7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • np
    Valaki meg tudná mondani, hogy a pioneer-nek most melyikek a legujabb írói?
  • bws
    Van egy hatalmas problémám.szeretnék duplarétegű dvd-t irni de a dvd iróm ami egy LG 4163B-tipusu nem hajlandó. programot Nero 8-at használok. A lemezt felpörgeti....de nem csinál semmit. Ha vki tud segítsen mi a hiba. Köszönöm
  • Tigristank
    Erre gondoltam:
    Az optikai meghajtók ilyen kábellel csatlakoznak az alaplaphoz, a HDD viszont már SATA-val.
  • Tigristank
    1 IDE kábelen lévő csatlakozók (jelen esetben 3 van rajta) közül 1-1 a DVD-íróba és olvasóba, míg a 3. az alaplapba megy. A HDD ettől egy teljesen független, másik IDE kábelen keresztül tartja a kapcsolatot az alaplappal.
  • Met
    Szerintem írás szempontjából jobb ha külön IDE csatornán vannak a hdd-k és az optikai meghajtók.
  • Sonajk @:o)
    "Szóval nektek is a DVD-író a Master meghajtó?" Igen. Nálam az. Elméletileg a mai íróknál már mindegy, mióta kitalálták a memória kiürülése miatti adatelfogyáskor történő írásmegszakítás problémájára a megoldást. Nálam egy DVD író és egy HDD van pározva a második szálon. Ez max. annyi problámát okozhat, hogy a DVD író sebessége miatt fékezi a HDD-m sebességét, de ez nem látványos. Két DVD azonos sloton történő üzemeltetése pedig ezt a hibát fel sem veti. "ez befolyásolja-e a ráírt dolgok olvashatóságát" erre a kérdésedre nem tudom a választ. Szerény véleményem szerint talán nagyobb lehet rá az esély, de ezt a válasz "ne vedd készpénznek", mert közel sem biztos, hogy jól okoskodtam. ;)
  • Tigristank
    Köszi a segítséget, megnéztem, de szerintem nem ezzel van a gond. Indításnál és a rendszer betöltése után is Ultra DMA Mode-2-ben van az író.
    Viszont lenne 1 kérdésem azokhoz, akiknek 2 meghajtójuk van, mint nekem. Az egyik 1 DVD-író, míg a másik egy olvasó. Szóval nektek is a DVD-író a Master meghajtó? Mert a másik 2 gépen az írók azok a Slavek, bár kétlem, hogy emiatt lenne rossz. :S
    Ja és még valami. Tegnap sikerült megírni 2 lemezt 4-szeres sebességgel, az egyik tökéletes lett (micsoda véletlen :D), míg a másik "csíkos", de azt is gond nélkül beolvassa. Kérdésem pedig az lenne, hogy lehetséges-e, hogy ezek a lemezek hamarabb tönkremennek, és elveszik róluk az adat, mint azok, amelyeknél nincsenek csíkok? Érdemes majd újra kiírni azokat a dolgokat, amik a csíkos lemezen vannak, vagy ne aggódjak értük? Mert ugye azért lett ilyen csíkos, mert a tároló szint 9%-ra leesett, és nem tudom, hogy ez befolyásolja-e a ráírt dolgok olvashatóságát. Egyáltalán mit mér a tároló szint? :S
  • Sonajk @:o)
    Szia!
    Volt valami hasonló probléma régen nálam is. Teljesen véletlenűl jöttem rá, hogy amikor a gép elindul, kiírja, hogy a HDD és CD/DVD eszközök milyen módban vannak kezelve (DMA, PIO). Érthetetlen módon, amikor a Windows betöltődött nálam, a DVD-re vonatkozóan ezt átállította (ma sem értem, hogy volt lehetséges ez). Amíg rájöttem, repültek a lemezek szobából a folyósóra rontottan. Nem állítom, hogy nálad ugyanerről van szó, de nem lehetetlen, hogy mégis. Indulás után nyomj egy "Pause" gombot és nézd meg, milyen módban kezeli az eszközt. Ezután (ha "felállt" a rendszered) menj a sajátgép --> tulajdonságok --> Ide ATA/ATAPI vezérlők címszóhoz és nézd meg az eszköz kiválasztása után, hogy megfelelő módban van-e. Oldódjon meg a problémád! Üdv
  • Met
    Keresd Maszkát, ő a Samsung magyarországi ügynöke :D
  • Tigristank
    Sziasztok!
    Egy elég komoly problémám volna, méghozzá az, hogy nem nagyon tudok DVD-t írni. :D
    A DVD-íróm egy Samsung SH-S162A. Először egy 25-ös Philips hengert vettem. Ebből mind a 25-t sikerült 12-es sebességgel gondtalanul megírni. Miután ez elfogyott, TDK-t vettem, ebből már 25-ből 7-et elrontott, és nem tudtam nagy sebességgel írni, mert különben elrontotta volna, ezért a biztonság kedvéért kétszeresen írtam ezeket a lemezeket. Majd nem rég vettem 25 Verbatim lemezt, mert azt gondoltam, hogy a TDK volt rossz minőségű. Ebből idáig 8-ból 8-at elrontott, pedig volt, amelyiket direkt lassan írtam. A mai nap folyamán sikerült megírni 1 lemezt, de ez is olyan, mint 1 "szivárvány", bár legalább rendesen beolvassa. Azért lett ilyen, mert írásnál a tároló szint a Nero szerint gyakran leesett 9%-ra (ami nem tudom, miért van), és ekkor pl. pittyegő hangot lehet hallani (nem mindig, gyakran csak azt hallani, hogy szenved az író), meg általában amikor elkezdem az írást, akkor is. Múltkor áttettem a gépbe 1 NEC DVD-írót, de az is csak szenvedve tudott írni, igaz az a lemez legalább nem olyan, mint 1 szivárvány. Egyébként a Samsung firmwareja a legfrissebb.
    Múltkor a PATA kábelt is kicseréltem, de így se lett jobb. A vicc az egészben, hogy van nekem néhány Verbatim DVD+RW-m is, amire korábban már volt írva adat, de letöröltem és amit arra írtam, az hibátlan lett, és a tároló szint se zuhant a mélybe, de még 90% alá se. Szóval a szakértőket kérdezném, hogy mi lehet a gond nálam. Lehetséges, hogy a DVD-író a rossz, vagy csak rossz lemezeket fogtam ki, vagy talán valami szoftveres probléma lenne? Pl. a Nero InfoTool szerint a System ASPI hibás volt, ezért letöröltem azokat a fájlokat, mert a másik gépen sincsenek meg, pedig az gondtalanul írja a lemezeket.
    Gyakran meg el se kezdi az írást, valamilyen hibára hivatkozva, pl. PMA frissítés hiba, lézer beállítás hiba stb. Bár ez még a jobbik eset, mert így legalább nem teszi tönkre a lemezt. Ha pedig nem esne le a tároló szint, akkor szerintem jól írná meg a lemezeket.
    Köszi a segítséget előre is! :)
  • virs lee
    A Verbatim az mostanában mindenkinél jó, a TDK meg a tesztekben is mint rossz példa szerepel, és saját tapasztalat is ez. Sztem leadták a minőséget, elmentek gagyiba, biztos ott többet lehet eladni - legalábbis addig amíg a vevők csak márkanév alapján választanak. De ha már mindenki szemében leírják magukat, onnan nincs visszaút, besorolják az Asrock-Acorp-Tomato brigádba, és ott is maradnak. ~~
  • zoltang
    A TDK rétege is Ricoh.
  • zoltang
    FUJIFILM 2.4X DVD+R DL [RITEK-D01-01] lemez ASUS DRW 1814BLT-vel 2x-en írva Nero 8-al.
    Visszaolvasva ezeket kapom. A benchmark értékei nem tetszenek.

http://k pfeltoltes.hu/080210/DVD_R_DL_Fuji_2x__2.4x___lemez_min_s_g_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://k pfeltoltes.hu/080210/DVD_R_DL_Fuji_2x__2.4x___bench_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  • davidka003
    TDK tényleg szar. :(
    Legjobb a Verbatim és a Ricoh.
  • zoltang
    Igen zöld TDK. A "ronda világoskék" Fuji?
  • Met
    FW-t frissítettél? De lehet a lemez minősége miatt nem akar gyorsabban írni.
  • virs lee
    Ha ez az a zöld slim tokos TDK, akkor sajnos van. Fos mint a többi TDK manapság. Ma már nem márkanév a TDK.
  • Micsu
    mert jó minőségű 16xos pluszos lemezre adatot 8xosan kellene a legjobb minőség érdekében vagy talán tévedek?
  • zoltang
    Valakinek van tapasztalata, ismerete a TDK DVD+R DL (RICOHJPN D01) 8x lemezzel?

Esetleg összevetve a FUJIFILM 2.4X DVD+R DL [RITEK-D01-01] lemezzel.
  • Zsolt01
    Mért akarsz 4 szeresnél gyorsabban írni egyáltalán, eszembenem jutna.
  • Micsu
    Sziasztok

Van 1 16xos Plextor dvd íróm, és ha 4xesnél gyorsabban szeretnék vele dvdt írni akkor azt írjá ki hogy power calibration error és nem kezdi el az írást

valaki help

thx
  • dugesz1112
    Üdv,
    Még elégé kezdő vagyok a DVD írásban és meg szeretném kérdezni hogyan tudom ráégetni a felíratott a filmre. Gondolom egy progival!? Tudnátok ajánlani egy ingyenes, jó kis progit. Pls help! Thx előre is
  • Szasza20
    Köszi! sikerült! Nem gondoltam volna hogy bezavar!
  • davidka003
    Az a baj. Töröld le teljesen a gépről és menni fog az újraírható DVD törlése.
  • Szasza20
    fent, a 4.11-es!
  • davidka003
    Fent van a gépeden a Daemon Tools?
  • Szasza20
    Az miért van hogy semmilyen újraírható DVD-t nem akar letörülni az író, mert azt írja ki hogy ez nem újraírható lemez rakjak be RW-t! Pedig vagy 3 fajta lemezzel si próbáltam 3 fajta NERO-val és semmi! Pedig 1 héttel ezelött még nem volt semmi gond! A Síma DVD lemezeket megírja gond nélkül! LG 4163B 105-ös firmware-el!
  • Stann
    Nekem is ugyanez a problémám, de szerencsére csak a Sony dvdr+rw-vel, a Verbatimot viszi simán...
  • davidka003
    Fent van neked a Daemon Tools?
    Ha igen, akkor töröld le és akkor szerintem fog működni a törlés.
  • gabo91
    Sziasztok.

Sony DVD+RW -men van pár film, ám a Nero csak üres lemeznek látja. Semit sem lát rajta. Ha törölném akkor azt irja ki, hogy egyszer irható lemez tegyek be ujrairhatot. Ha netán sikerül elkezdeni a törlést akkor megállítja, hogy illegális lemez. Ha nem törölném csak ráhuzkodom fájlokat és írni akarom akkor megint azzal jön, hogy nem üres tegyek be másik lemezt.
    Bármi történik végül mindi megfagy behal a nero.

Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
  • jbal
    Sziasztok!
    Van egy filmem meg hozzá str kiterjesztésű feliratom.Ha kiírom nem divx-es dvd-re, vagyis nero-val dvd-videót készítek, hogy lehetne megcsinálni,összehangolni, hogy a felirat működjön hozzá?
    Köszi!
  • Adi
    Nem tudtok vmi progit ami összetömöriti az avit kicsit jobban?
  • gurugrafik
    Sziasztok!

A következő problémám van:
    A DVD-íróm random jelleggel elrontja a lemezeket. Egyszer az írás elején kidob (általában) egy "DMA DRIVER ERROR, CRC eRRor" hibaüzit, és pörgeti a lemezt, meg írja is talán de képtelenség leállítani és hibás lesz az eredméyn. Máskor megírja hibaüzi nélkül, de nem müxik a lemez. Pl. film íráskor a filmek vége akadozik, rendre az utolsó 20 perc körül.
    Már utána néztem pár helyen ennek a problémának de nem jutottam sokra. Újratelepítettem az egész win-t, megpróbáltam másik íróval is, másik íróprogrammal is, az alaplap és az író között nincs semmi más a kábelen és mégsem jó. Az író típusa: Pioneer DVD-RW DVR-110D és az alaplap ASUS A8N-E. Már egy mázsa lemezt elrontottam. Mi lehet a gond? Köszi előre is.
  • Zaicev
    Sajna nem jó az isobuster sem.
    Nem az a baj, hogy nem bírom átmásolni, csakhogy a rossz ifo file-t is átmásolja, és ugyanúgy nem indul el a film, mint az előzőn.
    Valami olyan kellene ami kiszedi a videót és azt lehet utána formázni, sajna a tmpeg nem ismeri a vob-ot,mást meg nem ismerek ami vobokat rakna öszze dvd-be!
  • Zsolt01
    IsoBuster !!!

(Ja jól értem adott egy DVD-n lévő film ami sérült, azaz DVD lemez lehet sérült.)
  • Zaicev
    Sziasztok!
    Nekem olyan gondom van, hogy szeretnék lemásolni egy dvd-t, de az ifo file-ja valószínűleg sérült, mert sem a shrink, sem az anydvd, sem a dvdfab nem képes beolvasni, és asztalin sem megy a film.
    Milyen progi kell hozzá, hogy csak magát a film file-okat értelmezze(vob), és csak azt rippelje át, mert ha a powerdvd-n rákattintok a vobokra azt lejátssza.
    Előre is köszi.
  • Adi
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, h van egy pio 111D dvd írom. Szeretnék egy sima dvd lemezre felírni a kyle xy 2 epizodjád, de pár mbtal több.
    Neroba be van állítva, h túl irás engedélyezve de állandóan kidobja a lemezt. Megkérdezi, h túl sebességes írást alkalmazzuk -e mondom igen, és erre kidobja a lemezt.
    Vkinek esetleg vmi ötlete?
    szükséges kapacitás: 516:59.18 4543MB
    lemezteljes kapacitása: 510:46.46 4489MB
  • temes69
    sziasztok!
    az a problémám hogy nem bírok dual dvd lemezt irni. a 7es nero azt irja ki hogy egymeneteset nem lehet írni(dao mód), ha meg több menetesre állítom akkor meg azt irja ki hogy több menetest csak olyan íróval irhatok ami képes a rétegváltásra. elvileg az enyém ilyen(NEC).
    valakinek valami ötlet?
  • Lacika 79
    Danikám, megint kölcsön adtad valakinek? :)
    Én akkor jártam így, amikor Lg-t használó emberkénél járt a lemezem, és ő írt rá valamit. Utána se NEC-el, se Pio-val nem tudtam újra formázni, csak LG-vel.
  • robotnyk
    üdv!

tippeket szeretnék kérni a következő problémára.
    108as pioneer írom van, aminek elvileg boldogulnia kéne dual layer lemezekkel. ma próbáltam először ilyen lemezt írni, de egyszerűen be sem olvassa a lemezeket. két lemezzel is megpróbáltam, egyébként fujifilm lemezek. frissítettem firmwaret a hivatalos honlapról, de semmi változás.
    van megoldás a problémára? próbáltam keresgélni a topicban, de nem találtam semmit.
    kösz előre is.