1737
Könyvek, könyvek, könyvek...
-
#1415 leon uris - a királynő törvényszéke
info -
psypress #1414 ANDREW MORTON
Tom Cruise
Nem hivatalos életrajz
Mindnyájan ismerjük Tom Cruise-t, már amennyire ő hagyja magát megismerni.
Tudjuk, hogy nehéz gyerekkora volt, hogy számos kasszasikernek számító filmben
játszott: Top Gun, Esőember,Született július 4-én, Egy becsületbeli ügy, Interjú a vámpírral, A nagy hátraarc, három Mission: Impossible-film, A világok háborúja,
és még sorolhatnánk.Tudjuk, hogy művészfilmekben is játszott, háromszor jelölték
Oscar-díjra, háromszor kapta meg a Golden Globe-díjat, és olyan élő legendák
tiszteletét vívta ki, mint Paul Newman vagy Dustin Hoffman.
Innentől a kép már kevésbé világos. Tudjuk, hogy Tom szcientológus, de azt
már nem tudhatjuk biztosan, mekkora szerepet is játszik ez az életében.Tudjuk,
hogy a szexualitását illető állandó pletykák ellenére felesége volt Mimi Rogers,
Nicole Kidman és jelenleg is az Katie Holmes. De csak amikor Oprah kanapéján
ugrándozott, hogy Katie iránti szerelmét kinyilvánítsa, vagy elmarasztalta
Brooke Shieldset, amiért az a pszichiátria „náci tudományához” fordult, akkor
kezdtünk rájönni, milyen sokat nem tudunk erről az elragadó, igen sokat dolgozó
sztárról.
Andrew Morton, a több díjjal kitüntetett életrajzíró fáradságot nem kímélve
felkutatta Tom volt tanárait, barátnőit, a szcientológia egyház bennfenteseit, és
olyan barátokat, akik tanúi voltak annak, hogyan válik a valaha átlagos fiú a Forbes
magazin szerint a világ legbefolyásosabb hírességévé. Soha nem látott fotók és
soha nem hallott részletek kíséretében most közreadjuk az igazi Tom Cruise lenyűgöző,
nem egyszer sokkoló portréját.
Az író nagymestere annak, hogy megmutassa a nyilvánosság előtt viselt arc mögött
a valódi történetet, a színész munkáit, szerelmeit, házasságait és vallását.
„Annyira jól játszott, már-már természetellenesen.
Belenéztél a szemébe, és ő valóban ott volt,
valóban szerelmes volt beléd.
Láttad a szívét, a lelkét. Amikor pedig a rendező
azt mondta, ’kész, ennyi’,Tom sarkon fordult,
te meg mehettél hat hónapra terápiára.”
– Renée Zellweger
„Nem hajthatsz tovább, ha egy balesetet látsz,
mert szcientológusként
te vagy az egyetlen, aki segíteni tud.”
– Tom Cruise
ANDREW MORTON a világ egyik legismertebb életrajzírója, napjaink hírességeinek
legavatottabb ismerője. 1992-ben írt úttörő munkája, a Diana igaz története
– saját szavaival a New York Times bestseller-listájának élén állt.
A szerzőtől a Gabo Kiadónál megjelent:
Diana igaz története – saját szavaival, 1997
Diana – a szerelmet kereste,2004
Madonna, 2001
Monica igaz története, 1999
A kötet április végére kerül a könyvesboltok polcaira.
www.gabo.hu
[email protected] -
#1413 Hiányt pótoltam a P.N.Elrod által komponált Én, Strahd című Ravenloft világban játszódó regénnyel. A történet vezetése végtelenül egyszerű. Mivel egy naplóba enged betekintést, nem is lehetne nagyon bonyolítani.
Spoiler: kissé de ja vu érzésem volt, mikor kiderült, hogy Lord Soth történetéhez némileg hasonló módon sikerül magát bajba kevernie Strahd von Zarovichnak. Tudniillik ő is beleszeret egy gyönyörű nőbe, kinek megszerzéséért a szeretteinek (vér szerinti öccse, egyetlen teljesen hű csatlósa) meggyilkolásától sem riad vissza. Átkozott léte során pedig örökkön örökké kísérti majd "szerelme", akit persze sosem szerezhet meg. Jó volt olvasni Strahdról, mint emberről, majd Strahdról, mint a legendás vámpírról egyetlen művön belül. -
csoxer #1412 ebookba nekemis megvan sztem majdnem az összes,de nekem könyvalakban kellene jópár régi könyv.nemlehet vhol olcsón hozzájutni?:) ezenkívül érdekelne még ludlum és mattyasovszki-féle (a Hód könyvek) könyv,ha vki tud,segítsen,kösz:) -
#1411 én nem tudok időpontot
OFF[ van 73 db ebooks Leslie L. Lawrence akinek kell vmi az privi;) ]
ON -
csoxer #1410 ez ugye a domingo történet,olvastam vhol,h lesz ugyanilyen külön könyve mckinleynek+santarcangelinek is,vmi megjelenési időpont nem ismert?:) -
#1409 szerintem ez :) de nem tudom én sem pontosan -
csoxer #1408 az egészjó könyv,de nemtudja vki hogy melyik a legújabb lawrence-könyv? -
#1407 Leslie L. Lawrence - Portugál április I.-II. -
#1406 Nem rossz, de annyiszor írták le az oldalon: "a fenti könyvről", hogy a végére kissé olyan reklámíze lett az egésznek. Világos, hogy nem másik könyvről vár kritikát az oldal szerkesztője, de ez kb az első, legrosszabb esetben is a második felszólítás után egyértelművé kell, váljon még egy debil számára is. Így amolyan furcsa "rám akarnak tukmálni valamit" érzés fogott el.
Amúgy jónak tartom a kezdeményezést, hajrá! -
gergo75 #1405 Hali! Ajánlom figyelmetekbe a Nyolcak könyvajánlója nevű oldalt. Indítottak ott egy versenyt azoknak, akik könyvekről szeretnek véleményeket írni. szm tök jó, sok előnye van, nézzétek meg. A versenyhez kijelölt könyv ráadásul izgalmas, én már olvastam és írtam is itt róla korábban, Greta May: Hiéna című könyve. Erről a könyvről írt véleménnyel lehet részt venni a versenyben, a legjobb kiválasztott nyolc bekerül a Nyolcak csapatába, az oldalon részletezik h ez miért buli, olvassátok el. Lehet bármilyen stílusban írni,ez a legjobb benne.
-
csoxer #1404 frank geron-átkelés -
#1403 Akkor Crichtontól a Zaklatást olvasd el! Az nagyon brutális. -
frecc #1402 Jah, sebaj. Kösz a tippeket. Most fogom befejezni a Detektívek-et, szerintem nagyon üt. Néztem ezt a Frederik Pohl.. háá... az a bajom vele hogy a scifi téma nem nagyon köt le pláne ha jönnek benne az ufók meg az űrlények meg nemtudom hányadik dimenzió.....
Egyik haverom ajánlotta a Michael Crighton Idővonal-at de azzal is vannak fenntartásaim. Szeretem a földhöz ragadtabb olvasmányokat.
Amúgy sztem a legkirályabb amit valaha írtak: Szathmári Sándor: Kazohinia. A világ legjobb könyve. -
#1401 Más jellegű, de nagyon izgalmas:
Ken Follett: Sasok szárnyán, Tű a szénakazalban, valamint most jelenik majd meg (3 nap múlva) újranyomásban A katedrális, és annak a folytatása, Az idők végezetéig.
Tom Clancy összes,
Frederick Forsyth - Odessa ügyirat
Alistair MacLean - Kémek a sasfészekben, Navaronne ágyúi, Csapda, Zsilip
Jack Higgins - A sas leszállt
David Baldacci - Államérdek
Lehet, hogy kicsit sok itt a kémregény? -
#1400 csendes don solohovtól. -
Mirk #1399 Virágot algernonnak és a Mesterségem a halál valóban nagyon jók
az elsőből még filmet is készítetttek ha jól emlékszem -
#1398 sg-t.. -
frecc #1397 Jaaaa, nem C! Bocs! Z! :) -
frecc #1396 Sziasztok!
C!
Nagy Arthur Hailey rajongó vagyok! Láttam, hogy írtál a bankemberekről, érdekelne hogy esetleg Hailey-hez hasonló irományokat tudsz-e ajánlani. Most olvasom a detektíveket, 5 Hailey-t olvastam már, mindegyik nagyon tetszett. Talán az autóváros lógott egy kicsit ki a sorból, amúgy valóban a bankemberek az egyik legjobb műve.
Ben C:
Lehet, hogy olvastad, de ha már Daniel Keyes, akkor a Virágot Algernonnak nr.1.
I.C. ram:
Ha aggódsz és tetszett Merle, akkor A sziget! Alap Merle mű (igaz, nem II. vh-s), sztem olyasmi kategória Merle-ben mint a bankemberek Hailey-ben.
Nameg... akinek van gyomra hozzá, tudom ajánlani a Mesterségem a halált (Merle szintén), Rudolf Hössről szól, az Auschwitzi táborparancsokról. Kell mondjuk hozzá egy lélekjelenlét de nagyon jó.
II vh: Nekem ajánlották Irwin Shaw Oroszlánkölykök c. regényét, elkezdtem, de megmondom őszintén 160 oldal után abbahagytam. Ettől függetlenül persze lehet jó.
Üdv
frecc
-
Ben C #1395 Daniel Keyes - Az ötödik Sally
Nekem eléggé tetszett. -
Mirk #1394 Steven Erikson:A malazai bukottak könyvének regéje 1-5
angolul már 6 rész megjelent, 10 kötetesre van tervezve a sorozat
teljesen újszerű fantasy, szakít a megszokott és már halál unalmas jó-rossz harccal, a tolkieni ezerszer felhasznált fajokkal(nincsenek elfek meg törpék hál istennek). A cselekmény szövevényes, nem a c fantasyben megszokott hentelünk-érzelgünk hentelünk-érzelgünk. Leírnám, hogy van benne minden ami kell, humor-kaland-szerelm-csaták, de ezt a könyvet nem lehet ilyen egyszerűen leírni. Az események teljesen váratlanok, a cselekményt nem lehet megjósolni, az ember szinte tátott szájjal olvassa végig
sikerült valami újat alkotnia az írónak ebben a műfajban, mindenkinek csak ajánlani tudom -
#1393 Elkezdtem olvasni Robert Merle - Két nap az élet c. könyvét, és nagyon tetszik. Végefelé járok már, és aggódom, hogy mit fogok legközelebb olvasni, ha ennek vége.
Tud valaki ajánlani hasonló stílusú II. VH-s könyvet? -
rolika #1392 gibson neurománc-sorozata (neurománc, számláló nullára, mona lisa overdrive)
teljesen durva, másodszor olvasom, de még mindig nem találok szavakat rá -
#1391 Aki még nem olvasta, esetleg nem hallott róla, annak szeretném figyelmébe ajánlani Lemony Snicket-től a Balszerencse Áradása sorozatot. Összesen 13 részes, egyelőre 8 rész van lefordítva magyarra. Szerintem fantasztikusak az eddigi részek. Tudtommal külföldön majd' olyan híres, mint a Harry Potterek, csak valahogy nálunk nemigazán terjedt el.. :)
Három testvérről szól, akik szülei halála után gyámról-gyámra járnak, hogy valahol tovább élhessék nyugodtan az életüket, ám Olaf gróf nevű távoli rokonuk meg akarja szerezni a gyerekek vagyonát, melyet szüleiktől örököltek. Izgalmas, humoros, remek. Várom a többi rész lefordítását.. :) -
psypress #1390 Szeretném figyelmetekbe ajánlani Ken Follett – Az idők végezetéig című művét,melyet kizárólag hű olvasói kérésére írt meg.
A katedrális című, egyik legnépszerűbb regényének folytatása 18 év után,
mely március végén a GABO Kiadó gondozásában jelenik meg.
Akinek máig hiányzik polcáról A katedrális, annak nagyszerű hír, hogy március végén Az idők végezetéiggel együtt várja az olvasókat a könyvesboltok polcain.
A szerző egyik legnépszerűbb regénye egy 12. századi angliai városkában, Kingsbridge-ben játszódik, a történet a katedrális építése körül bonyolódik, melyért a Benedek-rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén, körülöttük vér, ármány és szerelem.
A könyv oldalain középkori világ kel életre, amely színes, mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit, a kínzásokat, a gyilkosságokat és a szerzetesi élet keserveit.
A történet a 14. században folytatódik:
Az idők végezetéig A katedrális folytatása: ugyanabban az angliai városban, Kingsbridge-ben játszódik a történet kétszáz évvel később, a 14. században. A szereplők a katedrális építőinek leszármazottjai, akik ugyanúgy küzdenek az élettel, mint elődeik.
Az Európán végigsöprő pestisjárvány a hajósok, kereskedők közvetítése révén felüti fejét az angliai kisvárosban is, s éveken keresztül változatlan erővel tombol, szedi áldozatait. A Benedek-rendi kolostor ispotálya az egyetlen hely, ahol a halálos beteg emberek menedéket kaphatnak.
A járvány közepette sem állhat meg azonban az élet: meg kell erősíteni az életveszélyessé vált hidat, a katedrális megroggyant tornyát helyre kell állítani, s az elöljáróságnak és a céheknek biztosítaniuk kell a város megélhetését. Gyilkos indulatok, testvérharcok, árulások, minden nehézséget áthidaló szerelmek közepette zajlik az élet Kingsbridge-ben.
Ken Follett megint remekelt: olyan művet kínál olvasóinak, amely egyszerűen letehetetlen – egy hatalmas ívű történetet filmszerűen pergő cselekménnyel.
Kedves Olvasóim!
Hosszú habozás után vágtam bele Az idők végezetéig című könyvembe, bár önök közül sokan kérték A katedrális folytatását. Többek között épp ez vette el a bátorságomat, hogy annyira szerették A katedrálist. Nem tudtam, kitelik-e tőlem még egy könyv, amelyben ugyanannyi örömét leli az olvasó.
A történet jelentette a másik gondot. Mi lenne az a mese, amely ugyanúgy megigézné önöket, az olvasókat és engem, az írót, mint egy nagyszerű székesegyház felépítése a középkor sötét nyomorúságában?
Tizennyolc évvel A katedrális megjelenése után azt hiszem, megtaláltam a válaszokat. Mialatt ezeket a sorokat írom, az utolsó simításokat végzem a történeten, amely három éve kísér. Bár először megriadtam a kihívástól, nagyon élveztem az írást. Hamarosan elérkezik az idő, amikor búcsút kell vennem a könyvtől, hogy átadjam önöknek. Remélem, ezt is annyira szeretik majd, mint én.
Őszinte hívük
Ken Follett
További információk:
www.gabo.hu
http://www.sg.hu/forumkepek/2008_03/kenfollett_idokvegezeteig_2.JPG
[email protected] -
gergo75 #1389 Hali! Greta May: Hiéna című regényét olvasom. Nem semmi. Nem tudom letenni, olyan a pörgés, ráadásul a közepétől olyan szokatlan scifi és krimi elemek bukkannak fel benne ami teljesen lenyűgöz. A barátnőm meg a szerelmi szál miatt komálja. -
#1388 Jah, közben kiderült, hogy már nem kapható...sehol sem!
Viszont mivel azt csiripelik a madarak, hogy április elején megjelenik a második része, és előtte csinálnak egy nyomást az elsőből, nem is kaparok az antikváriumokban, hogy megszerezzem. Addig kibírom. -
Mirk #1387 hát elég durva meg helyenként kissé túl történelmi de azért nagyon jó -
#1386 Robert Ludlum - Bourne hatalma -
rolika #1385 harry potter és a halál ereklyéi - lefekvés előtt
thomas a gőzmozdony - kislányomnak esti meseként :-) -
#1384 Lengyel Péter Ogg második bolygója. Nem volt olyan jó, mint reméltem.
A legjobb sci-fi amit olvastam a Város és a csillagok Arthur C. Clarke-tól. Sőt talán a LEGJOBB könyb amit valaha olvastam. Ajánlom mindenki figyelmébe. És nem is túl hosszú! -
#1383 "Jelenleg Ken Follett - A Katedrális" --- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Pont ma néztem ki! Holnap megyek megvenni!
Egy ismerős mondta, hogy kegyetlenül jó könyv. -
Ben C #1382 Elkezdtem bepótolni az ilyen kimaradt kultkönyveket, de őszintén bevallva nekem nem tetszett annyira. Kb fél éve olvastam el, csak kicsit szét voltam szórva és a keresőbe akartam beírni a "zabhegyező" szót, de hozzászólásba írtam.. Most vettem észre.. :D
Kis ideje olvastam el Hunter S. Thompsontól a Félelem és Reszketés Las Vegasbant, valamint Orwell 1984-ét, az viszont eszméletlen jó könyv, nem hiszem hogy ebben a topicban akad aki nem olvasta, de ha mégis, mindenképpen tegye meg. Písz
Jelenleg Ken Follett - A Katedrális -
Mirk #1381 szerintem marha jó könyv -
#1380 Nem szerettem, idegesített. Bosszantott, hogy majdnem mindenben atomlúzer a gyerek. Ilyen nem létezhet. Hogy becsvágy, önbecsülés nélkül éljen valaki. Borzasztó lehangoló volt olvasni. Mindemellett egyedülálló is. :D -
csoxer #1379 Daniel Forrester: A Légió az életemben, az életem a Légióban -
Ben C #1378 zabhegyező
-
mod #1377 Thomas Mann: Varázshegy
(Ez egy igen nagy súllyal bíró mű. Csak ajánlani tudom. 2-3-szor el kell olvasni, akkor érted meg igazán...) -
#1376 Ernest Hemingway-Az öreg halázs, és a tenger.
másodszorra... azthiszem már kezdem megérteni a mondanivalóját, és hogy miért kapott nobel díjat. :)