7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • SuperKem
    ja, hir kateg., de meg uj vagyok es kell "kategorizaljam" magam.
  • Laalee
    irjatok floppyra ott csak 1.44 mb megy kárba ha elromlik a lemez.
  • pauly
    ja,remélem jó ideig még nem lesznek ezek :)
  • Stann
    Fasza, mert ezután ha tönkremegy egy lemez nem 4gigát kell ujra beszereznem, hanem akár 800 gigát! Gondoloma atartóssága nem lesz sokkal jobb...
  • Gykor
    Oké rendben kösz
  • Rabsych
    Gykor
    Nyugotan tedd rá, nem fog semmi baj se lenni az OEM csak felszerelés nélkülit jelent egyébként már megjelent az LG GSA 4081B A106 firmware is
  • Gykor
    Sziasztok

Most csinálom először a firmware frissítést és félek tőle egy picit.

Rászeretném rakni az LG 4081B OEM dvd írómra a GSA-4081A104 -es firmware-t
    egyébként Nvidia nforce2-es alaplapom van.

A firmware readme-ben ez van írva (no OEM units) és nem merem rá frissíteni 104-est.

Nem nyírja ki dvd írómat, ha nem megy rá a Firmware vagy nem teljesen kompatibilis az OEM miatt?

Válasz előre is nagyon köszi
  • Rabsych
    Hali mindenkinek
    Nemtudná nekem valaki elmondani hogyan lehet LG GSA-4081b-ből LG GSA-4082b csinálni álítólag lehetséges.
    Ám de hogyan??

elöre is köszi a válaszokat
  • ibrik
    Szerintem még ne siesd el...
    Ebből kábé 5-10 év múlva lesz valóság...
  • tomo
    ez a tul szep hogy igaz legyen hir kategoria.
  • SuperKem
    Dobom ki a vinyómat :)

Az adattároló eszközöket gyártó Iomega cég bejelentette, hogy egy újfajta optikai lemeztípus szabadalmát jegyeztette be. A társaság DVD-je 100-szor annyi adatot tudna tárolni, mint a jelenleg elterjedt típusok.

Az amerikai vállalat tájékoztatása szerint a napokban levédetett szabvány a DVD-k felületére rögzített adatok újfajta kódolását írja le. Az új módszer 40-100-szor több - akár 800 gigabájt - adat tárolását teszi lehetővé az optikai lemezeken a jelenleg elterjedt DVD-khez képest, melyek 4,7-8,5 gigabájt adatot képesek raktározni.

Az Iomega szerint az újfajta technológiát tartalmazó meghajtók esetében a lemezen lévő adatok kiolvasásának sebessége is 5-30-szor gyorsabb lehet a jelenlegi modelleknél. Az eljárás előnye, hogy a gyártók anélkül dobhatnak piacra a jelenleginél jóval nagyobb kapacitású DVD-lemezeket, hogy átváltanának a következő generációs formátumok, a kék lézert használó Blu-ray vagy HD DVD formátumokra, ezáltal bevezetésének költsége is jóval alacsonyabb. Emellett egy nagykapacitású lemezen a napjainkban használatos DVD-knél jobb minőségű filmeket árusíthatnak majd a filmstúdiók. A társaság a most bejelentett szabványon alapuló technológiáról részletesen egy júliusi iparági eseményen számol majd be. (origo)
  • Lacika 79
    előferdül :)
  • ffxi
    Megvan! Írjaaaa! Köszi a help-et
  • tilbury
    közben rájöttem.de azért köszi.vakoskodtam 1 kicsit.
  • Lacika 79
    talán kiválasztod az elején, hogy milyen formátumban írja? :P
    görgesd lejjebb a cuccot a kiválasztó ablakban, és megtalálod.
  • ffxi
    Mindjárt megnézem:)
  • tilbury
    Hi!
    hogy tudok használni UDF filerendszert, mert a nero panaszkodik, hogy nagy a file.(nero 6.3.1.20)

Előre is thx,ha tud vki segíteni
  • Laalee
    talán a tipusábol :D
  • ffxi
    Honnan lehet tudni, hogy tudja az írom a DL-t? Igazság szerint nincs ráírva, de reménykedem benne. Köszi
  • Lteebee
    Hát, ha egy technosonic nem visz valamit, akkor az a lemez problémás.
    Szerintem hanyagold azt a tdk-t és próbálj ki mást!

Brandből én általában a fujit ajánlanám.
  • izb
    Elviekben a Panaszkodik kényesebb.....de csak elviekben
  • Roll
    Ez elég érdekes, mert nálam amíg nem firssítetem frimwaret, nem volt jó az írás sem. Most megírja, és tényleg gyorsan visszaolvassa, de eddig 3 asztaliba megakadtak a filmek. (orion dvd, orion divx, technosonic divx)
    Még az itthoni Panasonic házimoziba nem próbáltam, de most már kíváncsi vagyok hogy csak az olcsóbakknak van-e vele baja.
  • ibrik
    Hát konkrétan én is TDK lemezeket használtam eddig (DVD-R, 1-8x). Hát szerintem nem kék, hanem inkább szürkék a lemezek, enyhe kékes beütéssel.
    És konkrétan nekem is LG GSA-4163B-m van, azzal a különbséggel, hogy én nem frissítettem a firmware-ét. Írás után gond nélkül olvassa a vele írt lemezeket, azonkívül a sima DVD-olvasóm is és az asztali DVD-lejátszóm is hiba nélkül "megeszi" őket - akár 4x-esen, vagy akár 8x-osan írtam meg.
    (Ismerőseimnek írt DVD-kkel sincs gond az ő asztali lejátszóikban)
  • izb
    Valszeg a firmware nem ismeri fel tökéletesen a lemezt.
    Megírni megírja,csak a lejátszás na az gáz.
    Bár más asztali dvd lemezjázsóban is kiprobálhatod.
  • Roll
    már csak a lényeget hagytam le: lg 4163b
  • Roll
    Használ valaki 8x-os kék tdk lemezt?
    Firmware frissítés után gond nélkül megírja őket az írom, és vissza is olvassa, de az asztaliba össze-vissza szaggat a film.
    Mi lehet a probléma?
    4x-es sebességgel írom őket, nero-val, vagy decrypterrel.
  • izb
    Ugy látsik,hogy ez számára mégis probléma..
  • Lteebee
    De ez nem "a" vinyó, hanem egy vinyó.
    Tehát az iso nem ezen a vinyón volt.
    Mondjuk a 105-öst pont nem érdekelte az ilyesmi.
  • izb
    Ha egy IDE kábelen van az író is meg a vinyó az nem túl szerencsés...
  • Lteebee
    Nem az iso hibás.

Ugyanazon a szalagon volt egy vinyó is.
    Nem tetszik neki.

Nem túl bíztató kezdet...
  • Roll
    Megoldódott a probléma. Felraktam a legújabb firmware-t. :-D
  • Met
    Valszeg hibás az ISO.
  • Lteebee
    Alcohol ugyanezt írja.
  • Lteebee
    Tegyük fel, hogy ilyet ír ki a dvddecrypter image kiíráskor:

W 20:53:24 Failed to Write Sectors 260224 - 260255 - Logical Unit Communication CRC Error (ULTRA-DMA/32)

Mit takar ez?
  • Roll
    Tdk-val volt valakinek gondja már? Világoskék 8x-os. Megírom gond nélkül (lg4163) aztán baszik visszaolvasni.
  • izb
    Isora csak is kizárólag a DVDdecrypedt progit használom.
    Marhajól lekezeli,és ingyenes.
  • Robin Hood
    A .mdf / .mds páros az alkesz 120% sajátja, a nero a .nrg-t erőlteti.
  • Robin Hood
    Az alkesz 120% a te barátod.
  • Aramir
    Hát, gondolom a BK írókra nem az van írva, hogy DVR-109, hanem DVR-109BK, és ezért tüntetik fel ezt is, nehogy valaki véletlenül másikat tegyen rá :)
  • Danecay
    "BK=black? Gondolom igen, olyan, mint a sima, csak fekete előlappal."
    Nekem is a BLACK jutott eszembe de FIRMWARE szempontjából teljesen mind1 hogy fekete vagy fehér, így nem értem mi értelme utánna írni.