1737
Könyvek, könyvek, könyvek...
  • LordVenom
    Dr.Ébert Jenő: Vigyázat,orvos!

érdekes...tanulságos...
  • mikike
    Jane Roberts: Seth könyve

nagyon jó, bár néhol elég bonyolult
    9/10
  • mikike
    Shirley MacLaine: Camino

érdekes
    kicsit lawrence-s mert pont az új fejezet kezdődne valami izgalmassal, amikor már letennéd
    6/10
  • rolika
    ian watson warhammer 40k regényeit.
    mert jók.
  • csoxer
    Charriére, Henri:Pillangó - Szökéseim a pokolból
  • Anteemoon
    Szevasztok!
    Ne nézzetek hülyének, de kicsit furcsa kérdésem lenne...tudtok olyan könyvet ajánlani, aminek a hangulata/története ugyanolyan vagy nagyon hasonló, mint a
    1: Undying c. játéknak
    2: Syberia c. játéknak ?
    Mégegyszer bocsi a furcsa kérdésért.. :)
    Köszi!
  • mikike
    mégis végigolvastam és jó könyv
    kár, hogy vége
    7/10
  • Mirk
    lesz az még jobb is
  • Cuchulainn
    Én most kezdtem el a másodikat, de nagyon úgy néz ki beszerzem az egész sorozatot ha továbbra is ilyen jó lesz :)
  • zoliapu
    V.G. Jan: Dzsingisz Kán
    Jókai Mór: Egy magyar nádob
  • mikike
    Paramahansza Jogananda : Egy jógi önéletrajza

Érdekes történetek vannak benne a múlt évszázad elejéről, indiáról és gurukról
    6/10
    Ennek ellenére nem hiszem, hogy végigolvasom, össze-vissza ugrál a történetek között, nem köt le végig.
  • Mirk
    az első könyv amit olvastam, és máig a kedvencem
    megvannak a folytatások is
  • Scottt
    Földi Pál:A gestapo története
    Kurt Rieder:Afrika Korps Rommel megállíthatatlan hadserege
    Kurt Rieder:A legyőzhetetlen Messerchmitt
  • Cuchulainn
    Orson Scott Card: Ender's Game

Döbenetesen jól megírt, izgalmas, elgondolkoztató könyv.
  • csoxer
    az miről szól? mert sztem már olvastam, csak más címen.
  • Neogan
    Rober Ludlum- Csak tanú ne maradjon!
  • Z
    R. A. Salvatore - A vérkőföldek királya 8/10

Ez már jobb volt, mint a második része a Zsoldosoknak. Fordulat fordulat hátán. Cselszövés a cselszövésben.
  • Mirk
    az első egynéhány részről még elég rossz véleménnyel voltam nagyon gyerekes volt, de most hogy felnőttek a szereplők a történet is megkomolyodott, és a befejezés is tetszett
  • Mirk
    harrypotter 7
  • Gorhek
    Hugh Laurie - A balek
  • Z
    R. A. Salvatore - A boszorkánykirály ígérete 6/10

Alapból eléggé kellemes a könyv, de a korábbi művek mellett furcsa, hogy Entreriből érző lelket farag Salvatore. Az iszonyatos mennyiségű hent miatt kicsit olyan érzésem volt, mintha én játszanék valami hack & slash gaméban a csapatommal. Továbbá kicsivel több intrikát vártam, ha már egyszer Jarlaxle az egyik főhős.
  • Z
    Ha borzongásra vágysz, akkor Howard Phillips Lovecraft műveit ajánlom figyelmedbe.
  • Calver
    Stephen King - Az c. könyvét ajánlanám így kezdésnek. az kellően nyomasztó helyen játszódik meg elég kellemesen ütős a maga 1500 oldalas tartalmával - pedig kicsit sincs elnyújtva a történet.
  • Anteemoon
    Heló!
    Tudnátok ajánlani olyan horror könyveket amelyek elhagyatott/nyomasztó/rémisztő városban vagy faluban "játszódnak" ?
    Thx!
  • Voltan
    Kurt Vonnegut - A Titán szirénjei
    9/10
  • Z
    Ááááh, ez az a téma, amitől ódzkodni szoktam. A spirituális/szuggesztív dolgokat amúgy sem nagyon kedvelem, de ha még előveszik a klasszikus teremtés vs evolúció dolgot, annak valahogy mindig parázs viták, és helyben toporgás a vége.

Egyszer az evolúciós topikba is bekukkantottam, de hát ott is ment a szóbeli gyilok. Szóval az ilyesmit inkább kihagyom, mivel úgy érzem, hogy nem tudnék állást foglalni sem az egyik, sem a másik oldal elméletei mellett.
  • mikike
    spirituális jellegű könyveket

Deepak Chopra: Titkok könyve
    nem tetszik. egyérszt utasításokat ad, mit, hogyan kéne tennem, ráadásul a könyvben szereplő igazságai erősítéséhez, olyan elterjedt tudományos jellegű igazolásokat keres, mint pl. az evolúció
    amiről tudjuk, hogy -mivel az alapja véletlen- eleve egy nagy marhaság
    nem is olvasom tovább
    3/10

Bruce Goldberg: Teremts kapcsolatot szellemi vezetőddel!
    ez már jobb. bár ő nemcsak az evolúcióval, de még a testamentumokkal is példálozik, eddig nem mondta meg, mit KELL tennem. bár elvileg később lesznek benne szuggesztiós technikák, amiktől már most félek, de eddig jó
    5/10

Eckhart Tolle: A most hatalma
    hangoskönyv
    ez már tényleg jó. beszélgetős jellegű könyv, és ebben nem okoskodnak arról, hogyan lehetek tökéletes
    elbeszéli, neki hogy sikerült, és ad némi tanácsot

7/10

• Mirk
    Dan Simmons: Hyperion

nagyon jó, igényes science fiction
  • Z
    Arthur Hailey - Bankemberek 10/10

BRUTÁLISAN JÓ!

Spoiler lehet benne: Az amerikai "profi írók" élvonalába tartozó szerző a bankvilág rejtelmeibe vezeti be az olvasót, aki - míg csak bele nem merül a könyvbe - nehezen hinné, hogy ilyen száraz, merkantil témáról izgalmas regény kerekedhet. A szerző nem sokat teketóriázik, már az első oldalakon felvázolja az alapállást. Az öreg Rosselli, a Bank elnöke néhány vezető állású tisztviselő előtt megdöbbentő bejelentést tesz: halálos beteg, napjai meg vannak számlálva. Ezzel kezdetét veszi az utódlásért folytatott harc. Mindkét jelöltnek megvan a maga tábora. A választást nehezíti, hogy a két alelnök különböző programot hirdet. Az egyik egy multinacionális mamutvállalatnál kíván befektetni tőkét, a másik hajlik arra, hogy egy pár megkezdett lakótelepet finanszírozzanak, ami ugyan hosszabb távon és csekélyebb mértékben, de biztosabb haszonnal kecsegtet.

A másik szál nem annyira pénzügyi, inkább alvilági vonatkozású: a bank belvárosi fiókjában (a "vezérhajóban") egy tolvaj garázdálkodását fedezik fel. Itt a biztonsági ügyekért felelős alelnök, a hatalmas termetű, rabiátus alkatú főtisztviselő lép akcióba.

A két szál persze többszörösen érintkezik, s szerelem, megvesztegetés, zsarolás, emberkínzás, humanizmus és polgárjogi mozgalom fűszerezi a fordulatos cselekményt, amelynek során Hailey szinte észrevétlenül megismertet az amerikai nagybankok életével is.
    Végig izgalmas, a maga műfajában jól megírt, szinte "letehetetlen" könyv.
  • banok
    az sg fórumot.
  • Z
    Thx, felkerült a visslisztre! :)
  • whining
    Nagyon jó könyv, ha elkezded olvasni, nem tudod lerakni.. :)
    Két történet van benne:

-Utolsó esténk Szodomában - egy újságíróról szól (főleg), aki találkozik egy nővel, aki mindig lesi őt, majd együtt mennek vakszilveszterezni... majd kiderül valami és a múltról ír sokat, hogy mi történt. :) Lényegében nagyon jól megírt.

-Akar velem beszélgetni? - meggyilkolnak egy nőt, és elmeséli, hogy a nő elötte mit csinált, hogyan vezetett az út oda. Még olvasom, de ez is remekül felépített.
  • Z
    Jó könyv? Miről szól?
  • whining
    Moldova György - Akar velem beszélgetni?
  • Tertovan
    kicsit megkesve:
    Microsoft Windows PowerShell - Step By Step
  • rolika
    én is olvastam, nekem nagyon tetszett, főleg a két tanmese: egyik a századosról szól, aki végül még az evangéliumba is bekerült, a másik pedig a pár csepp olajról a kiskanálban...
    nekem 10/10 :)
  • Z
    Abby Lee: Hol jár az eszem?

Eleinte érdekes volt a szókimondó, szexmániás nő meséit olvasgatni. Aztán ahogy folyamatos ÁLpszichológiai boncolgatásnak vetett alá mindent, és mindenkit a környezetében, mint egy Cosmogirl, eleinte kissé zavaróvá vált, majd a végére már szánalmat ébresztett bennem. Összevissza csapongó gondolatok, az értelmestől abszolúte távol álló döntések, stb. Örültem, hogy a végére értem a könyvnek. Madarat tolláról, embert barátjáról. Na ennek a nőnek a barátai...

Újszerűsége miatt: 4/10
  • mikike
    Paulo Coelho: Az alkimista

bár ez inkább a "mit halllgattál mostanában" topikba illene, mert hangoskönyv formában "olvastam" Kulka János előadásában

nekem nagyon tetszett, bár azt nem tudnám meghatározni, pontosan miről szólt
    talán az életről
    emiatt csak

7/10
  • Enemy87
    állandóan: Tesco titkok :D

• Z