1737
Könyvek, könyvek, könyvek...
-
Cappygirl #1135 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Általánosban volt egy ajánlott könyv, de sajnos se a címére, se az íróra nem emlékszem.
A sztori nagyjából:
Van egy szegény munkáslegény, gyárban dolgozik. Verseket írogat, és folyton arra gyűjtöget, hogy tudjon venni borítékot, bélyeget, és beküldhesse a verseit az újságoknak.
Megismerkedik egy gazdag családból származó lánnyal, egymásba szeretnek, de a család ellenzi a kapcsolatukat. A srác közben híres lesz és gazdag a versei által. Később pedig öngyilkos lesz, beugrik egy folyóba.
Nem tudjátok véletlenül, hogy melyik lehet ez a könyv?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Most olvastam ki:
Michael Crichton - Préda
Nagyon jó túlélőregény -
HUmanEmber41st #1133 Hogy mit olvasok mostanában?
Hát az SGt .. :) -
HUmanEmber41st #1132 Stephen King: Talizmán ( már sokadszorra..nagy kedvencem :) ) -
detto -.-
utána forgotten realms -.- -
T1 #1130 Harry Potter 6 -
rolika #1129 nemeskürty istván: meddig várjunk? -
HUmanEmber41st #1128 Ha akarod, kölcsönadhatom :) -
köszi, rendes vagy, de ugy nem tudok mint könyvet/kötetet olasni :-)
nekem könyvben kellene, de ugy itt nincs senkinek ismerősök közül :( -
nekem megvan a legujabb digitális formában. ha kell írj egy mailt vagy vegyél fel msnen és ott át tom adni :) [email protected] -
vagyis nem biztos, h 6, szal a legujabbat -
most végeztem Leslie L. Lawrence - Szádhuk kötetével
és a HP6ot nem tudom beszerezni senkitől :( -
HUmanEmber41st #1123 Lehet, hogy megvan úgy is nekem :) :) -
rolika #1122 bocs, ezt benéztem, nem figyeltem eléggé :)
megpróbálom levadászni ezt is -
HUmanEmber41st #1121 Látom, Te nem olvastad akkor a Piknik a senki földjén c. művet, csak a Stalkert.
Két teljesen külön történet, közük nincs egymáshoz..
Egyszer olvastam 1 könyvet, amiben benne volt mindkét történet.
Érdekesség:
Erdetileg a Piknik..-et filmesítették meg az oroszok, de talán nagyon jól sikerült, és a még vágatlan anyag egy labor vagy raktár tűzben megsemmisült.. ez után született meg a Stalker ( alacsony költségvetés he he) ami a Piknik storyjához képest semmi... csak összevissza szenvednek benne..
A Stalkert többször is megnéztem, de semmi értelmes nem jött le a vászonról.
Majd megnézem valami olyan lejátszón, ahol bele lehet tekerni, h csak a lényeget lássam.. nem tudom.. -
rolika #1120 ja, tudok róla :-), csak az a baj, hogy a regényben a fegyvereknek semmi értelme, erre egy fps-t készítenek belőle. a regényben a stalker még azt a fegyvert is elveszi a társától, amelyet az saját magának tartogat -egyetlen tölténnyel-, ha valami balul ütne ki...
btw most szepes máriától olvasom a szómágiát -
HUmanEmber41st #1119 Az eredeti Alapítvány és Birodalom sorozat kötetei:
1 Robott6örténetek
2 Acélbarlangok
3 A meztelen nap
4 Hajnal bolygó robotjai
5 Robotok és Birodalom
6 Az űr áramlatai
7 Csillagok akár a por
8 Kavics az égben
9 Előjáték az Alapítványhoz
10 Alapítvány
11 Alapítvány és Birodalom
12 Második alapítvány
13 Az Alapítvány pereme
14 Alapítvány és Föld
Amit ezen kívül írkáltak, az már csak olyan.. izé -
HUmanEmber41st #1118 Ha valaki kiadta, akkor biztos..
Én pl olvastam a "Kalibán" c. könyvet, de ez is egy sorozat első részének indult, van-e folytatása? Nem tudom.. -
HUmanEmber41st #1117 rolika:
Arkagyij és Borisz Sztrugackij
Piknik a Senki földjén...( nem árokparton)
Majdnem erről szólt a Stalker c. készülő játék, de aztán megváltozott a helyszín Csernobilra... ez szívás, hiszen az eredeti helyszínen ott voltak az idegen technológiák, ezeket jól be lehetett volna integrálni a gammába... no de mindegy..
Hogy a témához is szóljak jelenleg ( sokadszorra ) olvasom Douglas Adams Galaxis utikalauz sorozatát. -
"Tessék??? he????"
Vannak olyan regények/novellák amik részét képezik a robot/birodalom/alapítvány univerzumnak de nem Asimov írta őket (ilyen például az "Alapítvány győzelme" David Brintől). Ezeket nem tartalmazza az 5 gyüjteményes kötet (azt azért gondolom tudod mik). Ezért kérdeztem, hogy ezek is megtalálhatóak-e olyan gyűjteményes formában mint az Asimov művek. -
HUmanEmber41st #1115 Olvastam "Én a robot"-ot, ez egy novellagyűjtemény, ahol leírja az első robotokat
és itt hangzik el először a robotika 3 törvénye ( amit haláláig le is védett, addig senki sem jelenthetett meg ilyen storykat)
A filmnek csak annyi köze van Asimovhoz, hogy a 3 törvényt emlegetik benne és szerepel benne 1 nyomozó, aki robotokkal kapcsolatos bűntényekben nyomoz..
Az tényleg hatalmas dobás lenne, ha akár animációs filmen megcsinálnák a teljes Alapítvány-sorozatot. Persze csak akkor volna értelme, ha nem csesznék szét a történetet...
"Másik: vannak olyan művek is felsorolva az olvasandó könyvek listájában, amit mások írtak. Azok is megtalálhatóak ilyen gyüjteméynes formában? Illetve mit tartalmaznak az A-B-Kitudjamégmilyen kötetek?"
Tessék??? he???? -
Asimovosokhoz: olvasom a gyüjteményes köteteket és a kronológiában sok helyen említik az Én, a robot c. művét is mint referenciát, de maga a történet nincs benne a gyüjteményben. Tudja valaki az okát? Sajnos a film nem mérvadó ebből a szempontból, mert sok helyen szakít Asimov-al és sokan mondták, hogy egy hulladék ilyen szempontból. Szóval valaki felhomályosítana?
Másik: vannak olyan művek is felsorolva az olvasandó könyvek listájában, amit mások írtak. Azok is megtalálhatóak ilyen gyüjteméynes formában? Illetve mit tartalmaznak az A-B-Kitudjamégmilyen kötetek? -
Implementing, Managing, and Maintaining a Microsoft Windows Server 2003 Network Infrastructure -
jose saramaggio: vakság
de most olvastam stone: van gogh , ezt nagyon ajánlom nagyon jó életrajzi regény! -
Leslie L. Lawrence -- Szádhuk -
CsizmásKandúr #1110 Stephen King ~ Tom Gordon, segíts!:] -
Bengt Börjeson: Terápia
Adott, egy alkoholista család, két gyerekkel, akiket egy kis közösségen belül figyelnek meg és próbálnak rajtuk segíteni. A könyv szociálpszichológiai dokumentum, amely a 70-es évek elején egy család terápiájának eseményeit írja le. -
Szokott vki a netről letölteni néha ezt, azt?
Nekem egy olyan link kéne ami erre a könyvre mutat:
Brian W. Keringhan, Dennis M. Ritchie -Től A C programozási nyelv
Lehetőleg PDF-ben.
THX
-
Az a Merle sorozat tényleg nagyon jó... :) -
Ted Beneky #1106 Színia : Kör-Té-Fa -
Szid #1105 másodszor: 22-es csapdája. :oD -
rolika #1104 frank schätzing: a raj -
el leszel vele egy ideig ha igazan vegig akarod olvasni es nem csak beleolvasol -
jpeg #1102 Bánk bánt... :( -
Az utolsó cserkészt./nem a film könyv változata/. -
feketeribizli #1100 bibliát -
Sun Tzu: The Art of War -
rolika #1098 beálltam én is a sorba :) -
jpeg #1097 Jaaj, majd elfelejtettem:
Isaac A: Űrodüsszeia
Első kötet, most a harmadik, és majd a második (ha a könyvtár is úgy akarja...)
megmég régebben:
Turbo Pascal 7.0
Delphi
C++
De én már unom a programozást. Amióta a suliba azt tanuljuk. -
jpeg #1096 Horváth Andrea: Nostradamus próféciái
Isaac Asimov: Az űrvadász
Stephen King: Rémálmok és Lidércek
Vavyan Fable: Tündértánc 1., 2.
Rejtő Jenő: Tévedésből jelentik
Papp Ferenc: Könyv az orosz nyelvről (1979)
Buddha élete és tanításai
Huh...