7788
Ide jöhetnek az írással kapcsolatos sirámok /Borg
-
A NEC írók jók? Piot ajánlottam egy srácnak de csak LG vagy NEC van. -
"Tudom van pioban is fekete, de az meg lutri, nehogy MCC-t sózzanak rám (persze ott a matrica rajta, aztán az vagy eredeti, vagy nem)" - ezt lecci kifejtened bovebben? Sznadekszom venni egy ilyen joszagot...
(mi az az mcc, hol van a matrica) -
trabant #3742 Az én szemszögemből tökmindegy kinek a hibája, oldják meg egymás közt, én a végeredményt nézem.
Itthon hol lehet kapni 109-est? Már ahol valóban van is, nemcsak árlistában? -
Pio azokat nem 108-asnak adja el, az nem az ő hibája, gondolom inkább a kereskedők (nagykerek, kiskerek) ügyeskednek.
De pl a 109-esnél asszem nincs ilyen gond.
Asszem pl írja a minuszos kétrétegű lemezeket, illetve asszem az írási mód is más, pl a 108-as 8X-os sebességnél Z-CLV-ben írja a korongokat, a 109-esnél már asszem CLV-ben. Ha a googléban rákeresel, biztos megtalálod, hogy mit tud még. -
Roll #3740 hali Aramir. Ma bementem a sony-hoz és elintéztem a dolgot.
Jövő héten cserélik egy lg-re vagy pio-ra. :-D -
1 el :) -
trabant #3738 Na igen, de ha én nem tudom megkülönböztetni, akkor nyilván nem veszem, ez meg a pio baja.
A 109-es mivel tud többet a 108-nál? -
Ja, de erről nem a Pio tehet, hogy nálunk rásózzák a vevőre.
Sajnos a Plextor szvsz aránytalanúl drágább, de te tudod, nem akarlak a Pio-ra rábeszélni.
Viszont 1-2 helyen már lehet kapni 109-es Pio-t is, én most biztos, hogy olyat vennék. -
trabant #3736 A plexiben csak az fogott meg igazán hogy fekete tálcás, ami állítólag jobb az írás minősége szempontjából ezért meg azért... Tudom van pioban is fekete, de az meg lutri, nehogy MCC-t sózzanak rám (persze ott a matrica rajta, aztán az vagy eredeti, vagy nem). -
Én Pio-t vennék, úgy tudom, hogy a Plextor eléggé válogatós, a gagyibb lemezeket nem szereti. -
Ja, ezzel így vagyok én is, akkor a legtöbb esetben biztos, hogy jó lesz a lemez. -
trabant #3733 Pioneer DVR-108D vagy Plextor PX-716A a jobb? Nem az a lényeg hogy az egyik 4x, a másik meg 6x írja a nem használt DL lemezeket, hanem a megbízhatóság, írási minőség. Plextor cd-ben legjobb márka volt, dvd-ben meg mindenki piot emleget, de vajon mi a tényleges felállás? -
trabant #3732 A lemez max írási sebességének felével az ideális. -
A 8X-os lemezeket szerintem nem egészséges 1X-en és 2X-en írni.
Ebben a fórumban asszem kb az 1000-es hozzászólástól vitáztunk egy jót erről a témáról. 1X-en megíram egy 8X-os lemezt, szörnyű lett a végeredmény :)
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1063728571
Viszont a 4X-es lemezeknek nem kellene ártania. Más tippem nemnagyon van.
Szvsz add el az írót és vegyél Pioneer-t v. NEC-t. -
Roll #3730 4x-esek és 8x-osak, de ez a szar író kis sebességnél is szórakozik,hát még nagyobbnál. -
2X-es sebességgel? Hm.. Nem 8X-an írható lemezek voltak ezek? -
altbrucke #3728 srácok ehez SONY DVD RW DW-D18A keresek firmware frissitést tud valaki segiteni? -
Roll #3727 Nero-val és dvddecrypterrel írok dvd-ket. 2x-sebességnél nem írok gyorsabban. Aritával közül a zöldekkel volt bajom, a tdk meg biztos igazi mert nem guriga volt, hanem tescoba vettem kemény pénzért. -
Úgytudom lehet, de az asztali lejátszónak is ismernie kell ezt a megoldást.
És hogy mivel-hogyan? Passz. Még nem próbáltam. -
engine #3725 Sziasztok!
avi-ban van film, ha azt átkonvertálom mondjuk svcd-be, akkor lehet-e 1 DVD-n több svcd-s film úgy, hogy asztali lejátszó is felismerje?
És ha igen milyen progival?
Előre is thx!
-
Azt mondták egy boltban, hogy TDK lemezt nem ajánlanak LG íróhoz. Ez igaz ? Mert szeretnék venni nyomtatható TTG01-es TDK lemezeket, vagy még Sony és Ritek lemezek vannak. -
sry, elsőre azthittem nem küldte el :/ -
"Néróval írt lemezek egy idő után problémások lesznek, mint maga a program is."
Ezt a marhaságot :D
Hogy gondolták? A Nero ír rá valami időzítőt, hogy pár nap múlva legyen olvashatatlan a lemez, vagy hogy? :)
Mindenesetre érdekes probléma. Hogy írod a lemezekt? Írási sebesség? Íróprogram?
Próbálj ki valami jobb alapanyagot szerintem, Ritekből lehet szar szériát fogtál ki, Arita szvsz fos, TDK-t meg hamisítják. -
"Néróval írt lemezek egy idő után problémások lesznek, mint maga a program is."
Ezt a marhaságot :D
Hogy gondolták? A Nero ír rá valami időzítőt, hogy pár nap múlva legyen olvashatatlan a lemez, vagy hogy? :)
Mindenesetre érdekes probléma. Hogy írod a lemezekt? Írási sebesség? Íróprogram?
Próbálj ki valami jobb alapanyagot szerintem, Ritekből lehet szar szériát fogtál ki, Arita szvsz fos, TDK-t meg hamisítják. -
yamada 6600 - v 6700 -
Roll #3719 Ti mit csinálnátok?
Van egy garanciás sony íróm. Bármilyen lemezt megírva,(ritek,arita,tdk) egy idő után olvasási hiba lesz rajtuk.
Bevittem szervízbe erre ezt a választ kaptam:
Tisztelt Uram!
Nálunk működőképes az író. 2,5 hetes írást olvas.
Milyen nyersanyagot és író progit használ??
Néróval írt lemezek egy idő után problémások lesznek, mint maga a program is.
-
mondjuk ez? -
LG DV8700H
tökéletes -
konkrét típusszámot tudsz mondani? mennyi az az olcsó? -
izb #3715 Yamada mindent visz,olcsó,és jóó! -
Mondjatok már asztali lejátszó típusokat amik mindent lejátszanak, most egy Thomsonom van de még a gyárival is megakad néha. -
Sajnos 50km-re tőle, épp ez a próbléma! -
ott laksz nem? sétálj egyet a városban és nézd meg a boltokat -
Hol lehet venni Pécsett legolcsóbban LG DVD-RW(2rétegűírás)? Thannks -
Nyomtató van, (Epson R300) lemeznek meg TDK-t néztem ki. -
És miért pont én vegyek? Nem nekem kell. -
No, ést azt minek? -
Már 26000-ért van korong nyomtató.Csak mondta fószer hogy nem nagyon lehet patront szerezni és drága. -
izb #3706 Vegyél hozzá vésőt meg kalapácsot is.......... -
Érdemes, össze szem lehet hasonlítani a matricával, mert annak egyrészt van egy kis súlya, és ha csak egy kicsit is félre teszed a matricát, nem középre, az már gondot okozhat elvileg.
A festék réteget meg ne úgy képzeld el, hogy mm vastagon nyomtat rá :)
Kb mintha papírra nyomtatnál, szal nemszabadna bekavarnia, max az alapanyag lehet fos, de annak semmi köze ahoz, hogy nyomtatsz rá, vagy sem.
Ja, és vegyél hozzá nyomtatót is, amivel lehet korongra nyomtatni, mert egy sima mezei nyomtatóval nemigazán fog sikerülni.