DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sztem bards tale. amúgy az NFO fil-ban le van írva, mit hogy kell minden egyes játéknál
Aramir
Melyik játék?

teran
Sziasztok
Van egy játék amit megszereztem,de majdnem 6 Gb milyen progival tudnám két felé szedni ugy hogyha kiirom jo legyen
Várom válaszotokat

Metwork
dvd decryter ki is tudja írni, vagy van egy pdi to iso nevû progi az összerakja a fileokat egybe

I will use google before asking stupid questions.

ibrik
Az az InstantCopy DVD-imázs formátuma, asszem még az ISOBuster is olvassa.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Sziasztok !

Kellene egy kis segítség .rar file-ok kicsomagolása után egy .iso helyett 4db .pdi filet kaptam, mi a rákot kell ezekkel csinálni, hogy ki lehessen írni.<#confused>

PS4 PSN: angyisz

Aramir
Te ezeket hol olvastad? Mert így elsõ hallásra eléggé nagy marhaságnak hangzik.
Pl a 108-as abszolút nem válogatós lemezek terén. A visszahívott és átnevezett 108-as írók alatt te nem arra gondolsz, ami nemrég volt, hogy sok bolt 108-asként árult lebutitott 108-as írókat (DVR-MCC volt az igazi tipusjelzése, de utalnak rá 107MCC-ként is)? Mert az nem a minõség miatt lett lebutítvan, hanem valami cég rendelte meg a gyártását, vagy valami ilyesmi volt (régen olvastam).
A Traxdata lemezeket meg egy idõben hamisították, szóval bõven elképzelhetõ, hogy õ kifogott egy ilyen kupacot.

köszi, most már világosban én is észrevettem

#4673-re BBking-nek!
a pio-k (fõleg a 107 utáni sorozat) 22 %-al mélyebben írják a lemezt, mint az átlag írók. ez késõbb probléma lehet a vissza olvasásnál. a traxdata gondolom Ritek G04 - G05 vagy R02 - R03 alapanyagú lehetett, ami tökéletes minõségû. ezt a traxdata-t megírod mondjuk NEC 35xx íróval, és tökéletes lesz (én sok traxdata lemezt már több mint egy éve nyúzok, és még szuper). a pio írókat egyre többen cserélik le, mondjuk a fent említett típusra. nem azért mert rossz, hanem mert a 108 és a 109 már válogat a lemezek között. nem beszélve az elsõ 108-as sorozatról, amit vissza hívott a cég, vagy átnevezett 107 D-re, mert valami nem stimmelt az írási sebesség és a típus terén......
biomage
ez könnyü a Verbatim alatt van DVD?R ami a ? olyan a dvd

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

az ezüst verbatimnál hogy tudom megállapítani hogy + vagy - a típusa. puszta kíváncsiság, mert amúgy mindegy, de furcsa hogy ua a szitázása illetve a képen nem látok rajta különbséget, ami meg elõttem van azon nincs feltüntetve

Helcat
Kösz a segítséget, de azt hiszem, feladom. Még akkor sem volt hajlandó DL DVD-re írni, amikor manuálisan jelöltem ki a felírandó könyvtárakat. Valahol valami nagyon útálja a dual layert...

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

Traxdatát ne vegyetek! Haverom dobhatta ki õket, egy idõ nem olvasta vissza egyik meghajtó sem. Igaz nem DL-es volt. De ezek után...Ráadásul Pio108-al lettek kiírva, tuti a nyersel volt a baj.

Aramir
Hát nemtudom, elvégre ez nem egy film, ahhol fontos a rétegváltás, hanem csak adat.
Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor kiszeded a cuccokat az isoból, majd csinálsz belõlük újra egy isot, pl UltraIsoval, vagy Nero image recorder-rel, majd ezt az isot mountolod a DaemonToolsba, és megpróbálod feltelepíteni.
Igaz, ehhez bazisok giga kell a wincsin 😊

HALI. Ha egy dvd-t nem tudok feltenni mert crc hibát ir ki. Nincs olyan program amivel igy és fel tudnám tenni? És utánna ha kiirom nem lesz hibás? köszi...
ibrik
Vagy: http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=177286

Csak használni kéne a keresõt és te is megtalálnád ezeket és a hasonlókat.

ibrik
Igaz, a Traxdata nem egy Verbatim vagy TDK, de ez utóbbiak azért mégis csak 1600-1700 Ft körül vannak máshol.

ibrik
Pl.: http://discshop.atw.hu/ - itt kicsivel lejjeb az oldalon (kábé a lap közepe táján: Traxdata DVD+R DL 950 Ft/db

Helcat
Bocs, látom félreérthetõen fogalmaztam. DL DVD-re próbálok írni. Eddig még nem rontotta el a lemezt, mindíg leállt az írás megkezdése elött.
Egyébként hol láttál DL DVD-t 1000 HUF-ért?

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

ibrik
Ejnye-bejnye.
Miért akarsz te 7.78 GB-os ISO-t - ami DL DVD-rõl készült - sima DVD-R-re írni, aminek csak 4.35 GB az effektív írható kapacitása???

Így már érthetõ, miért vagy tele hibaüzenetekkel.

Amúgy egy kétrétegû DVD-t (DL DVD) már lehet kapni 1000-1500-ért - már ahol lehet kapni.
Ha egy játék eredeti árát veszed figyelembe, ez az ár elhanyagolható.

Helcat
Nem tenné ez tönkre a képfájl lemezre vonatkozó beállításait? Eléggé tartok tõle, hogy elrontok valamit, a DL DVD sajnos nem olcsó mulatság... Meg most már idegesít is, hogy egy ennyire egyszerû mûvelettel ennyit bénázok.
Azért kösz az ötletet.

Aramir
És ha pl a DaemonTools vagy az UltraIso segítségével kiszednéd az iso tartalmát, majd a Neroval visszaírnád, már sima adatként, az nem segítene? Gondolom a BTale játékkal szenvedsz 😛

Helcat
Sajnos DVDDecrypterrel sem megy, a következõvel áll le:
Interpretation: Cannot Write Medium - Incompatible Format
Failed to write Sectors 0-31.
Az Alcohol logjában ezzel áll le: packet command failed!
A Nero pedig ezt írja: A képfájl betöltése megszakadt. A naplóban pedig😞KEY_MEDIUM_ERROR)
L0 Data Zone Capacity not set.

ibrik
Szerintem ez az "L0 Data Zone" az elsõ réteget jelenti.
A "Capacity not set" pedig azt jelenti, ami a fordítása: nincs beállítva a réteg kapacitása (írható méret)
Olyan mint amikor egy DVD author programmal készítesz a többhangsávos, több feliratos, extrákkal teli DVD-t, de nem adod meg a programnak azt a töréspontot, ahol írás közben a DVD-írónak az elsõ rétegrõl a másodikra kellene váltania.

A javaslatom: próbáld kiírni DVDDecrypter 3.5.4.0-val. (Mode - ISO - Write)

Mit ír ki hibaként??

Helcat
Üdv!

Egy 7,78 Gb-os képfile-t szeretnék kiírni egy DL DVD-re. Próbáltam Alcohol 120%-al és Neroval is, de mindkettõ hibát jelezve leáll még mielõtt elkezdené az írást (L0 Data Zone Capacity not set). Meg tudnátok mondani, hogy a képfájlban, a programban vagy az íróban lehet-e a hiba? NEC-3500 íróm van.

Aramir
Ha az adatvesztés a lényeg, akkor az elsõt 😄
Ha a hosszú élettartamot akarsz, akkor tényleg az utolsót válaszd.

Utolsó.

Mivel ugy gondolom régóta mennek a 8X-os lemezek ezért merem feltenni a kérdésem. Szóval adatvesztés szempontjából melyiket ajánljátok, mert annyifélét hallok. Szval várom véleményeket: THNX
-Arita
-Ridata
-Verbatim
Serpa
pénzt.

12ért kapni új pio109et.

fifi
15 ropis tartozás fejében elméletileg kapok egy zsír új Pio 109-et

érdemes elfogadni, vagy inkább a zsetont?
most van egy 4082B-m de kezd hanyattlani...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Sziasztok !

Tanacsot szeretnek kerni, hogy hol lehet a legolcsobban notebookba rakhato DVD irot venni ! Meg egyatalan milyet erdemes.
Eddig NEC ND-6500A -t neztem ki.
Trade
van egy samsung dvd irom.Az a baj hogy alig
tudja lejatszani az irt lemezt.Videokat irtam ki es akadozik a lejatszas vagy egyszeruen a mediaplayer arra hivatkozik hogy koszos a lemez

Met
Nem lehet, hogy 16:9-es, azaz szélesvásznú filmeket akarsz nézni?
A Power DVD-ben (is) be lehet állítani, hogy töltse ki a képernyõt de akkor oldalról csíp le egy kicsit.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

marsu
Sziasztok.

Olyan problémám van, bár lehet hogy nem ide kell írnom.
De akármilyen dvd-ét nézek alul felül fekete csík. A filmeket CyberLink PowerDVD programmal nézem, de a beállításokban hiába állítom át teljes képernyõre, nem történik semmi.
Tehát át tudom e írni úgy a filmet, hogy ha beteszem az teljes képernyõn fog menni.
Vagy egy olyan lejátszó program kellene, amivel betudom állítani a teljes képernyõt.

Elõre is kösz.
Aramir
Olyan írási sebesség nincs, hogy 3X-os, csak asszem talán a dvd-ram-nál.
Nem ugrál véletlenül a buffer fel-le? Ha igen, akkor nézd meg, nincs-e véletlenül pio módban a vezérlése. Ha nem dma, hanem pio módban van, akkor távoltsd el az eszközkezelõbõl az ide vezélõt, majd indítsd újra a windowst, ekkor újra visszatelepíti a win a vezérlõt, de már dma módban lesz.

Met
nem lehet, hogy rosszabb a lemez minõsége?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ja! LG GSA 4082b íróm van

A tokaji aszú a királyok bora, a borok királya

Nekem egy gondom van!
Lassabb lett az íróm! Feltelepítettem az a209 firmware-t és már nem tud 4x-esen sem írni,
max 3x-osan.Mi lehet ennek az oka?(elõtte vígan megírta a ritek 4x-est, most uezt a lemezt nem hajlandó megírni csak 2-3X-osan) Meglehet-e csinálni, hogy törlöm a firmware-t, vagy korábbit teszek fel?
Köszi

A tokaji aszú a királyok bora, a borok királya

Próbáltam kisebb sebeséggel is, de úgysem volt jó. A lemez az lehet, h rossz, már régebben is jártam úgy, h rossz volt a lemez. Majd megpróbálom egy másik fajtára. Köszi, remélem tényleg csak annyi a baja.

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

ibrik
Talán a lemezekkel van valami probléma - pl. rossz széria.
Vagy esetleg próbáld meg más sebességen írni és közben hagyd békén a gépet (ne internetezz, ne futtass más progikat, stb stb)

Sziasztok

Nekem egy olyan problémám van pár nap óta, hogy mikor elkezd dvd-t írni pár másodperc múlva, kiírja, hogy egymenetes írás nem lehetséges + CD írás hiba. Nem tudok semmit sem kiírni.

Mi lehet a baj???

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

ibrik
A gyártási technológiájukban is van természetesen eltérés.
A mínuszosokat elõször legyártják, és aztán írják fel rájuk külön a média-azonosítót (ami alapján a DVD-író azonosítja a lemezt.
A Plusszosoknál ez az azonosító, már a lemez gyártásánál rákerül - ezenkívül olcsóbb a gyártásuk.

mára már semmi.bármelyiket vásárolod és írod, az asztali lejátszók is megbirkóznak vele, a pcnek meg mindegy, akár írás akár olvasás,annyit tudni érdemes hogy az olcsóbb lemezek a minuszosak, a jobban és ha jól tudom az újraírhatók plusszokak, de mondom már nincs igazi jelentõsége a két szabványnak.
ezüst ridata, olyan színre és kinézetre mint az ezüst verbatim, csak ridata a szitázása bár nekem 8x-os lemezek voltak, de nagyon jó minõségnek tartom, arra vizsont készülj fel hogy 10-bõl 1-et alapanyaghiba miatt nem fogsz tudni megírni, viszont a többi nagyon jó visszaolvasási jellemzõkkel bír, akár elõre, akár hátra tekergetsz bele akadás nélkül olvassa

Falconer
Tudom, hogy baromi amatõr kérdés, de mi a különbség a + és - os DVDk közt?
thx

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

mostanában próbáltam pár +-os 4x-es Ridatát. Ritek R03 alapanyag. Senki nem panaszkodott rá. Valakinek van hosszabb távú tapasztalata ezekkel a lemezekkel?
Aramir
A Fujiból a 4X-es eléggé fos volt, amit hozzám került, viszont a 8X-os nagyon jó minõségû.

Laalee
en meg nem lattam verbatimböl mast mint micsu mediakodot, régebben létezett meg tayo yudenes de az asszem a 2*es korszakban volt. Furcsa is lenne ha nem micsu alapanyag lenne hamár a saját márkája a verbatim.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Lteebee
Mitsubishi chemical.

(szvsz)

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Stann
8x-os minuszos Verbatimnak ki a gyártója?
Mert félek, hogy csak sima Verba szitázású lemezt veszek, valami gagyi alapanyaggal.

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?