7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • MacrosTheBlack
    Nálam is járt ilyen 1-8x tdk, 2 már olvashatatlan, pedig használva se volt. Ezért tettem fel a kérdést, mert sztem már a tdk-ból is leginkább a hamisítottat árulják. Régebben volt a lila-fehér Ridata, azzal semmi gond nem volt, de már Ridataból is csak az ezüstszürkét nyomják, ami szerintem hamisított. Gondolom megveszik a szitázatlan rossz lemezeket, és rányomják ezt az egyszínű valamit, aztán hajrá. Elég sok olcsó lemez jön már egyszinű ezüstszürkében, gyanítom nem véletlen. Vagy tévedek, és most ez a hivatalos szinezés?
  • Lacika 79
    én +-os Ridatát használok jó ideje, 4x-eset. eddig minden oké vele
  • Apache00
    Hali!
    Azt szeretném kérdezni, hogy tudja e vki, hogy hogyan lehet Neroval kiirni 2 gigánál nagyobb ISO file-t simán isoba, tehát nem kitömöritve? Állandoan beugat, hogy nem tud 2 Gb-nál nagyobb file-t kiirni
  • Roll
    Én is azok táborát erősítem akik a tdk-t a princo-val együtt kerülik.
    Mindkettő kukába való.
  • ibrik
    Én hónapok óta az 1-8x TDK-kat (DVD-R) használom és egyelőre semmi gond velük.
    Mostanában jelent meg a karcmentes változata, de annak darabja még 400Ft felett van.
    Sőt, már láttam TDK 1-16x DVD-R-t is - kicsit még az is drága.
  • MacrosTheBlack
    Jelenleg milyen lemezt érdemes megvenni, melyiket hamisítják legkevésbé (nyilván mindenből van kamu, de nem egyformán), természetesen a megbízhatóság, minőség a lényeg?
  • Aramir
    Na jó, de annó még nem volt ennyire elterjedve a feketepiaci vásárlás, boltban vettem, ott meg éppen amit lehetett kapni, abból vettem.
    Persze miután kiderült, hogy vacak, már nem erőltettem a dolgot, bár úgy emlékszem a kora D-View lemezek jófajták voltak, aztán a következő kupac már nem annyira, de ez már jópár éve volt, lehet nemjól emlékszem.
  • Lteebee
    Világos, a tartósság nem túl jellemző a belépő szintű cuccokra.
    De a dview és az mp között nálam a difi nem is ez volt, hanem már a rövidtávú megbízhatóságnál észlelhető különbségek.

Aki meg legolcsóbb princo-t, vagy c osztályos g05-öt használ, vessen magára!
  • PPeter
    Gyerekek észre kellene venni, hogy amit itt - jogosan - szapultok (Philips Multipurpose és a TDK D-View) azok a lemezek az adott cégek kínálatában a legalsó kategóriát képviselték. A Philips Multipurpose lemeze a TDK olcsó, D-View sorozatára adott "válasz" volt (vagy fordítva), de ugyanakkor mind a két cég termékpalettáján ott voltak a drágább, normálisabb lemezek is. Ahogy mondjuk videokazettából is találsz minden márkanév alatt eltérő minőségű és más piaci célközönségnek szánt termékeket, ugyanúgy érvényes volt ez a CD-R lemezekre is, csak éppen jó magyar szokás szerint mindig mindenből a legolcsóbb kell(ett) mindenkinek. Amikor a D-View "hódított" az olcsó piacon, egy kicsivel drágábban meg lehetett venni a Metallic és Reflex Ultra CD-R lemezeket, ugyanígy a Philipsből is kapható volt a drágább Premium, Silver Premium, Professional CD-R sorozat. Nem volt kötelező a legolcsóbbat venni. Olcsó húsnak híg a leve, de ezt akkoriban hiába írtam meg a cikkekben, csak sorra kaptam a "tudományos" olvasók reakcióit, mizterint a CD digitális adathordozó, ezért nem lehetnek vele minőségi problémák, LOL. Ugyanezek az olvasók megy fél múlva könyörögtek, hogy miképp kaphatják vissza a trutymó lemezre kiírt fontos adataikat. Hja kérem...
  • RelakS
    Nekem Fujitsu-Siemens lemezeken fogy a hordozóréteg :)
  • Aramir
    Jaja, jóóó kis Philips Multi-Purpose a lepergős tükrözőréteggel fasza volt :D
  • NeoMaN
    Fura, mert nekem a 10egynéhány lemezeimből a Philipsek sorban halnak el, a TDK mind jó. DVD-ből pedig azért ajánlottam mint írtam, mert Verbatim zsákbamacska...
  • Lteebee
    Az a baj a dview lemezekkel, hogy nemcsak 3-4 év után nem jók, hanem azonnal.
    Csomó lejátszó, asztali-autós vegyesen, észres sem veszi, visszaolvasásnál meg hiba jelentkezik.
    A metallic viszonylag jó, de voltak bajok azzal is.
  • Aramir
    Itt azért nem arról van szó, hogy néha becsúszik egy selejt a jó lemezek közé, hanem kimondottan olcsó, minőségileg nem a legjobb lemezeket adták el a saját márkájuk alatt.
    Annó már én is kerültem a TDK cd-r lemezeket éppen ezért, mert nemtudhattam, hogy mit kapok.
  • steweee
    nos, bevallom kicsit erősen fogalmaztam, persze szándékosan hogy kicsit pörögjön fel a topic mert nem voltak hozzászólások. a tdk-ról megvan a véleményem. persze nem ez az egy márka van amit már nagyon hosszú idő óta kerülök, miután többször, jócskán eltérő időpontokban vásárolt lemezek minőségével volt bajom vagy a baráti körből valakinek, illetve a kapott, már megírt lemezek minőségével sem voltam elégedett, legutóbbi frissen írt zenecd-m amit kaptam sok szám ugrik vagy berecseg. szóval nálam a tdk a princo imázsával indul a megveszem e ezt vagy inkább egy másikat vetélkedőn. ja, és a princo is nagyon fasza lemez volt amíg nem kezdték el agyba főbe hamisítani
  • izb
    Rossz széria mindenből van,nem csak TDK-ból hanem verbatimból is.
  • Aramir
    Na, neked a 14 éves TDK lemezek jók, nekem meg a 3-4 éves D-View TDK lemezek szartak be. Akkor most jó a TDK vagy nem?
    Egyébként arra utaltam, hogy egykor lehet jó volt a TDK, de manapság már nem az igazi, többször eljátszották már, hogy az elején saját, jó minőségü alapanyagait adták el, majd a következő kupacból vett lemez már valami távolkeleti dzsunka szar volt, pl a fenti D-View is ilyen volt.
  • izb
    Mivel kéne összehasonlítanom???????
    Ne csináld ember.
    Az idő hozza meg egy lemez tartósságát vagy mullandóságát.
    Ha archiválsz valamit akkor tartós legyen,ez a lényeg nem??
    Szerinted mi a lényeg????????
  • Aramir
    Azért ne a 14 éves cd-iddel hasonlítsd már össze a mai lemezeket :D
    És ha én azt mondom, hogy az egykori d-view lemezek fostalicskák voltak?
  • izb
    Ez is igen ámulatba ejtő kijelentés.
    14 éves TDK lemezeim a mai napig tökéletesen működnek.
    Igy ebben a formában a kijelentésed kicsit unszimpatikus.
  • Lteebee
    DVD-ben jó.
    CD-ben csapni sem való.
  • izb
    Esetek nagy többségében azt érdemes hamisítani,amire nagy a kereslet.
    Ez nem azt jelenti,hogy amire nagy a kereslet az jó is.
    Azért a TDK-ra azt mondani,hogy szar,az igen felelőtlen dolog.
  • steweee
    persze, a tdk annyira szar hogy hamisítani sem kell .a verbatimot sokkal jobban keresik
  • NeoMaN
    tdk jó, semmi gond vele. Verbatimot hamisítják.
  • zaki
    hali. aproneten mázsaszámra adják a dvd lemezeket, kb a bolti ár feléért, nincs ebben semmi erdő, jó minőségű lemezek ezek? ilyen tdk-verbatim-phiplips-samsungokra gondolok, amit 120 ft körül adnak
  • grebber
    Ez speciel DVD+RW és igen a médiakodja Phillips ennek a TDK-nak.
  • Lteebee
    Egy haverom 100-ért vett 16x verbatimot.

Mitsubishi-s médiakódja van.
    Lehet ilyen olcsón kapni?
  • Air
    Mi az, hogy philips alapanyag?? Philips a mediakodja?? Ez valami +R-es media??
    Hat tul sokat meg nem hallani rola. Attol fugg milyen arban van. Ha tul olcso, akkor gagyi. Ha nem tul olcso, akkor mar verbat is kapsz.
  • grebber
    TDK dvd az jó? /Phillips alapanyag./
  • Lteebee
    Kb. két hsz-t kéne visszaolvasnod...
  • Aramir
    Alul a keresőbe írd be, hogy CCE.
  • szacsi
    dvd9et 4,7gigásra mivel? ^^
    (nagyonn minőségromlás nélkül)
  • ibrik
    Az a nagy fájl valószínűleg egy ISO (vagy BIN) imázsfájl az eredeti DVD-ről.

Van pár olyan progi (mint pl. a DVDShrink), amivel a filmből kiszedheted az általad feleslegesnek ítélt hangsávokat, feliratokat, valamint a DVD menüit és az extra tartalmat kisebb bitrátán átkódolja, hogy minél több hely maradjon magának a filmnek - bár ha szükséges, magát a filmet is átkódolja.
    Bár ehhez előbb elő kell készítened az anyagot, amire két lehetőséged van.
    - vagy bemountolod az imázsfájlt (pl. Alcohol120%-al) és ezt a virtuális DVD-t adod meg forrásnak a DVDShrink-ben.
    - vagy DVDDecrypter-el megnyitod az imázsfájlt, fájl-módban lerippeled az egész DVD-t, aztán forrásnak a lerippelt VIDEO_TS mappát adod meg a DVDShrinkben.
    Más lehetőség nincs az eredeti menürendszer megtartására.
  • Banyapapa
    DVDShrink.
    Csak kikell szedni ami felesleges, és ha nem fér fel a sima DVD-re akkor össze is tömöriti azt
  • doncarlos
    sziasztok. azt szeretném megtudni, hogy olyat lehet-e csinálni (és ha igen hogyan), hogy eredeti dvd-ről a menü megmaradjon, de ne legyen mindeb rajta a másolaton, csak a fele. A probléma ott kezdődik, hogy a "film" egy file-ba van. Egy 6,937 MB-os file. segítsetek! köszi.
  • ffxi
    Ezt!

• ffxi
    Ezt írja ki ha betettem a disc-et!

• Aramir
    Hát, ha én a 6.0.0.19-el megtudom csinálni, akkor gondolom az újabbal is mennie kéne :)
    Viszont ha disk empty-t ír ki, akkor passz.
  • Banyapapa
    Lehetséges, nálam a 6.6.0.13 let a nyerö egy elözövel eccerüen nem akart semmitse irni a iro:o

De ezt nem értem,ez a multisession dolog DVD-knél már nem ugy van hogy nem zárom le,de ha kell meg tudom nézni mi van rajta?

Ja disc empty, barátom kapott egy PLATINUM DVD-RW lemezkét amire megirt egy filmet.
    Asztaliba be lement a film,le akarta törölni, de akkor jött a hopp.
    Nem látot semmitse a iroja rajta,söt utána más DVD-kel is szorakozott, egy FUJI-val.
    Neki MSI iroja van,odaadta FUJI-t ( mert valami kellet rola neki,és hátha nálam megy), nekemse látott FUJI-n semmitse:P
    Kábé 15-20 ki-be a iroba ( NEC3540),aztán lön csoda, meglett a lemez hirtelen:)

Szal énse értem néha ezeket a lemezeket:P
  • ffxi
    Lehet, hogy nero-mal van baj? 6.6.3 Enterprise Edition.