DVD írás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi szépen!Majd kísérletezek!Egyébként princót írtam,mert állítólag ezt írjá a toshibák 4x-en.Lehet hogy csak az enyém nem,pedig felraktam a 1033-as firmet is!
bosi elég korán keltem álmos vagyok betûk kimaradnak....
ritek pl a traxdata,elta,arista

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

bocs visszakérdezek akkor miéert mondja hogy cdirás holott dvd-t ir.fére tréfát nem tudom esetleg a lemezre gyanakodnék ha tudsz használj márkás lemezeket hangsulyozom én ugy olvastam a tshibák válogatósak.próbáld ki több féle lemezzel és amaelyik bejön az maradjon.szvsz a ritek eléggé neves cucc és olcsón lehet beszerezni.

A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!

Köszi szépen tud.Már csak azt áruld el légyszi,hogy a nero mi a péniszért mutatja akkor hogy:írási sebesség 4x?
Pharaoh :igen a video_tsbe áthuzod
Erik:elvileg igen DE ha az iró biosa nem ismeri a lemezt(fajtáját) akkor 1x irja meg ha egyáltalán megirja az 50' az 1x irási sebesség.

Sziasztok!Egy Toshiba sd-r5112-es írónak is meg kéne tudni írni 15 perc alatt egy teljes lemezt?Nekem 50-55perc alatt írja meg 4x-en.Vagy ez ennyit tud?
Pharaoh
Ezt minden abba az egy mappába?
VIDEO_TS.BUP
VIDEO_TS.IFO
VIDEO_TS.VOB
VTS_01_0.BUP
VTS_01_0.IFO
VTS_01_0.VOB
VTS_01_1.VOB
VTS_01_2.VOB
VTS_01_3.VOB

Örm:
Ha a +/- -s lemezeket egy kalap alá vesszük akkor a dvdram alapvetõen más.Ha jól tudom akkor más elven rögzit rá adatokat min 100k-szor tudsz törölni-irni rá,ha valamit törölsz róla akkor annak helyére ujból tudsz irni(nem ugy mint a sima rw-nél).egy asztalai dvdrw-ben tudsz róla egyszerre felvenni és nézni róla filmet.Mostanában a panasonic és az LG dvdirókhoz adják ha dobozosat veszel.Ideális háttártárolónak fogd fel ugy van egy plussz vinyód.

A hangot úgy vettem észre azt nem változtatja,marad ugyan úgy dolby digital.Azt vagy kiveszed,vagy benthagyod.minnél több dolgot veszel ki,annál feljebb tudod húzni a minõséget.

Kipróbáltam ezt a DVD Shrink-et.Nagyon fasza.Szinte észre sem veszem a (kép)minõség romlását 100%-ról 70-80%-ra(19' monitor).Már csak az a kérdésem, hogy simán kiírhatom a vinyóról,úgy hogy beolvassa az asztali lejátszó is?Vagy Neronál a dvd módot kell választanom?Elvileg,ha simán írnám,akkor ugyan úgy néz ki a könyvtárszerkezet,mint az eredetin - Video_ts ; Audio_ts

Örm
Kaptam egy DVD-Ram lemezt de nem tudom, hogy mire jó. Valaki írja már meg, hogy mi a különbség a sima DVD-R, és a DVD-Ram között.

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

NeoMaN
Akkor nem. Ilyenkor a gyári lemezen lévõ film nem haladja meg a 4.7 gigát.

De ha full discnél automatikusan 100%-ra áll, akkor semilyen minõségvesztést nem okoz ugye?

NeoMaN
Costum ratió a legjbb akkor, ha rajta hagyod az extrákat is.
Így a filmet beállítom monnyuk 70%--ra, de az extrákat csak 51%-ra....
Automatikuson ez kb 60-60 lenne...

Kivettem a Sikoly 1-et dvd-n, és csont nélkül 100%-ra megcsinálta!!!!!!!!!!!!!!!

KÖSZÖNÖM A SOK SEGÍTSÉGET MINDENKINEK, ERRE VOLT SZÜKSÉGEM!
Igy már akármelyik filmet le tudom irni jó minõségben!

Kösz, na mire jutottam:

Elõszöris megirtam olyan fulldisces módban egyet, 60% körüli volt, és nem láttam minõségbeli eltérést.

Másodszor áthuzigáltam a re-autorban csak a fõfilmet, és megvágtam, hogy a végén a castok ne legyenek benne, azzal ment 3-4%-ot feljebb. Igy olyan 75% lett, de ezt nem irtam ki, mert ha a 60%-osnál nem vettem észre különbséget, akkor ennél tuti nem fogok.

Harmadszor: Rájöttem, hogy a costum rationak semmi értelme, mert a program automatikon beállitja a lehetõ legjobbat, fölül az a zöld csik meg azt jelzi, hogy mennyi fér rá az írható dvd-re, tehát ha én huzigálok a %-on a costum ratio módban, akkor az csak rosszabblehet, vagy nem fér rá 4.5 gigára.

4: Mi az a régiómentesítés?

Bocs srácok,hogy lámázok,de most vettem 1 DVD-Rom ot,és nem szeretném elcseszni.A DVD-Rom: Toshiba SD-M1802
Szeretném régió mentesíteni.Mit kellene tennem?

Hát, ha jól emléxem azzal én is görcsöltem. Szerintem nem fog feljebb menni. Az extrákat is leszedted, meg a menüt is? Csak maga a film van? Ha igen, akkor nem tudsz mást tenni, mint indítani. Ha kész vagy visszanézed, hogy milyen minõségû lett a mû, és azután majd oszd meg velünk is a véleményedet. További jó munkát! :-)
Bocsi, hogy ennyit szenvedek, de áthúztam csak a main filmet (most már re-authorban), és ott kivettem az angol hangot, és igy is csak 70%-ost kaptam. A video-nál a 4 választható izé közül automatikon van ekkor, és nincs 4 giga. Ha átmegyek costum ratioba, akkor fel tudom ott húzni asszem 79%-ig, igy pont 4.5 gigát kapok.

Ez igy jól van? Hogyan csináljátok? Valakinek 80% fölé is megy?

Eredeti Harry Potter dvd-vel próbálkoztam.

Azt nem kell megnyitni, hanem neroval majd a video ts könyvtárba kell áthúzni, de elõtte persze válaszd a dvd video ikont, miután elindítod a nero - burning rom-ot

Punker
mind

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Pharaoh
Letöltöttem egy full DVD-t,de nem egy file-ban van benne, hanem egy mappában, amiben ilyne file-ok vannak:
*,bup *.ifo *.buf *.vob

Ezek közül melyiket kell az íróprogival/daemontools-al megnyitni?

Ha tele van extrával + hangsávokkal, akkor persze, hogy lehet. Ha neked elég csak a film, akkor nem a "full disk"-et választod, hanem a mellette levõ "re-Author"-t. És ott csak a Main Movie-t húzod át, abból is csak a kívánt hangsávot. Feliratokat hagyd meg, nem foglalnak sokat, és néha összekeveri õket a progi, szal inkább csinálja mindet, minthogy egy rosszat csináljon meg. :-)
thx, olyan lehet, hogy egy eredeti dvd-t csak 57%-osra nyomjon össze? Ott jobb oldalt semmit sem pipáltam ki, csak a main movie-ból az összeset hagytam pipálva.

NeoMaN
Nero-val DVD Video módban kiíros a Video_ts könyvtárba...

Mielõtt elkezdené a kódolást, kiírja, hogy hány %-ra nyomja össze. Ha ez 80 alat van, akkor szedj ki valamit, mert úgy már látható a minõség romlása.
Te, most azt csinálja, hogy "encoding". Ha ezzel végez, akkor ugyebár megkapom a fáljokat, amit a szokásos Clone DVD vagy Nero módszerrel kiírok DVDre.

A kérdés hogy vesztettem a minõségbõl, vagy nagyon hülyét kérdeztem?

hála

NeoMaN
www.doom9.hu

A progi ami kell neked: DVDShrink

Valaki be tudná irni, hogy melyik üziknél keressem azt, hogy hogyan lehet eredeti dvd-ket másolni?

Ha ez még nem volt akkor van valami bejáratott módszer, mert volt/van egy olyan oldal, az a neve, hogy dvdiso, vagy mi, ahol a faqban le van irva, csak nem találom az oldalt, és mongyuk nemtom, hogy most összeolvadt-e a FreddyvsJason centerrel, vagy mi.

Punker
valószínûleg nem szereti a +-os lemezt

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

rorr
lehetséges az ,hogy fuji dvd+r lemezre írt filmemet csak a gépben levõ dvd lejátszó játsza le az otthoni samsung asztali lejátszó pedig NO DISc üzenettel leáll?szeretik az asztali lejátszók a pluszos lemezeket vagy a fuji lemezt nem szeretheti a drága?
Ha valaki tud segíteni elfogadnám!köszi!

NeoMaN
Nemtom...nálam még nem volt ilyen.
Használj DVD Shrinket, egyszerûbb, jobb...

Mnemomic
Hi!

Tegnap másoltam egy eredeti DVD-t a CloneDVD-vel. Most ismerkedek a dologal szóval ez volt az elsõ 😊

A másolás úgy ahogy sikerült. A menüt szépen megcsinálta meg a fil felét is..aztán a film fele után jönnek az extrák lejátszva...Mit sikerült elbaltáznom??

NeoMaN
dvd decrypter-el tudod vinyóra felteni.

Punker
anydvd

Hi!
Olyan progit keresek amivel a másolásvédelmet lehet feltörni! A gépemre akarok rámásolni kölcsönzõs filmet, de eddig nem igazán sikerült! Priviben írjatok ha lehet!

Elõre is köszi!!!
Hát valami olyasmi. Sajnos nem tehetünk mást.
Pedig jobb, ha elhiszed.
NeoMaN
Akkó ne hidd bazz. 55 perc amúgy...

NeoMaN
nehogymá 400-ért drága a ritekg04 tokkal együtt! hol élsz Te???

FL
lyuk-lyuk?
Clone DVD-vel akár 13perc,de16-nál sose tartott tovább,más progival se.
Örm
Nekem 15-16 perc (Pioneer A06)

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

CSákány!
Hány perc megirni egy DVD-t fullra 4x-esen?(nem hinném hogy 15 perc..)
Tudtok esetleg olyan progit amivel DVD-re lehet másolásvédelmet csinálni???
Hallottam hogy van ilyen,ha valakinek megvan linkelje már be ide vagy üzibe.
Kösz!

Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT

Jó neked. Nekünk csak Princo jut. :-(
De ha ló nincs jó a szamár is. Késõbb hátha itt is lesz Ritek.
FL
Sajna pesti vagyok.
Most próbáltam PIO-106D ben Traxdata G04 et, clonDVD vel 13perc alatt írtam meg a Maffiat, s simán játsza egy asztali "öreg" XV 521-es JVC.
Ehh. Szabolcs megye. De ha esetleg közeli vagy, priiben megdumálhatjuk a dolgot.
Milyen lejátszó?