1737
Könyvek, könyvek, könyvek...
  • zsutyesz
    Dark Love 1-2.
  • davidragon
    Végeztem a könyvvel, nagyon tetszett, tuti újra elolvasom majd.
    A filmet még nem láttam, de hamarosan arra is sort kerítek.
    Azt mondják elég hű marad a könyvhöz, ha igen, akkor nagy melléfogás nem lehet.
  • zsutyesz
    Michael Grant: Köddé váltak

Nagyon jó volt!
  • davidragon
    oké majd írok, de most előbb egy másik könyvet olvasok, mert kölcsön kapok egyet. azt szeretném mielőbb visszaadni. (Inni és Élni Hagyni)
  • erieskrisz
    SG-forumot
  • debussy
    Eszterházy Pétereket
  • chhaya #1489
    Írj majd élménybeszámolót. :)
  • davidragon
    Ok, kössz a tippet, akkor a könyvvel kezdem. Tegnap este 11-kor rendeltem meg, ma már meg is jött. Meglepett a gyorsaság.
  • chhaya #1487
    Mindig a könyvet érdemes előbb (de ez csak egyéni vélemény)... Mindkét sorrendnek megvan a maga előnye és hátránya. :)
  • davidragon
    És ilyen esetben ha el akarom olvasni a könyvet és a filmet is meg akarom nézni akkor melyiket érdemes előbb? Nem voltam még ilyen helyzetben.
  • chhaya #1485
    Csupa kö9telezőket, másra nincs idő... :/ Thomas Mann, Kafka, Brecht, egyelőre.
    A filmet nekem is ajánlották, a könyvről nem tudok semmit, de szerintem érdemes nekiesni.
  • davidragon
    olvasta valaki Az Időutazó Feleségét? Moziban is megnézném Eric Bana miatt. Aki esetleg látta is és olvasta is leírhatná a véleményét.

ja és egy kérdés:
    mit olvastok mostanában? :)
  • chhaya #1483
    Mostanság:
    Bronte: Üvöltő szelek
    Stephen King: A ragyogás
    Darvasi László: A könnymutatványosok legendája + a két Trapiti könyv
    Huxley: Szép új világ
    Elkezdtem Hellertől a 22-es csapdáját, de nemtecc, félretettem.
    Most keresem a következő áldozatot.
  • Nia
    Nemrégiben fejeztem be Cassandra Clare Mortal Instruments trilógiáját, imádtam, bár magyarul sajnos csak decemberben jelenik meg, de mindenkinek ajánlom!
    Tegnap fejeztem be Alyson Noeltől az Evermore-t, az eleje érdekes, bár kicsit vontatott, a vége pedig egyáltalán nem tetszik.
    Most olvasom a P. C. Cast & Kristin Casttól a Markedet, eddig nagyon tetszik, nem az a tucatkönyv, de majd a végén nyilatkozom inkább...
  • jhetedikj
    Végre egy jó írás ami a magyar állapotokat tükrözi,így elolvasva én is ajánlom mindenki figyelmébe!
  • Tetsuo
    Ezt: 1 kis konyv Mo-rol..
  • Babetta326
    Aztán valószínóleg komolyabb vizekre evezek, és Wass Albert - Tizenhárom almafa és Adjátok vissza a hegyeimet! vagy valami más...attól függ, mennyire lesz kedvem elszomorodni :) Sajnos, szegény megboldogult mindig ilyen hatással van rám. A Magukrahagyottakat végigsírtam, pedig viszonylag erős idegzetú vagyok...
  • Babetta326
    Én pár napja fejeztem be Vavyan Fable - Mennyből a csontváz c. könyvét, ami a múlt hónapban jelent meg. Jellegzetes Fable-könyv, kicsit a Szennyből az angyal analógiájára íródott, de szórakoztató. Most újra a Mesemaraton-Emlékfutamot olvasom az írónőtől. Én nagyon szeretem a könyveit, mert teljesen kikapcsol, és tapasztalhatóan fejleszti a szókincsem. :)
  • MikeKeaton
    Sziasztok
    Ha ajánlhatok egy könyvet; nemrég volt szerencsém beleolvasni egy új magyar fejlesztésű kicsi sci-fi, kicsit fantasy, és még egy picit áltörténelmi kéziratba. Bár csak részletet olvastam, (hisz nem jelent meg) engem meggyőzött. Az egyik dedikáláson kérdeztem az írót (Anthony Sheenard: A csonkolás művészete, A láthatatlan város) a regény felől, és elmondta, hogy a kiadó már évek óta dolgozik a sorozaton, és hogy igen komolyan gondolja. (Minden tiszteletem az övék, ma egy ismeretlen új világba belevágni nem kis kockázat.) Állítólag az ünnepi könyvhéten lesz a megjelenés. A sorozat Dreamworld néven fog futni, és ha minden igaz A főnix ébredése címet kapja a könyv. Ha az egész könyv olyan mint amibe beleolvastam, én biztos fan leszek:)
    Ha biztosat tudok felrakom, hátha valami jó dolog kezdődik
  • zsutyesz
    Stephenie Meyer: A burok
  • toto2700
    nekem is nagyon tetszett. bár én angolul olvastam
  • Molnibalage
    James Hilton - Kék Hold Völgye.
  • plck
    Üdv.

Én a "Cosa Nostra, a szicíliai maffia történetét" olvasom!
    Engem érdekelt midnig is:)

• hajóka
    Ajánlom olvasásra:

Nagyszékely István: Lelked rajta
  • Stupid Peach
    Lorca: Hat színjáték..
  • sz4bolcs
  • htr93
    ja az nem könyv:(
  • htr93
    Kottákat:D
  • Mirk
    Hagakure
  • Dick Riddick
    A közelmúlt olvasmányai:
    Karl May: Az Ezüst-tó kincse (nekem nagyon tetszett, valamikor régen láttam filmen)
    Tom Clancy: Rainbow Six (aki szereti ezt a műfajt, az nem fog csalódni benne, kiváló könyv)
    J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi (imádtam az egész sorozatot, az utolsó rész is nagyon jó lett, de a befejezése nagyon nem tetszett)
    Dan Brown: Angyalok és démonok (kiváló, le sem lehet tenni, végig feszült hangulat)

• jhetedikj
    Ezeket olvastam el a közelmúltban:

-Salinger: Zabhegyező
    -Orwell: 1984(ez volt a másodszori nekifutás,mert elsőre nem tetszett)
    -Orwell: Állatfarm
    -Daniel Defoe: Robinson
    -Huxley: Szép új világ
    -Kereszturi Ákos & Tepliczky István: Csillagászati tankönyv kezdőknek és haladóknak :)

Jelenleg pedig:
    -Gazdag László: Relativítás elmélet és szuperfolyékony vákuum

Jó hogy megtaláltam ezt a fórumot,mert ezeknek a könyveknek a nagy részét is innen-onnan a fórumró csipegettem össze.
  • mucsácsó
    José Saramago - Vakság

Elég meghökkentő könyv volt, nekem nagyon tetszett, érdemes elolvasni! A filmet is megnéztem amint elolvastam, habár az egyertelműen nem lett olyan jó, mint a könyv. De azért a profi megfilmesítések közé tartozik! (főleg a fényképezést tekintve)

Éppen agyalok, hogy vennék egy Stephen King novelláskötetet...ti melyiket ajánlanátok, melyik a legjobb? :)
  • sz4bolcs
    Most vettem meg hangoskönyvben, de megvan az animációs film verzió is. :)
  • sz4bolcs
    alapmű.. :)
  • sz4bolcs
    Nabokov - A Luzsin-védelem

Hermann Hesse - Sziddhárta
  • Punker
    Charlie Wilson Háborúja

az első 50 oldalnál tartok, eddig inkább "történelmi" könyv a 60-as 70-es évekről, a szereplők háttér életéről.

ajánlom mindenkinek!
  • Balázs 17
    jack higgins-nincs kegyelem
    alex kava-dermesztő őrület

akik szeretik a modern thrillert meg a sorozatgyilkosokról szoló könyveket akkor azoknak biztos tetszik, nekem alex kava az egyik kedvenc írónőm, majdnem az összes megvan :)
  • Nikola Tesla
    Nikola Tesla és az Univerzum titkai

A könyv Magyarországon a legnagyobb szabású, a világon pedig az egyik, ha nem a legrészletesebb Tesla életmű feldolgozás...
    a hamarosan megjelenő könyv honlapja:

http://tesla-book.blogspot.com
  • Csuhai G
    Köszönöm, beszerzés alatt. :)
  • w77d
    Stephen Kingtől mindenképp olvasd el a Christine-t.. én nem rég olvastam el harmadszorra és még mindíg a kedvencem, egyszerűen nem tudom megunni...