7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
Egy ideig ugye a normál Verbatim lemezek MCC gyártókóddal készültek, de újabban ezeket is CMC Magnetics (Taiwan) és a Moser Baer (India) készítette. A Pastel sorozat volt csak japán Taiyo Yuden. Most a normál lemezek között is megjelentek a Taiyo Yuden korongok, illetve ami a CMC-nél készül, abból van olyan aminek már nem a megszokott MCC, hanem már CMC-s gyártókódja van. Egyik sem hamis. A 8x-os DVD-R 25-ös hengeres kiszerelését hamisították, de ott sem a gyártókód volt az árulkodó (a hamis lemeznek CMCC-s gyártókódja volt), hanem a lemez fizikai minősége és a megszokottól eltérő csomagolási, és nyomdai kivitelezés alapján lehetett felismerni. -
Hali!
Verbatimból melyik a jobb lemez? A Taiyo Yuden, vagy a CMC(Mitsubishi)?
Az eredeti nem CMC? -
Erre gondolsz? -
valaki megmondaná hogy melyik az az oldal ahonnan a dvd író frissitését letölthetném?
köszi elöre... -
izb #5382 elviekben nagy körvonalakban..
dvd quality---minnél magasabb annál jobb
0 minőségü--a nero,vagy a dvd író nem ismeri az adott lemezt
A többiről nem akarok hülyeséget írni,igy nem is írok -
BoSA #5381 Helló,
el tudná nekem valaki magyarázni, légyszi, hogy mit jeléent a grafikon amit a nero cd/dvd tesztjével kapok. Értem itt a PI errors és PI failure adatokat. Valamint mire lehet következtetni a dvd quality számából. Volt nekem olyan hogy az írott dvd-re azt mondta hogy 0 minőségű, de ennek ellenére lehetet olvani.
Előre is köszönom -
izb #5380 boltban olcsón nem kapsz
www.itmedia.sk
például -
susubaba #5379 Sziasztok fiúk!
Pesten hol lehet olcson dvd lemezt és tokot venni? segítsetek mert kedden megy fel az ismerősöm venni! -
izb #5378 alább írtam hogy mit hogyan
Ppeter álltalánosságban írt erről az egészről. -
köcce a gyors válaszokat..
még annyit nem értek hogy ezt egy "sima" dvd szerkesztő progival nem lehet megoldani ... Azért lenne jó mert menüt is akarok csinálni (azaz már csináltam) de ha jól értem itt csak a nyers filmel lehet trükközni ?
amúgy ezek vannak meg: windvd creator,pinnacle,sony DVD Architect 3.0, cyberlink...stb
ezek közül egyikkel sem tudom mindezt megcsinálni?
PPeter a gond az hogy a kazi már deleted .... :( -
izb #5376 a 60 perc arra vonatkozik,hogy hq felbontás.
egy dvd lemezre korlátlanul tudsz felírni időben max a képminőség lesz szar.
fogd a vso dvix to dvd progit,és tömörítsd át dvd video szabványba a mozit.
Ha ez megvan,akkor fogd a avi2dvd töltsd be a filmet,és tömörítsd át akkorára amekkorára szeretnéd. -
Külön kell választani az alapanyag előkészítését és magát az authorizációt (azaz a DVD-Video összerakását). Ha már MPEG-2-ben van a cucc, akkor azt már nem kell továb tömörítte(t)ni més programmal, hanem olyan alkalmazást keress, ami ezt a - remélhetőleg a DVD-Video szabványnak megfelelő - MPEG-2 forrást használja fel a DVD-Video lemez elkészítéséhez. Ebből a megközelítésből gyakorlatilag lényegtelen, hogy időben mérve milyen hosszú a cucc, a lényeg hogy ráférjen a lemezre (az írható lemezek kapacitása mellett megjelölt idő nem fix, csak egy optimálisan ajánlott érték, hiszen az alkalmazott bitrátától függően ugyanakkora helyre rövidebb vagy hosszabb idejű anyag is rögzíthető). Ha viszont a tömörített állományod nagyobb, mint ami egy lemezre ráfér, akkor az még további feldolgozásra szorulhat de ebben az esetben ne ezt az anyagot tömörítsd még tovább, hanem inkább húzd be a DV-kazettáról újra DV-AVI-ba, és azt add oda egy MPEG-2 tömörítő programnak (pl. TMPGEnc), majd az így elkészült anyagot egy egyszerű DVD-Video authoring programnak (TMPGEnc DVD Author modulja), vagy eleve egy olyan programot használj, ami elfogadja a DV-AVI-t bemenetként, képes önálló MPEG tömörítésre és tud DVD-Video-ban is kimenetet produkálni. Ulead, Pinnacle termékek tipikusan ilyenek, de minél egyszerűbbet választasz ezek közül, annál több ilyen degenerált megkötésbe fogsz beleszaladni, mint amilyen az egy lemezre (a program szerint) optimálisan kiírható videó hossza, stb. Javaslom, hogy a DVD-Video készítés témájában külön-külön merülj el egy kicsit az alapanyagként használható MPEG-2 formátum elkészítésével, előkészítésével kapcsolatos szakirodalomban (tele van a net vele), és olvass utána magának a DVD-Video formátumnak, a szerkesztésnek, authoringnak. -
jah egyelőre mpeg formában van még a cucc.. -
csáó ..hogyan lehet több órás filmet dvd-re kiírni (4,7-re)???
Egyáltalán melyik progival lehet ezt..??
A film amúgy 4,4 gb-ra lett optimizálva (5,5 gb volt dv-kamcsiról bedigizve).
De az összes dvd szerkesztő progi csak 60 perces dvd-t enged írni ...
Mi a f*szért???
Help me :( ! -
Lacika 79 #5372 szerintem a hiba a felhasználóban van, de erről ne nyissunk vitát, inkább menj focizni -
tomo #5371 biztos ;) -
Azokat végigcsináltad, amiket leírtam? -
R9 #5369 ugyanaz a hiba!!!!!!
FASZOM KIVAN MÁR EZZEL A KURVA DVD ÍRÓVAL VISSZAVISZEM NEKIK DUGJÁK FEL A SEGGÜKBE!!!! -
Ha pedig az eltávolítást követő újraindítás után többé nem hajlandó normálisan újratelepíteni az ATA/IDE vezérlőket és csatornákat a rendszer, akkor először uninstalláld a BlindWrite, Alcohol, CloneCD stb. programokat, ezek ugyanis képesek úgy megfogni a rendszerfájlokat, hogy az újratelepítés sem megy. -
Jaja, én az DMA mód ellenörzésével kezdeném. Ha azt látod, hogy PIO módban megy az íród, akkor az eszközkezelőben az IDE vezérlőt távolítsd el, majd indítsd újra a gépet, a Win újra megtalálja a vezérlőt, feltelepíti, és így már DMA módban lesz az íród. -
Toredezetseg mentesites es chkdsk /f parancs.
Esetleg alaplapi driver csere, kabelek ellenorzese.
Nem art ha Sec Masteren van az iro es nem valamelyik slaven.
UDMA ellenorzese, hatha Pio modban megy az iro valami gebasz folytan es hasonlo lehetosegek. -
masssza #5365 Pioneer DVR-108D DVD írás probléma
Porbálám a következő : DVD írásnál a tároló szintjelzés 50-98% között ugrál, eddig 91-97% között ugrált írásnál és így 10 perc helyett 25-30 perc egy DVD írása, de szerencsére működnek a DVD-k, de bosszantó a lassú írás. Nem telepítettem semmit a gépre, nem is töröltem nincsen hálózatban, és Internet sincs a gépen. A DVD író firmware a legújabb 1.20-as.Sebességek : c:19123KB/s, d:20672KB/s, g:55040KB/s, h:49254KB/s Csináltam az összes meghajtón : híbaellenőrzést, törezettségmentesítést Mi lehet a probléma? -
jihad #5364 Ekszpressz száksz, használd a börning romot! -
Szigorúan betartandó lépések és szabályok:
Takarítsd le a gépedről a CD/DVD-író programokat, ha netán felraktál egy rakás íróprogramot, emulátort stb. - csak a legújabb, végleges (nem 7.0.0.0 béta, hanem a Nero oldaláról is leszedhető 6.6.0.16-os) Nero, és esetleg a Decrypter legyen fent. Az írót a tesztelés, hibakeresés idejére tedd egyedül, egy szabványos hosszúságú, nem hengerelt 40 eres szalagkábelre, masterként a kábel végére. Attól függően, hogy, hogy milyen alaplapod van, uninstalláld az esetleg utólag feltett ATA/IDE drivert és hagyd, hogy az XP által feltett verzió maradjon. Nforce chipsetnél ez nagyon fontos. Esetleh megpróbálhatod a lehető legújabb ATA/IDE drivert ami lapkakészlet gyártójának honlapjáról érhető el. VIA és SiS esetéb be szokott válni. Intel lapkakészletnél ne tedd fel az Intel Application Acceleratort és a külön letölthető Intel Ultra ATA Storage drivert sem, ha ezek fent vannak, akkor uninstalláld őket, elég egy sima Intel inf. chipset driver. Ha fentieket komolyan veszed és betartod, jó eséllyel elmúlhatnak a CD/DVD-írós bajaid, de lehet, hogy az íródba is kell még egy újabb firmware. -
R9 #5362 Rohadt életbe nem tudok dvd-t írni folyton ezt kapom:
vmi ötlet?próbáltam már 1000 fajta dvd íróval de mindig ez jön ki lg 8x-oros írom van -
MacrosTheBlack #5361 Franciáknál lehet, mert ott nagyon helyesen betiltották a másolásvédelmet. -
Gondolom, rendes országokban lehet "backup copy"-t készíteni bilincses-óriásplakátos fenyegetés nélkül.
Ezért legális a modchip forgalmazása egyáltalán. -
Persze, ezt tudom, csak azt írtad, hogy belekell piszkálni a programba.
A módolt gép meg alap dolog a másolt cuccokhoz :) -
MacrosTheBlack #5358 :D -
Ez költői volt, köszönjük. -
MacrosTheBlack #5356 A törvény erősebb bármilyen kapzsi kiadó suttyó magánérdekénél! -
Persze, de PS(1)-nél is mindenképp kell a chippelés a konzolba, a PS2-nél meg már a konzol módosítás magában (sem) elég, hanem még a programba is bele kell buherálni, nem elég "klónozgatni", hiába van "okosított" készüléked. -
Azért PS játékot már sikerült több esetben is :)
Persze vannak kivételek, ahol ügyeskedni kellett, mert védelem volt rajtuk (CloneCD-vel vagy patchelni kellett a .bin fájlt). -
Eredeti PS, PS2 játékot nem tudsz átmásolni működőképesen, mindenképp bele kell piszkálni (és módosított konzolt használni) ahhoz, hogy fusson, tehát csak a lemezeket pocsékolod. Amúgy meg a biztonsági másolat készítése nem lehet indok a másolásvédelem kijátszására (ehhez nincs jogod, még az eredeti birtoklásával sem)- azt meg végképp felejtsd el, hogy bukta esetén megállja a helyét a "haver ittfelejtette" műsor. Sajna ez nem segíte _olyan_ esetben. -
MrChef #5352 Mondom, hogy az én játékomról van szó...:-) Csak arról szeretnék egy másolatot, mert néha átjön a szomszéd a kisfiával, és félő, hogy a gyerek véletlenül leveri...höhö.
A Clone DVD nem másol eredetit, gondolom a Clone CD sem a maga terepén. Az Alcoholt kipróbálom.
(Jé, ez micsoda? Másolt CD? Hogy került hozzám? Haver ittfelejtette.)
Nem találtam megfelelőbb topicot. -
Ha eredetiről másolnál, akkor szvsz nem fog sikerülni.
Ha meg másolatról, akkor egyrészt megszűnik a jogkövető magatartásod, másrészt bármivel lemásolhatod. -
Lacika 79 #5350 lehet, hogy nem ez a megfelelő topic, én ne tudom, de szerintem próbálkozz CloneCD-vel, vagy Alcohol-lal. Persze elég nagy rá az esély, hogy nem fog menni. Nézz szét talán a Colin topicban, és rájössz, hogy miért is :P
Ne szívd mellre, de egy ilyen "nem túl jó" játékot minek átírni? :DD
[kecseg] -
MrChef #5349 Sziasztok!
Van egy játékom (Colin McRae Rally 2005), és szeretnék róla biztonsági másolatot készíteni CD képformátumban (?). Ezt melyik programmal lehet megoldani? -
Lacika 79 #5348 oké, köszi a tippet :) -
Egy Kenwood mp3-as 22 körül indul(mondjuk rds nélküli, szóval...).
27-28 körül már egész jók vannak.
Próbálj meghallgatni párat megiamarktban, hogy megfelelő hangzásút vegyél!