7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Met
  • Örm
    Hello!
    Saját készítésű video felvételt, hogy lehet úgy kiírni, hogy a lemezen legyen valamilyen másolásvédelem?
  • PPeter
    Nem lehet hogy nem DMA módban megy? Egyébként meg nem hiszem el, hogy nem lehet visszaolvasni, keresni, kétnaponta ugyanazokat a csontig lerágott kérdéseket teszitek fel...
  • Lteebee
    NEC 3540-em ha ír, jobb, ha nem csinálok semmit a géppel, mert azonnal ürülhet a cache.

Pio-val sosem volt ilyen bajom.
  • mousee
    Oké, így tökéletes... Na majd még jövök panaszkodni, ha nem okés valami :)

De miért van az, hogy csak külön IDE kábelen hajlandó mindíg írni? Elméletileg mennie kéne akármikor... Válogatós a mocsok :)) Nembaj, megadjuk neki, ha már NEC... :P
  • mousee
    Le van csupaszítva, így most ír, egyenlőre hiba nélkül... Csinálok még azért pár vésegetést...
  • mousee
    Na, lecsupaszítottam, most ott van üresen masterként... Mindjár előkapok egy erwét, és megnézem, hogy műcköd e...
    És egyúttal nézek egy alaplapi drivert is.. :P
  • Met
    egy alaplapi driver frissítés?
  • mousee
    OKé, na akkor menek csupaszítani.... 5 perc és jöwök :)
  • izb
    Érdemes lenne azt a lecsupaszítást kipróbálnod.
  • mousee
    TDK DVD-R 8X

Szal szerintem még nem is a legszarabb...
  • Met
    milyen lemez?
  • mousee
    Na, már nem az igazi a dolog :(((

Kb minden harmadik íráskor kiírja, hogy power calibration error.. :(( Valaki tud segíteni? Próbáljam meg lecsupaszítani az IDE-t, hogy csak ez legyen rajta? Francba, már a tököm tele van ezekkel a rohadt DVD írókkal...
  • mousee
    Ez teccik, idáig ötös, csak ilyen hozzászólásokat remélek :D

Amúgy Thx az infót :)
  • izb
    elviekben ha nem gyári hibás,de miért lenne az,akkor ez az előzőkhöz képest,és egyébként is felüdülés lesz használni:)
  • mousee
    Hello Emberek!!

Most vettem egy Nec ND-4550A DVD írót. Egyenlőre egész jól megy, bár eddig csak 2 DVD-t véstem vele... Mi a vélemény róla? Remélem ez már jó, és nem járok úgy vele, mint az előzőkkel. Elsőnek volt egy Samsung íróm, az bekrepált, kicseréltettem, 1 hónapig ment a cseremasina. Utána az is feladta, és csak az áramot vitte, de DVD-t nem írt. Ezek után volt egy LG-m, ezt tegnap vittem vissza a boltba. Remélem ezzel nem járok már rosszul...
  • Aramir
    Amúgy hagy a Nerot, DvdInfoPro-val tesztelj inkább.

http://www.dvdinfopro.com/
  • Aramir
    Miért kéne, ha tökéletessen működik neki? Én pl a 6.0.0.19-et használom gond nélkül (na jó, néha lefagy amikor írást indítanék :P )
  • PPeter
    Semmilyennel. Otthoni körülmények között, szakmai tudás nélkül ez nem megy, és még ennek birtokában sem egyszerű.
  • Inquisitor
    "Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Néró 6.3-as író progiba ..."
    Nem kötekesdé képpen, de nem kéne frissítened a több éves Néródat?
  • Örm
    Hello!
    Milyen programmal lehet saját készítésű DVD lemezre másolásvédelmet rakni?
  • PPeter
    TMPGEnc enkóderrel MPEG-et, aztán az MPEG-ből VCDEasy-vel VCD-t vagy SVCD-t.
  • Order
    Üdv!

Segítenétek.
    Avi-ból milyen programmal lehez SVCD-t vagy Video CD-t csinálni?

Köszi
  • Met
    Hát én a Nerót nem használnám, se kódolásra se írásra.
    Kódolásra Shrink vagy Instant Copy. A Shrink Neróval ki is tudja írni, az Instant Copy meg pdi. kiterjesztésű fileokat csinál amit aztán Decrypterrel ki tudsz írni.
    Lemezkép íráshoz javasolt a Decrypter használata minden esetben.
  • metlogen
    Még annyi kérdésem lenne hogy a Néron bellül mivel érdemes kiírni a filmet,mert most kaptam meg a 7-es verziót,de abba aztán van minden,fő film DVD-re kódolása,DVD újra elkészítése ..stb, ja és hol mivel tudom a minőséget javítani.

köszönöm szépen!!!
  • Met
    úgy értettem, hogy amennyi időt szánsz rá annak megfelelően válassz progit:)
    Nekem az Instant Copy olyan másfél óra alatt végzett egy 2 gigás P4-en.
    De azthiszem a CCE tovább csinálja és a minősége is jobb.

Valaki csinálhatna egy listát, hogy melyik progi mennyit dolgozik, (természetesen gép meg film függő de egy elméleti lista kellene)
  • puding00
    Sziasztok!
    Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Néró 6.3-as író progiba hogyan tudom elindítani a cd-dvd minőség tesztet? Elindul nekem de, a beolvasás után kilép, és nem fut le az ellenőrzés. Vagy tudnátok nekem mondani olyan progit ami a dvd írás után a lemezírás minőségét vagy neadj isten esetleg a dvd lemez alapanyagot, lehet le tesztelni?
  • metlogen
    Köszi és azt hol tudom beállítani? időm az van :)
  • Met
    attól függ mennyi időt szánsz a kódolásra, annál tovább tart minél jobb minőséggel dolgozik a progi
  • metlogen
    Sziasztok

Én még csak most kezdtem bele a DVD írásba,DVD decryptert,és DVD copy-t használok,ezt ajánlották.Elég egyszerű kezelni mindkettőt,mert nem nyúltam hozzájuk,nem állítottam semmit.Kérdésem az lenne hogy, kellene állítani valamit a beállításokon ezeknél hogy jobb minőséget kapjak? Vagy hogy van ezeknél jobb program?

köszönöm
    Boldog új évet!
  • bigapó
    CloneDVD+AnyDVD. eddig mindent megevett nálam:))) lehetett az bármilyen eredetű is, nem volt gond. AnyDVD csak akkor kellett, ha valami masszív védelem volt rajta és alapból nem tudott mit kezdeni vele a Clone. rétegmegszakítás automatikus, tehát ezzel sem kell foglalkozni. ja és persze mindent lehet állítani, hogy mi legyen rajta és mi nem. hogy készült, reklámok, előzetesek, hangsávok, feliratok. nagyon jó kis progi, csak pozitívan tudok róla nyilatkozni.
  • Met
    Úgy tudom, hogy az nem kódol. Csak lerippeli a lemezt a vinyóra. De nem ezt írtam priviben?:)
    Ha az iso-t csak bemountolod akkor is szétesik a kép?
  • grebber
    Na a heverom leszedte a Fantasztikus 4-es DVD-t a DVDFab Decrypter-el és mondta hogy ennél a proginál nem tudott semmit állítani mit szedjen le a DVD-ről és mit ne sok idő eltelt készen lett.Kiirva meg szétesik a kép.
    Mi lehet a baj?
  • Met
    állítólag a DVD Fab elbánik az újjabb másolásvédelmekkel is, feltéve ha az Any DVD-nek nem sikerült.
  • grebber
    Fantasztikus 4-es DVD-t mivel lehet leszedni mert crc hibát ir ki havernál a Shrink??
  • PPeter
    Illetve egy másik 40 eres kábelt? :D Megpróbálhatod egy 80 eressel is. Alaplapi chipkészlethez telepítettél valami drivert korábban? Tényleg, milyen alaplap, milyen ATA/IDE vezérlő?
  • PPeter
    Az nem jelent semmit, hogy megy combo, a meghajtók nem egyformák. Kipróbáltad a 40 eres kábelt?
  • fifi
    gondolom igen, mert ha visszateszem az LG combo-t akkor jó minden...
    codec pack kavarhat?
  • PPeter
    Biztosan jó a kábel? Kipróbáltad amit írtam?
  • fifi
    hogy lehet az, hogy jól működik minden, majd elkezd rakoncátlankodni, lassulni, nem ismeri fel a dvd-ket/amiket korábban olvasott/. Ha kikapcsolom, később be akkor a hiba fennáll, ha restartolok, akkor jó minden tovább...

/Pio110 kábelen egyedül van/