1737
Könyvek, könyvek, könyvek...
  • Cappygirl
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
    Általánosban volt egy ajánlott könyv, de sajnos se a címére, se az íróra nem emlékszem.

A sztori nagyjából:

Van egy szegény munkáslegény, gyárban dolgozik. Verseket írogat, és folyton arra gyűjtöget, hogy tudjon venni borítékot, bélyeget, és beküldhesse a verseit az újságoknak.

Megismerkedik egy gazdag családból származó lánnyal, egymásba szeretnek, de a család ellenzi a kapcsolatukat. A srác közben híres lesz és gazdag a versei által. Később pedig öngyilkos lesz, beugrik egy folyóba.

Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik lehet ez a könyv?

Előre is köszönöm a segítséget.
  • Dying Soul
    Most olvastam ki:

Michael Crichton - Préda

Nagyon jó túlélőregény
  • HUmanEmber41st
    Hogy mit olvasok mostanában?
    Hát az SGt .. :)
  • HUmanEmber41st
    Stephen King: Talizmán ( már sokadszorra..nagy kedvencem :) )
  • rezsofiz
    detto -.-
    utána forgotten realms -.-
  • T1
    Harry Potter 6
  • rolika
    nemeskürty istván: meddig várjunk?
  • HUmanEmber41st
    Ha akarod, kölcsönadhatom :)
  • bertino
    köszi, rendes vagy, de ugy nem tudok mint könyvet/kötetet olasni :-)
    nekem könyvben kellene, de ugy itt nincs senkinek ismerősök közül :(
  • dawebig
    nekem megvan a legujabb digitális formában. ha kell írj egy mailt vagy vegyél fel msnen és ott át tom adni :) [email protected]
  • bertino
    vagyis nem biztos, h 6, szal a legujabbat
  • bertino
    most végeztem Leslie L. Lawrence - Szádhuk kötetével
    és a HP6ot nem tudom beszerezni senkitől :(
  • HUmanEmber41st
    Lehet, hogy megvan úgy is nekem :) :)
  • rolika
    bocs, ezt benéztem, nem figyeltem eléggé :)
    megpróbálom levadászni ezt is
  • HUmanEmber41st
    Látom, Te nem olvastad akkor a Piknik a senki földjén c. művet, csak a Stalkert.
    Két teljesen külön történet, közük nincs egymáshoz..
    Egyszer olvastam 1 könyvet, amiben benne volt mindkét történet.
    Érdekesség:
    Erdetileg a Piknik..-et filmesítették meg az oroszok, de talán nagyon jól sikerült, és a még vágatlan anyag egy labor vagy raktár tűzben megsemmisült.. ez után született meg a Stalker ( alacsony költségvetés he he) ami a Piknik storyjához képest semmi... csak összevissza szenvednek benne..
    A Stalkert többször is megnéztem, de semmi értelmes nem jött le a vászonról.
    Majd megnézem valami olyan lejátszón, ahol bele lehet tekerni, h csak a lényeget lássam.. nem tudom..
  • rolika
    ja, tudok róla :-), csak az a baj, hogy a regényben a fegyvereknek semmi értelme, erre egy fps-t készítenek belőle. a regényben a stalker még azt a fegyvert is elveszi a társától, amelyet az saját magának tartogat -egyetlen tölténnyel-, ha valami balul ütne ki...

btw most szepes máriától olvasom a szómágiát
  • HUmanEmber41st
    Az eredeti Alapítvány és Birodalom sorozat kötetei:
    1 Robott6örténetek
    2 Acélbarlangok
    3 A meztelen nap
    4 Hajnal bolygó robotjai
    5 Robotok és Birodalom
    6 Az űr áramlatai
    7 Csillagok akár a por
    8 Kavics az égben
    9 Előjáték az Alapítványhoz
    10 Alapítvány
    11 Alapítvány és Birodalom
    12 Második alapítvány
    13 Az Alapítvány pereme
    14 Alapítvány és Föld

Amit ezen kívül írkáltak, az már csak olyan.. izé
  • HUmanEmber41st
    Ha valaki kiadta, akkor biztos..
    Én pl olvastam a "Kalibán" c. könyvet, de ez is egy sorozat első részének indult, van-e folytatása? Nem tudom..
  • HUmanEmber41st
    rolika:
    Arkagyij és Borisz Sztrugackij
    Piknik a Senki földjén...( nem árokparton)
    Majdnem erről szólt a Stalker c. készülő játék, de aztán megváltozott a helyszín Csernobilra... ez szívás, hiszen az eredeti helyszínen ott voltak az idegen technológiák, ezeket jól be lehetett volna integrálni a gammába... no de mindegy..

Hogy a témához is szóljak jelenleg ( sokadszorra ) olvasom Douglas Adams Galaxis utikalauz sorozatát.
  • Hmuda
    "Tessék??? he????"

Vannak olyan regények/novellák amik részét képezik a robot/birodalom/alapítvány univerzumnak de nem Asimov írta őket (ilyen például az "Alapítvány győzelme" David Brintől). Ezeket nem tartalmazza az 5 gyüjteményes kötet (azt azért gondolom tudod mik). Ezért kérdeztem, hogy ezek is megtalálhatóak-e olyan gyűjteményes formában mint az Asimov művek.
  • HUmanEmber41st
    Olvastam "Én a robot"-ot, ez egy novellagyűjtemény, ahol leírja az első robotokat
    és itt hangzik el először a robotika 3 törvénye ( amit haláláig le is védett, addig senki sem jelenthetett meg ilyen storykat)
    A filmnek csak annyi köze van Asimovhoz, hogy a 3 törvényt emlegetik benne és szerepel benne 1 nyomozó, aki robotokkal kapcsolatos bűntényekben nyomoz..
    Az tényleg hatalmas dobás lenne, ha akár animációs filmen megcsinálnák a teljes Alapítvány-sorozatot. Persze csak akkor volna értelme, ha nem csesznék szét a történetet...

"Másik: vannak olyan művek is felsorolva az olvasandó könyvek listájában, amit mások írtak. Azok is megtalálhatóak ilyen gyüjteméynes formában? Illetve mit tartalmaznak az A-B-Kitudjamégmilyen kötetek?"

Tessék??? he????
  • Hmuda
    Asimovosokhoz: olvasom a gyüjteményes köteteket és a kronológiában sok helyen említik az Én, a robot c. művét is mint referenciát, de maga a történet nincs benne a gyüjteményben. Tudja valaki az okát? Sajnos a film nem mérvadó ebből a szempontból, mert sok helyen szakít Asimov-al és sokan mondták, hogy egy hulladék ilyen szempontból. Szóval valaki felhomályosítana?

Másik: vannak olyan művek is felsorolva az olvasandó könyvek listájában, amit mások írtak. Azok is megtalálhatóak ilyen gyüjteméynes formában? Illetve mit tartalmaznak az A-B-Kitudjamégmilyen kötetek?
  • Tertovan
    Implementing, Managing, and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Network Infrastructure
  • Pink Tiger
    jose saramaggio: vakság
    de most olvastam stone: van gogh , ezt nagyon ajánlom nagyon jó életrajzi regény!
  • Timbo
    Leslie L. Lawrence -- Szádhuk
  • CsizmásKandúr
    Stephen King ~ Tom Gordon, segíts!:]
  • CarajoEsp
    Bengt Börjeson: Terápia
    Adott, egy alkoholista család, két gyerekkel, akiket egy kis közösségen belül figyelnek meg és próbálnak rajtuk segíteni. A könyv szociálpszichológiai dokumentum, amely a 70-es évek elején egy család terápiájának eseményeit írja le.
  • bociub
    Szokott vki a netről letölteni néha ezt, azt?
    Nekem egy olyan link kéne ami erre a könyvre mutat:
    Brian W. Keringhan, Dennis M. Ritchie -Től A C programozási nyelv
    Lehetőleg PDF-ben.
    THX
  • cseri001
    Az a Merle sorozat tényleg nagyon jó... :)
  • Ted Beneky
    Színia : Kör-Té-Fa
  • Szid
    másodszor: 22-es csapdája. :oD
  • rolika
    frank schätzing: a raj
  • zakika
    el leszel vele egy ideig ha igazan vegig akarod olvasni es nem csak beleolvasol
  • jpeg
    Bánk bánt... :(
  • sniper01
    Az utolsó cserkészt./nem a film könyv változata/.
  • feketeribizli
    bibliát
  • Voltan
    Sun Tzu: The Art of War
  • rolika
    beálltam én is a sorba :)
  • jpeg
    Jaaj, majd elfelejtettem:
    Isaac A: Űrodüsszeia
    Első kötet, most a harmadik, és majd a második (ha a könyvtár is úgy akarja...)

megmég régebben:
    Turbo Pascal 7.0
    Delphi
    C++

De én már unom a programozást. Amióta a suliba azt tanuljuk.
  • jpeg
    Horváth Andrea: Nostradamus próféciái
    Isaac Asimov: Az űrvadász
    Stephen King: Rémálmok és Lidércek
    Vavyan Fable: Tündértánc 1., 2.
    Rejtő Jenő: Tévedésből jelentik
    Papp Ferenc: Könyv az orosz nyelvről (1979)
    Buddha élete és tanításai
    Huh...