7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
Lacika 79 #5346 igen, jól hallottad :P
OFF:
Lehet, hogy Kenwood-ra cserélek én is, bár kacsingatok egy Sony, vagy Pioneer felé is. Persze ha úgy lesz pénzem, mint ahogy most nincs, Alpine lesz a drágaság. Már ki is néztem, mit szeretnék :)
Persze ez függ attól, hogy beolvassa-e majd a lasssan írt CD-ket a mostani. Akkor maraad ez nyár végéig, utána csere :P -
2 éves kenwoodom jobban csipázza a gyorsan írt lemezeket.
A ridata cd a kedvence.
A PS2 fejét kifejezetten kínozzák a cd-k, ha jól hallottam. -
Lacika 79 #5344 szerintem DVD-t akar írni, mivel mostani PS2 játékok nem igazán férnek el CD-n.
ígyh meg gondolom nem probléma a 2x-es írás.
A 2x-es CD írással kapcsolatban: asszem én is elkérem/visszakérem pár napra a régi Plextor 16x-os CD írómat, mert az autóban lévő lejátszó nem szereti a 4x, vagy annál gyorsabban írt lemezeket. és már picit unom a 2-3 éves zenéket :)
szal picit beszoptam a Clarionnal. Az újabb modellek is ennyire kényesek? az enyémet 4 éve vettem. -
De lényegében jóeséllyej rossz lenne az írás, nem?
Mert elvileg lehetne, de gyakorlatilag nemigazán foglalkoznak már a gyártók a lassú írással, mint írtad. Vagy nemjól gondolom? -
Nem felétlenül. Ha az íróban van (lenne) olyan írási stratégia, ami helyesen állítja be a lézert az adott lemez 2x-es írásához, akkor meg lehet(ne) írni 2x-esen is. Más kérdés, hogy a mai írók optimalizálásakor nem fordítanak figyelmer a lassú írási sebességekre. -
CD-t 2x-esen?
Egy mai lemezt tönkre is vágna. -
Aha. -
steweee #5339 köszi
amúgy mindent simán , ahogy pc-re , ugye?
-
Lg 4081-es íróm van, és egyszerűen nem tudok 2x-esen megíírni sem cd-t, sem dvd-t, esetleg csak régebbi lemezekkel, pedig audiohoz nagyon jó lenne. Nem lehetne ezt valahogy kiküszöbölni? -
Max 2x sebesség.
És ha egy lemez nem tetszik a sonynak, ne erőltesd, mert cserélhetsz fejet. -
izb #5336 Próbáld ki ezt a progit.
Baró
Avi2DVD -
Zenszkij #5335 Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet egy olyan DVD-re feliratot varázsolni, amit a DVD shrinkkel töltöttem be. Egyáltalán, hogyan lehet feliratot rakni egy vob formátumban lévő filmbe? -
steweee #5334 playstation 2-re akarok kiírni játékot. mit kell róla tudni? simán úgy kell mint a pc-s játékdvd-t?alcohol jó neki? -
Másik olvasó esetleg. -
Gyári? Ha nem akkor bármivel /nero/alcohol stb./. Ha gyári akkor Decrypter, Shrink. -
Lacika 79 #5331 Én sajna nem tudok mást. engem is érdekelne a dolog -
A Decrypter nem szedi le. Esetleg van valamilyen más program? -
Lacika 79 #5329 DVD Decrypter-t próbáltad? Amúgy mostanában én is szopogatok a karcos DVD-kkel. Pio 120 nem szereti őket, nem tudom miért. 1.25-ös firmware van rajta. valaki esetleg rendelkezik frissebbel, vagy crack-eltel? -
Hello!
Karcos dvd-ről milyen programmal lehet,ha egyáltalán lehet leszedni filmet? -
R9 #5327 kösz :q -
MacrosTheBlack #5326 Minden lehetséges. -
R9 #5325 vki help!neroval is meg alchol 120-al is elkeztdem írni a dvdket de mind1ik hiábakt írt :( ridata dvd-m van lehet az író a hibás?hogytudom leellenőrizni: -
Szerintem ha garos, vidd vissza és próbálj alkudni hogy elhozhass valami másik típust.
De első körben tedd külön IDE csatornára és legyen master.
Az sem baj, ha 40 eres kábellel próbálod. -
Api11 #5323 Van valami tippetek mi lehet a gond?
Kb. 2hete megdöglött a Nec 3540A-s íróm. Egyszereűen nem engedte beindúlni a gépemet, és folyamatosan világított az írón a led, közben meg folyamatosan kattogott. Ha kinyitottam az író tálcáját akkor beindult, de semmilyen lemezt nem olvasott. Előtte mikor még működött se volt 100%-os ugyanis egy pár dvd lemezt elrontott, ami között volt jó minőségű eredeti MCC-s Verbetim is meg Arita is. Kb. 60lemezt irtam vele (ebből kb.10db a kukába végezte) azalattt a két hónap alatt miután megvettem az új géppel együtt. Ajánlottak nála egy firmvare frissítést de még mielőtt megcsináltam volna megdöglött.Szóval kicserélték garanciába az egyészet. De sajna egy ugyanilyenre. A gond az, hogy a másít író is kezdi amit az előző csinált kb. minden 3-ik írás sikerűl.
Van mikor a képfájl készítés közben megáll ismeretlen hibára hivatkozva, van mikor írás közben áll meg szintén ismeretlen hibára. Volt olyan estet,hogy elindult az írás és elvileg írt is úgyanis világított rajta a led de sajnos azalatt a 18perc alatt amíg ki nem dobta a lemezt az írási folyamat jelző csík 1%-ig se ment fel. Csak a buffert töltötte fel, meg a proci kihasználtság ingadozott 1-2% között. A kukába végezte ez a lemez is. Megpróbáltam egy másik ugyanilyen Verbatím lemezzel ezt elvileg megírta 100%-ba hiba üzenet nélkül, de sajna sem az íróm sem az olvasóm sem pedig a házimozim nem látja.A következő kisérlet alanya egy Arita lemez volt ezt meg megírta és simán játsza minden.
Szóval mit gondoltok mi lehet a gond, nem az a pár lemez bánt hanem, hogy nem tudom használni.
Írásra az alkohol 120-at használtam.
Egyébbként a konfigom: Abit alap, P4 3.0GHz LGA775, 2x512MB DDR533, MSI 6600GT 128MB PCI-E, NEC ND-3540A DVD±R/RW, Toshiba olvasó és 450W-os táp.
Köszi előre is
-
Roll #5322 Felraktam ma az lg4163b-re az a105-ös firmware-t. Megírtam 2 régebbi ridisc4x(g04)-es lemezt és mindkettő kuka lett, nem olvassa vissza.
Ilyenkor mi van? Új firmwarehez régi lemez nem ajánlott?
-
Verba, TDK, Ricoh, újabban a Philips is jó tudtommal.
-
és melyik az egyébként? Verbatim? és még? -
tudtam, hogy le kellett volna magam hűteni:)) de hát ilyen az mikor a gyerek új játékot kap:)))) rögtön meg akarja nézni, hogy működik:) -
Dualban csak a legjobb minőségű lemezre szabad írni! Ridisc nemaz.. :) -
Figyelj, ha van egy film ami nagyon teccik, akkor megveszed a gyárit. Nálam ilyen a Mátrix:)) De mindent nem tudok megvenni:(( Ezért csinálom ezt. annyit viszont rászánok, hogy dual-ra nyomom ki. persze nem mindegyiket, csak a jobbakat(nekem jobbak:)) -
oks, kösz. végülis csak a lemez lehet a ludas, ha egyszer a film eleje jó. tehát a DVD-copy (ami először a vinyóra került), annak jónak kell lennie.
Ezek szerint a második rétegre kerültek az extrák és azt nem jól írhatta fel? -
Gőzöm sincs ehhez, csak az érdekel, hogy miért érné meg ez az embereknek. Te megadtad rá a választ.
-
Úgytudom a Ritek dl lemezek szarok, gondolom nem véletlenül ezek a legolcsóbbak.
Próbáld ki egy Verbatim lemezen, hátha azt jobban szereti az asztalid. -
most nem az ára a lényeges, mert ha jó a film, akkor szvsz megérné:))
a kérdés nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy a lemez a hibás vagy az író? ezebelül lehet maga a hardver vagy a szoftver a hibás? -
Megérné neked ha sikerülne az írást? Mennyibe került a 2rétegű?
-
Hi!
Na, nekem viszont lenne egy problémám. Tegnap megírtam az első Dual-os DVD-m. Tapasztlatom az, hogy szar lett:))
DVDShrink-el csináltam, 100%-osra vette, tehát nem tömörített (7,8 GB volt).
NERO-val írtam ki, rendesen felismerte a lemezt, sőt kiírta, hogy 1-es ill. 2-es réteget írja éppen. A film eleje jó, a vége viszont akad, ha jól számoltam 4-szer akadt meg lejátszás alatt. Gondolom ekkor váltott a rétegek között. Az extrák(werkfilm, előzetesek, mozireklám) elindítása viszont teljességgel lehetetlennek bizonyult, mert DISK ERROR-ral beadja a "bejelentkező-menüt", ami a bekapcsolásnál van. lényegében nem tudja olvasni a lemezt.
A lemez egy szutyok, de nem volt éppen más és már ki akartam írni a filmet. szal egy RiDisc-re írtam ki (kódszámot nemtok mondani most)
Az lenne a kérdésem, hogy ez a lemez hibája lesz-e vagy Én csináltam valamit rosszul esetleg? Tehát egy jobb fajta lemeznél ez szintén előfordulhat? Mert akkor valami mással kell próbálkoznom, csak nemtom mivel? :)) -
Másolt lemezről szerintem mindegy, védelem már amúgy sincs rajta, csak annyi, hogy dvd videóként kell visszaírni a Neroval a lemezre, nem adatként.
Persze csak ha másolt filmekről másolta le :) -
ez érdekes másolási módszer:)) szerintem ne csodálkozz, ha hibás az egész. használj kódoló-progikat, pl. CloneDVD, AnyDVD, DVDShrink, DVD Decrypter. -
dvd-t isoban szokás lemásolni vinyóra -
Tiger102 #5307 Totalcommanderrel. CSináltam mindegyiknek egy mappát, s átmásoltam a lemezről a fájlokat. A 200 GB-os merevlemezen 2 partició van. Az egyiken megmaradt minden dvd épségben. A másikat a hiba után leformáztam, de újra összekeveredett rajta minden.