Mit olvasol mostanában?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali! Greta May: Hiéna címû regényét olvasom. Nem semmi. Nem tudom letenni, olyan a pörgés, ráadásul a közepétõl olyan szokatlan scifi és krimi elemek bukkannak fel benne ami teljesen lenyûgöz. A barátnõm meg a szerelmi szál miatt komálja.
Z
Jah, közben kiderült, hogy már nem kapható...sehol sem!

Viszont mivel azt csiripelik a madarak, hogy április elején megjelenik a második része, és elõtte csinálnak egy nyomást az elsõbõl, nem is kaparok az antikváriumokban, hogy megszerezzem. Addig kibírom.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

hát elég durva meg helyenként kissé túl történelmi de azért nagyon jó
Casper007
Robert Ludlum - Bourne hatalma

Hello World!

harry potter és a halál ereklyéi - lefekvés elõtt
thomas a gõzmozdony - kislányomnak esti meseként :-)

Molnibalage
Lengyel Péter Ogg második bolygója. Nem volt olyan jó, mint reméltem.

A legjobb sci-fi amit olvastam a Város és a csillagok Arthur C. Clarke-tól. Sõt talán a LEGJOBB könyb amit valaha olvastam. Ajánlom mindenki figyelmébe. És nem is túl hosszú!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Z
"Jelenleg Ken Follett - A Katedrális" --- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Pont ma néztem ki! Holnap megyek megvenni! <#eljen>

Egy ismerõs mondta, hogy kegyetlenül jó könyv.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Elkezdtem bepótolni az ilyen kimaradt kultkönyveket, de õszintén bevallva nekem nem tetszett annyira. Kb fél éve olvastam el, csak kicsit szét voltam szórva és a keresõbe akartam beírni a "zabhegyezõ" szót, de hozzászólásba írtam.. Most vettem észre.. 😄

Kis ideje olvastam el Hunter S. Thompsontól a Félelem és Reszketés Las Vegasbant, valamint Orwell 1984-ét, az viszont eszméletlen jó könyv, nem hiszem hogy ebben a topicban akad aki nem olvasta, de ha mégis, mindenképpen tegye meg. Písz

Jelenleg Ken Follett - A Katedrális

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

szerintem marha jó könyv
Z
Nem szerettem, idegesített. Bosszantott, hogy majdnem mindenben atomlúzer a gyerek. Ilyen nem létezhet. Hogy becsvágy, önbecsülés nélkül éljen valaki. Borzasztó lehangoló volt olvasni. Mindemellett egyedülálló is. 😄

Daniel Forrester: A Légió az életemben, az életem a Légióban

zabhegyezõ

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Thomas Mann: Varázshegy

(Ez egy igen nagy súllyal bíró mû. Csak ajánlani tudom. 2-3-szor el kell olvasni, akkor érted meg igazán...)

Hegi90
Ernest Hemingway-Az öreg halázs, és a tenger.
másodszorra... azthiszem már kezdem megérteni a mondanivalóját, és hogy miért kapott nobel díjat. 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

LordVenom
Dr.Ébert Jenõ: Vigyázat,orvos!

érdekes...tanulságos...

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

mikike
Jane Roberts: Seth könyve

nagyon jó, bár néhol elég bonyolult
9/10

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
Shirley MacLaine: Camino

érdekes
kicsit lawrence-s mert pont az új fejezet kezdõdne valami izgalmassal, amikor már letennéd
6/10

ian watson warhammer 40k regényeit.
mert jók.

Charriére, Henri😛illangó - Szökéseim a pokolból

Anteemoon
Szevasztok!
Ne nézzetek hülyének, de kicsit furcsa kérdésem lenne...tudtok olyan könyvet ajánlani, aminek a hangulata/története ugyanolyan vagy nagyon hasonló, mint a
1: Undying c. játéknak
2: Syberia c. játéknak ?
Mégegyszer bocsi a furcsa kérdésért.. 😊
Köszi!
mikike
mégis végigolvastam és jó könyv
kár, hogy vége
7/10

lesz az még jobb is
Cuchulainn
Én most kezdtem el a másodikat, de nagyon úgy néz ki beszerzem az egész sorozatot ha továbbra is ilyen jó lesz 😊

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

zoliapu
V.G. Jan: Dzsingisz Kán
Jókai Mór: Egy magyar nádob

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az első játék... Ambient Enjoy

mikike
Paramahansza Jogananda : Egy jógi önéletrajza

Érdekes történetek vannak benne a múlt évszázad elejérõl, indiáról és gurukról
6/10
Ennek ellenére nem hiszem, hogy végigolvasom, össze-vissza ugrál a történetek között, nem köt le végig.

az elsõ könyv amit olvastam, és máig a kedvencem
megvannak a folytatások is
Scottt
Földi Pál:A gestapo története
Kurt Rieder:Afrika Korps Rommel megállíthatatlan hadserege
Kurt Rieder:A legyõzhetetlen Messerchmitt

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Cuchulainn
Orson Scott Card: Ender's Game

Döbenetesen jól megírt, izgalmas, elgondolkoztató könyv.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

az mirõl szól? mert sztem már olvastam, csak más címen.

Neogan
Rober Ludlum- Csak tanú ne maradjon!

One man\'s hero, is another man\'s demon...

Z
R. A. Salvatore - A vérkõföldek királya 8/10

Ez már jobb volt, mint a második része a Zsoldosoknak. Fordulat fordulat hátán. Cselszövés a cselszövésben.

az elsõ egynéhány részrõl még elég rossz véleménnyel voltam nagyon gyerekes volt, de most hogy felnõttek a szereplõk a történet is megkomolyodott, és a befejezés is tetszett
harrypotter 7
Hugh Laurie - A balek

Z
R. A. Salvatore - A boszorkánykirály ígérete 6/10

Alapból eléggé kellemes a könyv, de a korábbi mûvek mellett furcsa, hogy Entreribõl érzõ lelket farag Salvatore. Az iszonyatos mennyiségû hent miatt kicsit olyan érzésem volt, mintha én játszanék valami hack & slash gaméban a csapatommal. Továbbá kicsivel több intrikát vártam, ha már egyszer Jarlaxle az egyik fõhõs.

Z
Ha borzongásra vágysz, akkor Howard Phillips Lovecraft mûveit ajánlom figyelmedbe.

Calver
Stephen King - Az c. könyvét ajánlanám így kezdésnek. az kellõen nyomasztó helyen játszódik <#nyes> meg elég kellemesen ütõs a maga 1500 oldalas tartalmával - pedig kicsit sincs elnyújtva a történet.

"The trees move. Do you not see it?"

Anteemoon
Heló!
Tudnátok ajánlani olyan horror könyveket amelyek elhagyatott/nyomasztó/rémisztõ városban vagy faluban "játszódnak" ?
Thx!
Voltan
Kurt Vonnegut - A Titán szirénjei
9/10

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Z
Ááááh, ez az a téma, amitõl ódzkodni szoktam. A spirituális/szuggesztív dolgokat amúgy sem nagyon kedvelem, de ha még elõveszik a klasszikus teremtés vs evolúció dolgot, annak valahogy mindig parázs viták, és helyben toporgás a vége.

Egyszer az evolúciós topikba is bekukkantottam, de hát ott is ment a szóbeli gyilok. Szóval az ilyesmit inkább kihagyom, mivel úgy érzem, hogy nem tudnék állást foglalni sem az egyik, sem a másik oldal elméletei mellett.

mikike
spirituális jellegû könyveket

Deepak Chopra: Titkok könyve
nem tetszik. egyérszt utasításokat ad, mit, hogyan kéne tennem, ráadásul a könyvben szereplõ igazságai erõsítéséhez, olyan elterjedt tudományos jellegû igazolásokat keres, mint pl. az evolúció
amirõl tudjuk, hogy -mivel az alapja véletlen- eleve egy nagy marhaság
nem is olvasom tovább
3/10

Bruce Goldberg: Teremts kapcsolatot szellemi vezetõddel!
ez már jobb. bár õ nemcsak az evolúcióval, de még a testamentumokkal is példálozik, eddig nem mondta meg, mit KELL tennem. bár elvileg késõbb lesznek benne szuggesztiós technikák, amiktõl már most félek, de eddig jó
5/10

Eckhart Tolle: A most hatalma
hangoskönyv
ez már tényleg jó. beszélgetõs jellegû könyv, és ebben nem okoskodnak arról, hogyan lehetek tökéletes
elbeszéli, neki hogy sikerült, és ad némi tanácsot

7/10

Dan Simmons: Hyperion

nagyon jó, igényes science fiction
Z
Arthur Hailey - Bankemberek 10/10

BRUTÁLISAN JÓ!

Spoiler lehet benne: Az amerikai "profi írók" élvonalába tartozó szerzõ a bankvilág rejtelmeibe vezeti be az olvasót, aki - míg csak bele nem merül a könyvbe - nehezen hinné, hogy ilyen száraz, merkantil témáról izgalmas regény kerekedhet. A szerzõ nem sokat teketóriázik, már az elsõ oldalakon felvázolja az alapállást. Az öreg Rosselli, a Bank elnöke néhány vezetõ állású tisztviselõ elõtt megdöbbentõ bejelentést tesz: halálos beteg, napjai meg vannak számlálva. Ezzel kezdetét veszi az utódlásért folytatott harc. Mindkét jelöltnek megvan a maga tábora. A választást nehezíti, hogy a két alelnök különbözõ programot hirdet. Az egyik egy multinacionális mamutvállalatnál kíván befektetni tõkét, a másik hajlik arra, hogy egy pár megkezdett lakótelepet finanszírozzanak, ami ugyan hosszabb távon és csekélyebb mértékben, de biztosabb haszonnal kecsegtet.

A másik szál nem annyira pénzügyi, inkább alvilági vonatkozású: a bank belvárosi fiókjában (a "vezérhajóban") egy tolvaj garázdálkodását fedezik fel. Itt a biztonsági ügyekért felelõs alelnök, a hatalmas termetû, rabiátus alkatú fõtisztviselõ lép akcióba.

A két szál persze többszörösen érintkezik, s szerelem, megvesztegetés, zsarolás, emberkínzás, humanizmus és polgárjogi mozgalom fûszerezi a fordulatos cselekményt, amelynek során Hailey szinte észrevétlenül megismertet az amerikai nagybankok életével is.
Végig izgalmas, a maga mûfajában jól megírt, szinte "letehetetlen" könyv.

banok
az sg fórumot.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Z
Thx, felkerült a visslisztre! 😊

whining
Nagyon jó könyv, ha elkezded olvasni, nem tudod lerakni.. 😊
Két történet van benne:

-Utolsó esténk Szodomában - egy újságíróról szól (fõleg), aki találkozik egy nõvel, aki mindig lesi õt, majd együtt mennek vakszilveszterezni... majd kiderül valami és a múltról ír sokat, hogy mi történt. 😊 Lényegében nagyon jól megírt.

-Akar velem beszélgetni? - meggyilkolnak egy nõt, és elmeséli, hogy a nõ elötte mit csinált, hogyan vezetett az út oda. Még olvasom, de ez is remekül felépített.

náérdekel, htx. :-c

Z
Jó könyv? Mirõl szól?

whining
Moldova György - Akar velem beszélgetni?

náérdekel, htx. :-c

Tertovan
kicsit megkesve:
Microsoft Windows PowerShell - Step By Step

én is olvastam, nekem nagyon tetszett, fõleg a két tanmese: egyik a századosról szól, aki végül még az evangéliumba is bekerült, a másik pedig a pár csepp olajról a kiskanálban...
nekem 10/10 😊