7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
Képzeld, a Bsplayerrel belenéztem az eredeti iso-ba és simán szól az angol nyelv. Egyszerűen nem értem miért tűnik el, amikor látszólag rajta van a dvd-re írás után is. -
azt sem tudom mit csináljak, megelégedjek a szimpla (5.1) magyar nyelvű verzióval, vagy kaparjak le valahonnan egy remélhetőleg másik, jobb példányt :(( -
nem, habár azzal is szívtam
ez most az Oceans 11 -
Hát ez van, részvétem (csak nem a Nemzet Aranya? :D). -
Áhhh, a letöltött iso formátumba belehallgatva rájöttem, hogy az eredeti angol nyelvel sincsen rendben valami, mert lejátszás közben süket. Ezért késöbb hiába pipáltam be a vdv2one proginál és így késöbb már érthető, hogy miért nem volt rajta az angol és miért csak a magyar nyelv szólt.
Ez egyszerűen nem jön össze :(( -
Oké, kipróbálom! :) -
Háátööö passz, ilyenem még nemvolt.
Tippem, hogy már egy előzőleg kiszedett hangsávot tett valamiért az angol helyére.
Próbáld meg azt, hogy ugyanígy megcsinálod a DVD2One-al, azzal a különbséggel, hogy bennehagyod az összes nyelvet, csak a menüt hagyod le, ezután az így elkészített filmet meg a DvdShrinkkel csupaszítod le (felesleges nyelvek, feliratok). -
Valamiért nem lett jó a film. A dvd2one progival beállítottam, illetve bepipáltam, hogy csak a magyar és az angol hang legyen majd rajta. A progi elvégezte a dolgát, menű ugrott, felesleges nyelvek szintén ugrottak. Ezután a kapott anyagot clonedvd-vel kiírtam, de csak a magyar nyelv van az (újraírható)lemezen. A film hibátlan, de az eredeti nyel hiányában nem tökéletes. Ezután shrink progival is megpróbáltam kiírni, de az eredmény ugyanaz volt.
Mi lehet a baj? -
hát nem gyári :)
Amúgy köszi a tippet, máris kipróbálom, a menű csak részletkérdés, fő a film! :) -
Egyébként ha gyári a lemez, akkor nem hinném. -
Passzolom a kérdést. A hibássan összetákolt lemezeket azonkívül, hogy némely lejátszó sem ette meg, a DVDShrink már az elején, amikor gyorsan végigszalad a lemez tartalmám, leállt ilyen-olyan hibával. Na, ilyenkor a DVD2One programmal kitudtam szedni a filmet, sajna a menü ugrik, de az kell a francnak, főleg ha gondot okoz. Áttömörítést ugye nem végez, szóval próbáld ki, hátha. -
szerinted az én esetemben a hibás menű okozhatja a galibát? -
Nálam ilyenkor szokott működni a Dvd2One programocska, igaz, menü, ilyesmi ugrik, de a nemjól összetákolt menüs filmeket (amik némely lejátszókon nem indúlnak el) már többször sikerült ezzel megoldanom.
Egy próbát megér. -
sajna nem használtam még a Decrypter progi. A rippelés után milyen formátumot kapok? -
többször használtam már a dtool+shrink progikat, de nem volt ezidáig gond
A Decrypter-el az iso-t hogyan kell "rippelni"? -
clonedvd is kiír valami hibát :(
4.7Gb a tényleges mérete, ami ugye éppencsak kilóg a Nero cdíró progi alsó csíkjában (4500Mb) és kiírja, hogy nem fér rá a lemezre. -
Szerintem inkább a DVDDecrypter-el "rippeld" le az egész ISO-t egy mappába és a DVDShrink-nek ezt a mappát add meg.
Lehet, hogy csak a daemont nem komálja a progi. -
Talán próbáld meg másik progival, Instant Copy, Clone DVD stb. de ne számíts túl sok jóra.
Nekem is van ilyen iso-m és nem tudom beolvastatni semmivel sem. -
igen, úgy próbáltam, hogy bemountoltam és a beállítások után amikor elkezdene dolgozni a shrink, akkor bezáródik a progi -
Mountold be Daemon Tools-al és úgy add be a Shrink-nek.
Ha akkor is kilép akkor lehet, hogy sérült az iso, attól függetlenül lejátsza minden, csak esetleg egy pillanatra megakad a kép vagy ugrik a hang. -
Egy iso formátumban lévő filmből ki szeretném venni a felesleges nyelveket, mert alap állapotában nem fér rá egy 4.7-es dvd lemezre. A dvdshrink progival miután beállítottam és elkezdené az írást egyszerűen kilép a progi. Csak ennél az egy filmnél teszi ezt. A filmet lejátsza a shrink, tehát az nem tünik hibásnak.
Mit lehetne tennem?
-
steweee #4965 igen, valóban nem lehet messzemenő következtetéseket levonni egy darab lemezből, legfeljebb annyit, hogy akkor ezer forintért vásároltam azt a lemezt és a legolcsóbb újraírhatóak boltban 400-600 forint között mozogtak, vagyis ebben az esetben valószínűleg megérte a drágábbat venni -
Ugye megbocsátasz, ha azt mondom, hogy ez így messze nem elegendő statisztika :) -
steweee #4963 nekem philips dvd+rw 1-4x -em van ,egy éve vettem mikor az írómat. azóta nagyos soxor volt rajta adat írás és törlés. mindig a nero gyorstörlés funkcióját használtam, talán egy két esetben nem volt tökéletes a törlés, nem látta egy gyorstörlés után üresnek, ilyenkor még egy gyorstörlést futtattam le rajta. egyszer írása közben áramszünet volt, akkor kellett neki teljes formázás mert a gyorstörléssel nem tudta rendbetenni. karcolni meg bepiszkítani egyik lemezt sem kell, vagy a tokjában van vagy a meghajtóban.
vagyis én nem tapasztaltam semmiféle érzékenységet az újraírható lemezzel kapcsolatosan, bár igaz hogy csak egy lemez alapján tudok nyilatkozni -
Szóval Te el tudod képzelni, hogy egyidőben dőljönk ki a 2 korong?
Ezidáig is ezt a két típusú dvdrw korongot használtam és száznál többször nem volt velük semmi gond sem. Teljes törlést is kaptak néha. -
Az RW lemez külön állatfaj, minden írónak megvannak a kedvence, amiket ajárhányszor újraírhatsz/törölhetsz vele, de vannak olyan kombinácók is, amiket kimondottan kerüni kell. Egy biztos: az RW lemezek hibátlanságára nagyon kell ügyelni, porra, szennyeződésre, karcolásra jóval érzékenyebbek és nem árt három-négy újraírás után egy-egy teljes törlést adni nekik. -
No, a harmadik újraírható dvd lemezre úgy néz ki hibátlanul ír, mindkét iso filmel kipróbáltam és az asztali dvd lejátszóban is hibátlannak tűnnek a filmek a kiégetés után.
Ezek szerint a két korábbi DVDRW lemez lesz a hibaforrás. Egyszerűen nem bírom elhinni, szerintetek nem furcsa? -
Attól még hogy felmountolva PC-n meg tudja nézni, az _semmit_ nem jelent az asztali lejátszókban tapasztalt kompatibiláshoz, ugyanis utóbbiak nem úgy kezelik a lemezen lévő fálrendszert, mint a PC-s, szoftveres lejátszóprogramok. A legjobb módszer, ha ismeretlen forrásból származó image-et töltesz le, hogy RW-re írod ki, aztán ha azt megeszi az asztali, akkor mehet egyzser írható lemezre. Sajnos a "tudományos" release-ek nagy részének messze nincs köze a DVD-Video szabványhoz, ma már mindenki pakol fel netre filmeket aki egy nyamvadt Shrinket el tud indítani. -
Hacsak nem DL (DVD-9) lemezről készült image-ről van szó, akko az ISO felírására majdnem mindegy, milyen programot használsz, de ha Decrypterrel készített DVD-9 image-ről van szó, akkor ajánlatos magával a Decrypterrel felírni a lemezre, mert az ISO mellett található MDS állományban pl. szerepel az is, hogy melyik logikai szektoron legyen a rátegváltás, ami - ha ugyanúgy kerül kiírásra a lemez - nagy mértékben növeli a megírt DL lemez lejátszási kompatibilitását (már ha a lejátszó egyáltalán felismeri a DL korongot). -
Az Alcohol csinos bekapcsolt emulációs beállításokkal csinos fagyásokat és íráshibákat tud generálni a rendszerbe telepített más CD/DVD-író programoknál, szóval nem túl bölcs dolog egy éppen hibakereső embernek azt tanácsolni, hogy a rendszerfolyamatokba alapjaiban belenyúló programmal bonyolítsa túl a helyzetet. -
Köszi, ezek jobbak a Nero-nál (iso-k esetében), vagy ez izlés dolga? -
Alcohol 120%
Vagy a DVDDecrypter-nek is van "ISO write" módja, amiben kábé 10 imázsformátumot is ki tud írni (köztük van az ISO vagy NRG is) -
Köszi, ki fogom próbálni.
Egyébként a Nero-n kívül melyik a dvd író progit tudnátok ajánlani, amelyikkel iso, nrg meg hasonló formátumú fájlokat lehet a legjobban kiégetni? -
Tedd be daemonba a hibásnak vélt iso-t és Decrypterrel csinál róla egy iso-t, ha valami hiba van akkor kiderül.
Amugy szerintem az írónak van baja. -
mindjárt kipróbálom egy harmadik újraírható korongal, csak még azon vacilálok, hogy az eddig állandóan hibát jelző iso-val próbálkozzak, vagy a másik iso-val amelyik látszatra jó lett, de lejátszáskor akadozik valamiért. -
fatallerror #4951 amúgy most kezd tiszta lenni a kép és szerintem semmi baja az írónak -
fatallerror #4950 próbáld meg másik lemezre írni -
deamonnal betéve a dvd shrink progival megy kifogástalanul a vélhetően hibás "iso" film, dehát nem néztem végig, csak belenéztem szúrópróba szerűen.
az is érdekes, hogy a másik iso dvd filmet ma ugye sikerült kiírnom, de az asztali lejátszóba eléggé akadozik, pár hete kiírtam ugyanezt dvdr lemezre, azzal semmi baj sincsen. létezik, hogy a 2db újraírható lemezem egyszerre haljon be? -
nem, valamelyik iso 2-es volt azt hiszem -
Hogy hibás a film ,probáld daemon tools-ba beolvasni,onnan megnézni a filmet.
Hátha kidob hibát.
Vgay megprobálnám valami progival még szétkapni az ISO-t (pl: isobuster,talán azzal ki lehet csomizni és DVD-Video menüben neronál megirni).
Vagy kiprobálni más DVD iro progit.