7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
Er-Win #4906 Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy van 2 DVD íróm, egy Pio 108 és egy Pio 109. Vincseszterről szeretnék kiírni 8x sebességgel DVD-t egyszerre mind a két íróval, de még a 6x-ost sem nagyon akarják egyszerre. Egyik adatkábelen van az egyik író máésikon a másik. Vagy inkább vegyek vezérlőt Raid-est? Megveszek bármit csak ne legyen drága, a lényeg hogy szépen tudjon írni egyszerre a két író úgy hogy egy vinyóról kapják az adatot. Várom az ötleteket. -
Ezt a két Phillipset szoktam venni a #4902-ben lévőt és ezt:
Az utobbi jobban is néz ki és az is ugyanolyan Fuji. -
Jaja.
Persze hogy jó, mert fuji. -
jaja ez van nekem is -
EZ a Phillips?
Nekem csomo ilyen van és zsír jó.
-
A 8x-es ezüst philips.
Fuji médiakóddal. -
mi Fuji? -
fuji? -
pontosan így van... ez az elmélet nekem a 8X-es Philips /ezüst/ lemezekre is igaz. PiO109-el ez úgy gondolom a legmegbízhatóbb felállás.
-
Köszi a segitséget, sikerült
-
izb #4896 Próba cseresznye.....
Ezüst az is.
A csomagoláson tudod rögtön megállapíani hogy hamis vagy nem,Verbatim esetében. -
MacrosTheBlack #4895 A Ridata is régen lila-fehér volt, most meg ezüstszürke, minimálszitázásos. Most akkor merjen ebben megbízni az ember? Mondjuk a Verbatim is ilyen ezüstös színű, de azt nemtom milyennek kéne lennie. :) -
izb #4894 Én speciel csak megbízható forrásból származó ridata 8x lemezt veszek.
Eddig ebben nem csalódtam,és míg nem fogok,nem is váltok.
Tdk-ról jót vagy semmit..........
De ebben PPeter a szakértő........ -
MacrosTheBlack #4893 Kérdés mi válik be. Ezt csak utólag tudnám eldönteni, de én előtte szeretném. :) Sajnos hengeres tdk-val is szoptam már meg, ez egyébként mennyire számít megbízható típiusnak? (Nem a márkanév, hanem konkrétan a hengeres tdk.) -
izb #4892 Olyat érdemes,ami bevállik:))
Nekem vannak 2 éves fuji lemezeim,na azok úgy néz ki,hogy 2 évre beválltak.
Hogy 5 év múlva mi lesz???Na az jó kérdés.
Erre PPeter sem tudja a választ.......... -
izb #4891 Meleg??Miért te merre laksz??
Itt csak 29 fok van a szobban,az nem is olyan meleg:))

-
Én személy szerint jobban kedvelem a DVD+R lemezeket ha ez számít, de ha Verbatimot veszel, tényleg mindegy. -
teszzeles = tesztelek (de meleg van, már írni se tudok, csak DVD-t :D ) -
Én hivatalból írok lemezeket, rengetek teszzeles és hivatalosan szokszorosítok, most épp az HBO-nak és az AXN-nek marketing anyagokat, szóval nagy testvér elmehet a búsba, hehe. :) -
izb #4887 Ez biztos,csak halkan:))
Tudod a nagy testvér:)

Mert az ördög nem alszik:) -
MacrosTheBlack #4886 Az 1 dolog hogy megírja, de meddig lesz rajta? Nekem fontos hogy évek múlva is. -
MacrosTheBlack #4885 Annyi belefér, de akkor melyik a jobb, melyiket érdemesebb? -
Tégy úgy, ahogy neked megfelelő, én nem akarlak meggyőzni, csak jótanácsot adtam (valószínűleg sokkal de sokkal több lemezt írok hetente, mint te havonta) a tapasztatalaim alapján, valamint hetente százas nagyságrendben levelezek CD/DVD-írás témájában felmerült problémákkal kapcsolatban a felhasználókkal. -
izb #4883 Érdekes hogy a 16x lemezt nem érdemes a feltüntetett sebességével írni.
Én a 8x ridatát írom 12x-en és eddig durván 25 lejátszóban próbáltam,és tökéletes.pio 108-al.
És nem 10 lemezt írtam már meg ezzel a sebességgel,és durván 99% jó.
-
Igen, az a legjobb, ha nem változik a sebesség írás közben, ez írótól függően a 4x-es vagy 6x-os, a Pioneer DVR-109-esnél az utóbbi, tehát a 6x-os tempónál még egyenletesen (CLV módban) ír a lemez teljes felületén. Tapasztalataim szerint a 16x-os Verbatim lemezek állati jók lesznek így, nagyon sok lejétszóban próbáltam ki és egyik sem fújt az így megírt lemezekre.
A DVD+R és DVD-R között nem tennék ilyen szinten különbséget, ha normális lemezt veszel (nem sajnálod rá a plusz 25 forintot), akkor teljesen mindegy. -
Meg az is kérdés, hogy milyen lemezt hányszorosan hajlandó az íród írni. -
Amennyire én kivettem, az a lényeg, hogy olyan sebességen írd, amit elejétől a végéig használ az íród.
12x sebességnél látom decrypternél, hogy változik a sebesség.
Tán 8x-nál is, de nem vagyok biztos. -
MacrosTheBlack #4879 A másik: + vagy - lemezt érdemesebb venni? Amennyire én tudom a különbséget köztük, a +os hibatűrőbb, a -ost meg az asztali lejátszók jobban támogatják. De már láttam olyan asztali lejátszótami +ost támogatott, -ost nem, szal már nemtom mi van. Melyiket érdemes, melyik megbízhatóbb? -
MacrosTheBlack #4878 A max írási sebesség felével szoktam általában írni, úgy tudom az a legjobb. Azért gondolkodom a 16x lemezeken mert arra már mernék 8x írni, a 8x lemezekre inkább csak 4x. Ez jó elgondolás? -
Én nem javaslom a 16x-os lemezekre a 16x-os írást, főleg ha érzékeny asztali lejtszóban szeretnéd használni (az asztali készülékek olvasása kissé más rendszerű, mint a nagy előreolvasási cache-sel dolgozó, nagy adatátvitellel működű, rugalmasan programozott DVD-ROM meghajtóké). Ugyanis azok azt szeretik igazán, ha a lemezen végig egyenletes az adatrögzítés optikai jelszintje, márpedig a gyors írásnál ugyabár a lemez elejétől-végéig folyamatosan (CAV, P-CAV) vagy lépcsőzetesen(Z-CLV) változik az írási sebesség, ami optikailag óhatatatlanul más-más adatrögzítési minőséget - nem a tárolt video- vagy hanganyag minőségéről van szó, mielőtt valaki félreérti és végeláthatatlan vitkba kezdünk - eredményez a lemez minden pontján, tehát a lejátszónak mindig változtatnia kell az olvasási stratégiáján menet közben, ami az érzékeny és kevésbé rugalmasan működő asztali lejátszónak folyamatos utánállítást, fejkalibrálást jelent (hallgasd meg egyszer, mennyire "cicereg" a lejátszód a bénább lemezekkel), ez pedig
1. csökkenti az élettartamát
2. akadozó lejátszást eredményezhet. -
MacrosTheBlack #4876 Ok, thx. A 16x Verbatimokról mit kell tudni, érdemes? Biztonságos vele a 16x írás? (Pio109) És a 8x? -
A asztali lejátszód támogatja a DVD-ROM lemezekről a számítógépes fájlrendszerben tárolt állományok, MP3 fájlok lejátszását? Előfordul, hogy a lejátszó csak CD lemezről hajlandó az MP3-akat lejátszani és DVD lemezt érzékelve meg sem próbál ilyen állományokat keresni rajta, és csak DVD-Videot hajlandó lejátszani a DVD korongról. -
Amirőől biztosan tudni, hogy van belple hamisítvány a feketepiacon, az a 8x-os Verbatim lemez, 25-ös hengerben, de ezt már ki lehet kerülni odafigyeléssel. Minden más lemeznél elég ha egészségesen óvatos vagy, igazából- szerencsére - a kimondott márkahamisítás még nem indult be a DVD lemezekkel ebben a régióban. A jogdíj nélkül árult lemezek tehát nem hamisabbak, mint a boltokban kapható, hivatalosan forgalmazott példányok - most még. Aztán hogy mi lesz a vége annak, hogy egy adott termékkör forgalmának a jelentős része a feketepiacon zajlik, majd eldől, mindenesetre a hamis Verbatim lemezek megjelenése és a durva konkurenciaharc a feketepiacos érdekcsoportok között azt mutatja, hogy előbb-utóbb rossz vége lesz a dolognak... -
Miért nem fogadja be a DVD-re írt mp3-at az asztalim? Nero-val írtam mint adatként és mp3-ként is, de 1ik sem jó neki! THX!
-
MacrosTheBlack #4872 Oké, akkor másképp kérdezem. Az "apronetes" és hasonló valszeg nem túl jogdíjas lemezek közül melyiket érdemes venni, amelyikből a legkisebb eséllyel kapok hamisítványt? -
Nálam egyik TDK-val sincs gond, még a legelsőkkel sem, amiket annakidején még az LG 4163B-vel írtam. (azóta a merevlemezeket leszámítva, teljesen lecserélődött a gépkonfigom) -
Az egyszerű ezüst szitázás még nem mérvadó, hogy lemez "mennyire" eredeti, vagy éppen hamis. Számos nagy cég használ szolid, egyszerű nyomást a lemezen - melleseg ezek ízlésesebbbek az ilyenekre "könnyebb" is felfirkálni a tartalmat jelölő feliratot, hiszen a sok csicsa között nem vészik el a kézzel írt infó.
A HWSW fórumában azon vitáztam, hogy itthon vajon mekkora eséllyel láthat valaki eredeti 100 darabos hengeres Verbatimot, tudnillik ilyen kiszerelést Európában nem forgalmaz a Verbatim - persze ettől még előfordulhat, de szerintem igen ritka.
A 25-ös henger igen közkedvelt kiszerelés Európában (egyébként itt azért nem forgalmaznak 100-as hengereket, mert a legtöbb Európai országban hozzánk hasonlóan szerzői jogdíjat kell fizetni a hivatalos lemezekre és a 100-as csomagok baromi drágák emiatt), más kérdés, hogy Magyarországon a Verbatim hivatalos disztribútora szinte nemis forgalmaz semmilyen hengeres lemezt, mert eladhatlan lenne a irrálisan magas magyar jogdíj miatt (egy-egy lemezt még megvesz az ember 100-150 Ft-tal drágábban, na de 25-öt vagy 50-et?). Azért is nehéz megbecsülni, lenyomozni, hogy mennyi hamis Verbatim kerülhetett ki az országba, ugyanis a hengeres kiszerelési forma - akár eredeti, akár hamis - csak a feketepiacon forog, hivatalosan szinte egyik márkaképviselet sem nyomja a hengeres korongokat. -
Mintha erről vitázott volna valakivel a HWSW-n, és ott csak arról volt szó, hogy a 100-as hengereket nem forgalmazzák azthiszem nemcsak idehaza, hanem aurópában.
A 25-ös hengerekben árult 8X-os Verbákról mintha nem vitáztak volna ilyesmit. -
Nem udf iso-t, hanem sima udf-et kell használni...asszem. -
MacrosTheBlack #4867 A 8x -os Verbatimról PPeter azt írta az oldalán nálunk nem is forgalmazzák. Ez is "ezüstszürke edition", meg a többi 16x +/--os is. Merjen az ember ezekből vásárolni?