DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grebber
Vettem nyomtatható felületü dvd-ket 2 db-ot.Elvileg Ridata és Traxdatát az egyik G05 a másik RITEK R03.RITEK R03-az milyen jó életemben nem halottam ilyenrõl?

Next PC upgrade: 2022

Sziasztok,letezik olyan progi, amivel lehet irni rontott DVD lemezre,a kolleganak van vagy 20 darab ,amin par tiz mega van csak irva,ha a lehetne e melle irni valahogy,hogy ne kellene eldobni a lemezeket,CD.-nel tudom hogy van ilyen.
Aramir
Megnéztem, hub printable van ráírva a másikra, ami jó volt.

Aramir
Datawrite 4X-es volt fos (TTG01), a 8X-os volt MCC-s, az jó volt.
Ilyen csomagolással vettem:

Meg van ebbõl egy másik, asszem full hub surface, vagy valami hasonló volt ráírva, 8X-os, az is jó volt.
Persze lehet már nem kapni ilyeneket, mert már vagy egy-másfél hónapja vettem.

grebber
Én vettem hengerben Datawrite cimkével ellátott nyomtatható dvd-t arány kb 5-bõl 3 szar lett.Mivel az nem mcc hanem noname akármi :(
Én jó datawrite-al ami mcc és nyomtatható még nem találkoztam :(

Aramir
Nem minden meghajtóval lehet teszteket csinálni.

A nyomtatható lemezekrõl meg annyit, hogy a Ritek 8X-os (G05) egy nagy fos, szintúgy a ttg01-es jelzéssel ellátott nyomtatható lemezek.
Ami jó az a Ritek 4X-es (G04), a Datawritetól a teljes felületü illetve a silver felültetü, ami nagyon jó, ezek mcc02rg20 médiakóddal vannak ellátva. A lényeg, hogy nemmindegy milyen az a nyomtatható, mert a rányomtatott festéknek nemsok köze lehet ahoz, hogy egy asztali nem játsza le õket.

vannak játékosok, amelyek nem szeretik a nyomtathatót. Nemtom miért, nem értek hozzá, de már jártam így :S

Nemtom mit csesztem el, de nekem nem csinál PI/PO tesztet a dvd info pro. "Current Drive is not suitable this feature." :)
grebber
Van minõégbeli különbség egy sima Traxdata 8x dvd és egy Traxdata 8x nyomtatható felületû között??

Hm. Most kaptam egy másik széria 8x-os Ridisc-et, erre pedig TTG02-t ír a DVD identifier. Ez most jó vajon?
Sziasztok!
Az lenne a kédésem, hogy LG GSA-4160B íróval, lehet-e TDK DVD-R-re írni, egy másik fórumba valaki azt állította, hogy nem tudott! Köszi
Aramir
Jó, csak azért kérdem, mert én idáig ilyesmit még nem próbáltam.

fifi
nem akarok azt mondani hogy MINDEN, és azt sem hogy értek hozzá, de én eddig ilyen suxxba nem futottam bele...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Aramir
Hm... Ezt nem tudtam.
Tehát ha egy vcd minõségû mpeg-et használok pl a dvdmaestroval, akkor az azzal összerakott dvdk menni fognak bármilyen asztali lejátszón?

fifi
nem

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Aramir
És ha nem megfelelõ a felbontása annak az mpeg fájlnak, akkor az nem lesz gond?

fifi
DVD authorizálóval csinálj belõle VOB struktúrát/normál DVD/ utána DVDvideóként írd ki sztem...

PPeter
Miért lenne kötelessége a sima adatként kiírt MPEG fájlt lejátszani? El vagy tévedve...<#wow2>

BURN.HU / CDGRAB.HU

de akkor elvileg jó lemez, nem valami gagyi, ami rosszabb mint a g05
Aramir
Létezik, jófajta, jobb, mint pl a G05, de nem annyira, mint egy valódi Verbatim.
Gondolom felvásároltak egy gyengébb szériát, aztán azt árulják a nevük alatt.

mpegav

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

De, optikai tuninggal. :)

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Ma már minden elképzelhetõ.

Az létezik, hogy 8x-os Ridisc médiakódja MCC 02RG20? Mert most kaptam egy pár darabot belõle.
Narancs
ok, köszi!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Azért mondtam, h SVCD-be, m a super video cd-nek a formátuma az mpeg, amit az akármelyik asztali (amelyik képes SVCD-t lejátszani)le fog játszani. Az SVCD majdnem ugyanugy épül fel a mint a sima video cd, tehát mappák, segéd file-ok vannak a lejátszónak, és a muvi asszem "MPAV" vagy vmi ilyesmi mappába teszi az mpeg-et. De konkrétumot sanos én sem tudok, talán a DC-n több a segitség.
Narancs
sztem elnézted a topicot...gyere a pctuningba...

Morphin
Hello!!
Van nekem két régi 256os memoriám és elvileg mindkettõ 266mhz-s.
Sajnos most nincs keret ujakat venni ugyhogy addigis nem lehetne ezeket vhogy tuningolni??

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Narancs
Amúgy mi az a DVD high compatibility?

Narancs
oké köszi, megpróbálom úgy...

NeoMaN
pedig mpeg-et kötelessége lejátszani
akkor marad az, hogy TMPGenc DVD authorral DVD-t csinálsz az mpg-bõl...

Narancs
SVCD -be?
De én DVD re szeretném, elvben volt egy avi filmem, amit átkonverteltam az Easy Convertel DVD -re (PAL ra), így kaptam egy 4 gigás mpeg -et. Amit aztán kiírtam DVDre mint adat, de nem játszja le az asztali...:(

Narancs
Ja, megtettem. Baszik lejátszani, "incompatible disc" a panasza...lehet, hogy az író elcseszte az írást?
Nem kell vmit még beállítani?

Azt tudom, h mpeg muvit SVCD-be ki lehet irni.Iro progit nem tudok ajánlani, de szerencsés ha egy filmdaraboloval megvágdosod, mondjuk 10 egyenlõ réészre és akkor olyan mintha jelentekre lenne osztva, igy egyszerübb az asztalin "tekerni". Progit nem tudok erre sem, már elfeljtettem hogy csináltam régen
NeoMaN
simán kiírod az mpeg-et adatként....

Narancs
Hali!
Ha van egy mpeg mozim, amit ki szeretnék írni DVD -re, (úgy hogy az asztali Thomson lejátszó is lejátssza) mit kéne tennem?
CDBurnerXP progim van, azért mert a Nero összeakad a TV tunerrel, szal ne nerót ajánljatok.
Elõre is köszi!

Altalában RIDATA lemezre írok
, de nem megy mással sem 8x-an!
Hanyas Fireware-t ajánlotok!
Srácok van itt köztetek olyan aki komárno-ba jár át lemezért?
Megoszthatná velem az infot hogy merre, mert kb. havonta át szoktunk járni, ezért-azért, de cd/dvd-boltot ami jó áron van még nem találtam.
Elõre is köszi

Aramir
Tételezzük fel, hogy 8X-os lemezre akart 8X-an írni, nem 4X-re <#vigyor>
Egyébként tényleg, milyen lemez volt? A 107-es íróknak nincs ilyen nyavajája.

NeoMaN
najah, de milyen lemezre?

Aramir
Tedd fel a legfrissebb firmwaret, friss Nerot, ha azt használod.
Hátha ezek segítenek, a firmware frissités meg amúgyis ajánlott.

Sziasztok!
Van egy Pioneer DVR-107D DVD íróm és nem tudok 8x-en írni.
Ha valaki tudna nekem sagíteni ezen a problémámon nagyon megköszönném!!!
Az a furcs az égészben, hogy elvileg 8x-os lenne az író.
A haverom ráadásul meg tud 8x-an írni.
Gondolkozam a firmware frissítésren is.
Megköszönném ha ide írnátok nekem egy két tippet erre a prblémára.
[email protected]
Aramir
Biztos, hogy nem csak megütötted/karcoltad? Azért a tükrözõréteg nemszokott csak úgy elpárologni?

NeoMaN
nem fizikálisan lyukadt ki, hanem eltünt a hordozóréteg, és a tükrözõ is. mintha átégette volna a lézer (de a lyuk nem fizikai volt mégse). TDK.

NeoMaN
volt egy hangyáni lyuk rajta, amin átláttam.. :)

Aramir
ÁÁááá, nem hordozóréteget akartam írni, hanem a tükrözõrétegre gondoltam, sry.

Aramir
Az hogy érted, hogy kijukadt? Felhólyagosodott a cd tetején a hordozóréteg? CD-nél ez nálam is többször elõfordult, fõleg a Philips lemezeknél.

NeoMaN
Monnyuk tény, hogy ehez rengeteget kell a meghajtóban használni.. :Ð

NeoMaN
Tönkremegy attól is simán, ha használod. Nekem l. quake 3 CD-m lyukadt ki annak idelyén....

David01
Az egyik havorom meg ugy jart hogy kiert egy filmet szar lemezre.
Betette hazimoziba nem jatszotta le pedig a szamitogep jol megirta.
a lemez aljara egy részre az iro valami furcsa oknal fogva nem irt semmit.Ott volt kihagyva az üres rész. Nagyon furcsak ezek az olcso lemezek.