7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
  • Micimackó
    LG 4163B (19e volt Aqua-ban)+

Fortis 8X DVD-R
    25-ös dobozban
    Alapanyag: TYG02 (Gigastorage)
    Ár: 120 Ft -- 100 db-tól -- 110 Ft

Lett a párosítás, remélem jó lesz.
  • Micimackó
    thx
  • Hooligan
    Na úgy néz ki, hogy a fekete pio-m az valóban 108-as...de a NERO 8x8-asnak ismeri fel holott írásnál megkínálja a 12x-es írást is.
    Most ez hogy is van? /nero tool/
    Ja és 1.14-es a "bios"-a alapból, nem frissítettem.
  • steweee
    én ha most vennék újat akkor pio 107/108d-t vennék, persze ezzel vigyázni kell hogy valóban azért fizess amit akarsz venni, mert itt is volt róla szó hogy van visszeélésre lehetőség. vagy második esetben lg-t(most is az van) de csak vmelyik "régebbi" 8x-o modellt, mert azok biztosan tökéletesek(pl4082b).

lemezek közül az első linken a narancs ritek g04 és a lila ridisk ami jó ár/érték arányban, persze csak ha nem akarsz 4x-nél gyorsabban írni és sokat akarsz írni, mert néhány játék vagy adat kiírására inkább javasolt a jobb minőség (pl verbatim) de ha filmezel, akkor ezek megfelelőek rá. a második link inkább tűnik jónak árakban, ott is van miből válogatni.
    még ide érdemes bekukkantani:
    http://dvddisc.uw.hu/
  • Met
    Ja, Verba.
  • Air
    Az RW-s DVD-ket - legyen az + vagy - os - milyen gyakran kell teljes torlessel torolni?? Vagy lehet mindig csak a gyorstorlessel??
  • Lacika 79
  • Micimackó
    Az író már megvan amúgy.

Jól elbeszélgetek nagyrészt magammal.
  • Air
    Szerintem Verbatim.
  • Micimackó
    Mármint úgyse írok 8x-osan.
  • Micimackó
    Gondolom 8x-ost nem érdemes a mínőség miatt.
  • Micimackó
    Vagy inkább ilyet vegyek?:
    VERBATIM DVD-R

Írási sebesség: 4 X
    Kapacitás: 4.7 GB
    Kiszerelés: 5db-os slim
    Ár: 155 Ft/db
    Ez Taiyo Yuden alapanyagú, tokozott, viszont majdnem kétszer annyi mint az előző.
  • Micimackó
    Az újabbak már csendesebbek (legalábbis a tesztek szerint).

Ez jó?:
    Benq 4X DVD-R
    25-ös doboz, 600 dbtól 80 Ft
    Alapanyag: SONY
    Ár: 90 Ft -- 100 db-tól -- 85 Ft
  • barret
    Nekem 4082b van,csak egy gondom van vele.(Kicsit hangosnak találom)
    Hangosan pozicionál a fej.
  • Micimackó
    Haveromnak is LG-t (4160-ast) ajánlottam egy hónapja, és jól működik nála.
    Úgyhogy megyek és veszek egy GSA-4163B-t, ja és köszi a segítséget.
  • Micimackó
    Az LG tudja a 8x-os (és -os lemeznél 6x-os) újraírást (a szintén új NEC 3520-as is tudja egyébként) ez amiben gyorsabb(ak) mint a régebbi írók.

Egyedűl az LG 10X-es DVD+R/DVD-R olvasási sebessége zavar engem kicsit, mivel a Pioneer 12x-es, a NEC pedig 16x-os.
  • Micimackó
    Miért választanál Pioneert (mert menőbben hangzik a márkanév), ha semmi bajod az LG-vel ?
  • Micimackó
    Én az író tartóságára/megbhibásodási arányára gondoltam, nem a lemezére, mert mondta, hogy sokat vittek vissza.
  • Stann
    A tartósságnak nincs köze az íróhoz, csak a nyersanyagnak és az írási sebességnek!
  • Stann
    Nekem is LG-m van, és semmi bajom vele, a visszaolvasás is egész stabil. Én is 4x-esen szoktam írni, és a teszteken nem arra adnak nagyobb pontot, amelyik gyorsabb, ott is az írás minősége/visszaolvasás stb a dööntő kritérium, sebességhez köze sincs.

De mondjuk én a Pioneert választanám!
  • Micimackó
    Írási minőséggel biztos nincs problémája:
    "Excellent DVD writing quality with most media, even at 16X speed"
    Cdrinfo.com

Tartóságot persze nem tesztelnek, de mintha a régebbi LG-k lettek volna ilyen szempontból problémásak, vagy tévedek ?
  • Since
    A 384kbit/s hang az dvd hang? Vagy annál rosszabb?
  • Since
    Nemnagyon lehet kiküszöbölni szerintem...
  • marsu
    Sziasztok.

Az miért van hogy ha a shrink-el be akarok olvastatni egy lemezt akkor bizonyos százaléknál kiírja, hogy CRC fájl nincs meg.
    Ezt a hibát ki lehet valahogyan küszöbölni???
  • Since
    Én inkább a minősgéet részesítem előnyben, igaz nemnéztem teszteket így nemtudom mi a dörgés Te biztos jobban vagy informálva mint én...Én csak annyit tudok mondani hogy LG-vel rengeteg gond volt, ugyanis volt szerencsém dolgozni egy számtech üzletben és sorra hozták vissza az LG dvd írókat :-)
  • Since
    Annyira nemértek hozzá, de nemcsak a sebesség számít :-) Inkább 2xeresen írom meg a dvd-ket de tudom hogy biztos hogy jó lesz.
  • Micimackó
    Nem értem mi a bajuk vele a fórumozóknak. Jó sok órát (túl sokat) töltöttem az infók gyűjtésével, és minden tesztben a 4160-as LG (közvetlen előd) szerepelt végül a legjobban.
    Pl.:
    CDRLabs.com-on: NEC ND-3500A
    Overall: 8

Pioneer DVR-A08XL (ez ráadásul a "méhsejtes" retail változat)
    Overall: 8

LG GSA-4160B
    Overall: 9

A CdrInfo.com oldalon pedig "Editor's Choice" díjjal jutalmazták, a másik kettő nem kapott (Plextor 712-esnél láttam még).

A 4163 meg annak a felturbózott változata, ultra gyors DVD újraírási sebességekkel.
  • Since
    Szerintem LG felejtős, legalábbis csak rossz dolgokat hallottam róla...Nekem most éppen sony van, az egy picit drágább, de még egész jó :-) Igaz csak két dvd-t írtam vele lol :-)
    Pioneert mindenki isteníti de annyira nemértek hozzá, biztos még lesznek hozzászólások várj még egy napot szerintem.
  • Micimackó
    Melyik írót érdemes venni:
    NEC 3500A (16 e Ft),
    Pioneer DVR108 (17 e Ft),
    LG GSA-4163B (19 e Ft) ?
    Én az új LG-t választanám, de nem vagyok benne biztos.

Ma veszem meg az írót.
    Meg persze lemezeket is hozzá.
  • Micimackó
    Ezt is jónak találtam:

http://dvdr.atw.hu/
  • Micimackó
    Ez tünt a legjobbnak (kis tételnél):
    http://www.calderon.hu/pc.inf.hu/index.php?wptag=dvd
    Valaki esetleg tud jobbat Pesten ?
  • Micimackó
    Pesten lakok, és az interneten néztem utána.
  • steweee
    az ár attól is függ hogy hol laksz, hogy milyen mennyiséget veszel és mennyire ismernek a boltosok. én miskolci vagyok és legalább 100 dbos kiszerelésben veszem, így 105ft/db, 500 felett 100ft/db. a beszerzési ára a boltosoknak olyan 70-80 ft / db lehet, az előállítási költsége egy lemeznek olyan 10-20 ft, persze ehhez hozzájön még az első szállítás és haszon rátétele, de a pesti nagykerek olyan 50 ft/db-ot tesznek rá szerintem, utána ahány kéz annyival drágább. próbáld meg lealkudni, hátha sikerül, de egyet jegyezz meg, a piac erőalapon működik, ha nincs más a környéken aki olcsóbban is árulja, akkor ne nagyon számíts sikerre
  • Micimackó
    Te hol veszed a lemezeket ?
    Mert pl. rózsaszin aritát 120 Ft alatt sehol sem találtam.

Ezek milyenek lehetnek:

RIDATA DVD-R (kék)

Írási sebesség: 8 X
    Kiszerelés: 25db-os henger
    Ár: 115 Ft/db

OMEGA DVD-R

Írási sebesség: 4 X
    Kiszerelés: 25db-os henger
    Ár: 85 Ft/db
  • Demeter
    Csak egy gyors kérdés skacok. Felraktam a DVD2DVD nevezetű progit (csak próba képp) és mikor indítani szeretném azt írja, hogy először installáljam az aspi drivert?! Kérdem én minek? Azaz minek ha már fenn van? Vagy netán neki is külön fel kell rakni?

Thx!
  • izb
    nero info tool
  • Hooligan
    Cimke alapján is annak tünik amiért pénzt adtam.....van valami bizti "cucc" amivel meggyőződöm róla mit is vettem? Vagy valami tipp?:)
    ....bizisten agyonverem a boltost már érzem:)

• Hooligan
    Ezt én is olvastam épp most egy cikkben, utánjárok 1000-el köszi.
    De egyébként alapból a NERO felkínálja a 12x írást/DVD/, vagy az nem jelent semmit?
  • izb
    Csak annyit még hozzá,hogy eme verziójú pioneerhoz nincs újjab firmware!Valszeg nem is lesz!
  • steweee
    igaz a leírásában tényleg mindenütt 8x ra van írva, de még a boltosok is (egyébként barátaim) úgy tudták hogy 4xes, és én is úgy vettem még áprilisban. persze mindegy, így még jobb is, csak furcsa.

maxell lemezről nem tudok semmit mert nem használtam, de ha jó árban van akkor érdemes venni belőle egy 25ös kiszerelést és maximális (8xig érdemes) írási sebességen íroganti vele egyhuzamban. írás után rögtön próba (filmnél powerdvd) és ha jó akkor továbbra is mehet az a lemez. ezt minden új márkánál és azon belül is típusnál érdemes kipróbálni, mert íróra válogatja hogy melyiket rontja, illetve ha gyenge minőségű a cucc, vagy egy rossz szériába nyúltál bele, akkor sem 200-300 db a vett mennyiség és nem ér annyi kár