7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • MiloShee
    Ez tökéletesen tiszta, meg remek, csakhogy van aki totál nem vágja és azt hiszi hogy "kijírom a fímet osz megy az még a véháessen is"...
  • izb
    Hogy ha dvd lemezre szabványt akar írni akkor DVD videot választunk és megy mindenkinél.
    Ha meg avival tökörészünk ,akkor szólunk ,hogy gyerekek csak dvix-es lejátszókkal próbáljátok,és nincs szívás.
    Röviden ennyi.
  • MiloShee
    PLZ, de most komolyan magyarázd el....
  • MiloShee
    Vagy nekem túl kevés az IQ-m vagy izb-nek túl sok...
  • izb
    Max te:))
  • MiloShee
    Én meg már teljesen leblokkoltam
  • Lacika 79
    #5165-re gondolt, csak elnézte :P
  • MiloShee
    Helyes. Milyen haveromnak, milyen szemüveget?
  • izb
    Vitatkozik a fene:)
    Viszont a haverodnak nem ártana szemüveget venned.
  • grebber
    Na találtam képet: Phillips DVD-R 1-8x (CMC MAG. AE1)

ITT azt irják hogy jó.
  • MiloShee
    Mellesleg azon a kérdésen ne vitatkozzunk, ami már magát a kérdezőjét sem izgatja
  • grebber
    Ma vettem 50db Phillips DVD-t hengerbe újfajta kinézetre képet nem találtam még neten.
    Első dolgom volt megnézzem milyen médiakódú megrökönyödve látom hogy szinte a lehető legszarabb :( /CMC MAG. AE1/
    No nem baj ugyis eladom az összeset inkább veszek Verbatim-t kicsit drágábban.
    Pedig amit eddig vettem összes Phillips az Fuji volt.
  • MiloShee
    Pont ez az, sehol... Félreértettük egymást, természetesen neked is igazad van. De az általam írt lehetőség is simán felmerülhet!
  • izb
    Ennyire mélyre??
    Miről beszélsz??
    Ezt írtam
    "Tipus számot mellékelj!
    De annak az esélye,hogy a haveri körből sehol se működjön az nulla."
    Ja hogy nem szabályszerüen lett megírva a lemez??Sajna erre gondolni sem mertem......
    Na de ebben hol a mély??
  • Aramir
    Őszintén, te eladnád 7-8 ezerért, amit két éve súlyos tízezrekért vettél?
    Inkább megtartom őket, illetve átrakom asszonykám gépébe az ilyen "lejárt" cuccokat. A cd-írót meg a dvd-író kímélése miatt hagytam meg, amúgyis jobban és gyorsabban olvassa őket.

Egyébként meg ez kell neked, persze csak sacperkábé, de használható.
  • MiloShee
    Hali! Na most akkor kicsit uppolom ezt a témát. A srác filmeket írt, nem mondta hogy AVI-t e vagy DVD-Videot. Odaadta a haverjának akinek asztali DVD-je van (Nem DivX-es ESETLEG). Átmentek a szomszédhoz akinek ESETLEG megintcsak egy nem DivX-es asztalija volt....
    Én ezt nem éreztem meggondolatlannak, nem kell feltétlenül mindjárt ennyire mélyre ásni egy probléma felmerülésekor.
  • bigapó
    ezért, hogy lássam mennyi eszköz megy és mekkora hozzá a táp. Na, most akkor az enyém úgy nézne ki, hogy:
    Primary Master: Seagate 15 GB
    Primary Slave: asszem Seagate 80GB
    Sec. master: Pioneer DVR-109
    Sec. slave: Seagate Barracuda II 10 GB - mobil rack-ben (ami ugye most bekavar, tehát olyan, mintha nem lenne itt semmi:( )
    Mindezt egy 360 W-os Chieftec táp látja el. tehát, ha beszereznék egy RAID-es vezérlőkártyát, akkor arra kerülne a 10 GB-os vinyó és esetleg még beraknám vissza a TEAC 8x CD-írómat is, de ez nem életfontosságú.

azt kalkulálom, hogy mindezt elbírja-e majd a tápom??

ui: egyébként minek neked ennyi optikai meghajtó? :))
  • Aramir
    Hopp, a Pio107-es természetessen slave.
  • Aramir
    400-as valami (nemugrik be, egy másik házból szedtem ki, mert a 300-as karcsú volt) Teac 40X-es cd-író, Pio107, Pio108, 1X Maxtor 60Gb, 2X Maxtor 120Gb.
    Miért?

Raid primary master : Maxtor 120
    Raid primary slave : -
    Raid sec. master : -
    Raid sec. slave : Teac 540E
    Alaplapi primary master : Maxtor 60 (rendszer wincsi)
    Alaplapi primary slave : Maxtor 120
    Alaplapi sec. master : Pio108
    Alaplapi sec. master : Pio107

Ez a konfig most faszám működik, úgyértem nem akad össze semmi.
    Régebben gondjaim voltak a NForce2 vezérlővel, de drivercsere megoldotta.
  • bigapó
    milyen tápod van? és hány eszközt használsz?
  • Aramir
    Az alaplapira kösd az írót szerintem, a raidra meg a wincsiket.
    És igem, megoldható, nekem is így van pl.
  • bigapó
    Hi!

Olvasgatom a hsz-ket és látom ezt a RAID-es kártyát, hogy még tud kezelni további ide eszközöket. Az lenne a kérdésem, hogy ha erre lenne kötve a Pioneer DVD-íróm, akkor kiváltanám ezt az "IDE-kábelen ne legyen más,mert beszarik az írás" dolgot?
    nekem azért lenne ez fontos, mert így mindig le kellene szednem a mobil-racket a kábelről (vagy lekapcsolnom), így viszont maradhatna minden a régiben, sőt, akár visszarakhatnám a cd-íróm is:)
  • ibrik
    Akkor a másik gépben sem írna max sebességgel.
  • Lteebee
    Az is lehet, hogy firmware-t kell frissítened az írón.
  • ibrik
    Talán meg kellene nézni a vezérlőjét, hogy DMA-módban van-e.
  • Zealot
    Milyen a DVD?
    Milyen a software?
  • gozo
    Tanácsot kérek!
    LG gsa 4160b csak 1x ír. Másik gépben tudja a maxot is. Mi az oka?
  • Zealot
    Akkor jó. Majd kipróbálom valamikor, mert most nincs mit kiírni :)
  • jihad
    Már miért ne tudnád?
  • Aramir
    A biosban általában lehet állítani, hogy melyik hdd-ről bootoljon, de miért akarod váltogatni?
    Lassabb meg csak akkor lesz, ha az egyikről a másikra másolsz.
  • Zealot
    De ha mondjuk secondaryra teszem mind a 2 HDD-t, akkor nem tudom állítani hogy egyszer az egyikről, máskor a másikról bootoljon. Vagy igen? +még lassabb is lesz a kommunikáció ahogy mondtátok
  • batman
    Köszi mindkettőtöknek!
  • Aramir
    Én úgy vettem észre, hogy igen, lassabban másol a gép olyankor egymásközt.
    Amúgy passz, nem mértem stopperral a kezemben, de én úgy vettem észre :D
    A raid kártyával még plusz eszközöket dughatsz a gépre, meg másra is jó.
  • Lteebee
    A raid kártya tuldképp egy ide vezérlő, amit egy pci slotba dughatsz és így még 4 ide eszközt tudsz használni.
  • batman
    Na itt most kicsit elvesztettem a fonalat :). Ha egy kábelen van a két vinyó akkor lassabb a kommunikáció közöttük? Nem vonom kétségbe, csak kérdezem tanulási szándékkal. A raid kártya meg sajnos semmit nem mond :)))
  • Aramir
    Nincsmit, csak úgy meg a két wincsi közötti kommunikáció lesz lassabb, dehát valamit valamiért :)
    Egyébként meg max veszel pár ezer Ft-ért egy raid kártyát :P
  • batman
    az író pontos típusát most nem vágom, annyira emlékszem, hogy NEC. Viszont ahogy írás közben gondolkoztam rájöttem, hogy működni fog a dolog, mert egyel kevesebb cucc lesz a gépben. Köszi az info-t azért!
  • Lteebee
    Tehát 2 vinyó egy kábelen, másikon meg az író.
  • Aramir
    Pio 109-esnél szokták főleg ajánlani, de persze más irónál is előjöhet ilyen nyavaja. Nomeg az sem túl jó megoldás, ha egy kábelen van az író és az a wincsi, amiről írsz nagy sebességgel.
  • batman
    Én még soha nem használtam dvd írót (nem röhög, köszönöm), de ha minden jól megy a héten jön az új konfigom, amiben lesz író. Többször láttam, hogy azt írod ne legyen más azon az IDE kábelen amin az író van. Ez mennyire van így? úgy értem későbbi bővítés (mert 2 vinyó lezs a gépben és az író) felejtős?