DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aramir
Semmi baja nemlesz a lemeznek, attól, hogy nem zárod le, max kompatibilitási problémáid lesznek vele, nem minden meghajtó/asztali lejátszó/sõt dvd-író szereti a lezáratlan lemezeket. Ha nálad jó, kölcsönadogatni nemfogod, akkor végülis mindegy.

Ramore
köszi!

szerinted érdemes megcsinálnom, avagy Te megcsinálnád a helyemben? 😊

tudod, hosszú távra gondolván...
Aramir
Igen. Indítasz egy szesszió folytatást, hozzáadod az elõzõ szessziót, majd mindenféle változtatás nélkül bejelölöd a lemez lezárását, és elindítod az írást.

Ramore
köszi, tehát utólag is le tudom zárni a korábban már megírt dvd-t?
Metwork
na, hibaüzi már nincs
az egyik file nevében volt egy négyzet és az nem teszett neki
most azt csinálja, hogy elindítom az írást, elkezd cache-elni, az ablak fejlécébe beírja, hogy write to disc és annyi, megáll

I will use google before asking stupid questions.

le lehet zárni és nem árt,ha már végeztél a felvétellel.
Bár nem hiszem hogy ennek hiánya csökkentené a lemez élettartamát negatív értelemben...

Ramore
#5456 kérdésemre tényleg senki sem tud válaszolni?
Aramir
Elképzelhetõ, hogy hibás. Nekem volt olyan írom (106-os), ami nem írt újraírható dvd-ket, cserélték gariba, egyébként mindenmást megírt és olvasott, az a DVD+-RW lemezeket nem.
Egyébként milyen hibaüzenetet dob?

Metwork
Bekerült a munkahelyi gépbe egy 3540-es író ami nem akar dvd-t írni.
Ha elkezdek adat dvd-t írni a cache-elés közben hibaüzit dob, ha image-et próbálok írni el se indul az írási folyamat.
Új kábelen van, egyedül masterként, Daemon toolst már leszedtem.
Viszont a C 1.7 giga szabad hely van, Neroban beállítottam, hogy a D-t használja átmeneti tárolónak de nem ír.
CD-t ír csak dvd-t nem.

Aramir
Nem egy meg kétkereküvel kell tekerni, hanem drágább három vagy négykereküvel, azt nemfog eldõlni <#nyes>

eldõl az,csak nem írás közben😊)
<#alien><#alien>

Aramir
Igen, épp ezért mondom, azért "néha" ezzel is sikerül az írás, és "nemdöl el a bicigli".

ott a legelején belövi azt lesz ami lesz......

Aramir
Azért ez nemteljessen igaz, pl a 108-as nem kalibrál írás közben, valahogy mégsem dölt el az a bicigli még nála (persze ha fostalicska a lemez, akkor igen, de egy Budgetet kalibrálhatsz, ahogy akarsz 😄 )

PPeter
Ok 😊

BURN.HU / CDGRAB.HU

az általam megitélt szintentartás,kalibrálás,igenis fontos.
ha nincs,akkor a bicigli is eldõl.....
Nem írtam hogy nem fontos,csak azt,hogy ez kevésbé az.

PPeter
Jaja, az egy 108-as, de izb általánosságban "okította" a népet a kalibráció mûködésérõl - helytelenül.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Aramir
Azt gondoltam, hogy ott végez, de akkor jól emlékeztem.
Csak azért kérdeztem, mert a problémája massszának egy 108-as íróval van.

PPeter
Csak Z-CLV módban, ott a zónák közötti váltás során ellenõrzi a lemez paramétereit. A 109-estõl felfelé már a Pioneer írók is folyamatosan kalibrálnak menet közben.

BURN.HU / CDGRAB.HU

PPeter
A jó felisemérés sem az írás elõtti kalibráláson múlik (annak egyre kisebb a jelentõsége a menet közbeni kalibráció miatt), hanem azon, hogy az adott gyártókódhoz (MID) van-e a firmware-ben írási stratégia, és hogy ez mennyire korrekt - valamint hogy a lemez mennyire hasonlít arra, amit az író firmware-énak fejlesztésekor ilyen MID-del kapott az író gyártója a firmware és a drive optimalizáláshoz, finomhangolásához. A folyamatos kalibráció azonban még akkor is tud segíteni, ha nincs gyári stratégia a firmware-ben az adott lemezhez, ugyanis egyes írók adaptív módon meg tudják tanulni az egyes MID-ek alatt megismert lemezejk írását, lásd a Plextor AutoStrategy és a BenQ/Philips írók Solidburn szolgáltatását. Tehát tévedsz a menet közbeni kalibráció jelentõségét illetõen: ez a legfontosabb technológiai újítás a mai írókban.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Aramir
A 108-as író kalibrál egyátalán írás közben? Nemcsak 109-tõl felfelé végez írás közben is folyamatos kalibációt a minõség érdekében?

Viszont csak jó felismerés után van folyamatos kalibrálás,ami olyan lehet mint biciglizésnél az egyensúly állandó megtartása,ami már szintentartás nem igazi kalibráció nem?
ha szar a rendszer akkor tök mindegy hogy igy úgy amugy kalibrál.

PPeter
Nincs teljesen igazad. A mai gyors írók menet közben is folyamatosan kalibrálnak, és ez hatással van az írási idejére - de persze nem ilyen drasztikusan. Ez valóban kikapcsolt DMA miatt írhat ilyen lassan. De azt hisze,m a kérdezõnek már ezt megválaszoltam ma egy másik fórumban, legalábbis nagyon úgy rémlik a postja alapján.

BURN.HU / CDGRAB.HU

Aramir
Tipikus kikapcsolt DMA hiba. Távolítsd el az eszközkezelõbõl azt a ide vezérlõt, amelyiken az íród van, majd indítsd újra a gépet.
De olvass vissza, szerintem már lelett írva párszor, hogy kell megoldani.

"Azért tarthat tovább az írás mert több idõ kell a lézer beállításához."

Na ne már...<#taps><#taps><#taps>

A lemezkalibrálás az írás elött történik tehát ha lassan írja meg a lemezt az író akkor annak nem sok köze van ehez,max annyi,hogy nem ismeri fel és nem engedi a lemez szerinti max beállításon az írást.De ennek semmi köze a írási idõhöz,lévén az írás már egy késöbbi folyamat.Nincs írás felismerés nélkül,de akkor már nincs kalibráció.
lemezfelismerés,kalibrálás/írás/lezárás

Met
Nem rossz minõségû lemezre próbálsz írni? Azért tarthat tovább az írás mert több idõ kell a lézer beállításához.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Pioneer 108D írási PROBLÉMA!!!
Porbálám a következõ : DVD írásnál a tároló szintjelzés 50-98% között ugrál, eddig 91-97% között ugrált írásnál és így 10 perc helyett 25-30 perc egy DVD írása, de szerencsére mûködnek a DVD-k, de bosszantó a lassú írás. Nincsen hálózatban, és Internet sincs a gépen. A DVD író firmware a legújabb 1.20-as.Sebességek : c:19123KB/s, d:20672KB/s, g:55040KB/s, h:49254KB/s Csináltam az összes meghajtón : híbaellenõrzést, törezettségmentesítést. Mi lehet a probléma? Egy honapja ez volt a problémám, akkor újra telepittetem a Nerot(legujabb 66016), megírtam vagy 25 db DVD-t, de ma megint jelentkezett a hiba!

Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D

Lteebee
A tescoban hihetetlenül jó az a bajor vekni (vagy mi?).

mm-hoz hasonló helyeken azért nem szabad vásárolni, mert ha csak egy beállításon múlna, hogy mûködjön az az író, ott akkor sem tudnák a megoldást.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Én meg azt, hogy mindig a tescoban veszem a kenyerem és sose volt baj. Magyarul, a hibát nem az mm okozta, csak a megoldását nehezítette meg
😄😄
Lteebee
Én azt mondom, cipót a péktõl kell venni.

Nekem egy A7N8X alaplapom van, és vettem egy samsung DVD-írót hozzá!
Sorra tette tönkre a dvd-ket, minden másodiknál megszakadt az írás, és dobhattam a kukába!
Visszavittem a boltba, ahol letesztelték, és azt mondták, hogy tökéletesen mûködik!
Gondoltam hogy nem lesz eccerû dolgom. A Boltban, ami ez esetben a Media Markt volt, semmi képp nem akarta vissza venni!"Mer hülye azért em vagyok!" tehát
nem attam fel, felhívtam aSamsungot, akik azt mondták, hogy a Samsung iylen esetekben, mindig visszatériti a pénzt, és visszaveszi a szóbanforgó terméket.
Kb. három órás vitatkozás után, sikerült kiharcolnom, hogy a MM visszaadja a kest!
Tömören, nemtom hogy én nálam van vmi gixxer, de erõs a gíanúm, hogy az alaplap nem komálta ezt a Samsung dvd írót!
Utána Vettem egy Asus DRW-1604P-t és azóta egy DVD-t nem dobtam ki! Egyet sem rontott még el!!!!! Pedig már öt hónapja megvan!
Tehát a Media Matrktot abszolút elmarasztalom, a Samsungot 50 százalékban, az Asus-t pedig az egekig ajnározom!
Ramore
Szerintetek utólag lehet, illetve érdemes-e lezárni a már megírt dvd filmeket? Néhánynál ugyanis nem tettem meg véletlenül.
Metwork
😊

Lteebee
Egy kis gyíkfing behányt valami csúnyát lg írókról.

engem is érdekelne 😛
Metwork
mirõl maradtam le?😊

Aramir
Akarsz róla beszélni? <#nyes>

zico87
A CloneDVD2 az letudja rippelni

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat

Met
A Decrypter elvileg ki tudja hagyni azt a szektort, de hogy az eredmény mijen lesz...😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Nem tudtok véletlenül egy olyan progit ami megküzd olvasási hibával?
Egy Mic márkájú lemezzel küzdök.

Minõségre milyenek? Tudom a Shrink se a legjobb, de analizálással meg maximum sharpnessel egész tûrhetõt csinál.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

NeoMaN
nero recode vagy clonedvd

Adott egy .iso file, benne dvd9 formátumú film. Mivel lehet ezt egy 4.5-ös mezei dvd méretre lerippelni? A Shrink elszáll a geccbe amint beolvastatom, az .iso azonban hibátlan, megnyitható, lejátszható.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Lteebee
grebber: ha egy üzenetedet törlik, az általában nem tréfadolog

Lécci, ne írd be mégegyszer!

Köszi.

ffxi
Jó, jó, vak voltam és nem pipáltam ki, de a másik próblém biztos, hogy többmenetes teszi? Amúgy most néztem és lehet plusszba hozzáírni dolgokat, de csak az adott könyvárban belül kell lennie az újcuccnak.

Fákjúal!

Aramir
Files fül->Preferences->Expert Features->kipipálni a "Do not eject...·-et.
A másik rw lemezed meg lehet, hogy levan zárva, azért nem engedi a multiszessziót.

bigapó
pedig annak ott kell lennie. ja, egyáltalán mivel írod? mert én nero-ról beszélek. új dolgokat akkor tudsz hozzáadni egy már meglévõ anyaghoz, hogyha azt korábban nem zártad le. ezt nevezi a nero többmenetes cd/dvd-nek. elõfordulhat, hogy ezt jelölted be, csak nem figyeltél.

The Matrix has you...

ffxi
Ha megtaláltam volna a beállításokban asszed ezért megkérdezem?😊

A felülírásra pedig én sem jöttem rá, hogy csináltam<#falbav>? Sõt! Csak annál az RW-nél engedi és akár hányszor, másik RW-t nem enged. Kipróbáltam ám, szövegfájlt stb. mind felülír ha talál, de plusszba nem ír hozzá. Ha mondjuk pl. akarok másik szövegfájlt vagy stb. azt nem engedi csak olyat amelyik ugyanazt a nevet viseli és azt írja felül.

Erre varjon vki gombot, mert a végén még forradalmasítás lesz<#wow2>

Fákjúal!

bigapó
most az a gond, hogy kinyílik a tálca írás után? akkor jelöld be a beállításokban, hogy ne nyíljon ki😊 az elõzõ kérdést nem nagyon értem. nem mindig írja felül a régi adatokat az RW-n? vagy mi a gond?

The Matrix has you...

ffxi
Ja és még 1 kérédés: hol lehet beállítani a nero-ban, hogy lemeztörlés után ne dobjon ki az RW-t?

THX!!

Fákjúal!