7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Metwork
    akkor érdemes venni amikor szügséged van rá:)
    NEC vagy Pio-t vegyél sztem.
  • Rolesz
    Szerintetek érdemes most dvd irót venni és ha igen akkor miet?Vagy mikor érdemes venni?
  • mochee
    Na ezt benyaltam :) Nekem mindig van fenn Nero
  • izb
    www.linuxforum.hu
  • RelakS
    Linux-on mivel írjak dvd-t?
  • izb
    Nem mintha lényeges lenne,de a rétegváltást a mostani asztali dvd olvasóknál észre sem veszed.
    Gyakorlatilag megugrás nélkül folytatják a lejátszást.
  • izb
    Ha nincs Nero a gépen nincs írás.
    A Shrinknek nincs saját íróprogramja.
    Ellenben a Decrypternek van.
  • Met
    tudtommal a Shrink Neróval írja a lemezeket:)
  • Aramir
    A kérdésedre válaszolva, pl azért, mert jobbszeretem elötte megnézni, hogy milyen lett a végeredmény.
  • Aramir
    Ja, az lehet, sosem használtam a Shrinket írásra.
  • mochee
    Az még ok, de miért akarnád akkor Neroval irni ha van shrinked? Shrink megírja magától ha beraksz enkódolás után egy lemezt. Annak pedig ha belegondolok hogy nem volt tömörítés tényleg nem szabadna csinálnia semmit a rétegváltásokkal. (hangosan gondolkodom...)
  • Metwork
    hát ha azt írta akkor biztos úgy is van:)
    én nem értek hozzá IC-t használok
  • Aramir
    Így tudtam én is, azzal kapsz az iso mellé még egy pár kb-os kis vackot, amiben a lemez tulajdonságai is elvannak tárolva (kb mint a BIN/CUE párosnál a CUE fájl).
    Node a Shrinknél hogy van? Mert izb írta, hogy Shrinkkel is megoldható.
  • Metwork
    Éppen ezért kell Decrypterrel iso-ba leszedni és azzal is kiírni.
  • Aramir
    Még sosem írtam kétrétegüt, csak kiváncsi vagyok :)
  • Aramir
    Ezt most nem értem.
    Ha a Shrinkkel lekapok egy filmet wincsire, megkapom ugye a vobokat meg a többi vackot, ezt én fogom, és a Neroval kiírom, mint dvd-video.
    Namost a Nero honnan fogja tudni, hogy hol kell lennie a rétegváltásnak eredetileg?
  • grebber
    Meglehet valahol tudni azt hogy az évben melyik DVD márkábol mennyit adtak el??
  • izb
    Szerintem az író progi a lényeg és ilyen szempontból a decrypter a baró választás.
    Ha már azzal csináltál isot akkor vele is írd fel.
    Próba cseresznye.
  • mochee
    Huhh, most itt 3 verziót hallottam egyszerre.
    1. AnyDVD (nem ismerem) és Nero.
    2. DVD Shrink, ami Izb szerint nem rontja el a rétegváltást...
    3. Decrypter

Ezeket mind kipróbáltátok persze dualos lemezzel?
  • NeoMaN
    AnyDVD-t használj, és csak simán neroban DVD copy opció.
    Nem kell se shrink se semmi....
    sztem
  • izb
    Ha nem tömöríted a filmet, akkor a Shrink is ugyanoda rakja a rétegváltásokat.
  • mochee
    És a Shrinkkel biztos hogy észreveszem a rétegváltásokat? Az nem ugyanoda rakja őket? Csak érdekel, bár a Decrypterrel sincs semmi bajom.
  • Aramir
    Az ilyen fimeket inkább DvdDecrypterrel szedd le isoba, és szintén a DvdDecrypterrel írd ki, mert akkor ha jól tudom a rétegváltás ugyanott lesz, mint a gyári lemeznél. Ez azért jó, mert legtöbbször jelenetváltásra időzitik a rétegváltást a filmben, így nem veszed észre, ha akkor egy pillanatra esetleg megakadna a lejátszás.
    Amúgy ha a Shrink 100%-ot ír ki, akkor nincs tömörítés, vagyis nem változik a kép.
  • bigapó
    ez engem is érdekelne:)
    ugyanezzel a programmal másoltam le tegnap egy filmet, egyenlőre csak a vinyóra, szintén dual-os volt és 100%-ot írt neki, tehát elvileg nincs adatvesztés. belenéztem és lejátszotta, ugyanúgy nézett ki:))
    megpróbáltam a DVD Decrypter-rel is, ez ISO-ba menti le. megpróbáltam bemountol-ni, sikerült, de nincs rendes DVD-lejátszó progim, így a media player-rel próbáltam, de arra hivatkozva, hogy másolásvédelemel van ellátva leállt:))
    persze azóta letöröltem;)
  • mochee
    Szevasztok!
    Most vettem 1 dual layeres írót, és szeretnék vele eredeti dvd-t másolni, természetesen dual-layer lemezre. Erre már ráférnek egy az egyben és nem kell csökkentenem a minőségét. Van 1 programom a dvd shrink, amit ha átállítok 8,5 gb-os lemezre, akkor 100%-ot ír ki, vagyis nem romlik a minőség.
    Két kérdés: Valamennyit romlik azért a minőség, csak nemigen lehet észrevenni, vagy tényleg semmi?

A másik meg hogy van valami hátránya ennek a módszernek, és ha igen akkor mi jobb ennél?
  • Lteebee
    A különbség:

- a belső a táp kimenetén jelentkező túláram(vagy túlfesz?) hatására levágja a tápot(asszem, zárlattal)
    - a külső a hálózatról jövő túlfeszültséget levezeti a földelésen keresztül a dobozán feltüntetett Joule határértékig(afölött elolvad benne egy bizti, azt csá
    -Ha van UPS és megfelelő földelés, abban(normális esetben) benne van a külső túlfesz-védelem)
  • Aramir
    küldő=külső
  • Aramir
    De ettől a tápban még ugyanúgy eldurranhat egy kondi, és viszi magával a többi cuccot, vagy ilyen küldő védelemmel ez nem fordúlhat elő?
  • bigapó
    na így már kerekebb a történet:) kösz az infókat, megint lesz mire gyűjteni:)))
  • izb
    Ha veszel,akkor mindenképpen külsöt vegyél,ugyanis erre még ráködheted az összes perifériádat,a monitortól a nyomtatóig mindent.
    Ja és a szünetmentes elé kötve megy normálisan,és ha van egy nagyobb ingadozás nem fekszik meg ez az eszköz sem.
    Én most vettem 5 csatis APC 3 év garanciával 3500ft-ért.
    Csak ajánlani tudom.
  • bigapó
    mi a különbség? semmi? esetleg az ára? most néztem utánna és ez is olyan 4-5 ezer között (belső asszem)
  • Lteebee
    Ha külső túlfeszvédős elosztót kerestek, szóljatok!
    A belsőt nem ismerem tapasztalatból.
  • bigapó
    dunaújvárosi vagy? asszony unokatesója ott tanul a műszaki egyetemen (főiskola?) :))
    a túlfeszvédőnek utánnanézek, hátha olcsó:)
  • Aramir
    Én is olcsóbbra emlékeztem, de már itt Dunújvárosban is ilyesmi árban vannak.
    A táphoz meg lehet venni valami bizbazt (nemtudom a nevét), ami védi a gépet a túlfeszültségtől.
  • bigapó
    ezt az oldalt ismerem és ez alapján választottam anno a tápot is:P :))
    e szerint túl vagyok biztosítva (elvileg), csak fosok attól, hogy túl melegszik és elszáll, hazavágva mindent a gépben!! egyébként tegnap vettem memóriát (nem magamnak, de lehet, hogy az enyém lesz), és láttam RAID-es IDE-vezérlőkártyát és 4900 péz volt!!! ennyire felment az ára vagy én rosszat néztem? azt mondták valakik, hogy 1-2 ezer forintért már van.
  • Lacika 79
  • MiloShee
    ... Bonyolult világ ez az biztos...
  • Lacika 79
  • MiloShee
    Na igen az egyszerű mint a facsipesz... Ez jó kis off volt!
  • izb
    Ennek az emberkének csak a playstationt tudom ajánlani:)