7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • reaper4
    ez ugye 1 sata kábel. nincs ilyen foglalat az alaplapon? tuti? ezaze
  • bertino
    sata kábel.
  • sztenli
    Hellobello.
    Most vettem egy LG GH20as dvd írót és kaptam hozzá 2 kábelt az egyik az áramos a másik pedig az adatátvitelhez. na most az a problémám hogy vagy én vagyok a hülye sőt tuti vagy nemtudom, mert én seholse találom a helyét ahova bekéne dugni az alaplapon, mert elvileg oda kell azt irja a leírásban... a kábel ígynéz ki... http://i30.tinypic.com/dx00o1.jpg
    köszi a segítséget.
  • davidka003
    Miért ne? Talán kötelező 20x-osan írni?
    Vegyen 20x-ost, mert abban már újabb belső van és a firmware is újabb.
    Lassabb író is kb 6 ezer Ft körül lenne.
  • Sanyix
    Pioneer és sztem ne vegyél 20x-ast, mert minek.
  • Seithennin
    fw ből az elérhető legújabb van, a pio dolgot nem tudom, de nem állítottam el semmit, és a lemez is ugyan az mint régebben, és akkor jól írta meg, most meg... szóval nem értem de más író jól ír ugyan ebben a gépben ugyan arra a lemezre
  • Met
    Ilyen lassan tud írni arra a lemezre amit használsz.
    Fw frissítés? Nincs pio módban az adatátviteli sebesség?
  • Seithennin
    Hali!
    Van 1 LG GSA H22N típusú íróm! Kb 3 éves max és már több mint 1 éve csinál olyat hogy kiírja hogy 4 perc a dvd írás és írja 50 percig:S ez mitől van?:( cd nél is ezt csinálja!
  • davidka003
    Samsung
  • SgtChris
    A 20x-os, SATA-s írók közül melyiket ajánljátok??? Samsung? NEC? Pioneer?
  • BenceYCE
    Te is bizt. másolatnak hívod?
    Ne a legalacsonyabbal írd, hanem 4x-esen.
    Én a báránykás CloneDVD2-vel leszedném az adatokat dvd fájlok formájában. Használhatsz DVD Decryptert is, majd új DVD összeállítással próbálkoznék miután leteszteltem a DVD fájlokat.
    Ennyi...
  • bertino
    hihetetlen, adatot kiírva DL-es lemezre gond nélkül beolvas.
    bezzeg ha egy 8 gigás DVDből csinálok magamnak biztonsági másolatot, akkor azt mondja rá, hogy üres lemez, vagy be se olvassa, vagyis "nincs lemez a meghajtóban"

a lemezzel kétlem, hogy gond lenne, mivel az adatot gond nélkül látja
    firmwire frissítés megvolt. (NEC 3540A 1.04-es firmwire)
    valami ötlet... ?

természetesen a legalacsonyabb sebességgel írtam a lemezt, amennyivel csak lehetett, philips DVD+R-ről van szó.

[már használtam a keresőt, de sajna nem sokmindenre jutottam vele]
  • Sanyix
    "az az 1-2 száz mega nem ront sokat a minőségen" aha csak az átkonvertálás....
  • reaper4
    okés
  • reaper4
    mondjuk ez igaz :) ilyenkor kellemetlen :)
  • Realdanee
    reaper: ha az enyém lenne megtenném de mivel ajándékba lesz nem akarok gányolni.......... és 1 db al van több mint amennyi kell.... ötlet lőve...
  • Morphin
    konvertáló programmal..most megnem mondom melyikkel...google-be írogass
  • Morphin
    kivéve ha igen...
    nekem sokszor volt h 1 darab maradt a 25ös tégely alján XDDD ha kell akkor sosincs :(
  • reaper4
    wazz rakd rá 2 dvd-re. ne mond, h az a 60-100ft földhözvág...
  • Realdanee
    hogy tudom kisebre konvertálni?
  • Morphin
    hát ha nem fér rá fizikailag akkor nemsok mindent...kivéve ha vmit lehagysz a lemezről, esetleg ahogy olvasom filmekről van szó...egyiket kisebbre konvertálod...az az 1-2 száz mega nem ront sokat a minőségen...harmadik lehetőség a DL lemez...de akkor már még több mindent tehetsz rá...
    ,,á színpád a tied"
  • Realdanee
    és akkor most mit tudok tenni? :'( fontosak a filmek és sűrgőssen kellenek... :'(
  • Morphin
    mert az tul sok...
    nem 4,7 giga az...átszámítva 4489MB átlagosan ekörül van...azthiszem azért van mert nem 1024-el van számolva hanem 1000el...Apple is így számítja... iPodom sem 30gbos hanem ténylegesen csak 27 vmennyi :S
  • Realdanee
    Sziasztok! Miért van az hogy a dvd re az van írva hogy 4,7 gigabyte.... és 4,68 gigabyte ot akarok rátenni és a nero már nem írja meg mert túl sok az adat? :S
  • benkoszabi
    köszi a felvilágositást. amugy miért iylen szar a nagy nevű philips?
  • Met
    Dl-es lemez írásához erősen javallott az ImgBurn használata, főleg ha dvd filmet írsz. Ha egymásután írtad őket és a másodikat rontotta el akkor lehet, hogy túl melegedett az író (tudom hülyén hangzik) vagy próbáld meg 2 írás között újraindítani a gépet.
    Dl-es lemezből a Ricoh vagy Verbatim jó. Mellesleg szerintem elég drágán veszed a lemezt, Verba normál tokos 1 db 700, 10db-os henger 500/db, Ricohból a nyomtatható normál tokban 500
  • benkoszabi
    hali
    az a bajom a duplerétegű élemezzel, hogy 800 ft, és előszeretettel bassza el az iró minden második lemezt. és az drága mulatság. és nem tudom, hogy ez az iró hibája (pioneer 110D - legfrissebb firmware) vagy a dvd lemez hibája, ami mint már irtam 800FT-os philips....vagy az iróprogi hibája..(nero7) sztetek? min változtassak, hogy az igen drága lemezeket gond nélkül megirja..mert ezelőtt 4 dvd-t vettem, minden másodikat irta meg jól...
  • Tigristank
    Azt meg tudná valaki mondani, hogy miért van az, hogy sikerült megírnom 1 DVD-t (kész csoda), de azt az író nem ismeri fel, csak az olvasó. Az író "CD-meghajtót" ír ki, mintha még mindig üres lenne a lemez. Továbba a másik gép írója simán olvassa, az is Samsung. A felírt adatot visszaellenőriztem Nero CD-DVD speedjével, és hibátlan volt.
  • Pupcika
    imageburnt használj, az jól írja ki.
  • Dyna06
    Sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy kiakarok irni egy iso-ban lévő filmet, amit a nero8 dvd képként hajlandó csak kiirni, ezzel nem is lenne gond de mikor le akarom játszani akkor megy a szinkron is és a felirat is és nem tudom változtatni hogy ne legyen felirat. És ez már 2 filmnél is előfordult. Mit tudok tenni?
  • Zsolt01
    vsoDivxToDVD
    VSO ConvertXtoDVD2
    AVS Videokonverter
    Apex Video Converter
    Video Convert Master 6.0
  • wszili
    Sziasztok, hogy lehet .aviból, és .srt-ből dvd-t csinálni amit le is játszik a dvd a tévémen? Előre is köszi!
  • davidka003
    TDK kék
    Verbatim szürke
  • Zinaj
    tdk a kék vagy a verbatim?
  • Zsolt01
    Nem írtad, hogy mit is akarsz kiírni.
    Ha ez egy DVD film, akkor megoldható DVD Shrink-kel.
  • davidka003
    Egy DVD mérete:4482 MB
    Nekem az a tapasztalatom, hogy nem érdemes túlírni, mert nem lesz jó.
  • tommyg
    30 mega túl sok?? de mondjuk már 4501-et se enged :))
  • davidka003
    Annyi már túl sok.
    Max pár megával ajánlott túlírni.
  • tommyg
    4530mb-ot szeretnék kiirni egy sima dvd-re hogy tudnám túlírással megoldani mert a nero sehogyse engedi??
  • GhoST23
    Van egy problémám: dvd írásnál, bármelyik progival, már az elején ezzel a hibaüzenettel találkozom, specified host adapter invalid
    az író olvasni tökéletesen olvas, másik gépben írni is ír
    Vista oprendszer van fent, de eddig ezzel működött, már azt is próbáltam hogy eltávolítottam az eszközkezelőböl és utána se történt semmi érdemleges.