DVD írás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eddig TDK-ra írtam, nincs valami olcsóbb és jobb megoldás? Mert akkor addig nem rendelek DVDrohlinge24-rõl!
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
Úgy gondoltam, hogy nem szedek le semmit, mégis 100% a film, mert simán ráfér egy 8,5 lemezre. Akkor kell használnom Decryptert vagy Shrinket hogy a vinyóra rakjam, vagy total commanderben felmásolom egy mappába az eredeti dvd tartalmát és kiírom neroval az jó lesz?
Biztos, hogy nem, a cdket olvasó része a fejnek tönkrement.
A PS2-es gépekben pl a dvd-olvasó része szokott tönkre menni, attól még szokott cd-t olvasni, itt is valami hasonló lehet szvsz, csak fordítva.
Az írót csak úgy tudod elcseszni firmware frissitéskor, ha nem megfelelõt erõltetsz rá az íródra vagy áramszünet jön közbe.
A PS2-es gépekben pl a dvd-olvasó része szokott tönkre menni, attól még szokott cd-t olvasni, itt is valami hasonló lehet szvsz, csak fordítva.
Az írót csak úgy tudod elcseszni firmware frissitéskor, ha nem megfelelõt erõltetsz rá az íródra vagy áramszünet jön közbe.
Egyébként ha dvd írás/olvasás amúgy hibátlan, akkor legjobban úgy jársz, hogy veszel mellé egy használt cdírót 2-3-4000 Ft-ért, és a cdkre azt használod.
Ilyeneken firmware frissítés segíthet?Hol lehet leírást találni,hogy kell a firmware-t frissíteni?(mert annyit tudok ,hogy ezzel el lehet cseszni az írót)Asszem elugrok nézek 1 másik írót.BTC írók jók?Milyet érdemes venni?
4 napja járt le a garancia:(
Ha garis, vidd vissza.
Ha nem, akkor pucold meg, hátha az segít (szerintem nem fog, de hátha :) )
Ha nem, akkor pucold meg, hátha az segít (szerintem nem fog, de hátha :) )
Sziasztok!Van egy LG GSA 4081B dvd íróm,ami újabban a cd lemezeket nem hajlandó felismerni.Se írni se olvasni nem hajlandó cd-re/ról.DVD lemezekkel nincs gond.Van valakinek valami ötlete mit lehet vele kezdeni?
Az is lehet, de azzal sincs semmi baj, max kényelmetlenebb a Shrinkkel, mint a Decrypterrel.
Elképzelhetõ, de elõforduhat, hogy egyszerûen SHRINK-el másolja le a gyári DVD-t modjuk Decrypter helyet.
Hát, pl ha a menüket leszedi, meg a felesleges dolgokat, és úgy lesz 100%-os a film. Gondolom így gondolta.
100%-nál nem nyúl bele a videóba, nem lesz minõség romlás.
Eredetiket meg ne másolj onfly, inkább szedd le wincsire pl dvddecrypterrel.
Eredetiket meg ne másolj onfly, inkább szedd le wincsire pl dvddecrypterrel.
Lehet én értem félre, de ha 100%-os a film, miért akarod használni a SHRINK-et?
Az On the Fly másolással kapcsolatban pedig, én mindeféle képpen elõször lemásolnám winyóra a gyári DVD-t és csak ha ott OK csak utánna írnám ki. A gyári DVD-k másolásvédelme véleményem szerint eredményezhet eldobható DVD-t. Hisz mivan akkor ha az író ráírja az üres DVD-re a LEAD IN részt, majd kapsz egy üzenetet, hogy a lemez másolásvédett és nem folytatja tovább az írást? Dobhatod el a lemezt. Igaz ez csupán feltételezés részemrõl mert nem szoktam OTF írni, valamit Dual Layeres lemezt sem írtam még.
Az On the Fly másolással kapcsolatban pedig, én mindeféle képpen elõször lemásolnám winyóra a gyári DVD-t és csak ha ott OK csak utánna írnám ki. A gyári DVD-k másolásvédelme véleményem szerint eredményezhet eldobható DVD-t. Hisz mivan akkor ha az író ráírja az üres DVD-re a LEAD IN részt, majd kapsz egy üzenetet, hogy a lemez másolásvédett és nem folytatja tovább az írást? Dobhatod el a lemezt. Igaz ez csupán feltételezés részemrõl mert nem szoktam OTF írni, valamit Dual Layeres lemezt sem írtam még.
Kösz a segítséget, két kérdésem lenne ezután:
Ha van egy sima DVD íróm, meg van egy Dual Layeresem, akkor, tudok az egyikrõl a másikra Neroval másolni (On the Fly)? eredetiket
A másik meg hogy DVD Shrink ha 100%-ot mutat és elkezdek encodolni akkor zsír ugyanolyan lesz a minõség mint az eredeti DVD-nek, vagy itt is van romlás azért. Esetleg van, de annyira kicsi, hogy nem lehet észrevenni?
Ha van egy sima DVD íróm, meg van egy Dual Layeresem, akkor, tudok az egyikrõl a másikra Neroval másolni (On the Fly)? eredetiket
A másik meg hogy DVD Shrink ha 100%-ot mutat és elkezdek encodolni akkor zsír ugyanolyan lesz a minõség mint az eredeti DVD-nek, vagy itt is van romlás azért. Esetleg van, de annyira kicsi, hogy nem lehet észrevenni?
Na bazz,kitaláltam:))
Hah, ezt nem gondoltam volna, van 3 rétegü :D
http://www.afterdawn.com/glossary/terms/dvd-14.cfm
Igaz, már a kutya sem használja, de van :P
http://www.afterdawn.com/glossary/terms/dvd-14.cfm
Igaz, már a kutya sem használja, de van :P
Ismerem a rétegeket, de két oldalas, két rétegü (dvd-10?, 18Gb) film ritka, mint a fehér holló, XXX témáju lemeznél találkoztam ezzel a megoldással, két film volt egy lemezen, 4 órányi cucc :)
Ez igaz, viszont szerintem nagyobb méret álltalában nagyobb bitrátával jár, persze azonos hosszú filmnél, függetlenül, hogy milyen minõségû gyárilag a kép. Egyébként ezt írtam én is, ha nagy a bitráta, akkor nyugodtan mehet akár 60%-os tömörítéssel, elfogadható lesz a minõség.
A három réteget ugy értem,hogy a másik oldalára is írható adat.
Rosszul fejeztem ki magamat....
Itt egy leírás a dvd-rõl
"Mi is az a DVD ?
A DVD rövidítése eredetileg a Digital Video Device meghatározásából származik, de az elsõ tesztelések után az új szabványban rejlõ lehetõségek felismeréseként gyorsan átkeresztelték Digital Versatile (az az sokoldalú) Device-nak.Van belõle 4.7GB tárolókapacitású egyrétegû, egyoldalas lemez, de a felsõ határ jelenleg a kétrétegû, kétoldalas, 18GB tárolókapacitású DVD
Rosszul fejeztem ki magamat....
Itt egy leírás a dvd-rõl
"Mi is az a DVD ?
A DVD rövidítése eredetileg a Digital Video Device meghatározásából származik, de az elsõ tesztelések után az új szabványban rejlõ lehetõségek felismeréseként gyorsan átkeresztelték Digital Versatile (az az sokoldalú) Device-nak.Van belõle 4.7GB tárolókapacitású egyrétegû, egyoldalas lemez, de a felsõ határ jelenleg a kétrétegû, kétoldalas, 18GB tárolókapacitású DVD
Shrink mindig abból indul ki,hogy a forrás anyag rágérjen egy 4.7gb
lemezre.Ha a forrás film 9Gb akkor is ez a lényeg,és ha 6GB akkor is.
Igy ez a mérce a mérvadó.
A forrás file mérete határozza meg a százalékos értéket amit késöbb a shrink kiír automatikusan,nem a bitráta!
Ha egy film mondjuk 10000kbit/sec tömörítésü akkor nyugodtan tömörítheted még 50-60% ra.Elbírja a mozi simán.
Viszont találkoztam olyan lemezzel,ami nagy volt viszont gagyi volt a minösége,pedig a bitráta szerint tüélesnek kellet volna lennie.
Igy a konklúzió,hogy tapasztald ki,hogy mit hogyan,és mennyire lehet
tömöríteni.
lemezre.Ha a forrás film 9Gb akkor is ez a lényeg,és ha 6GB akkor is.
Igy ez a mérce a mérvadó.
A forrás file mérete határozza meg a százalékos értéket amit késöbb a shrink kiír automatikusan,nem a bitráta!
Ha egy film mondjuk 10000kbit/sec tömörítésü akkor nyugodtan tömörítheted még 50-60% ra.Elbírja a mozi simán.
Viszont találkoztam olyan lemezzel,ami nagy volt viszont gagyi volt a minösége,pedig a bitráta szerint tüélesnek kellet volna lennie.
Igy a konklúzió,hogy tapasztald ki,hogy mit hogyan,és mennyire lehet
tömöríteni.
"Lehet nem értek hozzá, de akkor lehet ha berakok egy 3h-s és egy 1,5h-s filmet a Shrinkbe, akkor mindegyiknél 60-70%-ot ír ki, de a 3h-s sokkal szarabb lesz?"
Ez az eset ritka mint a fehér holló!
Biztos van ilyen régebbi filmeknél,de nem ez a jellemzõ!
Ez az eset ritka mint a fehér holló!
Biztos van ilyen régebbi filmeknél,de nem ez a jellemzõ!
"A 3 órás film eleve kisebb bitrátával van a dvdn elvileg"
Miért lenne?
Gyári lemezeknél nem ritka a 2-3 réteg!
Miért lenne?
Gyári lemezeknél nem ritka a 2-3 réteg!
A 3 órás film eleve kisebb bitrátával van a dvdn elvileg (a PowerDvd kiírja, ha megjeleníted lejátszás közben az infókat), mint egy pl másfél órás film, nyilván azért, hogy elférjen. Na most számold ki, pl 5000-nek a 70%-át, és pl 3000-nek a 70%-át (a számokat hasraütés szerüen mondtam). Én már láttam olyat, hogy 80%-nál kockásodott, míg más film még 70%-nál is szép lett. A napokban volt nálam a Titanik maszek szinkronnal, na azt tuti valami shrink, vagy hasonló programmal csinálták, mert eléggé pocsék volt a képe, ugye a 3 óra az 3 óra :(
Ezt pls magyarázd el... <#nemtudom>#nemtudom>
Lehet nem értek hozzá, de akkor lehet ha berakok egy 3h-s és egy 1,5h-s filmet a Shrinkbe, akkor mindegyiknél 60-70%-ot ír ki, de a 3h-s sokkal szarabb lesz? Akkor nem kéne kevesebb %-ot mutatnia?
Lehet nem értek hozzá, de akkor lehet ha berakok egy 3h-s és egy 1,5h-s filmet a Shrinkbe, akkor mindegyiknél 60-70%-ot ír ki, de a 3h-s sokkal szarabb lesz? Akkor nem kéne kevesebb %-ot mutatnia?
Figy: akkor tévedtem, a 60-70 % nem szar, de igaza van Aramirnak, hogy ha nagyobb cuccokat (Király visszatér ultrán bõvített változat) a millió extrájával rá akarok sûríteni 4,5-re, akkor már 40-50% is megeshet. Ezért veszek én Dual Layert, hogy mondjuk ha találkozok egy 10GB anyaggal, akkor azt is legalább 80-90 %-ra meg tudjam csinálni. Másrészt meg vannak olyan filmek, amik extrástól kellenek, mert annyira jók, és sajnálom kiszedni belõle, meg az angol hangot is, mert szoktam eredeti nyelven is filmet nézni.
Én nem sírtam, hogy szar, max írtam, hogy rosszabb minõség, mint az eredeti :)
Az a 60-70% sem mindegy, hogy mekkora bitrátának a 60-70%-a.
Ha eleve alacsony volt a bitráta, akkor igenis látszodni fog még egy 70 cm-es tvn is a "kockásodás", pl nyomjd össze egy 3 órás filmet DvdShrinkkel egy sima dvd-r-re, na, az látszódni fog nagyobb tvken, de egy sima 90-110 perces filmnél már szvsz nem. Még szerencse, hogy a 3 órás filmekbõl kevés van :D
Az a 60-70% sem mindegy, hogy mekkora bitrátának a 60-70%-a.
Ha eleve alacsony volt a bitráta, akkor igenis látszodni fog még egy 70 cm-es tvn is a "kockásodás", pl nyomjd össze egy 3 órás filmet DvdShrinkkel egy sima dvd-r-re, na, az látszódni fog nagyobb tvken, de egy sima 90-110 perces filmnél már szvsz nem. Még szerencse, hogy a 3 órás filmekbõl kevés van :D
Akkór nem értem mirõl beszélünk ,mindenki sír hogy 60-70% az szar. 5cm-rõl nézitek a filmeket?
Next PC upgrade: 2022
Mondom, ha nem figyeled, nem feltünõ.
Esetleg akkor látnád a különbséget, ha menne mellette az eredeti is, és kb fél m-rõl néznéd mindkettõt.
Persze ha egy 2m-es plazmán néznétek, akkor messzebbrõl is látszana :D
Esetleg akkor látnád a különbséget, ha menne mellette az eredeti is, és kb fél m-rõl néznéd mindkettõt.
Persze ha egy 2m-es plazmán néznétek, akkor messzebbrõl is látszana :D
Akkor nem vagyok egyedül mert összem haver 60-70%-os dvd ket ir és õk is mondják hogy nem látnak küldönbséget pedig õk tv-n nézik.
Veled van a gond :D
Bár tény, hogy figyelni kell a részletekre, hogy észrevedd, hogy kockásodik esetleg, fõleg sötét-ködös részleteknél lehet látni.
Bár az is igaz, hogy 2-3-4 m-rõl nézve még monitoron sem veszed észre a hibákat, fõleg mozgás közben.
Bár tény, hogy figyelni kell a részletekre, hogy észrevedd, hogy kockásodik esetleg, fõleg sötét-ködös részleteknél lehet látni.
Bár az is igaz, hogy 2-3-4 m-rõl nézve még monitoron sem veszed észre a hibákat, fõleg mozgás közben.
Azért 70%alatt észre lehet venni hogy rosszabb a kép, fõleg egy nagy tévén.
Mármint különbséget nem veszel észre másolt és eredeti DVD között, amikor a Shrink 60-70%-ot mutat?
Lehet velem van a gond de én nem veszek észre semmi eredeti és másolt 60-70%-os film között.
Mindez Full Disc módban. Miért van az, hogy ha átmegyek re-authorba, és áthúzom a main movie részleget, akkor csak 40%-ot mutat? Ez logikátlannak tûnik.
Bocsi, rájöttem, hogy a Shrink legújabb verziójában át lehet állni 8,5 GB-os módra. Tehát ha most veszek egy Dual Layeres írót, és a Shrink 100%-ot mutat, akkor frankón nem romlik a minõség, vagy azért egy kicsit igen, csak nem lehet észrevenni?
Szevasztok!
Van egy "kis" gondom és nagyon hálás lennék, ha segítene valaki.
Szal eddig DVD Shrinkkel írtam eredeti DVD-t, de mostanában már csak 50-60-70%-ra szokta megcsinálni az újabb filmeket, mivel 4,5 GB-ra kell ráférnie. Ez a minõségrontás már szerintem túl sok, még úgy is, hogy kiszedem az extrákat, és menü sincs. Ezért gondoltam úgy, hogy vennék egy Dual Layeres DVD írót, így 8,5 GB-ra tudnék pakolni, és így sokkal jobb, 90-100%-osra lehetne javítani a minõséget.
Viszont: Nem tudom, hogy DVD Shrink felismeri-e a 8,5 GB-os lemezt, úgy hallottam nem. Szal a kérdésem: Milyen programmal lehetne 8,5 GB-os lemezre másolni (jó lenne ha valami hasonló bonyolultságú lenne mint a Shrink)
A másik meg hogy ha valami kisebb mint 8,5 GB, akkor egy az egybe átmásolhatom, akár Neroval, vagy ez így nem mûködik?
Szal ha valaki tud segíteni, akkor pls tegye meg.
Van egy "kis" gondom és nagyon hálás lennék, ha segítene valaki.
Szal eddig DVD Shrinkkel írtam eredeti DVD-t, de mostanában már csak 50-60-70%-ra szokta megcsinálni az újabb filmeket, mivel 4,5 GB-ra kell ráférnie. Ez a minõségrontás már szerintem túl sok, még úgy is, hogy kiszedem az extrákat, és menü sincs. Ezért gondoltam úgy, hogy vennék egy Dual Layeres DVD írót, így 8,5 GB-ra tudnék pakolni, és így sokkal jobb, 90-100%-osra lehetne javítani a minõséget.
Viszont: Nem tudom, hogy DVD Shrink felismeri-e a 8,5 GB-os lemezt, úgy hallottam nem. Szal a kérdésem: Milyen programmal lehetne 8,5 GB-os lemezre másolni (jó lenne ha valami hasonló bonyolultságú lenne mint a Shrink)
A másik meg hogy ha valami kisebb mint 8,5 GB, akkor egy az egybe átmásolhatom, akár Neroval, vagy ez így nem mûködik?
Szal ha valaki tud segíteni, akkor pls tegye meg.
made in albania? :)
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Hasonló volt, de nem ilyen volt rajta a felirat.
Amit én vettem, azokkal is hasonló gond volt, mint amit leírtál.
Az 50 db-ból kb 10-15 volt olyan, hogy megírtam, aztán olvasási hibák voltak a lemezen, illetve 2-3 db-t az íróm felsem ismert (más írók sem), illetve 1 már "elfelejtette" amit ráírtam, a többi még jó :)
Amit én vettem, azokkal is hasonló gond volt, mint amit leírtál.
Az 50 db-ból kb 10-15 volt olyan, hogy megírtam, aztán olvasási hibák voltak a lemezen, illetve 2-3 db-t az íróm felsem ismert (más írók sem), illetve 1 már "elfelejtette" amit ráírtam, a többi még jó :)
Jujujujujjj, skc-t kerülni messzirõl! :D (lásd: citromsárga budget lemezek)
Számomra sajnos nem ismeretlen :/
Számomra sajnos nem ismeretlen :/
Noname-et a médiakodra mondtam mert ismeretlen számomra.
A dvd Datawrite. Media code/Manufacturer ID: SKC Co.,Ltd.
A dvd Datawrite. Media code/Manufacturer ID: SKC Co.,Ltd.
Majd kiderül ha jön valami DVD-s game kikarcolom rá.
Amúgy én most 2 noname alapanyagú datawrite DVD-t irtam meg nyomtathatót és mind a 2-re ugyanazt tettem mivel elsõre a 3db 2cd-s filmbõl csak az els 2 film volt jó az uccsó nem.De a 2. lemezzel ugyanez volt. :)
Tehát 2 film jó rajta 1 nem.
Amúgy én most 2 noname alapanyagú datawrite DVD-t irtam meg nyomtathatót és mind a 2-re ugyanazt tettem mivel elsõre a 3db 2cd-s filmbõl csak az els 2 film volt jó az uccsó nem.De a 2. lemezzel ugyanez volt. :)
Tehát 2 film jó rajta 1 nem.
R03? Akkor az +os lemez, nem? Ridatában volt ilyenem, nem volt nyomtatható. Nem voltam hasra esve tõle, a lemez vége felé eléggé fos volt (600-as PI/PO értékek :D )