DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elviekben a Panaszkodik kényesebb.....de csak elviekben

Ez elég érdekes, mert nálam amíg nem firssítetem frimwaret, nem volt jó az írás sem. Most megírja, és tényleg gyorsan visszaolvassa, de eddig 3 asztaliba megakadtak a filmek. (orion dvd, orion divx, technosonic divx)
Még az itthoni Panasonic házimoziba nem próbáltam, de most már kíváncsi vagyok hogy csak az olcsóbakknak van-e vele baja.

ibrik
Hát konkrétan én is TDK lemezeket használtam eddig (DVD-R, 1-8x). Hát szerintem nem kék, hanem inkább szürkék a lemezek, enyhe kékes beütéssel.
És konkrétan nekem is LG GSA-4163B-m van, azzal a különbséggel, hogy én nem frissítettem a firmware-ét. Írás után gond nélkül olvassa a vele írt lemezeket, azonkívül a sima DVD-olvasóm is és az asztali DVD-lejátszóm is hiba nélkül "megeszi" õket - akár 4x-esen, vagy akár 8x-osan írtam meg.
(Ismerõseimnek írt DVD-kkel sincs gond az õ asztali lejátszóikban)

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Valszeg a firmware nem ismeri fel tökéletesen a lemezt.
Megírni megírja,csak a lejátszás na az gáz.
Bár más asztali dvd lemezjázsóban is kiprobálhatod.

már csak a lényeget hagytam le: lg 4163b

Használ valaki 8x-os kék tdk lemezt?
Firmware frissítés után gond nélkül megírja õket az írom, és vissza is olvassa, de az asztaliba össze-vissza szaggat a film.
Mi lehet a probléma?
4x-es sebességgel írom õket, nero-val, vagy decrypterrel.

Ugy látsik,hogy ez számára mégis probléma..

Lteebee
De ez nem "a" vinyó, hanem egy vinyó.
Tehát az iso nem ezen a vinyón volt.
Mondjuk a 105-öst pont nem érdekelte az ilyesmi.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Ha egy IDE kábelen van az író is meg a vinyó az nem túl szerencsés...

Lteebee
Nem az iso hibás.

Ugyanazon a szalagon volt egy vinyó is.
Nem tetszik neki.

Nem túl bíztató kezdet...

Megoldódott a probléma. Felraktam a legújabb firmware-t. :-D

Met
Valszeg hibás az ISO.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Lteebee
Alcohol ugyanezt írja.

Lteebee
Tegyük fel, hogy ilyet ír ki a dvddecrypter image kiíráskor:

W 20:53:24 Failed to Write Sectors 260224 - 260255 - Logical Unit Communication CRC Error (ULTRA-DMA/32)

Mit takar ez?

Tdk-val volt valakinek gondja már? Világoskék 8x-os. Megírom gond nélkül (lg4163) aztán baszik visszaolvasni.

Isora csak is kizárólag a DVDdecrypedt progit használom.
Marhajól lekezeli,és ingyenes.

A .mdf / .mds páros az alkesz 120% sajátja, a nero a .nrg-t erõlteti.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Az alkesz 120% a te barátod.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Aramir
Hát, gondolom a BK írókra nem az van írva, hogy DVR-109, hanem DVR-109BK, és ezért tüntetik fel ezt is, nehogy valaki véletlenül másikat tegyen rá 😊

Danecay
"BK=black? Gondolom igen, olyan, mint a sima, csak fekete elõlappal."
Nekem is a BLACK jutott eszembe de FIRMWARE szempontjából teljesen mind1 hogy fekete vagy fehér, így nem értem mi értelme utánna írni.

Aramir
Passz.
Neked szerintem a sima kell, vagyik a zárójeles (BK), az XLA és hasonlók már kinézetre sem teljessen szimplák, más az elõlapjuk, és van valami belsõ különbség is a sima 109-hez képest.
XLA:
http://www.pconline.com.cn/diy/market/bj/storage/0501/pic/546281b.jpg
BK:
http://images.ldlc.com/photosldlc/00/00/41/75/LD0000417511_2.jpg
BK=black? Gondolom igen, olyan, mint a sima, csak fekete elõlappal.

Danecay
A zárójelben lévõ betûk mit jelölnek? Pl. mit jelent a DVR-109 után a (BK)?

Aramir
Ne tedd fel, ha levették, akkor valami gond lehet vele:
http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=78752&view=findpost&p=2806130

Aramir
Ez kezd érdekes lenni, itt még csak 1.40-nél tartanak:
http://wwwbsc.pioneer.co.jp/product-e/ibs/device_e/dev00001r_e.html#firmware1
Meg itt is:
http://www.pioneer-eur.com/eur/support_software.jsp?category=support/software
Én jobban utánna járnék, hogy miért 1.50 a verzió.

Danecay
"Hát, ha hivatalos a firmware, akkor próbáld meg"
Hát nem tudom, INNEN szedtem le.

Aramir
Ja, most nézem, te üres dvdt akarsz beolvasni 😛
Gondolom nem veszi észre az íród, hogy benne van az üres lemez.
Hát, ha hivatalos a firmware, akkor próbáld meg, de csodát ne várj 😊

Aramir
GigaMaster fos, szerintem az új firmware segítségével sem fogja beolvasni.
Ha van valamelyik haverodnak LG írója, akkor próbáld meg nála átmásolni egy normális lemezre, az LG-vel nekem sikerült ismerõsnél beolvasni egy Budget lemezt, amin az összes Pio író elhasalt itt a környéken.

Danecay
Elnézést:
" Lehet tudni valami a Pioneer DVR-109 új 1.50-es firmware-jérõl? Hivatalos ez, érdemes felrakni?" 😛

Danecay
Hi! Lehet tudni valami a Pioneer DVR-109 új 1.50-es firmware-jérõl. Hivatalos ez, érdemes felrakni. Azért gondolkodom rajta mert van itt egy olyan üres DVD, hogy GIGA Master, és hát nem nagyon szereti beolvasni.

Aramir
Isot is kilehet vele írni gond nélkül, nemcsak .nrg-t. Sõt, a .bin/.cue párossal is megbirkózik.

Az a nero specko filéje,nem iso.

Valszeg nem bírja az iramot,és ezért visszavesz a tempóból.

CybeRick
Hi!
Lenne egy kérdésem.
Van egy LG 4163-as DVD íróm, amivel már kb 1hónapja írogatok. Visszaellenõrzéskor csak 8x-9x sebességig pörög ki, aztán kb 60%-nál visszaesik 4x-es sebességre. Elõtte egy PIO volt vagy egy évig, csak az jobblétre szenderült. Mi lehet a baja az LG-nek? Nyersanyag volt mér Arita, TDK, Verbatim Tökmind1 neki. Elõre is köszi! Ja, több Neroval ki lett próbálva!

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

Lehet Nero-val kiírni az iso-t,Menü- CD/DVD kép felírása.

Ramore
Oké, köszi!
Neroval sehogy.
Isobol dvd-t Decrypterrel irunk.
Ha .iso a kiterjesztese akkor az .mds-t letorolheted, az nem is kell hozza.

Ramore
Tudna valaki segíteni?

Lekaptam egy 4.2Gb-os iso formátumú DVD filmet, van hozzá MDS formátumú valami. Az a film menûje lehet? Hogyan kell kiírni Neroval?

Köszi elõre is!
Délután otthon vagy? Megyek át Bélához, ha gondolod lemegyek a lemezért, és megnézem az Én írómmal.
Danecay
Egyébként nekem nem hülyéskedik. Olvastam én is hogy egy pár embernek nem olvassa vissza amit írt vele, de nekem ilyen nem volt még. Szerintem tudni kellene neki a multisession-t is.

dardevil
Aqua honlapján láttam 107-est,(készleten).
Akkor NEC.

Köszi !

Aramir
107-es írót hol kapsz még?
Amúgy NEC v. Pio ha esetleg az NEC már elfogyott.

<#worship>
Ez nem lehet kerdes! NEC.

dardevil
Szerintetek melyiket válasszam ?

- LG GSA-4163B
- NEC 3520A
- Pioneer DVR107

mérnem vettél normális írót, mint Én? 😄
Multisession tök felesleges, ha késõbb hozzá akarsz írni a lemezhez, akkor ott az rw, aztán ha összegûlik 1 teljes lemeznyi, akkor dao-ban kiírod.

Aramir
Mert az íród ezek szerint nemszereti a lezáratlan dvd-ket, legalábbis gondolom én. Azt meg, hogy nemtudod kiválsztani az elõzõ sessiont, az passz, nemtudom mitõl lehet. A lényeg, hogy a sávmentéssel sikerült megmentened ezekszerint a dolgokat.

Danecay
Itt csak a "kiválaszt elõzõ session" nem stimmel, mert ugyan látom, hogy ott van de nem lehet kigválasztani. Az viszont érdekes, hogy a NERO látja a SÁV MENTÉS-nél is, és le is bírja olvasni, de akkor WIN alól miért nem látható?

Aramir
Nero -> new compilation -> DVD-ROM (iso) -> multisession fül -> continue multisession disc -> kiválaszt elõzõ session -> burn the current compilation ikon -> burn fül -> finalize DVD kipipál -> burn ikon.

Ha ez nem megy, akkor:
Nero -> extra fül -> save tracks -> kiválasztod a kérdéses sessiot -> a pathnál kiválasztod, hogy hová mentse -> GO gomb -> Daemon Toolsba mountolni a lementett sávot -> kimásolni wincsire -> újra felírni egy dvd-re, úgy, hogy lelegyen zárva a lemez -> legközelebb nemír multisessionos dvd-t, mert úgylátszik az íród csak írni tudja, olvasni nem 😊 Pl a 106-os író is ilyen.

Danecay
Az a baj, hogy nem tudom kiválasztani a menetet, pontosabban ott van az adat, a mérete is stimmel meg minden, csak 1xûen nem lehet kijelölni, így az OK gomb is inaktív marad.