7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
Esachyel #7068 Sziasztok! A következő problémámhoz kérném a segítségeteket. Volt egy pioner 107D-m és nem olvasott be 16xverbatim - os lemezt, volt pénzem vettem egy másikat :) pioneer 111D ez se olvassa be és most kezdem észrevenni hogy egyáltalán semmit nem olvas be ami -os leszedtem hozza az 1.29 -es firmware frissítést, egyáltalán nem változott semmi. Mi lehet a baj? Az írással mellesleg semmi problémám nincs tehát amit kiírok +os lemezre azt tökéletesen olvassa. -
#7067 Jó lenne tudni milyen felbontásu az eredeti MPEG, mert attol függ mibe érdemes alakitani. Például a PAL VCD 1150 kbit/sec MPEG-1
352 x 288 pixel
25 frames/sec
Ha az eredeti nagyobb felbontásu, akkor eleve nem érdemes lerontani VCD-re.
A PAL SVCD Max 2600 kbit/sec MPEG-2
480 x 576 pixels
25 frames/sec
Ha nem akarsz neki menüt késziteni, akkor egyszerüen ird ki adatként, probábol elöszőr DVD-RW-re, hogy megy-e. De ha menüt akarsz, akkor mindenképp DVD-Video szabványba ird, mondjuk a Nero Vision Express-el, de bármilyen DVD Authoring progi jó erre. -
#7066 Közben rátaláltam a megoldásra:
1. ASPI driver frissités
2. FIRMWARE frissités
3. lézer utjának a kipucolása
4. ha mindez nem segit akkor KUKA -
#7065 Hello
A problémám: copy DVD-vel (Nero 7 Essentials) egyik meghajtórol beolvassa szépen az image fájlt, majd át is vált irásra a TEAC iró, de egy kis idő mulva kidob egy hibaüzenetet POWER CALLIBRATION ERROR. és az irás leáll.
Tippek? Esetleg pucoljam meg a lézer fokuszálólncséjét? -
#7064 Azért tudni kell hogy az AUDIO_TS (ami üres) és a VIDEO_TS (ami *.nfo és *.vob-okat és *.bup tartalmaz)mappás rendszer az alap DVD minőséget jelzi!
DVD-re írhatsz MPEG1 és MPEG2-ő jelzésü videókat.És DivX-es DVD-lejátszóra meg mindent!Vagyis elméletileg hagyhatod, ahhogy van de ha vobokat csinálsz belőle, akkor a nero-val írd ki "DVD-videó Fájlok" ami jelzés az adattípus kijelölésénél az 5 közül a középső és egy sárga lemez az ikonja!
Ezzel a módszerrel a néro mindjárt kreál egy A-és-V... mappát és belép mindjárt a Video_TS-be és csak "Hozzáadás"-ot kell nyomnod, majd berakni az összes fájlt ide amit a gép csinál neked....és írás! -
#7063 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Van egy MPG videóm amit szeretnék DVD-re kiírni ami nem DivX-es.Ez a video MPG formátumú.Az Ashampoo Movie Thrink nevű programmal konvertálnám.A DVD-m VCD-t lejátszik és a programban azt írja hogy a VCD MPG formátumúba konvertálja.De ha berakok a gépbe egy DVD-t azon .vob fájlok vannak.A .vob meg SVCD.Akkor hagyjam MPG-be és le fogja játszani vagy .vob-ba rakjam.És így szerintem csak egy .vob fájlt csinál, de ha egy DVD-t a gépbe rakok akkor van AUDIO_TS meg VIDEO_TS mappa és a .vob fájlok mellett .ifo és .bup fájlok is vannak.
Akkor most .MPG-be írjam ki vagy .vob-ba?Köszi! -
VGQ #7062 Te nyertél köszönöm a helpet. Sikerült elkezdeni az irást,remélem be is tudja fejezni:) -
#7061 Azt hittem, hogy sima DVDről ebszél. Azt tudom, hogy DL mekkora. -
dara #7060 Jóval kevesebb, mint egy (DL) DVD. Arra rámegy 8,25GiB is. -
dara #7059 Lehet az író nem ismeri az adott lemeztípust. Ha nem a legfrissebb firmware lenne az íróban, akkor firmware frissítéssel kezd. Innen töltheted le. -
#7058 Az 1500ft-os lemez a DL-es lemez!Azt a sima DVD-s megoldást meg csak ajánlottam neki! -
#7057 Ha iso-ban van az egész akkor rakd be az alkohol120-ba és egy virtuális meghajtóba.Itt valamelyik opciónál be tudod állítani hogy a lemezképet botsa szét 4GB-os egységekre!Ezután menj rá hogy képkészítés varázsló és állítsd be hogy a virtuális meghajtórol olvasson adatot!Ha jól emlékszem akkor valahol az ablak alján lehet majd beállítani hogy részekre bontsa.Ezután ha megvagy akkor csinálni fog neked 3 vagy 4 fájlt!
Ezeket szétválasztva már ki tudod írni 2 sima DVD-re!!!
Csak ha majd használni akarod akkor a winchesterre egy könyvtárba kell másolni az öszzes fájlt és akkor tudod visszaolvastatni virtuális meghajtókba.
Remélem érted, hogy mire gondoltam a szövegben. -
#7056 olvassátok már el amit írt
ki kellene irnom egy DL DVD-t
nem írja sehol, hogy 4.7-esre írna, bár azt sem, hogy DL-esre :) -
#7055 MIVAN????? 6,5 giga? Az picivel több mint egy DVD. -
#7054 6.5 gigát csak DL-re lehet írni mert a százforintos lemez csak 4483MB-ot bír!Meg DL-es írót is kő hozzá szerezni! -
VGQ #7053 6,5 giga amit szeretnék ráirni..
másik dvd-m nincs mert 1500 tul sok még ezért az 1ért is.. -
dara #7052 Próbáld meg másfajta lemezzel. Egyáltalán mennyi adatot akarsz írni rá? -
VGQ #7051 sima adatot (játék)
de ha az iso-t probálom akkor sem megy.. -
#7050 mit akarnál kiírni? -
VGQ #7049 hala.kellene egy kis help
ki kellene irnom egy DL DVD-t ezzel az iroval
NEC DVD_RW ND-2510A
de amint nekikezd kiir valami hibaüzenetet és kiléptet a nero és az alchohol is.
A nero annyit ir hibaüzenethez ,hogy Illegal Disc, illetve a kimentett logban is
6:06:56 #27 CDR -1046 File Writer.cpp, Line 311
Illegal disc
ennyi van rola és mégeccer a #38 ban..
elöre is köszi ha valaki tud segiteni.
esetleg ha segit elküldöm az egész logot,csak ird meg hogy hova, plz -
#7048 A baj csak az hogy nekem a legfrisebb van fennt. (2004-es, mondom nem mai darab, még az elsők között vettük anno)
Szval mit érdemes most venni??? -
demetan #7047 Hatalmas THX -
BenceYCE #7046 Frissítsd a fw te is. de ha kamu dvd akkor az is baj lehet. :) Nem hiszem, hogy gyártói részről tiltották volna le a 2x-esen kívüli írásokat. -
demetan #7045 Hy!
Azt sztném kérdezni, hogy van egy LG 8x-os DVD íróm, és a 16x-os dvd-ket csak 2x-esen akarja megírni...
csak annyi lenne, hogy be lehet-e beállítani valahogy, hogy 4x-esen vagy 8x-osan tudjam megírni? -
BenceYCE #7044 firmware frissítés
ha akkor sem jó akkor vegyél egy új írót :) -
#7043 Hello sziasztok! Régi Nec ND-1300A írómat szeretném lecserélni mert egyszerűen ujabb lemezeket nem hajlandó megírni meg elég lassú a mai korhoz képest.Kérdésem az lenne mit ajánlatos most venni?Tapasztalatok?? -
#7042 Kösszke!!De ahhogy most állok eddig 90% hogy majd menni fog! :)
Most az egyszer istenem...! :D -
#7041 Itt kérdezd., mert többen járnak oda. -
#7040 Cső!
Ha tudja valaki hogy duallayer-es e a Philips SDVD8431 író, akkor szóljon!
Előre is köszöntem...:) -
zsuzsi001 #7039 Hi. kicsit off, de remélhetőleg ti tudtok segiteni. hiba:
lejátszó: toshiba sd-m1612 ez és még egy vinyo van a gépben. mind a kettő master-en, külön kábelen. ütközés nincs sehol, és a kábel is 80 eres, ám nagyon lassan másol. 1.2-1.4 szeresen ami kb 1900Kb jelent, és ez iszonyat lassu:S. áttettem az ide-n másik csatira, kb 10 mp.-ig ment kb 6000-en. mi lehet a baj? nagyon fogja igy a gépet a másolás, meg k*rva lassu. kössz a válaszokat előre is. -
angelus #7038 Nekem a következő lenne a problémám. Van egy LG HL-DT-ST DVD-íróm (DVD-RAM GSA-4160B) és elvileg képes lenne írni DVD+R-es dvd-ket. A nero megis írja amit kérek, de a lezárásnál hibát ír ki: DAO lemezlezárással van a problémája. A neroban viszont ezt nem lehet változtatni, szval ki van lőve. Más író programban sem voltam sikeres. Mi lehet a baj? DVD-Rt minden gond nélkül visz. -
#7037 Dvd író:
LG GSA-4160B -
#7036 Hi!
A problémám az lenne hogy a dvd-íróm eddig megírta a lemezeket rendessen most meg az 1x írható dvd-t nem akarja gyorsabban megírni 1.5x-es vagy 2x-es sebességnél?
Dvd-író havernál rendessen megy.Valami program bezavarhat!Az érdekesség az hogy ugrál a buffer írás közben. -
izb #7035 ha img vagy isoban van lényegtelen hogy mi a tartalom.simán megírja.. -
#7034 dvd decrypterrel hogy lehet adatot kiirni ? -
#7033 Meg minden, amit csak találsz. -
izb #7032 dvd decrypterrel próbáld megírni.. -
#7031 Neroval 20. kiirásra sem jó :(
Ashampoo progi egy kalap szar nem képes irni RW-t egyátalán :( -
#7030 Nem, tudom valami hiba, az biztos. Próbáld meg más programmal is. -
#7029 Lenne egy problémám.
Van egy játék mdf-be melette az mds.Ez az igame 4,2GB-ot foglal és így egybe szeretném kiirni dvd-re de hiába irom ki mindig csak 132MB lesz a DVd-n és persze hogy nem müködik.
Mi lehet a gond hogy csak 132MBnak ismeri fel??