7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Met
    ha nem találsz másik feliratot akkor próbáld meg átkonvertálni hátha jó lesz, vagy csinálj egy másik srt file-t
  • bigapó
    mikor betöltöm a videófájlt, akkor automatikusan keresi a feliratot hozzá és meg is találja - gondolom azért, mert ugyanaz a neve -, de ezt a hibaüzit dobja ki és sárga csíkkal jelzi, hogy gond van.

most elkezdtem egy másik filmet írni és ott semmi gond nem volt megint. tartok tőle, hogy magával a felirat fájllal van valami gond, de nem tudom, hogy mi lehet, mert látszatra ugyanolyan mint a többi.
    esetleg keresek hozzá mást vagy valamit kitalálok.
    köszi az eddigieket:)
  • jefferson83
    Én még nem találkoztam ilyennel. Amennyiben a felirat és a film neve megegyezik (!!!) nálam jó szokott lenni.
  • Met
    az is srt? átkonvertálja de nincs felirat vagy hozzá sem nyúl?
    Ha jól rémlik a The Filmmachine is ráteszi a feliratot de az valami egyébb konvertáló programot használ, Canopus, CCE stb.
  • bigapó
    hali!

tényleg jó ez a convertx to dvd nevű progi, de :)

szóval az egyik filmnél jó volt a felirat, mármint az srt kiterjesztésű, de egy másiknál már ezt írja ki: Skipping subtitle file "itt a film címe szerepelne:)". Reason: Empty or unsupported format.
    azt értem, hogy mit jelent, de ez miért van? bsplayer simán lejátsza, időzítés tökéletes, egy másiknál ugyanígy volt minden és ott nincs gond, ennél meg van????!!!
    plíz help, mert elkap az idegbaj:))
  • bigapó
    köszi a hsz-t, igazad van nem írtam le részletesen, hogy miket használtam, de ezzel nem is volt gond, mert mint említettem van egy oldal ahol mindent leírnak a menetről. a videóról, az esetleges eltérő hangról, a feliratok szerkesztéséről stb., szóval mindent sikerült csak nem volt megfelelő a mérete. a minőségromlásról sajnos nemtok ugye nyilatkozni, de mindenesetre kipróbálom még ezt a convertxdvd progit és majd meglátom mi lesz, ha nem megy hagyom a francba:)

ja és az említett oldal, hátha másoknak jobban megy: avi-ból dvd
  • Met
    Igen ezt használom és volt alternatíva is :D
  • DARYL
    Ha pedig nem asztali DVD lejátszóra gondoltál (ami nálad NEM kezeli a feliratokat), akkor a PC-hez ajánlom a BS Playert. Ezzel font tipust, nagyságot, szint, függőleges poziciót is lehet állitani lejátszás közben.
  • DARYL
    A feliratokról:
    Az AVI-s filmed milyen kódolású, DivX, Xvid, ...? Gondolom e kettő közül valamelyik, mert emlitetted a felirat problémát. Azt tudni kell, hogy a DVD-Video formátumban használt feliratfájl nem ugyanaz mint a DivX, Xvid filmekhez csatolt feliratfájl.
    Ahhoz, hogy a DivX, Xvid mellé csatolt .srt, ... (sok féle van) tipusú feliratot betedd a készülő DVD-Video -ba, előbb át kell vizsgálni, hogy találnak-e majd az időzitések, ha mondjuk netről letöltött felirat (nem akkor jelennek meg amikor kellene). A legjobb progi a felirat készitéshez, kezeléshez a Subtitle Workshop ami magyarul is tud és ingyenes. Ebben meg tudod jeleniteni a DivX, Xvid-et is és kép -hang segitségével precizen lehet feliratozni (én kis bitrátával átkodolt piszkozatot szoktam ide használni, hogy ne lassitsa a gépet). Miután itt megvagy egy olyan felirat-fájlba mented el amit elfogad a DVD szerkesztő programod, mondjuk SonicScenarist-ba. Egy jobb DVD szerkesztőben még lehet javitgatni a feliraton és amikor kész, akkor készited el a végleges DVD-Video feliratot, ami BMP
    fájlok sorozata.

De DivX, Xvid formátumot DVD-Video -ra változtatni nem szerencsés, mert nagy minőségromlással jár. Én inkább megszerezném DVD-n a filmet.
  • jefferson83
    Nincs vele gond, azt még én is tudom használni :D
  • bigapó
    reméltem, hogy alternatívákat is feldobtok, szóval köszi:))

te ezt használod ezek szerint. ha lesz vele gondom ne csodálkozz, ha hozzád fordulok:)))
  • Met
    Miért nem használsz ConvertX to Dvd-t? Kicsit egyszerűbb :)
    A kész anyagot újra kell kódolni valamivel, hogy rendesen ráférjen a lemezre.
  • bigapó
    sziasztok!

problémám a következő:

van egy avi-s filmem, amit szeretnék dvd-sre megcsinálni, mert nekem a divx-es lejátszóm nem tudja megjeleníteni a feliratokat:(( dvd-vel meg ugye menne.
    találtam egy frankó oldalt, ahol minden le van írva, hogy mit csináljak, képekkel illusztrálva, programok belinkelve, szóval király. a linket sajnos most nemtom megadni, mert nem otthonról írok, de ha kell megadom.
    mindent sikerült megcsinálni, kábé 5 órát dolgozott rajta a gép, fullon pörgött a cpu, szépen fogott is a gépen a számolás.
    tehát megvolt a dvd-s formátum, a vob fájlok stb. annyit kellett volna tenni, hogy kiírom nero-ba, mintha dvd-video lenne. megtettem, áthúztam a fájlokat a megfelelő helyre. már ott jelezte, hogy nagyobb a méret a megengedettnél. mikor kiadtam az írási parancsot és beraktam az rw-s dvd-t, akkor kidobott egy ablakot, hogy a céllemez kicsi, mert neki 4583 MB-os az anyaga, de csak 4400 körülit tud a lemez fogadni, de ha akarom túlírhatom. mondtam, hogy OK.
    elkezdte írni, de amikor a végéhez ért, akkor "értelmetlen blokk" vagy hasonló hibával leállt a dvd-írás és természetesen nem jó a lemez, nem olvassa vissza.
    mit tudok ezzel a problémával kezdeni? ilyenkor is lehet "vágni" a filmen? egyáltalán miért csinált nekem ekkora méretet, mikor nem is volt neki ez megadva?
  • DarkSector
    Tudna valaki segíteni hogy miért nem tudok -os dvd-t írni?
    LG DVDRAM H12N és LG DVDRAM B4160 íróm van és mindkettőnél ugyanaz van, de régebben meg tudtam írni.
  • DARYL
    Ha filmanyagot akarsz megirni, akkor szerintem egy DVD szerkesztő programmal csináld meg, és nem lesz bajod vele.
  • DARYL
    A Video-DVD filmeknél is az adatok le vannak osztva 0,99 GB -os darabokra, ezt "szeretik" az asztali lejátszók is. Ha ennél nagyobb a fájl akkor probléma lehet a lejátszásával asztali DVD playeren.

A Nero Burning Rom 7 használata olyan nyelvet választasz, amit megértesz, de képek is vannak benne. Ha már vágod ezeket, akkor bocsi, ha megsértettelek ezzel. Magyar linket sajnos nem találtam.
  • DARYL
    Szerintem az lehet a gond, hogy az Any DVD valamiképpen beleronditott, vagy felülirta az ASPI drivert, amin keresztül folyik a kommunikálás a CD/DVD meghajtókkal - is. Szokott ilyen probléma lenni az Alkohol 120 %-al is.

Az én javaslatom, hogy előbb nézd meg, nem-e csúszott ki a kábel a CD/DVD meghajtóból
    (bár ezt nem tartom valószinünek), és frissitsd az ASPI drivert.
    Ha nincs neted a gépen, floppy lemezen is hazaviheted az ASPI-t, mert a CD
    -vel ugy-e gond lehet, mert nem olvassa le.
    ASPI driver innen
  • PESFAN
    Attól már régen megszabadultam de a hiba továbbra is fennt áll.
  • grebber
    Ez nem így müködik sajnos :( Nekem nem állítja át.
  • DARYL
    Na látod, erre én nem gondoltam, hogy maga a hardwerben van a hiba (kábel).
  • DARYL
    Nero Burning Rom -al szépen be lehet állitani. Ha meg Nero Start Smart- al inditasz, akkor kiválasztod az adat DVD készitését és az automatikusan olyan beállitásra állitja a Nero Express-t (vagy Burning Rom-ot), hogy jó legyen.

Mindez akkor, ha Nero-t használsz.
  • DARYL
    Én először attól szabadulnék meg, ami okozta az egészet, vagyis az Any DVD-től.
  • grebber
    Adat DVD-t akarok irni és egy fájlt 4GB-os és nemengedi felirni csakha UDF modba állítom.
    Nomármost ezt a beállítást sehol nem találom hol lehet beállítani ezt?
  • PESFAN
    Sziasztok!

Nagy segítségre lenne szükségem.
    A számítógépemben van egy Pioneer 108 író és LG olvasó.
    Miután felraktam az any dvd-t sajnos egyik háttértáram sem működik rendesen.
    Ha belerakok valamit, akkor azonnal lefagy, csak az újraindítás maradt.

Ha Shrinkkel vagy Decrypterrel akarok valamit beolvasni, akkor kiírja hogy I/O hiba.
    Mi lehet a baj?
    Ugye van megoldás nem csak a win reinstall?
  • Fodi1982
    Hali! Van egy problémám, remélem tud segíteni vki.

Van egy Samsung SH-S183A/BEBN fekete OEM SATA típusú DVD íróm, tegnap még rendesen pörkölt, de ma csak iszonyat lassan, 1x-esen ír, akármilyen sebességre is állítom.
  • shipu
    Hi!Remélem tudtok segíteni ,mert vettem egy 10db-os TDK dvd-r 16X-osan írható packot de nem tudom egyiket sem írni.Nero7-est használok,de kipróbáltam a 6-ost is és azzal sem lehetett írni.Ahol ki lehetne választani az írás sebességét ott csak 2X és 2,4X-es van.Ha bármelyiken elindítom kiírja hogy hiba 2,4X/2X írás...Az író: _NEC_DVD_RW_ND-3500AG.
    Kérlek segítsetek
  • Esachyel
    a probléma az volt egyébként hogy régi sima ATA kábellel volt összekötve, újabb típusuval már beolvas lemezeket. kábel hiba volt.
  • Esachyel
    jó, az xpt se olvassa be :), veszek egy lg olvasót az mindennel kompatibilis újra rakom aztán ha nem akkor csere pedig most vettem az írót, holnap lesz 1 hete.
  • Esachyel
    hát látod az op. rendszer frissítése nem jutott eszembe, ezt most meg is probalom. thx
  • DARYL
    Ha ennyire feltornyosultak a gondok, ilyenkor és az operációs rendszert szoktam frissiteni, azaz beteszem (az én esetemben) a Windows XP Pro lemezt és amikor rákédez, hogy uj op. reszndszert vagy a régi frissitését akarom-e, akkor a régi frissitésére kattintok.
    Igy minden adatom megmarad, csak a Windows maga frissűl. Ez meg szokta oldani a gondjaimat. Persze lehet más megoldás is, de én ezt szoktam csinálni.
  • Esachyel
    váááááááá, most már semmit nem olvas be amit megírt, se -ost se +ost.
  • Esachyel
    Ha valaki tudna ebben segíteni vegyen már fel msnre pls [email protected] ,felraktam adaptecről leszedtem vmit de ugyse megy, tudom hogy nem hardvare hiba mert ha a régi gépbe beleteszem olvassa a -os dvdt.
  • jbal
    köszönöm a segítségeket.ak pl. ez az MPG nem fért fel magába a DVD-re
    #7072 ezt már felraktam de nincs benne express ,eg smart.de mind1 már megírtam
  • DARYL
    Ha adatként irod ki, akkor semmi minőségromlás, marad az eredeti felbontás.
    Ha SVCD-be, akkor az eredeti 704x480 -at lerontod 480 x 576 -ra.
    Ha DVD-Video-ba irod, akkor 704x480 -bol csinálsz 720x576 -ot.

Én személy szerint adatként irnám ki és ha játszodja az asztali DVD akkor hurrá, de ha nem adat, akkor DVD-Video. Az SVCD és VCD már a multé, hisz a DVD-k már annyira olcsók, hogy nem éri meg kompromisszumokat kötni.
  • DARYL
    Bocsi, hogy 2x irtam, de az elöbbit nem jelöltem meg válaszként...

Ahogy nézem, kellene olvassa: http://svp.co.uk/products-solo.php?pid=1020
    Az én tippem, hogy az ASPI drivert frissitsd, a Firmware-t már frissitetted, ugyhogy arról nem beszélünk.
  • DARYL
    Ahogy nézem, kellene olvassa: http://svp.co.uk/products-solo.php?pid=1020
    Az én tippem, hogy az ASPI drivert frissitsd, a Firmware-t már frissitetted, ugyhogy arról nem beszélünk.
  • DarkSector
    Nero-ba jó a 6-os! Csak legyen benne EXPRESS, vagy SMART.
    Ez majd talán segíthet...
  • jbal
    namegírtam csak a progi amivel konvertáltam felrakott egy reklámot rá amit utólag ugye nem lehet leszedni?mondjuk annyira azért nem zavaró de kár hogy ott van
  • jbal
    ahogy nézem 704x480-as
    minőségrontás nélkül is meg lehet csinálni ugye?
  • jbal
    ja.köszi.akkor rakom svcd-be.az a baj hogy nincs nero-m és csak a 6-ost tudom felrakni, mert hibát ír.próbáltam tegnap és lefagyott:)
    tegnap volt egy progi ami csinált AUDIO_TS meg VIDEO_TS-t csak az meg a reklámját rátette a kép közepére
    de akkor sztem jó lesz az SVCD