7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Sanyix
    Ezen a kábelen csak egy dvd olvasó van még az írón kívül, amúgy 7.2.0.3-om van.
  • Aramir
    Frissítsd a Nerot, ha még nem tetted meg, nekem a 7.2.0.3 tökéletessen kezeli.
    A winyótekerés meg nemhiszem, hogy a Nero hibája, ott valami más lesz szerintem.
    Nincs egy ide-kábelen véletlenül az író meg a wincsi?
  • Sanyix
    Na kezd elegem lenni a nero-ból. Nem képes egy dvd-t 8x-osan se írni, vagyis képes de érdekes módon. Elkezdi vadul kerregtetni a vinyót, aztán elkezd írni 8x-osan, közben ugyanúgy vadul kerregteti a vinyót, aztán fél perc múlva 15 másodpercig ugyaníg töltöget, de megáll az írással, majd újra 8x-on ír, majd megint megáll, és így tovább. Így 11 perc alatt ír meg egy dvd-t elvileg 8x-osan. A 8x-os írás elvileg 11000 kbyte/sec. Namost eléggé töredezetten vannak az adatok a vinyómon, de azt a fájlt amit dvd-re írtam megpróbáltam másolni, ugyanarról ugyan arra a vinyóra. A sebesség 6,5 mega/sec és 8 mega/sec között volt. Namost ha ennyivel tud olvasni, átmozdítani a fejet, és írni is, akkor valószínűleg csak olvasásnál (dvd-írásnál) is meglesz az a 11 mega/sec... de akkor mégis miért töltöget olyan vadul, és miért áll így is meg?
    Úgyhogy mostmár elegem van, tud mondani valaki egy jó dvd/cd író programot, ami nem csak képfájlt, hanem saját összeállítást is tud írni, és normálisan működik?
  • Sanyix
    Na megírtam, expressel, jól átállította magát udf-re. Mivel a burning rommal nem tudok írni, mert az a szarfospumpa ilyet ír, a dvd írómra, hogy "sorry, only recorders supported" miért a Pioneer DVR-111D !DVD-RW! az mi a rák szerinte? A legjobb, meg hogy az expressnek meg semmi baja, pedig alapjaiban elvileg ugyan az a kettő...
  • izb
    itt nézz körül.
    www.cdgrab.hu
  • Aramir
    Csináld manuálissan, az a biztos, sokmindent úgysem kell állítani.
  • Halfer
    segítenél, hogy pontosan mit szedjek le a frissítéshez? íróm: NEC DVD-RW-ND-2500A
  • Sanyix
    Hi, egy dvd-re szeretnék írni egy 4,36 gigás fájlt (sw3 720p-ben), nero 7-el. Na most azt tudom, hogy ekkora fájlt UDF módban kell felírni, csak azt nem tudom, hogy ha nero expressel iratom, az így is írja e fel. Mivel nem ír ki semmit, hogy most máshogy fogja csinálni. Beállítás meg nincs. A kérdés, hogy ilyenkor a nero express automatikusan udf-ben írja? Vagy lépjek át a sima nero burning romba, és mindent manuálisan állítsak be?
  • izb
    dvd decrypter,anydvd.
    ha ezekkel sem megy,akkor megállt a tudomány életemben nem volt kezemben dvd-ram lemez.
  • izb
    Nem tudja helyesen beállítani az adott lemezhez az írási stratégiát, vagy egyszerűen nincs a firware-ben erre utaló info.
    Frissítsd a firmwaret a dvd íróban.
  • Halfer
    Mitől lehet, ha egy DVD író "Lézer beállítás hiba"-ra panaszkodik? Azért kérdezem és azért nem egyértelmű számomra, mert bizonyos márkájú lemezeknél csinálja CSAK! 5let?
  • bepi
    A számitógépben lévő DVD-iró és a DVD-olvasó is LG.Akkor most az a kérdés,hogy melyik az a program (Néró,Cyberlink,Ulead) amelyikkel ez megoldható?
  • Met
    pl. LG dvd írók, de ha jól tudom az NEC és a Pio is rendelkezik már DVDRAM kezelésére alkalmas optikai meghajtóval
  • bepi
    Kösz.Konkrétan milyen DVD olvasóra gondolsz?
  • izb
    kell egy olyan dvd olvasó ami kezeli a dvd ram lemezt.
    ha ez megvan,akkor egy célszoftverrel lemented az anyagot.
  • bepi
    Hello.Hogy lehet a DVD-RAMra felvett filmet/asztali dvd iroval készült/ számitógépen átalakitani DVD-VIDEO formátumra
  • bepi
    Hello.Hogy lehet a DVD-RAMra felvett filmet/asztali dvd iroval készült/ számitógépen átalakitani DVD-VIDEO formátumra
  • izb
  • Met
    Akkor csináld azt amit Aramir írt.
  • danikarate
    Aha
  • ibrik
    Lehet, hogy kicsit kezdőnek tűnik a következő kérdésem, de mit kell beállítani a Nero-ban ahhoz, hogy a DVD-lemez címkéje 15 karakteresnél is hosszabb legyen?

Már csak azért kérdezem, mert némelyik bolti DVD lemezneve még ennél is hosszabb lehet, de a Nero-val eddig bárhogy próbáltam, a lemeznév maximum 15 karakteres lesz...
  • Aramir
    Ha csak 5 Gb az egész, akkor próbáld meg DvdShrinkkel csak a menüt és az extrákat összetömöríteni, a filmet meg érintetlenül hagyni, esetleg kiszedni a filmből a nem kívánatos nyelveket (pl Német, Török, stb.), ha van.
    Azt a 3-400 megát már csak összelehet hozni így.
  • Met
    eredeti film?
  • danikarate
    HY!
    Van egy film DVD-m ami 5GB-os, hogy tudnám ezt megírni?Két DVD kell? És ha igen hogy tudnám megcsinálni, hogy mindkettőbe legyen menü?

• danikarate
    HY!
    Van egy film DVD-m ami 5GB-os, hogy tudnám ezt megírni?Két DVD kell? És ha igen hogy tudnám megcsinálni, hogy mindkettőbe legyen menü?

• trewi
    Üdvözlök minden földi halandót! Van valakinek valami tapasztalata NEC-4571A Labelflasch, Plextor 716-A, Plextor-755 dvd írókról?
  • izb
    próbáld ki más dvd lemezzel.
    ezt nem szereti.
  • Cassius Clay
    Kössz a tippet, de ez sajnos nem müködik:(:(
  • Aramir
    Próbáld meg bemountolni a DaemonToolsban, majd röptében másolj a virtuális meghajtóról. Persze csak ha nem valami clonedvd-s vagy alcohol 120-as image, ami a védelmet is tartalmazza.
  • Cassius Clay
    Hi all!
    Van egy kis problémám: dvd-t akarok írni, fennt van a gépemen az image fájl, amikor el akarom indítani az írás mindig ezt írja ki: illegal request, cannot write medium incompatible format.....3 különbözö progi is ezt írja és vagy 5 különbözö dvd-re probáltam írni.....Mi lehet a hiba???
    Visszaolvastam de nem találtam erröl szóló hozzászólást....
    PLS HELP!!!!!
  • MiloShee
    Hát ha magánál az írásnál nincs gondja optika terén, akkor hát gépolajra fel! :) Sok szerencsét!
  • Aramir
    Na jó, de én használtam rendessen olvasásra is sokat. Olyan két és fél éves lehet. Olvasni-írni jól tud még most is, csak valami elkophatot/megszorulhatott benne.
  • MiloShee
    Hűha Azt hiszem mondanom sem kell hogy nem nyugtattál meg. Pedig szvsz egy nagyon jól sikerült széria (volt). Az enyém egyenlőre még nem játszik ilyet...
  • Aramir
    Na, nekem meg elkezdett döglődni a 107-es íróm :(
    A kipucolás után jó volt pár napig, majd mintha nemis lett volna benne lemez, amikor betoltam a tálcát, kialudt a lámpája 1-2 mp alatt. Szétkaptam, és minha a fej kiakadt volna, mert nem volt visszahúzodva. Helyre raktam, jó volt megint pár napig. Ma megint elkezdte, azzal a különbséggel, hogy most amikor beteszem a lemezt, elkezd valami zümmögni benne pár másodpercig, és nem ismeri fel a lemezt. Valami a fejmozgatással nem lehet oké. Szedhetem szét megint, és asszem egy kis olajozást fog kapni a fejmozgatásra használt orsó.
    Úgyérzem közeleg a vég nekije sajnos :(
  • MiloShee
    Hűűha...:D Kicsit későn értem ide. Tehát van hogy pl nem használom napokig. Az első fél évében egy héten írtam vele hetente 4 lemezt max. Olvasásra pedig nem volt sosem használva, van mellette egy DVD olvasó.
  • Aramir
    Nemtudom, amit régebben vettem, azokra szépen nyomtattam, viszont gyárilag karcos volt a nagyrészük :(
    Amit meg nemrég vettem 25-ös gurigában, azok már nem voltak karcossak, viszont azokra meg nyomtatni nem tudtam szépen :/
    Ellemben a sima 8X-os lemezekkel (ami mellé adnak bónusz RW lemezt) meg nincs gondom.
  • kirol
    Ó, bammeg. Na ezzel befürödtem. Még csak az kell, hogy maga a lemez írás szempontjából is szar legyen.
    Na többet se veszek Benq -t. Ráadásul még nem is volt olcsó.

Nyomtattam még egyet, ezen nincs hiba!
  • Aramir
    Mind olyan lesz :(
    Viszont az i865-ös nem hagy rajta nyomot, pedig ott is lenyomják a hengerek a lemezt. Lehet nem akkora erővel.
  • Aramir
    Ja, no azt viszont nem próbáltam, de a nem nyomtathatót (elvileg ugyanaz a médiskód) 6X-an igen, és nem volt gondom emlékeim szerint.
    Hát nemtudom, a 108-ashoz már vagy egy éve nem jött ki friss firmware :)
  • kirol
    Hát én most nyomtattam egyet az újból (full nyomtatható, ilyenem még nem volt), és nekem is van rajta valami kis bigyó, de csak jobb oldalt. Ha ilyen lesz a többi is, nem veszek ilyet.