nyersanyag volt mér Arita, TDK, Verbatim Tökmind1 neki. Előre is köszi! Ja, több Neroval ki lett próbálva!
  • BBking
    Lehet Nero-val kiírni az iso-t,Menü- CD/DVD kép felírása.
  • Ramore
    Oké, köszi!
  • Air
    Neroval sehogy.
    Isobol dvd-t Decrypterrel irunk.
    Ha .iso a kiterjesztese akkor az .mds-t letorolheted, az nem is kell hozza.
  • Ramore
    Tudna valaki segíteni?

Lekaptam egy 4.2Gb-os iso formátumú DVD filmet, van hozzá MDS formátumú valami. Az a film menűje lehet? Hogyan kell kiírni Neroval?

Köszi előre is!
  • Lacika 79
    Délután otthon vagy? Megyek át Bélához, ha gondolod lemegyek a lemezért, és megnézem az Én írómmal.
  • Danecay
    Egyébként nekem nem hülyéskedik. Olvastam én is hogy egy pár embernek nem olvassa vissza amit írt vele, de nekem ilyen nem volt még. Szerintem tudni kellene neki a multisession-t is.
  • dardevil
    Aqua honlapján láttam 107-est,(készleten).
    Akkor NEC.

Köszi !
  • Aramir
    107-es írót hol kapsz még?
    Amúgy NEC v. Pio ha esetleg az NEC már elfogyott.
  • Lacika 79
  • Air
    Ez nem lehet kerdes! NEC.
  • dardevil
    Szerintetek melyiket válasszam ?

- LG GSA-4163B
    - NEC 3520A
    - Pioneer DVR107
  • Lacika 79
    mérnem vettél normális írót, mint Én? :D
  • Robin Hood
    Multisession tök felesleges, ha később hozzá akarsz írni a lemezhez, akkor ott az rw, aztán ha összegűlik 1 teljes lemeznyi, akkor dao-ban kiírod.
  • Aramir
    Mert az íród ezek szerint nemszereti a lezáratlan dvd-ket, legalábbis gondolom én. Azt meg, hogy nemtudod kiválsztani az előző sessiont, az passz, nemtudom mitől lehet. A lényeg, hogy a sávmentéssel sikerült megmentened ezekszerint a dolgokat.
  • Danecay
    Itt csak a "kiválaszt előző session" nem stimmel, mert ugyan látom, hogy ott van de nem lehet kigválasztani. Az viszont érdekes, hogy a NERO látja a SÁV MENTÉS-nél is, és le is bírja olvasni, de akkor WIN alól miért nem látható?
  • Aramir
    Nero -> new compilation -> DVD-ROM (iso) -> multisession fül -> continue multisession disc -> kiválaszt előző session -> burn the current compilation ikon -> burn fül -> finalize DVD kipipál -> burn ikon.

Ha ez nem megy, akkor:
    Nero -> extra fül -> save tracks -> kiválasztod a kérdéses sessiot -> a pathnál kiválasztod, hogy hová mentse -> GO gomb -> Daemon Toolsba mountolni a lementett sávot -> kimásolni wincsire -> újra felírni egy dvd-re, úgy, hogy lelegyen zárva a lemez -> legközelebb nemír multisessionos dvd-t, mert úgylátszik az íród csak írni tudja, olvasni nem :) Pl a 106-os író is ilyen.
  • Danecay
    Az a baj, hogy nem tudom kiválasztani a menetet, pontosabban ott van az adat, a mérete is stimmel meg minden, csak 1xűen nem lehet kijelölni, így az OK gomb is inaktív marad.
  • Danecay
    Nem a DVD-íróval van baj - Pioneer DVD-109
  • Aramir
    Neroban beállítod, hogy multissession folytatása (vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem pontossan hogy írják), hozzáadod az előző szessziót, majd nem teszel mellé semmi, hanem bepipálod a lemez lezárását. Így csak egyszerüen lezárja a lemezt és utánna olvasható lesz.
    Vagy vegyél olyan dvd-írót v. olvasót, ami olvassa a multi-session dvd-ket :)
  • Danecay
    Van egy kis gondom! Norton Ghost-al csináltam egy particiómentést DVD-re de elkészülés után nem tudom beolvastatni a DVD-t. Megnéztem NERO-val és azt írja, a "Lemez infó" hogy menet nyitva. A DVD R beállításoknál a VR lemez lezárását válastva elkezdi lezárni a lemezt de 26% "Meghatározatlan CD-író hiba" hibaüzenettel megáll a folyamat. Mi lehet a kínja? Hogyan tudnám még lezárni a menetet? Tudom, hogy létezik, sok író szoftver de nem szeretném végigpróbálni az összeset.
  • Banyapapa
    Amit én láttam az simán mint adat rá volt irva a DVD-re az AVI.
    Söt mappában volt a film és abba is bele lehetett nézni és onnan olvasta ki az avi-t a DIVX-es lejátszo.
  • Emb3rke
    Hi!
    Hogy lehet egy *.avi fájlt úgy megírni DVD-re, hogy egy asztali divx-es DVD lejátszó lejátssza? Hol lehet erről vmi leírást találni? (Egyébként egy DVD-rippelt filmet akarok megírni)
  • Met
    tedd át masterre (vagy slave-re) hátha az a baja
  • Aramir
    Aha, akkor passz.
  • izb
    nem.
    Az a fura,hogy marha gyorsan lefut a folyamat.Pedig nem kéne.
  • Aramir
    Újraindítás után sem 1.17-es látszik?
  • izb
    Hi mindenkinek!
    Frissítet már valaki Pio dvr-109 írót??
    Nekem 1.15 firmware van rajta és ezt szeretném kicserélni az 1.17-re de nem megy.
    Mindig ugy tesz,mintha megcsinálta volna,viszont nem változik a firmware száma.
    Valaki leírná hogy mit hogyan kell csinálni,mert az én verzióm rosz.
    PPeter által feltett firmwaret akartam használni a cdgrab.hu-ról.