7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • fatallerror
    lol csak azt az 1 ISO-t nemírja meg a többit igen?
  • Ramore
    Nincs módom jelenleg kipróbálni más gépben sajna.

Ma sikerült DVD-t is írni hibátlanul, majd a következő kísérletnél megint hibával megállt. Mivel jelenleg két iso formátumú dvd film van a gépemen, nem lehetséges, hogy az egyik hibás és emiatt áll meg a dvd írás? Én már kezdek erre gondolni, habár tegnap adat(divx film)írásnál is leállt a hibaüzivel.
  • Metwork
    Írtam a másik topicban is, próbáld ki egy másik gépben ha ott is szar akkor csere. Ha ott jó akkor egy winfos reinstall.
  • Ramore
    Egyet értünk! :)
  • izb
    Jó a tűrőképességed.
    Gány cég ami a szervíze minőségét illeti.
    Meg egyébként is.Ami szar az szar.
  • Ramore
    Ötvenötödszörre is hibásan írta meg a dvd-t ezért befejezettnek tekintem a tesztelést, amennyiben valakinek eszébe jutna valami extra megoldás, azt kérem, hogy ne tartsa magában. :)

Nagyon remélem, hogy velem nem próbálnak meg szórakozni, 15 nap után már, de lehet, hogy korábban is az ügyvédem fog beszélni velük.
  • Aramir
    Azthiszem, most már valaholgy úgy van, hogy törekedniük kell rá, de nem kötelező.
  • izb
    Öcsém 3 év garis vinyóját 2 hét után rátelefonálással tudtuk kicseréltetni.
    Ha rajtuk múlik a mai napig nincs vinyó.
    Ganyé cég és a szervíze olyan mintha majmok homokoznának a tengerparton.
    Perverz szervíz.
  • Ramore
    Egyébként a firm frissítés amit letöltöttem (GSA4163A105.exe), azt csak futtatni kell?
  • Ramore
    15 nap inkább a maximum, nem? hiszen 15 nap után cserekészüléket illene biztosítaniuk

így is, úgy is szívás :)
  • izb
    Ja ezt az üzit nem láttam.
    Mikland minimum 15 nap,mire íród lesz......
  • Ramore
    Ahogyan azt PPeter is írta, irtó kicsi az esélye annak, hogy a firm frissítés megoldaná a gondot.
  • izb
    A miklandban azt sem fogják tudni,hogy alapból milyen firmware volt rajta,tehát ez a dolog ugrott.Szerintem nyugodtan próbáld ki.
  • Ramore
    Márpedig így van.

Egyébként cd-t az sikeresen megírta, olvasni is olvas rendesen. Azt hiszem marad a szervíz.
  • PPeter
    Ha ugyanolyan lemezekkel használnád, mint korábban, akkor kevés esély van rá, hogy a firmware frissítés segít rajta, hiszen ha a mostani firmware korábban jó volt ugyanazokhoz a lemezekhez, akkor most is jónak kellene lennie. Ha a gépedben sem változott _tényleg_ semmi, akkor az író romolhatott el - de az majd kiderül, amikor kipróbálják a szervizben.
  • Ramore
    Nekem senki nem mondott ilyet a Mikl@ndban, de egy ilyen ostoba ürügy miatt nem akarok kellemetlenséget okozni magamnak.

Szerinted nem elromlott, hanem egyik napról a másikra kiéhezett egy firm update-ra?
  • PPeter
    Ha azt mondják a boltban, hogy a firmware frissítés (mármint a hivatalos firmware-rel, amit a gyártó oldaláról lehet leszedni) garanciavesztéssel jár, akkor jól jegyezd melyik bolt az - és többé nem menj oda.
  • fatallerror
    vidd vissza aza biztos
  • Ramore
    A garanciát nem befolyásolja a firm frissítés? Mert, ha igen, akkor inkább a csere, mint a kísérletezgetés. Lehet, hogy tényleg elromlott és nem elég a firm frissítés.

A gépem az atomstabil egyébként. :)
  • PPeter
    Az a nagy helyzet, hogy egy fejrefordult Windows is tud ilyen hibákat produkálni simán, szóval én nem lennék annyira biztos benne, hogy a drive a hibás.
  • Ramore
    Köszi, megnéztem és A100 a firmware típusa, sejtésem szerint a gyári :)

Neked sincs tipped? Holnap visszaviszem, mint a sicc, ha az éjjel nem jön rendbe magától.
  • PPeter
    Például így tudod megnézni:

Javasolnám más lemezek kipróbálását is, mert ha 8x-os DVD-R lemezről van szó, akkor a Platinum és a Traxdata kis minőségi különbségtől eltekintve tök ugyanaz (RITEKG05), tehát érdemes lenne valami más korongot is kipróbálni. A firmware frissítés mindenképp ajánlott. A legújabb A105-ös firmware-t innen tudod leszedni hozzá, a frissítés egyszerű, de csak akkor próbálkozz vele, ha a géped amúgy stabil és nem szokott lefagyni (ha frissítés közben lefagy a géped, akkot az író jó eséllyel kukás lesz), és ne fusson semmi CD/DVD-író program, valamint lemez se legyen a meghajtóban.
  • ibrik
    Pl. a Nero-ban: CD/DVD-író - CD-író választás - itt az eszközlistában amelyik író ki van választva, annak az adatai látod alul - köztük a firmware verzióját is.
  • Ramore
    kipróbáltam, hogy az újraírható lemezre most nem iso formátumú dvd-t írtam, hanem divx formátumú filmeket pakoltam volna rá, de ennél is kijött a hibaablak úgy 5-6 perc írás után.
  • Ramore
    Kipróbáltam Platinummal és Traxdatával is, maximális 4x-es sebességgel, ahogyan azt ezidáig is tettem. Firm-et még nem cseréltem rajta, tehát az eredeti, de pontosan azt sem tudom, hogyan tudom megnézni a firm típusát.
  • PPeter
    Lemezt ugyanolyat használsz mindig? Milyen lemez és hányszorosan írod? Milyen firmware van az íródban?
  • Ramore
    Pár héttel ezelött a DVDShrink progit felraktam, de azóta számtalanszor használtam, szóval nem hinném, hogy ő lenne a ludas, más progit nem raktam fel az utóbbi időben.
  • Ramore
    Semmilyen változtatás nem történt a gépemen, nem módosítottam semmit, és nincs rack sem a gépemben.
  • PPeter
    Nem változtattál azóta szoftveresen (új CD/DVD-író program, emulátor telepítésével, esetleg alaplapi driver frissítéssel) vagy hardveresen (új ATA eszköz, be/kikapcsolt rack az íróval egy kábelen) a gépeden semmit? A hibakeresés idejére tedd egyedül egy kábel végére master módban és ha telepítettél bármilyen más CD/DVD-s programot, akkor azokat mind uninstall.
  • Ramore
    Tudna segíteni valaki?

Tegnap még rendesen írt az LG 4163-as DVD íróm DVD-t, mára azonban DVD írás közben hibaüzenettel leállítja a DVD írást. Lecseréltem a Nero 66015-ről a 66013-asra, de ezután is megmaradt a probléma.

Szerintetek bekrepált a dvd íróm? Mit lehetne tenni még?
  • PPeter
    Ehhez elég egy plusz ATA vezérlő, nem kell RAID.
  • MacrosTheBlack
    Az extrém igények sosem olcsók.
  • Er-Win
    Ez jól hangzik, csak gondolom ez nem két forint. Igazából mikor hozok magamnak IDE csatolású vinyón filmet mondjuk 10DB ezeket írnám ki magamnak a két íróval. Ha most hazahozom és átmásolom a SCSI-s ra akkor az megint idő és itt a legfontosabb az lenne hogy minél kevesebb időt vigyen el a dolog.
    Mondjuk magamnak max. 6x os sebességgel írok, esetleg ha egy RAID vezérlővel külön aggatnám a 2 vinyóm és a 2 írom, lehet elegendő lenne ahoz, hogy 6x an írjak két lemezt. nem?
  • PPeter
    Akkor veszel egy 10, vagy 15ezres fordulaton pörgő SCSI vinyót (hozzávaló kártyát, kábelt stb.), avagy két külön vinyóról írsz.
  • Er-Win
    OK. Ezt értem, de mi van akkor, ha én nem egy image filt szeretnék két íróval 2 példányba egyszerre kiírni, hanem két különböző image filt akarok 1-1 példányban egyszerre kiírni.
  • PPeter
    Alapvetően rossz az elképzelés. Ne úgy próbáld megvalósítani, hogy elindítasz két külön programot (vagy ugyanazt a programot két példányban) és egy vinyóról megpróbálsz írni velük két lemezt egyidőben, mert a merevlemez nem fogja bírni, annyit kell neki ugrándozni a két külön futó adatátviteli szál miatt. Inkább olyan programot használj, ami lehetővé teszi, hogy egy forrás image fájlból egyszerre, párhuzamosan dolgozz több íróra. A Nero is tud ilyet, ha a Use multiple recorders opciót bepipálod az írás beéllításának utolsó ablakában. Ne nagyon próbálkozz 4x-esnél vagy 6x-osnál nagyobb sebességgel, ugyanis 8x-osan teljesen eltérő Z-CLV stratégiával dolgozik a 108-as és 109-es, tehát a lemez első harmadában csak lassítani forgják egymást, mert más-más ütemben emelik (emelnék) az írási sebességet a belső peremtől kifelé haladva.
  • MacrosTheBlack
    Akkor vegyél IDE kártyát. Az írók szeretnek szólóban masterkedni.
  • Er-Win
    Van 2 merevlemez az 1-es ide kábelen van egy 40GB os vincsi meg a pio 109 a 2-es kábelen van egy 160GB os vincsi meg a pio 108. Eddíg úgy próbáltam, hjogy a filmek a 160-ason voltak és onnét küldtem a két íróra 2 decrypterrel. Majd akkor kipróbálom úgy hogy egyik film az egyik vinyón a másik a másikon van.
    "Megveszek bármit csak ne legyen drága" pl ezért nem fogok venni új alaplapot procit ventit memoríát meg 8 vezérlőt, de egy 10-15 000-et szánok esetleg rá, ha kell.
  • Metwork
    "Megveszek bármit csak ne legyen drága"
    :DDDDDDDDDD
  • David01
    Vegyél még egy merevlemezt szerintem 1 -ikről nembirja olvasni olyan gyorsan az adatokat. Probald ki. Kérj kölcson egy vinyót kösd be és irj igy ha semmi problema akkor vegyel meg egy merevlemezt.