7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
#6508 Valami bajod van? -
#6507 barom -
#6506 Drágább :) -
#6505 Na a 8. dvd-m megírásánál megjött az első írási hiba :(
Neroval írtam 4x-esen egy lemezt multisession-ra állítva (hogy majd folytatni tudjam), elmentem egy picit, míg megírja, de mire visszaértem "burn failed at 4x" fogadott (hogy rohadna meg az az idióta barom aki így csinálta a nero-t hogy nem írná ki hogy MI A RÁK baja van). Utána újrapróbálkoztam, ugyanolyan lemezre, 6x-osan de minden beállítás ugyanaz volt, + rányomtam egy szimulációt is. Végigment mind2 és szépen megírta...
Ígyhát megnéztem a history-t hogy most mi volt annál a hibánál, ezt találtam a hibára vonatkozóan:
22:19:36 #123 SPTI -1135 File SCSIPassThrough.cpp, Line 290
E: CdRom0: SCSIStatus(x02) WinError(0) NeroError(-1135)
Sense Key: 0x03 (KEY_MEDIUM_ERROR)
Sense Code: 0x0C
Sense Qual: 0x00
CDB Data: 0x2A 00 00 0C 0E 20 00 00 20 00 00 00
Sense Area: 0x71 00 03 00 0C 0B 60 0E 00 00 00 00 0C
Buffer x04dc0000: Len x10000
0xDC B8 52 E3 07 36 EF 54 21 3C 54 CE 36 BA 2A 74
0x99 A3 F2 0A 50 FA 8A 84 73 87 31 8C F5 02 B2 E9
0x1B 53 92 DB 75 8F 15 6F 24 91 C6 8F BD 4A D7 65
22:19:36 #124 CDR -1135 File Writer.cpp, Line 302
Write error
E: PIONEER DVD-RW DVR-111D
Én ebből ezt hámoztam ki, hogy KEY_MEDIUM_ERROR, szóval lemezhiba? Jól értelmezem, vagy valami más is lehet? És a következő lemezt miért írta meg gond nélkül? -
mochee #6504 Bocs, de mi a jobb a +-os lemezben? -
#6503 Ja, és + os lemezt használj inkább. -
#6502 szem az íródban kellene firmet frissíteni, mert nem ismeri fel a lemezt
A ridata egyként a legszarabb.... -
domdodom #6501 Császtok! Keresek valakit, aki tudna felhomályosítást adni a köv. érdekes szituval kapcsolatban:
Pár napja rendeltem a DVDPapától egy hengernyi (25 db) RICOH DVD-R 16x-osan irható korongot. Eddig 8x-san égethető RIDATA-t használtam és semmi gondom nem volt vele, de kísérletező típus vagyok, gondoltam kipróbálom, mert olyan szép aranyszínű...
Sz..al kiírtam pár filmet, de amikor beraktam az írást követően őket a meghajtóm nem volt hajlandó felismerni egyiket sem. Még csak fel sem pörgött. Azonban a haverom Toshiba laptopján zsírul ment minden, még csak nem is szaggatott.
Ránéztem a disc infora is a DVD író programon belül, erre azt írja, hogy DISC FORMAT NOT SUPPORTED, ami elég érdekes miután csont nélkül megírta.
Zavaró volt már az elején, hogy az írás előtt pl. az Alcohol rendszeresen alábecsli az írási sebességet és 2x-es vagy 3x-os értéket ad meg 16x-os helyett.
Kérdésem:
A hiba szoftveres úton orvosolható vagy elavult a vasam? (1 éves Pio DVD író)
Esetleg valami gagyit sóztak rám és maradnom kellett volna a RIDATA mellett?
Kell valami uptade a legújabb 16x-osan írható DVD-khez?
Kösz a segítséget!
:)
-
mochee #6500 Érdekes dologra lettem figyelmes, ujraindítottam a gépemet, és a TDK-kat elkezdte olvasni, azok közül mindegyiket bevette, amiket kipróbáltam, szal ez a része vaklárma volt. Viszont most is vannak olyan dvd-k amiket egy másik gépen, pio 106-os simán beolvas, ez meg nem (ez pl Primedisc, más TDK). Ráadásul ott ha berakok egy lemezt az íróba, akkor rögtön, abban a pillanatban elkezd búgni, a képernyőm a kurzor mellett meg megjelenik egy kis cd ikon, nálam a 110D-nél meg bizony nem mindig.
A legszarabb akkor is az volt, amikor a windows telepítő cd-t (azt is vele irtam) 6-ból 1x sikerült elindítanom, és fájlmásolás közben is errort írt ki, aztán szerencsére továbbment, de nagyon küzködött egész végig.
Bár most azon gondolkozom ha ilyen tdk-ra írok mint ez (ezzel ezek szerint nincs gond) akkor már be fogja őket olvasni ezután.
Szal ugy döntöttem hogy mivel garis, megpróbálok valamit a boltban, de ha nem akkor is hagyom ezt.
Viszont mondjatok nekem tuti jó minőségű cd-t és dvd-t, hogyha legközelebb is van valamiolvasási gond, akkor tudjam hogy nem a lemez a gond.
Thx
-
#6499 Nekem volt, amíg működött :D, mendenevő asztalilejátszóm, azokat is vitte, amiket az íróm már fel sem ismert (Samsung, Princo), szóval simán lehet a TDK-val a baj, és nem az íróddal.
Más lemezekkel is csinálja? -
#6498 Nekem pont a +-os TDK-val volt gondom egyszer, azóta nemis veszek. -
#6497 Valoszinuleg meg nincs abban a Nero verzioban annak az ironak a tamogatasa.
Szerezz be egy Nero 7 verziot, valoszinuleg azzal mar mukodni fog rendesen az osszes funkcio. -
kuks #6496 Hali!!
Nekem van egy Samsung 16x-es dvd írom, amivel nem tudok se dvd-t se cd-t írni!!!Nero 6.6-ossal ,és lcohol 120%-kal is próbálkoztam de egyikkel sem tudok ítni.nem aktív az írás.(A nNero 6.6-osba ahol ki lehet választani hogy cd, vagy dvd-t akarok írni,az a rész nem aktív!!!Ez miért van és mit lehet ellene tenni?
Előre is köszi a válszt!!!
-
#6495 ?ínuszos 8x TDK-t hamisították, a +os viszont az egyik legjobb. -
#6494 Nekem 111D-van (gondolom nem sok a külömbség a kettő között), és simán olvas mindent, még az újraírhatókat is, amit a szar lg dvdrom-om egyáltalán nem :)
Amúgy ATA66-on van az író? Az is simán előfordulhat, hogy a lemez a fos, merthogy a TDK nem áll most a helyzet magaslatán (röviden, fos). -
#6493 jó
nekem a matricától akadt piszkosul:) -
mochee #6492 Nem, sőt, tollal sem firkálom össze őket. -
#6491 hülye kérdés, de ugye nem teszel a lemezekre matricát? -
mochee #6490 Asszem ugy van hogy írás után még visszatudja, mer ugye akkor mindig meg szoktam nézni, hogy működik-e, nehogy letöröljem a gépről a fájlokat és megszopjam...
Viszont most próbálom a pár hete írottakat, és egyiket sem...
Egyébként kösz a tippet, akkor majd vagy ezt vagy NECet veszek. -
izb #6489 Benq 1655
mondjuk érdekes, hogy megírja normálisan utána meg b@szik visszaolvasni -
mochee #6488 Szevasztok!
Pioneer 110D-m van a legfrissebb firmware van fenn hozzá. Megírtam egy rakás dvd-t, TDK, az olcsóbbik fajta, ami ilyen toknélküli, felfűzött, kék.
Lényeg hogy nem tudom őket visszaolvastatni a Pioval, mer elkezd akadozni tőle a gép, még az egér is egy-egy másodpercre megáll amikor láthatólag erőlködik vele az író. (ez az egy meghajtó van a gépemben)
Szerintem ez nem a lemez hibája, hanem a pioneer íróé, mert a tök régi asztali dvd olvasó meg mindent gond nélkül beolvas, és ha a pio meg is bírkózik a lemezzel, akkor se lehet végignézni v ele a filmet, mert valamikor tuti elkezd akadni.
A nagy geciség, hogy pár hónapos csak, azért ilyet vettem, mert az előző pio íróm évekig tökéletesen működött.
Szóval milyen írót tudtok ajánlani, aminek nincsenek ilyen gondjai, sőt teljesen megbízható és tökéletesen működik, mindent beolvas amit megír?
Már egyszer régebben is kérdeztem, akkor NEC-et javasoltak, csak gondoltam most is megkérdezem, mivel most aktuális a dolog. -
#6487 Kösz kipróbálom ! -
#6486 próbálj ki valami jobb minőségűt -
#6485 Ridata meg ilyenek... -
#6484 milyen lemezre? -
Tattoo #6483 Még jó hogy szó nélkül kicserélik ha gáz van vele. :) -
Tattoo #6482 Nekem ilyen van: ASUS DRW-1608 P2S (tudja a RAMos lemezt is. Ja és 10500 volt. Auchan termék :) kb 2 hónapja van meg. Eddig bejön. Ja és ez az 5. Előtte volt Phillips, Lg, Samsung. A Samsung birta legtovább (1.5 év). A többi meghalt max 6 hónap után. -
#6481 Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy a dvd decrypter és a dvd shrink -nél van jobb progi, mert én ezekkel szoktam néha átvenni tékás filmeket már amelyik tetszik, de ha sikerül is átírni elég lassan megy, vagy a decrypter már az elején leáll, vagy ha megírtam utánna akadozik, ilyeneket tapasztaltam... Lg 4167 es használok és a másik kérdésem, hogy ezzel 2x-en miért nem lehet írni? Mert már arra gondoltam, hogy talán a 4x-es írással van a baj. Tehát lejátszáskor az aztali dvd- ben akadozik vagy meg is áll az egész!
Vagy a nyersanyag gagyi, bár samsungal 2x-en írva(amit lecseréltem) nem volt jellemző a probléma ilyen gyakran.. Nem vagyok "otthon"ebben sajnos. -
#6480 Hát egy picit az. Nem véletlenül kerül vagy 20-szor annyiba mint egy rw. -
#6479 Úgytudom a RAM biztonságosabb, ha jól tudom. -
#6478 A Pio DVR-111 is írja, a 111D-t meg átlehet flashelni 111-re, így az is írja elvileg (átflasheltem, csak még nem próbáltam RAM-ot írni) :) -
#6477 Hát biztonsági másolatra, meg ott az RW, és arra több is fér. Na mind1 nem szólok bele. -
#6476 Nekem LG-m van, ahhoz adnak DVD-RAM-ot ajándékba és pl. MediaMark-ban is van egy raklapnyi féle RAM. Én pl. a fontos dolgokról tartok biztonsági másolatot rajta. -
#6475 Hát ha ram-os kell akkor csak lg, mer asszem csak az írja, a többi csak olvassa. Amúgy miért ilyen fontos a RAM, meg a Lightscribe? Én pl DVD-RAM lemezt még soha nem láttam, árlistában/boltban sem. -
#6474 üdv srácok egy haver akar venni egy új DVD írót.
az lenne a lényeg, hogy ismerje a RAM-ot is és LightSchribe is legyen benne.
Amit én kinéztem neki: az egy LG 4166-os típusú.
a boltban viszont valami Samsung-ot ajánlottak, de típusszámot nem tudtak mondani.
szóval milyen DVD írót érdemes venni? 10K körül... -
#6473 Az én problémámra valaki más tudna megoldást? (#6458 és #6462) Azon az oldalon amit ajánlott izb nincs nekem való :\ -
bepi #6472 A DivxToDvd megoldotta a problémát.Kösz! -
#6471 A DMG féjlokat mivel tudom használni? -
#6470 Állandón van, 1,5 gigán, az RAM meg 1 giga... -
Akkor passz, nekem még sosem írt ki olyat, hogy csak írót támogat.
Még esetleg állítsd a virtuális memóriát állandó méretűre, hátha azt méretezte át éppen a Windows, és azért darált a wincsid.