1737
Könyvek, könyvek, könyvek...
  • Sephi
    Pontosan 85 Rejto konyvem van otthon. A szindarabok felet es a versek negyedet csak.

Bocs en fejeztem ki rosszul magam :(
  • Balo
    most kötelezőből az Aranyembert, elég nehéz a szövegezése... :o
  • Dzsini
    a westerneket, a legios, hajos regenyeket, a szindarabokat, a verseket, az egyeb konyveket? ... az van vagy 5000 oldalnyi....
  • Sephi
    En mar minden ami Rejto kiolvastam :)

Jelenleg G. Orwell - 1984 -et olvasok!
  • zakika
    hat igen a csondbrigad mas, de viszont kell egy kivetel is ami erositi a szabalyt
    el kellene megint olvasni... majd ha ujra husz eves leszek :)
  • Calver
    amit nagyon trükkösön kihagytam a felsorolásból de azt se rég olvastam, Csontbrigádot azért imádom mert nagyon durván elüt ettől a légió-szerelem-jófiúk sémától, teljesen más szemszögből közelíti meg a dolgokat, többek szerint csöppet horrorisztikus, de én imádom...
  • Prank
    a kedvencem tőle a Láthatatlan Légió
  • Calver
    Rejtő Jenő könyveit... Csontbrigád letudva, iszonyat király könyv, Az előretolt helyőrség se rossz, Elátkozott Partnak hiányzott a végé, azt még be kell potolni, most Elsikkasztott pénztárost olvasom, ez se rossz...
  • Gnome
    Jerome David Salinger: Zabhegyező
  • Z
    Dale Avery: Renegát
  • Aquir
    ja könyvek....
    :D
    kötelezőt: Rokonok
  • Aquir
    A FÓRUMOT TEE Háta FÓRUMOT :ÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐddd
  • zakika
    ha jol emlexem az az atomhaboru utan...
    de reg olvastam, vagy 15 eve
  • jAsOn VoOrHeEs
    Fifahungary, SG, Prohardver, PcGuru, GameStar, Teletext :D
  • Johnyy
    SG Fórumot Gamestart és adoom 3 textjeit mostanában!
  • PrasCo
    Most épp a bírósági végzést.
  • Guest
    #715: Malevil jóak :)
  • szacsi
    Amúgy annyira nem érdekel a mágia, csak Lovecraft hozta szóba a Necrocomicont novelláiban és ezért kezdett érdekelni ((:

51es körzet? Hmhm, mit csinálhatnak?
    Én kb 2 hete láttam egy nagyon jó műholdfelvételt az 51es körzetről és tisztán látszik egy mesterséges forrás, aminek középpontjában egy torony áll (((:
  • Dzsini
    igen, volt arról is szó, hogy Hitlernél volt, most pedig az Area51-ben van, és egy amerikai csodafegyver készül az alapján... ha rákeresel AlHazred nevére, meg a Necronomicon ( al Azif ) szavakra, tonnaszám találhatsz szebbnél szebb írásokat, amik mind "valódiak" és "mi pontosan tudjuk mi történt"... amiben mind megegyeznek, hogy senki nem tudja a jelenlegi pontos helyét, és sohasem látta :)))
  • szacsi
    Sztem nem annyira off, amúgy is ül a topik )):

OLvastam vhol olyat is, hogy Hitler is ezt használta, valamint van egy-két elég meggyőző írás is
    Még van egy-két hetem, asszem belemélyedek, holnap eljúzok a könyvtárba is...

nah, akkor ON:

Lovecraft - A suttogó Cthulhu
  • Dzsini
    mellesleg ha jó helyen keresel, nagyon sok érdekes dolgot lehet találni, amit akár mágiának is nevezhetsz... aztán hogy mire használod, az már a te dolgod, ahogy az is, hogy milyen hatással lesz rád.

nnnna off off

mitolvasok - 3 könyv párhuzamosan:
    Robert Merle - Malevil
    Philip K Dick - Man in the High Castle
    Kate Bornstein - My gender workbook
  • szacsi
    A románoknál is?

Na jó, nem offolok
  • szacsi
    hmmm
    akkor kutatok, hátha találok vmit, és talán mégis ráküldhetem Nyarlathotepet Viktorra, vagy esetleg a visszavonult DJ Ronira DD:

Filmek alapjai? Hmhm, nekem van egy Necronomic című filmem, még nem néztem meg...
  • Dzsini
    szinte minden népnél létezik "holtak könyve", ami a túlvilágot és a holtakat kísérő rituálékat írja le, ezek lehetnek az alapjai a Necronomiconnak is. (és még millió másik könyvnek és filmnek az alapjai, szokás mágikus képességeket tulajdonítani neki :)) )
  • Dzsini
    nem igazán tudni... nincs eredeti írásos emlék róla, úgyhogy valószínűleg Abdul AlHazred se létezett, és mindez csak HPL agyszüleménye. A közelkeleti kultúrákban nem nagyon volt ilyen típusú és fajtájú "mágiahasználat".
    ami "tény", hogy a bagdadi könyvtárban volt egy könyv, ami állításuk szerint akkor veszett el, amikor az amerikaiak megszállták a várost. - ez pedig bőséges összeesküvés-elméletre ad okot.
  • szacsi
    pffff

szted van vmi igazságalapja, vagy baromság?
    [RÁ AKARJA KÜLDENI NYARLATHOTEPet A VIKTORRA]
  • Dzsini
    nincs "eredeti" necronomicon :)
  • szacsi
    a necronomicot még nem olvastam, ugyanis nem tudom, melyik a jó. van egy 70es években kiadott változat, az 100, hogy fake, aztán van egy lovecraftos, meg még van egy-két fajta
    [TANÁCSTALAN]

Nekem az arab kell ((((:
  • Dzsini
    az letisztázza a dolgokat, hogy azt a változatot amit most olvastál kb 30-50 évvel HPL könyvei után "írták"?
  • szacsi
    Hmhm....
    ez a Necronomicon dolog eléggé összezavart...
  • Factor_007
    Lovecraft - A bezárt szoba
  • Ottto
    Leslie L. Lawrence: A Vérfarkas éjszakája
  • szacsi
    H.P. Lovecraft - Árnyak a kapu előtt
    ezzel még éjaszaka végzek, után jön a következő, még nem tudom, melyik legyen
    Amugy ez sztem kurva jó

Jah, megakartam venni a Necronomicot, és szomorúan láttam, hogy 3e ft )):
    Antikba meg nem találtam
  • Dzsini
    a 22es csapdája az _egyetlen_ könyv, amit nem olvastam ki azokután, hogy belekezdtem... annyira nem jött be.

amúgy Kate Bornstein : Gender Outlaw (meg az előzőt is, hosszabb könyvecske az)
  • G_ArchAngel #701
    komolyan:

Rex Warner: Julius Caesar
  • G_ArchAngel #700
    ezt a topicot...:P
  • Astaroth
    Leslie L. Lawrence: Lebegők
    2 oldal elég is volt belőle...tucatregény...nulla

Josef Heller:22-es csapdája
    Örökklasszis.Ritka könyv amit érdemes többször is elolvasni!
  • nemcsakfeel
    Isaac Asimov: Alapítvány (- mostmár magyarul )
    alapmű, eddig kimaradt :(
  • N.E.O.!!!
    SG Tudományos és Hírmagazint
  • Ottto
    Robert Thurston: Sólyom Gárda - A Jáde főnix legendája 3. rész