7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
SuperKem #4505 ja, hir kateg., de meg uj vagyok es kell "kategorizaljam" magam. -
irjatok floppyra ott csak 1.44 mb megy kárba ha elromlik a lemez. -
pauly #4503 ja,remélem jó ideig még nem lesznek ezek :) -
Fasza, mert ezután ha tönkremegy egy lemez nem 4gigát kell ujra beszereznem, hanem akár 800 gigát! Gondoloma atartóssága nem lesz sokkal jobb... -
Gykor #4501 Oké rendben kösz
-
Rabsych #4500 Gykor
Nyugotan tedd rá, nem fog semmi baj se lenni az OEM csak felszerelés nélkülit jelent egyébként már megjelent az LG GSA 4081B A106 firmware is
-
Gykor #4499 Sziasztok
Most csinálom először a firmware frissítést és félek tőle egy picit.
Rászeretném rakni az LG 4081B OEM dvd írómra a GSA-4081A104 -es firmware-t
egyébként Nvidia nforce2-es alaplapom van.
A firmware readme-ben ez van írva (no OEM units) és nem merem rá frissíteni 104-est.
Nem nyírja ki dvd írómat, ha nem megy rá a Firmware vagy nem teljesen kompatibilis az OEM miatt?
Válasz előre is nagyon köszi
-
Rabsych #4498 Hali mindenkinek
Nemtudná nekem valaki elmondani hogyan lehet LG GSA-4081b-ből LG GSA-4082b csinálni álítólag lehetséges.
Ám de hogyan??
elöre is köszi a válaszokat
-
Szerintem még ne siesd el...
Ebből kábé 5-10 év múlva lesz valóság... -
tomo #4496 ez a tul szep hogy igaz legyen hir kategoria. -
SuperKem #4495 Dobom ki a vinyómat :)
Az adattároló eszközöket gyártó Iomega cég bejelentette, hogy egy újfajta optikai lemeztípus szabadalmát jegyeztette be. A társaság DVD-je 100-szor annyi adatot tudna tárolni, mint a jelenleg elterjedt típusok.
Az amerikai vállalat tájékoztatása szerint a napokban levédetett szabvány a DVD-k felületére rögzített adatok újfajta kódolását írja le. Az új módszer 40-100-szor több - akár 800 gigabájt - adat tárolását teszi lehetővé az optikai lemezeken a jelenleg elterjedt DVD-khez képest, melyek 4,7-8,5 gigabájt adatot képesek raktározni.
Az Iomega szerint az újfajta technológiát tartalmazó meghajtók esetében a lemezen lévő adatok kiolvasásának sebessége is 5-30-szor gyorsabb lehet a jelenlegi modelleknél. Az eljárás előnye, hogy a gyártók anélkül dobhatnak piacra a jelenleginél jóval nagyobb kapacitású DVD-lemezeket, hogy átváltanának a következő generációs formátumok, a kék lézert használó Blu-ray vagy HD DVD formátumokra, ezáltal bevezetésének költsége is jóval alacsonyabb. Emellett egy nagykapacitású lemezen a napjainkban használatos DVD-knél jobb minőségű filmeket árusíthatnak majd a filmstúdiók. A társaság a most bejelentett szabványon alapuló technológiáról részletesen egy júliusi iparági eseményen számol majd be. (origo) -
Lacika 79 #4494 előferdül :) -
Megvan! Írjaaaa! Köszi a help-et -
tilbury #4492 közben rájöttem.de azért köszi.vakoskodtam 1 kicsit. -
Lacika 79 #4491 talán kiválasztod az elején, hogy milyen formátumban írja? :P
görgesd lejjebb a cuccot a kiválasztó ablakban, és megtalálod. -
Mindjárt megnézem:) -
tilbury #4489 Hi!
hogy tudok használni UDF filerendszert, mert a nero panaszkodik, hogy nagy a file.(nero 6.3.1.20)
Előre is thx,ha tud vki segíteni -
talán a tipusábol :D -
Honnan lehet tudni, hogy tudja az írom a DL-t? Igazság szerint nincs ráírva, de reménykedem benne. Köszi -
Hát, ha egy technosonic nem visz valamit, akkor az a lemez problémás.
Szerintem hanyagold azt a tdk-t és próbálj ki mást!
Brandből én általában a fujit ajánlanám. -
izb #4485 Elviekben a Panaszkodik kényesebb.....de csak elviekben -
Roll #4484 Ez elég érdekes, mert nálam amíg nem firssítetem frimwaret, nem volt jó az írás sem. Most megírja, és tényleg gyorsan visszaolvassa, de eddig 3 asztaliba megakadtak a filmek. (orion dvd, orion divx, technosonic divx)
Még az itthoni Panasonic házimoziba nem próbáltam, de most már kíváncsi vagyok hogy csak az olcsóbakknak van-e vele baja. -
Hát konkrétan én is TDK lemezeket használtam eddig (DVD-R, 1-8x). Hát szerintem nem kék, hanem inkább szürkék a lemezek, enyhe kékes beütéssel.
És konkrétan nekem is LG GSA-4163B-m van, azzal a különbséggel, hogy én nem frissítettem a firmware-ét. Írás után gond nélkül olvassa a vele írt lemezeket, azonkívül a sima DVD-olvasóm is és az asztali DVD-lejátszóm is hiba nélkül "megeszi" őket - akár 4x-esen, vagy akár 8x-osan írtam meg.
(Ismerőseimnek írt DVD-kkel sincs gond az ő asztali lejátszóikban) -
izb #4482 Valszeg a firmware nem ismeri fel tökéletesen a lemezt.
Megírni megírja,csak a lejátszás na az gáz.
Bár más asztali dvd lemezjázsóban is kiprobálhatod. -
Roll #4481 már csak a lényeget hagytam le: lg 4163b -
Roll #4480 Használ valaki 8x-os kék tdk lemezt?
Firmware frissítés után gond nélkül megírja őket az írom, és vissza is olvassa, de az asztaliba össze-vissza szaggat a film.
Mi lehet a probléma?
4x-es sebességgel írom őket, nero-val, vagy decrypterrel. -
izb #4479 Ugy látsik,hogy ez számára mégis probléma.. -
De ez nem "a" vinyó, hanem egy vinyó.
Tehát az iso nem ezen a vinyón volt.
Mondjuk a 105-öst pont nem érdekelte az ilyesmi. -
izb #4477 Ha egy IDE kábelen van az író is meg a vinyó az nem túl szerencsés... -
Nem az iso hibás.
Ugyanazon a szalagon volt egy vinyó is.
Nem tetszik neki.
Nem túl bíztató kezdet... -
Roll #4475 Megoldódott a probléma. Felraktam a legújabb firmware-t. :-D -
Valszeg hibás az ISO. -
Alcohol ugyanezt írja. -
Tegyük fel, hogy ilyet ír ki a dvddecrypter image kiíráskor:
W 20:53:24 Failed to Write Sectors 260224 - 260255 - Logical Unit Communication CRC Error (ULTRA-DMA/32)
Mit takar ez? -
Roll #4471 Tdk-val volt valakinek gondja már? Világoskék 8x-os. Megírom gond nélkül (lg4163) aztán baszik visszaolvasni. -
izb #4470 Isora csak is kizárólag a DVDdecrypedt progit használom.
Marhajól lekezeli,és ingyenes. -
Robin Hood #4469 A .mdf / .mds páros az alkesz 120% sajátja, a nero a .nrg-t erőlteti. -
Robin Hood #4468 Az alkesz 120% a te barátod. -
Hát, gondolom a BK írókra nem az van írva, hogy DVR-109, hanem DVR-109BK, és ezért tüntetik fel ezt is, nehogy valaki véletlenül másikat tegyen rá :) -
"BK=black? Gondolom igen, olyan, mint a sima, csak fekete előlappal."
Nekem is a BLACK jutott eszembe de FIRMWARE szempontjából teljesen mind1 hogy fekete vagy fehér, így nem értem mi értelme utánna írni.