7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
#5868 jumper a baj valszeg
reserve/?/-re volt téve
este átteszem masterre, sztem akkor jó lesz...
vélemény? -
#5867 Ez butaság. A 40 eres kábel is bőven elegendő a 16x-os sebességhez és nem hogy nem szeretik az írók, de sok problémás helyzet megoldható egy 40 eres, szabványos hosszúságú szalagkábellel. -
#5866 hát igen, de az írási lassúság lehet a rosszabb minőségű lemez miatt is -
#5865 tehát a "lassú mint a tetű" hibajelzést eméletileg ezzel lehet orvosolni.../?/
köszi különben. -
#5864 jobban szereti a 80 erest -
#5863 egy gépben egyedüli optikai meghajtóként egy DVDíró van, de 40eres kábelen...
az ugye gáz? -
#5862 köszi a tippet de nem segített. És az igazán nagy gond a PIO nem hajlandó "visszafogadni" az RWmet ha letörlöm ha teleírom. Úgyhogy ezennel a QSI DVD+-RW SDW-082 íróval szerelt laptopokat nem ajánlom senkinek. -
#5861 Ilyen öszeférhetetlenség számos író/lemez kombinációval előfordul, próbáld meg a lemezt törölni a Pioneerban vagy a drive-ban amivel írtad. Lehet, hogy közösen nem fogod tudni használni ezt a lemezt ezzel a két íróval. Mind a két drive-ban legyen a lehetú legújabb firmware. -
#5860 Ha valakinek van ötlete lécci segítsen. Laptopon írtam meg (valami QSI DVD+-RW nevezetű íróval) a vadiúj, karcmentes Verbatim4x DVD+RW-met, ami addig tökéletesen működött a PIO DVDR109-es írómmal, azonban a laptopból kijövő lemezt már nem hajlandó beolvasni, még a book-type-ot sem ismeri fel. Annyi ír ki hogy üres, de ettől még nem írható. Persze még az asztali lejátszó is le tudja játszani. Igazából az lenne a kérdés hogy miért aggódjak inkább, hogy a szar a laptopi vagy a PIO romlott el. -
izb #5859 kérdőjel a végén. -
izb #5858 lehetne hallani az eredeti verziót. -
#5857 ebben van? nem kötekedésként, csak akkor a hülyeséget nem osztom tovább:)) -
#5856 Azért óvatosan a faq-val, van benne félrefordítás és eleve hamis információ is rendesen. -
Dns5000 #5855 wow koszi Matrix:) -
#5854 kiegészítés Met hsz-hez:
két szabvány.
[4.3] Mi a helyzet az írható DVD-vel: DVD-R, DVD-RAM, DVD-RW, DVD+RW és DVD+R?
A DVD-nek hatféle írható változata van: DVD-R for General, DVD-R for Authoring, DVD-RAM, DVD-RW, DVD+RW, és DVD+R. A DVD-R és a DVD+R csak egyszer írható, hasonlóan a CD-R-hez, míg a DVD-RAM, a DVD-RW és a DVD+RW több ezerszer újraírható, hasonlóan a CD-RW-hez. A DVD-R először 1997 őszén vált elérhetővé. A DVD-RAM követte 1998 nyarán. A DVD-RW Japánban 1999 decemberében debütált, de az Egyesült Államokban csak 2001 tavaszán jelent meg. A DVD+RW 2001 őszén mutatkozott be. A DVD+R 2002 közepén jelent meg.
Az írható DVD először csak a számítógépekben jelent meg (lásd 1.14). Az otthoni DVD képfelvevők 2000-ben jelentek meg világszinten. Ez a GYIK a meghajtó/író és a képfelvevő/felvevő kifejezéseket használja a számítógépes DVD-írók illetve az asztali DVD-s képfelvevők megkülönböztetésére.
A DVD-RAM inkább egy eltávolítható tárolóeszköz a számítógépek számára, mint egy képrögzítési formátum. Ennek ellenére egyre több DVD képfelvevőben használják, mert nagyon rugalmas a szerkesztés és a felvétel terén. A másik két írható formátumcsalád (DVD-R/RW és a DVD+R/RW) lényegében versenyhelyzetben van. A piac fogja eldönteni melyik lesz sikeres, vagy esetleg mindkettő megmarad, illetve összeolvad. Sokan vitatkoznak azon, melyik formátum a jobb, de igazából nagyon hasonlóak. 2003-ban jó néhány cég olyan meghajtókat kezdett készíteni, melyek mind a "kötőjeles" mind a "pluszos" formátum szerint képesek írni.
Forrás: DVDCenter. olvasgasd, mert viszonylag naprakész és általános infók is vannak rajta.
a lényeg egyébként az, hogy a "+"-os jelzésű lemezt nem olvassa a csak "-"-os meghajtó és viszont. de mivel úgyis mindkét formátum olvasására ill. írására alkalmas meghajtót veszel, ez lényegtelen információ számodra és számunkra is:)) -
#5853 Pio vagy NEC
két szabvány -
Dns5000 #5852 milyen dvd+-rw t erdemes venni 8-10k korul?
ja es mi a dvd+ meg a dvd-? :P -
jani1191 #5851 thx. -
#5850 Kicsit más technológia, bár ugyanúgy a fázisváltású (phase-change) hordozórétegre épül, de előre formázott adatszektorokkal, menet közbeni írás visszaellenőrzéssel, fejlett hibakezeléssel (a hibás szektor helyett beláncol egy jót a tartalék tarületről), tehát professzionális adattárolásra (gy.k.: fontos családi képek, pótolhatatlan dokumentumok) jobban használható, ajánlható. -
jani1191 #5849 Sorry hogy nem olvasok vissza biztos kérdezték már, de valaki megtudná mondani a DVD-RAM lemez mire jó mivel másabb a DVD-RW-től? -
#5848 UDF fájlrendszerű dvd-hez ki ért?
A kérdés az, hogy hogyan lehetne rávenni az xp-t, hogy ne nézze levegőnek? Elvileg helyből tudnia kéne olvasni, nem? -
#5847 Ok, neis legyen :) -
izb #5846 A ritek gyár szerint A grande,nem szerintem,bár nekem soha nem volt gondom vele.
-
#5845 Ja ott csak 123 FT és Mcc mid ami fasza. -
#5844 Ja, csak a 350 Ft-oson rajta van az artisjustos matrica, mig a 100 Ft-oson nemhinném :D Szóval nem azért jó, mert 350 Ft, szerintem olcsóbban is beszerezhető nem hivatalos helyekről, pl amit lentebb már belinkeltek. -
#5843 350FT az már tényleg jó lehet mert amiket én vettem DataWrite 100FT alatt volt kb 5 ből 3 még használható de ki tudja meddig. -
#5842 Hát, ha nálad az az a++, ami negyed év múlva elfelejti az adatot, meg sok hibás van közte, akkor gratula. Gondolom Grebbernek is azért kell másik fajta lemez, mert annyira jók ezek. Érdekes, hogy a b osztályos Aritában nincs ennyi szar, mint a nyomtathatóban. Legalábbis, amiket én vettem.
Ki beszélt itt drogokról? :D -
izb #5841 Valszeg nem támogatja az asztali játékosod az újraírható lemezt,vagy az újraírható lemez és mp3 kombinációt nem szereti. -
izb #5840 nem tudom milyen nepperekről beszélsz,én lemezt szoktam venni,nem drogot
"A++ grade, hát persze :D" hát igen ez pedig tényleg az ami.
Kicsit olvass utána.... -
jani1191 #5839 Sorry hogy nem olvasok vissza, de valaki megtudná mondani a DVD-RAM lemez mire jó mivel másabb a DVD-RW-től? -
#5838 -
#5837 hátha itt... nem tudja a dvd lejátszom (panasonic scht885 )lejátszani a dvd -rw lemezre irt mp 3 zenéket ----nero -val irtam.ha valaki tudja miért és segitene irjon!kösz
-
#5836 Ugyan, erre csak az van ráírva, hogy Ritek, a neppered már azt mond rá, amit akar, egy időben ugyanezt mint Traxdata árulták, asszem a lentebb belinkelt oldalon is. Mert ugye az jobban hangzik :) Ezért kérdeztem, hogy nem-e egyről beszélünk, csak te más néven veszed, mint én.
Itt fentről a 2. csomagról beszélek:
http://www.dvd-and-media.com/Ritek-dvd-r-media.htm
Khm... A++ grade, hát persze :D -
izb #5835 a ritek lemeze a traxdata,a ritek,és a ridata
ezek az "A" osztályú lemezei
a "B" osztályú lemezek az Arita és a többiek. -
#5834 :D
Mondjuk én a Ritekről beszélek, nem a RiDatáról, de lehet a kettő egy és ugyanaz. Ezek ilyen 50-es zsugorfóliás csomagban vannak, az oldalukon egy nagy fekete-fehér matricával Ritek felirattal. Traxot nem kapok mostanában, de amit utoljára vettem 25-ös gurigát, abban is volt 1-2 zárványos, karcos lemez :( -
izb #5833 Hát én full printer traxdatát és ridatát használok,eddig nem nagyon találkoztam szar szériával.
De ha megtaláljuk egymást akkor majd ordítok:) -
#5832 Boltban, pult alatt, de vettem már Bpestről is.
Fogj ki te is egy szar szériát, aztán mondj ilyeneket :D
A beszállító meg mindegy, a lemezek egy helyről jönnek, messzi keletről :D Nemhiszem, hogy a dvd neppered az összes gurigából letesztel majd egy-egy lemezt, hogy jó-e.
Egy 50-es gurigában 2-3 vagy több eleve hibás lemez szokott lenni általában.
Amúgy nekem is jók szoktak lenni, csak már nem az a minőség, mint pl fél éve volt. Akkoriban nem volt ennyi hibás köztük, ha visszaolvasol, még ajánlottam is ezt a lemezt másoknak, csak amióta a kb nyár végén megírt ilyen lemezeimet alig birom lemásolni, vagy lesem tudom menteni az adatokat, azóta megváltozott a véleményem. -
izb #5831 Nem tudom,hogy te honnét veszed a trax és ritek lemezeidet,de nekem majdnem mind tökéletes.
Beszálító nem mindegy . -
#5830 Ja, Ritek, Trax szar az utóbbi időben, kb fél éve még jók voltak, mostmeg csomó zárványos, karcos kerül közéjük, az egyik szériám most kezdi "elfelejteni" az adatokat.
Verbatim jó (a 16X-os photo printablet próbáltam), ja itt nálunk 350 a boltban normál cd tokban :( -
izb #5829 www.itmedia.sk