7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Falconer
    Nem! Akkor 7.916 jön ki!
  • RelakSfromhome
    8.5milliárd bájt írható rá, amit ha 1024-el osztogatsz, 7,98 jön ki

Abban meg fasz voltam, hogy kilobájt, mert úgy írta a progi, hogy gigabájt-megabájt-bájt
  • Falconer
    Szerintem faszok akik ráírják, marketing az egész, csak azért van. Ha 8500MB lenne, akkor is az 8.3 gigabájt. Nem tudom, hogy honnan kezdik az 1024ekkel való leosztást, lehet, hogy már a kilobájtoktól? :)

Utánaszámoltam, a 8.500.000 kilobájt is 8.1 giga....
  • Falconer
    "szerintem a 200 forintos DL lemznek olyan is lesz a minősége"

Miért lenne "olyan a minösége"? Ha elterjed még jobban, akkor lemehet az ára, az anyagköltség szinte semmi, akkor meg mi gátolná meg abban, hogy olcsó legyen?
  • Lacika 79
    azokat azér megveszi gyáriban az ember, ha tényleg szereti :P
    nézd meg a galériámban az asztalomat :D
  • RelakSfromhome
    Az rendben van, hogy a cd-dvd info egy büdös szót nem szól a cédéhez, csak azt, hogy 2048 bytes?
  • NeoMaN
    Bár ehez több kell mint 1db.
    :)

Pedig valami film kellene, hogy megnézd bírja-e az asztali lejáccód.
    Természetesen biztonsági másolatra gondoltam...
  • NeoMaN
    DL-re csaki azt ami megérdemli!

Star Wars, Gyűrűk Ura

Tömörítés nélkül...
  • RelakSfromhome
    [megnyugodott :)]

Most már csak azt kéne kitalálnom, hogy mit karcoljak rája :D
  • NeoMaN
    Ricoh Japan
    Legjobb!
  • RelakSfromhome
    Ja, a lemez médiakódja: RICOHJPN D00 (001)
  • RelakSfromhome
    Vettem egy tdk +dl-t
    lehangoló :( a 8,5GB sajnos tényleg giga, ezért valójában csak 7,96GiB menthető rá :( Pedig már kezdtem azon spekulálni, hogy 12 régi cd-t rá tudok arhiválni :D (700MB-al számolva/CD)

De tényleg, a 700MB-os cd miért lehet 703MiB, és nem 670MiB?!?
  • ibrik
    Na szóval összekevertem másikkal.
    Szóval jók azok - de nincs vele saját tapasztalatom. Keveset írtam eddig saját célra (kábé összesen 50-et), azok is mind TDK-k voltak.
  • ibrik
    K@ki...

Magyarázat: [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1008015220#4734]#4734-es hozzászólás[/URL]
  • fifi
    ez a legjárhatóbb út... én így archiválom horrorgyűjteményemet :D

szereztem 8X-es Philips lemezeket/full ezüst/
    vki vélemény???
  • ibrik
    Sland konkrétan DVD-video-val kapcsolatosabn kérdezett, ezért nem is beszéltem neki a divx-es lejátszókról.
    Igazából az SVCD-s lehetőséggel is többet mondtam neki, mint kellett volna.
  • Aramir
    Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy ha az asztali dvd lejátszó viszi a divx filmeket, akkor még ez sem kell, csak simán adatként kikell írni.
  • Sland
    köszi
  • ibrik
    Rossz megközelítés.
    Az AVI-fájlt vagy át kell alakítani SVCD-szabvány MPEG2 videóvá vagy DVD-szabvány videóvá.
    Mindkét módszerhez leírások és programok: http://macsman.fw.hu

Megjegyzés: a VIDEO_TS (és az AUDIO_TS) mappák a szabványos DVD-lemez mappaszerkezete.
    Filmek esetén a "fájlok" a VIDEO_TS-be kerülnek, azonban zenei DVD (nem film, csak hang) esetében az AUDIO_TS mappában vannak a fájlok.
  • Sland
    hogy tudnék egy avi fájlt kiírni dvdre úgy hogy azt felismerje az asztali dvd lejátszó és persze nézhessem? Ha a neronál az válsztom ki hogy DVD-video dvd-t csináljon akkor egy audio és egy videó ts mappát rak még be. és akkor hova tovább? vagy ez így rossz megközelítés?
  • NeoMaN
    igen, neked
  • Lacika 79
    ez nekem ugye? ha igen, akkor thx :)
  • NeoMaN
    Töröld ki a német hangokat, és akkor ráfér egy sima dvd-re is úgytudom....
  • Lacika 79
    egy láma kérdés? Bard's Tale-t ISO-ban simán kiírhatom DL lemezre, ugye? most nincs pénzem megvenni, de nagyon megfogott, és addig legalább legyen belőle egy biztonsági másolat, amíg a doboz nem figyel itt a polcomon a többi RPG-s játék melett :)
  • Metwork
    szerintem a 200 forintos DL lemznek olyan is lesz a minősége
  • B@ldrick
    Hát igen, én is csak akkor fogok olyat írni ha kéccáz pöngőre esik. Dupla kapacitás ~ dupla áron.
  • Aramir
    Nincsmit, de ez nem saját tapasztalat, még sosem írtam kétrétegüt, csak több fórumon is ezt olvasom.
    Ha esetleg nemígy van, majd jön valaki, és megcáfol :)
  • Sland
    köszi
  • Aramir
    Kétrétegöből Verbatimot vegyél, ahogy olvasgatom a Ritek médiakóddal ellátott lemezek minősége nem az igazi.
  • Sland
    Sziasztok!

Ma raktam DVD írót a gépembe szal még nagyon nagyon kezdő vagyok dvd írás terén. Szal van egy Pioneer DVD-RW DVR-109 dv íróm. van egy nero 6 ultra editionom. Hogy tudnék 2 rétegű dvd-t írni? Milyen írható dvd-t vegyek( mi éri meg a legjobban, melyik a legjobb)? Légyszi segítsetek. Azért nem olvasok vissza mert 4756 hozzászólás olvasása után kiesne a szemem... bocsi
  • RelakSfromhome
    Olvass vissza, már tegnap este meglett :)

Azért köszi :)
  • Lteebee
    A serialt nemá itt!
    ez nem warezoldal!
  • NeoMaN
    ftp://ftp9.us.nero.com/InCD4303.exe
  • ibrik
    Aki tudja a következő információt (vagy tudja, hol találom meg), az írja már le, hogy a NEC ND-3540A-hoz a cdgrab-ról is letölthető 1.01e verziójú firmware és esetleg az előtte lévők mit javítanak az alap 1.01 verzióhoz képest, mert ugyan a cdgrab-ról letölthető a firmware, de ott semmi leírás sincs róla.

Mielőtt valaki egy keresőt ajánlana, azt már megtettem. Egy orosz és egy francia nyelvű oldalon kívül (amely nyelveken egy kukkot sem értek) egyetlen angol nyelvűt találtam még, de ott sincs részletes leírás erről.
    Konkrétan azért érdekelne a dolog, hogy érdemes-e frissíteni, vagy hagyjam a francba...
  • [Jakuza]
    Nezzel itt szet.
    http://www.thefreecountry.com/utilities/dvdcdburning.shtml
  • RelakS
    Azzal nem érek semmit. Kell hzzá pl egy InCD, hogy működjön a dolog. Most már csak annyi a kérdés, hogy free program van-e, ami ilyet lehetővé tesz.
  • [Jakuza]
    UDF formatumban irod meg az RW-t.
  • RelakS
    A francnak kell bootcd :D

Arról van szó, hogy megformázok egy DVD+/-RW-t, és úgy dobálok rá böngészőben fájlokat, mintha csak vinyó lenne :)
  • Laalee
    nero alapbol tud bootcdt csinálni, feltéve hogy ez volt a kérdés :D
  • RelakSfromhome
    tárgytalan, mert gúgöl az ön barátja :)

Persze, ha valaki tud ingyenes ilyen alkalmazást, ne fojtsa magába